Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie prowadzę takich statystyk . Powtarzam - wystarczy spojrzeć co się dzieje na Zachodzie .  I już mówiłem - Wśród uchodźców są ci dobrzy i ci źli , ale jak ich rozróżnić . Dzieje się źle przy ich wielkim udziale i nikt z tym nie daje sobie rady . Więc w imię czego mamy się do nich dostosowywać ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Daj jeden przyklad ze terorysta to biedny emigrant...bo jak narazie to zamachy organizuja ludzie ktorzy maja obywatelstwo danego kraju od wielu lat ..malo tego sa wyksztalceni i nie sa biedni , maja rodziny itp .

Wiec ci ludzie co przybyli ostatnio nie przeprowadzili zadnego zamachu ..dlaczego wiec nazywasz ich terroystami ?....na jakich dany sie opiersz ?

Opublikowano

Dlatego należało zgodzić się na niewielka ilość a następnie stworzyć wszelkie warunki by tak jak na Litwie  uciekli z ośrodków za granice. Nawet jakbyś  3000 przyjął i i 80% by uciekło to te pozostałe 600 osób nasza niezwykle sprawna władza powinna upilnować bo jesli nie to faktycznie jest to teoretyczne państwo. 

Poczytaj z ciekawości kto tak na zachodzie rozrabia .

Opublikowano
W sprawie uchodźców - znów gra tożsamości. Każdy z nich to roszczeniowiec albo terrorysta. Zróbmy zatem koncert i dajmy parę groszy kupmy sobie czyste sumienie bo wojny to nie zatrzyma. Część z tych ludzi, którzy by jednak tu zostali, właściwie ich dzieci to byłby sukces albowiem ci ludzie znaleźli by tu ojczyznę, dom. Tymczasem zahowujemy się tak jak wobec żydów w latach 30 XX w.
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Roman176 napisał:

rozwój jest bogatsi są ... 

Dzisiaj zapytałem o to mojego ojca który jest wielkim zwolennikiem PiS-u (wręcz działaczem) Powiedział tak "mówią o wielkim wzroście gospodarczym, ja nie widzę żadnych zmian w okolicy, żadnych inwestycji. Jedyne co widzę to wzrost cen w sklepach i aptece..."  I powiem Ci tak jak do niedawna moi rodzice jakoś ciągli na tych swoich rolniczych emeryturkach to od pewnego czasu muszę ich wspomagać bo inaczej to by wegetowali a nie żyli... 

17 minut temu, zetorki12 napisał:

Nie prowadzę takich statystyk . Powtarzam - wystarczy spojrzeć co się dzieje na Zachodzie .

Co się dzieje na zachodzie??? Kiedy tam byłeś??? Mówisz to co słyszysz z telewizji??? Zamachy terrorystyczne były jeszcze długo przed falą uchodźców...  Największy zamach w historii WTC, albo Lockerbie itd... IRA to też byli uchodźcy??? W Polsce jedyny zamach terrorystyczny jaki udaremniono miał przeprowadzić Brunon K. który chciał wysadzić Sejm. No był jeszcze bombiarz który podłożył bombę w autobusie we Wrocławiu... I to byli Polacy a nie islamiści....

Edytowane przez lukejro
Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

Czyli socjalizm lepszy mimo że się lewactwem tak brzydzisz? Gdzie tak niby jest jak napisałeś ? W San Escobar?xD

i ty tego nie wiesz co za ekonomista z ciebie ?? najbiedniejsze kraje europy xD

Opublikowano (edytowane)

No to otwórzcie drzwi waszych domów i ich zaproście . W czym problem ? Możecie też jeździć co tydzień do gett i wozić im choćby żywność i leki . Z pewnością będą im wdzięczni . Tylko dlaczego jedni zmuszają innych , by robili jak oni uważają za słuszne . Ruszył d*pę któryś polityk , czy duchowny i wszedł miedzy nich ? Może wtedy by pojęli czym jest Ta "emigracja " . To ma być usprawiedliwienie , że nie tylko oni organizują zamachy ? No wybacz , słaba pociecha .

Opublikowano
Zetorki - wśród Polaków są dobrzy i źli z tym, że dowiadujemy się zawsze post factum i zamykamy w pudle. Zradykalizować może się także każdy zaślepiony własnym ideałem. Schizofrenik, mocher czy filatelista może wysadzić się w powietrze w imię własnych poglądów. Tak przy okazji - muzułmanów czyli potencjalnych zabójców mamy w naszym kraju od wieków.
Opublikowano
4 minuty temu, lukejro napisał:

Dzisiaj zapytałem o to mojego ojca który jest wielkim zwolennikiem PiS-u (wręcz działaczem) Powiedział tak "mówią o wielkim wzroście gospodarczym, ja nie widzę żadnych zmian w okolicy, żadnych inwestycji. Jedyne co widzę to wzrost cen w sklepach i aptece..."  I powiem Ci tak jak do niedawna moi rodzice jakoś ciągli na tych swoich rolniczych emeryturkach to od pewnego czasu muszę ich wspomagać bo inaczej to by wegetowali a nie żyli... 

też zależy od regionu polski Śląsku widać wielkie różnice bo jak ktoś chce płacić 2tyś to walą do Czech  30km dalej i kobieta w supermarkecie ma 3,5tyś z dowozem do pracy 

a z rolniczymi emeryturami to masz racje za dużo osób korzysta z nierolniczej baraży 

Opublikowano

brunon k niedaleko mnie odpalil bombe, slyszalem wybuch ale nie wiedzialem co jest grane, byl  kiedys takze niejaki gumis,a w lecie gimnazjalista 5 km ode mnie zginal przy konstrukcji bomby , a slynny ted kaczynski

jak myslicie czy latwiej jest zginac w zamachu terrorystycznym w europie czy na przejsciu dla pieszych w polsce ??????????

w krakowie [czy innym wielkim miescie] trudno przejsc ulica  zeby nie spotkac ludzi o urodzie malo europejskiej, wam na wsi sie wydaje ze w polsce nie ma tysiecy  wyznawow allaha-zyjcie dalej w blogiej nieswiadomosci9_9 

o tych emigrantow to podobno sie bili.....

https://dorzeczy.pl/kraj/43858/Gdynia-8-tysiecy-miesiecznie-za-przyjecie-arabskich-studentow.html

Opublikowano
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Chlopie najpierw piszesz ze nie lubisz falszu a potem uciekasz od pytania ?zapytalemo konkrety ? Co ten link ma do tego ? Czy u nas jest perspektywa takich gett ? Nie ...bo oni nie chca do nas bo u nasz socjal ich nie interesuje i oninie beda u nas koczowac ?...potrafisz to pojac ?

Druga sprawa wiesz do ilu gwaltow dochodzi u nas w kraju dziennie ?czy polak gwlciciel jest lepszy od imigranta gwalciciela ?

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Zetorki - wśród Polaków są dobrzy i źli z tym, że dowiadujemy się zawsze post factum i zamykamy w pudle. Zradykalizować może się także każdy zaślepiony własnym ideałem. Schizofrenik, mocher czy filatelista może wysadzić się w powietrze w imię własnych poglądów. Tak przy okazji - muzułmanów czyli potencjalnych zabójców mamy w naszym kraju od wieków.

masz kogoś za granicą ?? to nie gadaj mało się mówi o tych świniach , gdybyś pracował a obok ciebie balowali muzułmanie balowali cała noc  ty dzwonisz na policje policja nawet nie interweniuje rano idziesz do pracy a oni koczą balowanie za to mają socjal dla ciebie miła perspektywa ?? 

Opublikowano
3 minuty temu, marko-kolo napisał:

Druga sprawa wiesz do ilu gwaltow dochodzi u nas w kraju dziennie ?czy polak gwlciciel jest lepszy od imigranta gwalciciela ?

a wpolsce wojsko jest na sylwestra z strefami dla kobiet wiec jeśli wojsko jest to nie 2 ,50 100 gwałtów  

Opublikowano

Obydwu powinni jaja uciąć - to moje zdanie . W perspektywie to może być różnie . Szklanej kuli nie posiadam . Kłopoty lepiej omijać , a nie ściągać je na siebie . Jak na razie żadnych pozytywów tego wszystkiego nie zaobserwowałem , a wręcz przeciwnie . Pomagać - tak , jak najbardziej , ale nie biorąc ich sobie na głowę i nie wiedząc co z tym począć .

Opublikowano
7 minut temu, zetorki12 napisał:

. Ruszył d*pę któryś polityk , czy duchowny i wszedł miedzy nich ? Może wtedy by pojęli czym jest Ta "emigracja " .

A ty ruszyłeś że wiesz ?

2 minuty temu, Roman176 napisał:

masz kogoś za granicą ?? to nie gadaj mało się mówi o tych świniach , gdybyś pracował a obok ciebie balowali muzułmanie balowali cała noc  ty dzwonisz na policje policja nawet nie interweniuje rano idziesz do pracy a oni koczą balowanie za to mają socjal dla ciebie miła perspektywa ?? 

Taka sama miła perspektywa jakbyś miał za ścianą tych co piją za 500+ i dary z GOPSu. 

1 minutę temu, Roman176 napisał:

a wpolsce wojsko jest na sylwestra z strefami dla kobiet wiec jeśli wojsko jest to nie 2 ,50 100 gwałtów  

Wojsko tez gwałci?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ulman napisał:

Taka sama miła perspektywa jakbyś miał za ścianą tych co piją za 500+ i dary z GOPSu. 

jakoś nie znam u siebie takich przypadków , miastowy tak samo widzą cie za głupa wiec co za różnica ? zbierasz dopłaty i w głowie ci się przewraca 

no ale problem zawisłych ludzi masz też z tym problem ...??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A ty ruszyłeś że wiesz ?

Ja w przeciwieństwie do nich nie tłumaczę im co jest dla nich dobre .-_-

Opublikowano
Roman - każdy kto mieszka w bloku ma takie przygody. Z kolei wstając o 5.30 przy śniadaniu patrzę w przez okno i widzę ruch tylko w kilkunastu mieszkaniach. Pytam kolesia: o co chodzi? On mi na to: niemcy na socjalu. Berlin rok 2010...
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ulman napisał:

A ty ruszyłeś że wiesz ?

a znasz jakiegoś polaka lub tysiące co zostawili swoje rodziny w czasie wojny popłynęli za socjalem nie wiem jak u ciebie w kościele ale u mnie jest wielka tablica upamiętniająca 

ofiary wojny wiek od 13 do 30 lat i tak każdym kościele setki nazwisk i jakoś nie napierdalali na potonie do ameryki 

cała ta rozmowa i poparcie dla patoli co nie znają naszej historii jak można sobie wytłumaczyć mam 5 dzieci jedno zabiorę i porzucę żeby żyło się lepiej  ??

normalność ?? ciekawe czy wy byście zostawili swoje rodziny za socjal ,gospodarstwa gdyby nas Ukraina napadła 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

DTars A morał ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v