Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No daj spokój ... , No ale że aż tak ...      , no kto by się spodziewał ... ?             ...Z playbacu . A reszta to takie drobnostki .

Opublikowano

Dziś artyści są tylko z nazwy przez duże A. Pewnie 95 % tych wylansowanych gwiazd bez elektroniki i efektów specjalnych byłaby zwykłymi śpiewakami i grajkami, których nie jeden muzyk weselny mógłby zawstydzić.

Jak dla mnie to wielki blamaż dla tego całego Fonsiego. Pokazał kim jest i na co go stać.

Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

lepszy lewak jak ty rodzinie z dziećmi by nie pomógł a by sprowadzał i rozdawał z ich podatków muzułmanom którzy deklarują ze niewiernych bd zabijać  to dopiero patol

Lewactwo to teraz w pisie. Jeśli rodzina składa się ze zdrowego dziecka i zdrowych rodziców to w czasach gdy bezrobocie jest rekordowo niskie a w tym kraju nie ma wojny sami sobie powinni pomóc i po prostu zarobić na swoje potrzeby. A przyjąć można chrześcijańskich uchodźców nikt nie mówi o muzułmanach. Zresztą nie wszyscy oni zabijają. Ale tobie nawciskali bzdur i ty w to wierzysz.

4 godziny temu, Roman176 napisał:

ty sraczu pamiętasz jak krytykowałeś 500+  ?? czytaj do góry a bd przyjmować ludzi którzy deklarują   ze niewiernych bd zabijać 

Sraczem to sam jesteś i to bardzo głupim. 500 plus krytykowałem bo często gęsto nie idzie to na dzieci, powoduje, że ludziom nie chce się pracować i inne patologie. A co do uchodźców to pisałem można przyjąć chrześcijan. Ale czy ty sraczu rozumiesz co czytasz? Skoro często gęsto nawet po polsku pisać nie umiesz poprawnie.

4 godziny temu, zetorki12 napisał:

No ale to Ty i kilku innych cały czas proponujecie właśnie na pokaz przyjąć trochę uchodźców , żeby Unia się nie czepiała . Jeśli przyjmować to po to żeby pomóc , a nie na odwal . Zresztą pomoc , to nie tylko osiedlanie na siłę w jakichś obozach .  No i co Ty z tym pisem ciągle ? Czy ktoś bez upodobań politycznych nie może mieć swojego zdania  ?

Możesz sobie to nazywać na pokaz. Ja pisałem o przyjmowaniu takich ilości jakimi jesteśmy w stanie się zająć. Bo po nie deklarowała ilu przyjmie w każdym roku. A przy okazji uchroniło by to nasz kraj od przykrych konsekwencji i wstydu oraz uzależnienia od woli premiera innego kraju.

Opublikowano

Jaką ilością jesteś w stanie się zająć ? Jakie konsekwencje ? Nie spodziewaj się jakichś drastycznych kar . Pic na wodę , jak to w polityce .No ale na grze pozorów to już się chyba znasz ?B|

Opublikowano (edytowane)

Co do kar nie wiadomo jakie będą. A wachlarz możliwości jest szeroki. No i zostaje wstyd oddania losów 40 milionowego narodu w ręce polityka 10 milionowego narodu. Który już kilka razy zawiódł oczekiwania rządzących Polską. Ten wstyd mamy już teraz. Mieliśmy w polityce między narodowej wstawać z kolan a tym czasem klęczymy na nich przed Oraben. Tj nasz rząd klęczy a my jako Polacy się za niego wstydzimy.

A co do ilości uchodźców jaką jesteśmy w stanie się zająć tak by sprawdzić ich pod kątem np terroryzmu, pochodzenia oraz przysposobić ich do życia w naszym społeczeństwie i pracy na jego rzecz. Zapytaj pani Kępy jest chyba teraz od tego. Ja podałem liczby orientacyjne czy tam przykładowe na potrzeby zilustrowania przykładu w dyskusji.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Roman176 napisał:

jakoś ponad 1,5 miliona ukraińców pracuje w Polsce jakoś nie mordują polaków tylko pracują a nie liczą na kasę ... 

No właśnie nie boisz się ich??? To przecież potomkowie Bandery!!! Nie boisz się, że przyjdą do twojego domu z siekierami??? Popatrz co się dzieje na Ukrainie, ostatnio we Lwowie ostrzelano z granatnika polski autobus.... A tu masz parę linków:

http://www.dziennikwschodni.pl/pulawy/zabojstwo-ze-szczegolnym-okrucienstwem-ukrainiec-zamordowal-32-letniego-pilkarza,n,1000205663.html

http://www.echo24.tv/artykul/ukrainiec-zamordowal-tlumaczke-we-wroclawiu-4457

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-jest-areszt-dla-38-letniego-ukrainca-podejrzanego-o-zamordow,nId,2461281

https://www.tvn24.pl/wroclaw,44/ukrainiec-z-wyrokiem-zabil-na-drodze-dwie-nastolatki,784445.html

http://tomaszowmazowiecki.naszemiasto.pl/artykul/obywatel-ukrainy-okradl-pracodawce-w-tomaszowie-mazowieckim,4350391,art,t,id,tm.html

https://www.tvn24.pl/krakow,50/ukrainiec-okradal-samochody-wpadl-przez-monitoring,730152.html

I co ty na to powiesz??? Nie mówili o tym w wiadomościach TVP??? U mnie w okolicy też nasiliły się kradzieże, ludzie mówią że to Ukraińcy... I dlaczego Jarosław nie straszy, że nas tu wykończą? Czemu ich nie wypędzasz?  Jest ich 1,5mln a uchodźców miało być 7 tys.... To takie podwójne standardy....

Edytowane przez lukejro
Opublikowano
26 minut temu, zetorki12 napisał:

Ulman No i właśnie dlatego nie lubię polityków . Oszustwo i kłamstwo to u niektórych polityka i dyplomacja , a dla mnie fałsz .

Tak na marginesie to niektóre takie powiedzonka jak np. No mija się pan z prawdą , lub - no nie do końca pan szczery , zawsze wywołują u mnie uśmiech . B|

Ale ludzie chcą byc okłamywani. Jak im sie mówi że jest dobrze to wierzą że jest dobrze. Jak im PIS wmówił że kraj w ruinie to uwierzyli, jak wmówił że był zamach tez  uwierzyli.  Korwin  mówi prawdę prosto w oczy to uważają za dziwaka. 

Opublikowano (edytowane)

Hubertus Ty się wstydzisz , a ja jestem dumny z tego że twardo obstają przy swoim .

Co do Kępy to nie wiem , bo to jedna z postaci na którą telewizor ma uczulenie i się wyłącza .

Nie chcą być okłamywani , a wierzą w szczere intencje drugiego człowieka . Jeden wierzy drugi nie . Ja tam od początku widzę wypadek .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

No to Pani Kępa będzie musiała na siłę szukać uchodźców w kraju. Inaczej jak tu zapełnić tabelki i pochwalić się odniesionym sukcesem. No chyba że zajmie się wyliczaniem przed przybyciem ilu to nas uchroniła. Jednym słowem i tak skazana na sukces. 

Opublikowano
27 minut temu, zetorki12 napisał:

Hubertus Ty się wstydzisz , a ja jestem dumny z tego że twardo obstają przy swoim .

Co do Kępy to nie wiem , bo to jedna z postaci na którą telewizor ma uczulenie i się wyłącza .

Nie chcą być okłamywani , a wierzą w szczere intencje drugiego człowieka . Jeden wierzy drugi nie . Ja tam od początku widzę wypadek .

Ja byłbym dumny gdyby nie stawali w poprzek i nie rumakowali a i tak osiągneli to co chcą. Uchodźcy nie mają w tym wszystkim zadnego znaczenia. Wazne jest wykreowanie wojenki, nastraszenie i wywołanie stanu zagrożenia by potem ogłosic ze się przed tym strasznym niebezpieczeństwem masy bohatersko uchroniło. Taka sama sytuacja jest z agresywna Rosja. To jest podstawowa zasada marketingu - należy wykreować potrzebę a potem ją zaspokoić 

Opublikowano (edytowane)

No chyba wiecie panowie że to ... polityka .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, lukejro napisał:

No właśnie nie boisz się ich??? To przecież potomkowie Bandery!!! Nie boisz się, że przyjdą do twojego domu z siekierami??? Popatrz co się dzieje na Ukrainie, ostatnio we Lwowie ostrzelano z granatnika polski autobus.... A tu masz parę linków:

http://www.dziennikwschodni.pl/pulawy/zabojstwo-ze-szczegolnym-okrucienstwem-ukrainiec-zamordowal-32-letniego-pilkarza,n,1000205663.html

http://www.echo24.tv/artykul/ukrainiec-zamordowal-tlumaczke-we-wroclawiu-4457

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-jest-areszt-dla-38-letniego-ukrainca-podejrzanego-o-zamordow,nId,2461281

https://www.tvn24.pl/wroclaw,44/ukrainiec-z-wyrokiem-zabil-na-drodze-dwie-nastolatki,784445.html

http://tomaszowmazowiecki.naszemiasto.pl/artykul/obywatel-ukrainy-okradl-pracodawce-w-tomaszowie-mazowieckim,4350391,art,t,id,tm.html

https://www.tvn24.pl/krakow,50/ukrainiec-okradal-samochody-wpadl-przez-monitoring,730152.html

I co ty na to powiesz??? Nie mówili o tym w wiadomościach TVP??? U mnie w okolicy też nasiliły się kradzieże, ludzie mówią że to Ukraińcy... I dlaczego Jarosław nie straszy, że nas tu wykończą? Czemu ich nie wypędzasz?  Jest ich 1,5mln a uchodźców miało być 7 tys.... To takie podwójne standardy....

hmm ty naprawdę nie umiesz myśleć czy ci ludzie deklarują jakoś przynależność co musi zabić chrześcijanina  , czemu podajesz linki typu jechał po pijaku to twoim zdaniem to samo co zamach terrorystyczny ?? teraz najważniejsze pytanie ilu emigrantów robi a ilu dobrze się bawi teraz porównaj statystyki do ukraica

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

Ale ludzie chcą byc okłamywani. Jak im sie mówi że jest dobrze to wierzą że jest dobrze. Jak im PIS wmówił że kraj w ruinie to uwierzyli, jak wmówił że był zamach tez  uwierzyli.  Korwin  mówi prawdę prosto w oczy to uważają za dziwaka. 

i dlatego wszystkim co piszą i popierają po lakujesz ?? 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Czytałem to z 8 razy ale  poziom abstrakcji przerasta  moja zdolność percepcji. O co ci chłopie chodzi?   Napisz  na spokojnie

prościej się nie da ciemna masa ?? 

Opublikowano
19 minut temu, Roman176 napisał:

hmm ty naprawdę nie umiesz myśleć czy ci ludzie deklarują jakoś przynależność co musi zabić chrześcijanina  , czemu podajesz linki typu jechał po pijaku to twoim zdaniem to samo co zamach terrorystyczny ?? teraz najważniejsze pytanie ilu emigrantów robi a ilu dobrze się bawi teraz porównaj statystyki do ukraica

Ty kolego skończyłeś w ogóle podstawówkę??? Muzułmanin musi zabić chrześcijanina??? Kto Ci takich bzdur naopowiadał?? Polska od początku lat dziewięćdziesiątych przyjęła ok 80 tys Czeczenów w większości wyznawców Islamu. Szacuje się, że w Polsce na stałe mieszka ok 10 tys muzułmanów. Skoro każdy wg ciebie deklaruje że musi zabić chrześcijanina to powiedz czemu jakoś nie słychać żeby nas mordowali??? Rok temu mój syn leżał w szpitalu z zapaleniem płuc. Praktycznie przez cały tydzień dyżur lekarski pełnił arab... I wiesz, że mu nie zaszkodził tylko pomógł... No ale może on już wypełnił obowiązek zabicia chrześcijanina.... ;)

Mówiłeś, że Ukraińcy nie mordują Polaków więc podałem ci pierwsze z brzegu linki które wyskoczyły w google na hasło "Ukrainiec zabił Polaka" Przyznasz, że brutalne zabójstwo piłkarza robi wrażenie. Ludzie którzy zatrudniają Ukraińców mówią, że z tymi chęciami do pracy różnie bywa...  A teraz się założę, że gdyby Jarosław rzucił hasło "pędzić tych nierobów i złodziei z Ukrainy którzy mordują Polaków" to byś krzyczał tak jak on...

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A jak nam nie dadzą funduszy to przestaniemy kupować  niemieckie cieżarówki i maszyny? 

Przecież z tych funduszy vat jest płącony w Polsce, ktoś to sprzedaje, serwisuje, obsługuje. Sami niemcy to robią że wszystko do nich wraca?  A takie np autostrady to przecie z naszego piachu żwiru asfaltu, wykupuja grunty od naszych obywateli, maszyny spalają od cholery paliwa z naszych rafinerii w których jest od groma podatków. Masa ludzi jest tam zatrudniona na legalu , płacą zus PIT i co tam jeszcze trzeba. 

W sumie to czemu ten nasz rząd taki głupi  i nadal te fundusze z upodobaniem przyjmuje?

gdyby nie Balcerowicze i spółka to pewnie jeździł byś bizonem i ursusem z  elektroniką rusy jakoś zrobili dobry kombajn powiedz mi znasz jakiś  niemiecki kapitał który zainwestował w polskie jak orlen azoty jsw itp  morze napiszesz ze jak kupisz niemiecki oprysk to dokładasz się do wypłaty le wadowskiego ?? xD

Opublikowano
3 minuty temu, lukejro napisał:

Ty kolego skończyłeś w ogóle podstawówkę??? Muzułmanin musi zabić chrześcijanina??? Kto Ci takich bzdur naopowiadał?? Polska od początku lat dziewięćdziesiątych przyjęła ok 80 tys Czeczenów w większości wyznawców Islamu. Szacuje się, że w Polsce na stałe mieszka ok 10 tys muzułmanów. Skoro każdy wg ciebie deklaruje że musi zabić chrześcijanina to powiedz czemu jakoś nie słychać żeby nas mordowali??? Rok temu mój syn leżał w szpitalu z zapaleniem płuc. Praktycznie przez cały tydzień dyżur lekarski pełnił arab... I wiesz, że mu nie zaszkodził tylko pomógł... No ale może on już wypełnił obowiązek zabicia chrześcijanina.... ;)

Mówiłeś, że Ukraińcy nie mordują Polaków więc podałem ci pierwsze z brzegu linki które wyskoczyły w google na hasło "Ukrainiec zabił Polaka" Przyznasz, że brutalne zabójstwo piłkarza robi wrażenie. Ludzie którzy zatrudniają Ukraińców mówią, że z tymi chęciami do pracy różnie bywa...  A teraz się założę, że gdyby Jarosław rzucił hasło "pędzić tych nierobów i złodziei z Ukrainy którzy mordują Polaków" to byś krzyczał tak jak on...

Arabskie słowo dżihad znaczy „oddawać swe siły dla Allaha”. Rozumie się przez to całkowite zaangażowanie słowem i czynem, mobilizację swoich sił, swojego czasu, swojego mienia i stanowczo również broni. Dżihad jest też tłumaczony jako „święta wojna” ponieważ to Allah dał rozkaz do tej „misja miecza”, on jej towarzyszy i prowadzi do zwycięstwa. W islamskim prawie pojęcie to dotyczy walki przeciw niewiernym, nie-muzułmanom.

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ja co do nie których mam swoje zdanie na Śląsku jest ih masa wynajmują całe osiedla jeżdżą największych firmach przewozowych i jakoś ludzi nie przejednają w imię boga 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v