Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To sobie przeczytaj co oznaczała wyprawa krzyżowa.... nie przejednają w imię boga??? hehheh Mieszkałem w Irlandii przez ścianę z rodziną muzułmańską i jakoś mnie nie "przejednali w imię boga" ....

Opublikowano
4 minuty temu, lukejro napisał:

To sobie przeczytaj co oznaczała wyprawa krzyżowa.... nie przejednają w imię boga??? hehheh Mieszkałem w Irlandii przez ścianę z rodziną muzułmańską i jakoś mnie nie "przejednali w imię boga" ....

Pierwsza wyprawa krzyżowa – wyprawa wojenna, która zapoczątkowała okres zbrojnych krucjat, rozpoczętych przez papieża Urbana II od apelu na synodzie w Clermont 27 listopada 1095 roku. Wyprawa wyruszyła w 1095 roku, z podwójnie obranym celem – zdobycia Jerozolimy i Ziemi Świętej oraz uwolnienia wschodnich chrześcijan spod islamskiej władzy

Opublikowano
9 minut temu, lukejro napisał:

Mieszkałem w Irlandii przez ścianę z rodziną muzułmańską i jakoś mnie nie "przejednali w imię boga" ....

przecież masz 2 wersy koranu ta dobra i zła a ci imigranci co przyjeżdżają wyznawaj ą tą złą 

Opublikowano

Innymi słowy "Święta Wojna", czyli nasza wersja dżihadu..... Koran ma więcej niż dwa WERSY...Chyba, że chodziło ci o wersję to jest uznawana tylko jedna...  Widzę, że jesteś wielkim znawcą koranu. A wiesz, że Koran wśród 24 proroków uznaję Abrahama, Mojżesza i Jezusa??? A Maryja jest jedyną kobietą wymienianą w koranie po imieniu i to kilkadziesiąt razy???....

Opublikowano

tak to bardzo ciekawe .... ty zdrowo myślący sam coś byś nam narzucał a obywatele francji i Niemiec mają dość  widziałeś poparcie Merkel marcona  no a my też mamy robić błędy ?

Niemcy mają dość! Aż 69 proc. obywateli domaga się natychmiastowego wstrzymania przyjmowania uchodźców

tak kolorowo ??

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

gdyby nie Balcerowicze i spółka to pewnie jeździł byś bizonem i ursusem z  elektroniką rusy jakoś zrobili dobry kombajn powiedz mi znasz jakiś  niemiecki kapitał który zainwestował w polskie jak orlen azoty jsw itp  morze napiszesz ze jak kupisz niemiecki oprysk to dokładasz się do wypłaty le wadowskiego ?? xD

Gówno byś tam jeździł. Już w latach osiemdziesiątych to było mocno do tyłu z technologią. Ruscy robią kombajny bo maja gigantyczny rynek wewnetrzny a u nas co jest za rynek? Czy każdy kraj w europie musi produkować kombajny?

Po co miał niemiecki kapitał inwestować w orlen jak to nie jest ich własność tak samo jak jsw i azoty. Musieli by byc nienormalni.:D Swoja droga skąd ty takie bzdurne pomysły bierzesz?O.o

Ruscy zrobili kombajn ale to jest prywatny kapitał a ty byś chciał by państwowe molochy produkowały w imię socjalizmu. U nich pewnie jest tyle ruskiej technologii ile u nas w Ursusie:D

Jeśli Bayer jest sponsorem Bayernu Monachium to pewnie kupujac ich produkty dokładasz się do pensji Lewandowskiego. 

Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

Da się, tylko nie umiesz albo nie wiesz o co ci chodzi

Może pogadamy o fundacji otwarty dialog?wasza przystawka od czarnej roboty,ruska V kolumna,właśnie oglądałem warto rozmawiać,czarno na białym podane jest jak finansują was putiniaki usadzone w anektowanym krymie

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DTaras napisał:

Kolorowo nie jest a Niemcy mają problem także np. z rumunami. Ci ludzie mieli być przywiezieni zatem dokładnie wybadani..

W Niemczech imigranci to 22% ogółu ludności, także tam to jest problem.... Tak jakby w Polsce żyło by ponad 8 mln emigrantów....

6 minut temu, Alamo napisał:

Może pogadamy o fundacji otwarty dialog?wasza przystawka od czarnej roboty,ruska V kolumna,właśnie oglądałem warto rozmawiać,czarno na białym podane jest jak finansują was putiniaki usadzone w anektowanym krymie

A co ty tak na ruskich jedziesz??? To ty nie wiesz, że wkrótce nastąpi ocieplenie stosunków z Rosją??? Przecież Putin to dobry kumpel naszego największego sojusznika Orbana... :D

Edytowane przez lukejro
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Po co miał niemiecki kapitał inwestować w orlen jak to nie jest ich własność tak samo jak jsw i azoty. Musieli by byc nienormalni.:D Swoja droga skąd ty takie bzdurne pomysły bierzesz?

czy ja napisałem ze Niemcy mają inwestować w orlen? tylko dałem ci porównanie ..  ale tylko morze świadczy ze mieszkasz w ciemno grodzie brak klubów stadionów brak perspektyw , chodziło mi o inwestycje lokalne i sponsoring no niestety nic po sobie nie zostawiają  

Opublikowano
4 minuty temu, lukejro napisał:

W Niemczech imigranci to 22% ogółu ludności, także tam to jest problem.... Tak jakby w Polsce żyło by ponad 8

A co ty tak na ruskich jedziesz??? To ty nie wiesz, że wkrótce nastąpi ocieplenie stosunków z Rosją??? Przecież Putin to dobry kumpel naszego największego sojusznika Orbana... :D

Brakuje Ci merytoryzmu?Nie potrafisz odnieść się do twardych faktów?

Opublikowano
8 minut temu, lukejro napisał:

W Niemczech imigranci to 22% ogółu ludności, także tam to jest problem.... Tak jakby w Polsce żyło by ponad 8 mln emigrantów....

Tak,problem,trzeba być wyjątkowym,nie będę pisać kim, by tego nie zauważać

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Alamo napisał:

Nie mówię ci o nim a o faktach finansowana waszego środowiska przez ruskich,j jesteś w stanie wytężyć umysł?

Mojego środowiska? Czyli kogo sponsorują? Rolników? Katolików? Dolnoślązaków?, Kresowian?

13 minut temu, Roman176 napisał:

czy ja napisałem ze Niemcy mają inwestować w orlen? tylko dałem ci porównanie ..  ale tylko morze świadczy ze mieszkasz w ciemno grodzie brak klubów stadionów brak perspektyw , chodziło mi o inwestycje lokalne i sponsoring no niestety nic po sobie nie zostawiają  

Tylko Romeczku taka mała uwaga. Wspomniany Balcerowicz był ministrem finansów i wicepremierem między innymi w rządzie AWS w skład którego wchodzili między innymi członkowie dzisiejszego PiS. A Ursus został dobity w 2007r gdy państwowy Bumar sprzedał akcje ursusa tureckiej firmie Uzel która okazała się bankrutem... Zgadnij kto wtedy rządził???

Edytowane przez lukejro
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Alamo napisał:

Tak,problem,trzeba być wyjątkowym,nie będę pisać kim, by tego nie zauważać

No kim wyjątkowym??? alamem czy romkiem.... 22% z czego połowa to imigranci ze wschodniej europy, w tym Polacy.... Ale się nie przejmuj do nas nikt poza Ukraińcami nie chce emigrować. A nawet Ci dają nogę z Polski do Niemiec....

Edytowane przez lukejro
Opublikowano
8 minut temu, Alamo napisał:

Słowo ci obce,nie na Twoje wyżyny intelektualnie

Dla mnie też obce... Nie te wyżyny... Tylko powiedz przez jaki przypadek odmieniłeś przymiotnik "merytoryczny", że wyszedł ci "merytoryzm"

Opublikowano
17 minut temu, lukejro napisał:

Mojego środowiska? Czyli kogo sponsorują? Rolników? Katolików? Dolnoślązaków?, Kresowian?

Tylko Romeczku taka mała uwaga. Wspomniany Balcerowicz był ministrem finansów i wicepremierem między innymi w rządzie AWS w skład którego wchodzili między innymi członkowie dzisiejszego PiS. A Ursus został dobity w 2007r gdy państwowy Bumar sprzedał akcje ursusa tureckiej firmie Uzel która okazała się bankrutem... Zgadnij kto wtedy rządził???

2008 – zerwanie współpracy z firmą Uzel z powodu nie spełnienia warunków umowy

Wspomniany Balcerowicz był ministrem finansów i wicepremierem między innymi w rządzie AWS w skład którego wchodzili między innymi członkowie dzisiejszego PiS

Balcerowicz sprzedał polskie w 92 jest książka która opisuje jak przy Falaszce wódki sprzedali Polskę Sachsowi  dzisiejszy Kuroń i Michnik przy stole 

Sachs miał 30 parę lat a wam wmawiali ze to plan Balcerowicza 

kac zyski asw był ministrem sprawiedliwości   którego oskarżasz o prywatyzacje tp no jak tacy ministrowie prywatyzują to ok xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v