Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ironizuje , bo ty zawsze twierdzisz że UE może nam co najwyżej skoczyć na kant i bedziemy robili co chcemy bo lewactwa z Brukseli nie ma co słuchać.

Tym czasem mamy kolejny sukces PISu. Na niemieckiej podłej ziemi nasz Kamil Stoch pobił niemca i go przeleciał. Kubacki niemal zrobił to samo ale nie dał rady. Ogólnie to nasi pokazali jak silne są nasze  siły powietrzne  i że Luftwaffe nas nie pokona.:D

I jeszcze mazurka zagrali naszym na niemieckiej skoczni.

Nie będzie niemiec pluł nam w twarz!

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Od  UE   zamach  na  Kebaba zrobiła  i   próbuje na  frytki  i chrupiący  chleb

Ciekawe czemu  Palenia  Papierosów  nie zakażą  :ph34r:

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Jak nie kupisz jak kupisz

Sam Ulman do takowego  link  tutaj wkleił    cofnij się  i  zobaczysz

Chcieliście  UE  to  teraz  macie  takie  wymagania   a od  2020 jeszcze  gorsze  się  szykują  w budownictwie  skończy  się   tanie budowanie domów

A rzeczywiście, nawet znalazłem recenzje tego kotła:  " EKO-WERY Michał to ciekawy okaz: drugi (po MPM DS) kocioł zasypowy w 5. klasie, z rozwiązaniami konstrukcyjnymi unikatowymi na polskim rynku. Widać, że producent ma ambicje rozwoju i z powodzeniem je wdraża. Jednak startuje z poziomu lokalnego spawacza i trzeba brać na to poprawkę, choć estetyka wykonania widocznie się polepsza. " Ja bym raczej nie kupił takiego pieca...

Tu masz do kompletu jeszcze tani nowy ciągnik https://archiwum.allegro.pl/oferta/foton-254-naped-4x4-rewers-8x8-330-kubota-yanmar-i6842314349.html

Unia każe wycofać te kotły???

Wicepremier Morawiecki o walce ze smogiem: Moim pragnieniem jest to, by działania, jakie podejmujemy faktycznie prowadziły do poprawy jakości powietrza, niezwykle ważne jest to, by postęp walki ze smogiem był zauważalny (...) Wicepremier, minister rozwoju i finansów podkreślił, że w rządowym planie walki ze smogiem najważniejszymi punktami są rozporządzenia dotyczące jakości kotłów oraz jakości paliw (...)Zgodnie z rozporządzeniem kotły grzewcze, które zostały wyprodukowane do 1 października br., będzie można wprowadzać do obrotu i do użytkowania do końca czerwca 2018 r. Ministerstwo Rozwoju tłumaczyło, że ten okres przejściowy ma pozwolić na sprzedaż i instalację kotłów, które zostały wyprodukowane jeszcze przed wejściem w życie tej regulacji.Od lipca 2018 r. w Polsce nie będzie można produkować ani instalować pieców o niższej niż piąta klasie emisyjności...

Edytowane przez lukejro
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A daj spokój . Na logikę nie wytłumaczysz

Zaraz ci któryś odpowie że to wszystko jest ok bo tak trzeba a w ogóle to tak kazała UE a co za tym idzie to wina Tuska :/:SO.o

Mirro, ciekawe czy pierwsza wizyta Morawieckiego jako premiera nie była ukierunkowana na łagodzenie bałaganu który Antek wytworzył.  W połowie grudnia tam poleciał i mniej wiecej w tym czasie ponoć Airbus przysłał im "list pochwalny" 

Parę problemów nawarstwiło się i występujemy tam teraz w roli petenta, takiego Adriana. Co nas dręczy? Ano reaktory do elektrowni, satelita dla naszych pocisków JASMM, wspominane okręty podwodne i pociski do nich. Pojechała tzw ludzka twarz dobrej zmiany. Ciekawe co ma wspólnego list z obecnym przetargiem na śmigłowce. Podejrzewam że postępowanie dalej idzie w kierunku patriotyczno krajowym i Airbus stwierdził że nie ma tu czego szukać, bo z wariatami interesu nie da się robić. Chyba że poczekają na zakup tych pierwszych obiecanych, ktoś policzy ile więcej zapłaciliśmy i zmieni się klimat polityczny. Bo naiwnością jest oczekiwać że przy tych samych wymaganiach technicznych produkt konkurencji będzie dużo tańszy. Szkoda że nasz rząd tego nie wie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

A to ciekawe bo w tym drugim Kownacki skłamał tylko dwa razy.:D Raz że kupiliśmy 40 letnie Herculesy, a przecież dostaliśmy je od USA. Dwa że za rządów PO a sprawa zaczęła się za Milera po drodze tez aneks podpisywał Marcinkiewicza. Co wypowiedź to zmoka.
Podobno na szybko Antonii zamówił takie coś do każdego samolotu.
DSSVBytWsAAGmog.jpg

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Czyli MON zawsze mówi prawdę a inni kłamią? 

Sam Duda mówił o UBeckich metodach Antosia więc gdyby to była prawda bym sie nie zdziwił. 

Co maja mówić jak większość społeczeństwa chce dymisji Antka, sprzętu miało być co nie miara a tu guzik, chłopczyków młodych lubi, Dudzie staje w poprzek, odznaczenia daje byle komu, co chwile mówi co innego o Smoleńsku a zaraz będzie 2 lata tej szopki i są coraz bliżej prawdy. Do tego jeszcze kolejny sukces - awantura z Caracalami. 

Jakby kancelaria prezydenta to zdementowała to byłbym w stanie uwierzyć

Opublikowano
20 godzin temu, Ulman napisał:

Daj jakieś konkretne dane na temat tych 80% węgla na ogrzewanie w Niemczech

ty masz jakieś paranoie?  gdzie napisałem ze na ogrzewanie ty lepiej poczytaj sobie co się robi z węgla nawet piwo co pijesz z butelki  zawiera ho ho węgla  ty lepiej już tego Tuska  nie słuchaj bo za chwile bd siedział na drzewie bo tam się żyje lepiej .. poczytaj ile ton poszło na twój ciągnik 

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, Ulman napisał:

Zużycie węgla kamiennego wyniosło w 2015 roku 72,3 mln ton (bez zużycia na ogrzewania w podmiotach zaliczanych do sekcji D). 59% zużycia przypadło na sektor energii, a blisko 25% na przemysł i budownictwo. Znaczącym konsumentem węgla są także gospodarstwa domowe (13%)

dziwne dane to kto wykupił zapasy? i jakim trafem jsw sprzedaje Niemcom 80% węgla 

Opublikowano (edytowane)

Coś w tym musi być bo GUS wyliczył że z Kaliningradu wjechało do nas w tym roku najwięcej węgla od 2004 roku. Czyli gdzieś ta prawda jest.
"Szykuje się rekordowy rok pod kątem importu węgla z obwodu kaliningradzkiego. Do końca roku do Polski ma wjechać około 2,75 miliona ton węgla z Kaliningradu. Jeśli prognozy się sprawdzą będzie to najlepszy wynik od 2004 roku."
http://tvn24bis.pl/surowce,78/import-wegla-z-kaliningradu-w-2017-roku,802449.html

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Roman176 napisał:

ty masz jakieś paranoie?  gdzie napisałem ze na ogrzewanie ty lepiej poczytaj sobie co się robi z węgla nawet piwo co pijesz z butelki  zawiera ho ho węgla  ty lepiej już tego Tuska  nie słuchaj bo za chwile bd siedział na drzewie bo tam się żyje lepiej .. poczytaj ile ton poszło na twój ciągnik 

22 godziny temu, Roman176 napisał:

widzisz jak z ciebie inteligent przecież  przecież zapotrzebowanie na wegiel w gospodarstwach to 2 %  no ale twoje maszyny w gospodarstwie łącznie z autem i domem to w hucie na węglu ty to zawsze taki ograniczony jak ewa taczer wegiel nie  ... po co Niemcy biorą 80% węgla by ogrzać się w domu ?xD a i zapomniałem klikasz dzięki mnie ....xD

twój Tusiu to historia B|

Węgla to najwięcej jest w dwutlenku węgla.

Ile piwo zawiera wegla?

No i co z tego ze JSW sprzedaje 80% niemcom? Co cie dziwi?

A i ta ewa taczer to kto?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

no tak napisałem bo biorą do innych celów ... pytanie do ciebie

No i co z tego że kupują 80% ? Może to pokrywa 0,5% ich zapotrzebowania na wegiel? To że tobie sie wydaje że te 80% z JSW to duzo nie znaczy że tak jest 

Na kosmetyki to kopalnie muszą pracować pełną parą. 

Co do butelek to o ile pamietam w szkle wegla nie ma bo przy wyrobie by sie utlenił i uleciał w powietrze. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Cz

Sam Duda mówił o UBeckich metodach Antosia więc gdyby to była prawda bym sie nie zdziwił. 

ć

Pan  Prezydent Andrzej Duda  mówił  że jak Macierewicz  będzie  Stosował te Same Ubeckie  Metody  jaki POooo  Stosowało wobec niego to będzie  źle

Opublikowano

Ciekawe skąd w ogóle przyszło mu na myśl że Antek może takie metody stosować? Jak on mógł w ogóle dopuścić taką myśl i dokonać takiego porównaniaO.o Antoniego do PO i UBecji przyrównać? Pewnie przesłanek nie miał tylko tak mu się powiedziało a Antek robi mu pod górę z troski o niego :D

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie  przyrównuje  tylko   przestrzega

Opublikowano

Ale skąd pomysł że Antek mógłby do takich metod się uciec? Po co przestrzegać przed czymś  niemożliwym? Toż to całkowicie niedorzeczne i nieuprawnione twierdzenieO.o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v