Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

te grzybki to zmutowaly sie w 86 ??, mocny byl wybuch ja do dzisiaj sa radioaktywne.

zal mi was ze kobiety tak wami rzadza:D, mnie  tesciowa odwiedza raz do roku-dzieci na dzien babci ja zapraszaja, choc mieszka bardzooooo daleko ,cale 15 km:P.

Opublikowano
27 minut temu, jacus napisał:

te grzybki to zmutowaly sie w 86 ??, mocny byl wybuch ja do dzisiaj sa radioaktywne.

zal mi was ze kobiety tak wami rzadza:D, mnie  tesciowa odwiedza raz do roku-dzieci na dzien babci ja zapraszaja, choc mieszka bardzooooo daleko ,cale 15 km:P.

odwiedza raz, ale rządzi codziennie :P;),

To co tam w polityce ?bo przez świeta nie jestem na bierzaco:D

Opublikowano

To wasze więzy rodzinne jakieś dziwne,ja mam teściową 100m od mojego domu i nie narzekam ,odwiedza mnie przeciętnie raz w miesiącu i to tylko jak ma jakiś interes do żony ogólnie wszystkim życzę takich teściowych,odczuwam jak by mieszkała 500km ode mnie a w każdej chwili mogę na nią liczyć

Opublikowano (edytowane)

W święta 2 czy 3 razy wklejałeś coś tam o Tusku a pierwszą rzeczą jaką zrobiłeś po świętach jest znowu  wklejka o Tusku I ty mnie posądzałeś o obsesje na punkcie PISu?O.o

Artykuł o koszyku wydatków państwa w europie. Czym mniej się wydaje tym szybciej się rozwija:D

http://forsal.pl/artykuly/1024876,wydatki-socjalne-w-europie-i-polse-ranking-eurostat.html

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

W święta 2 czy 3 razy wklejałeś coś tam o Tusku a pierwszą rzeczą jaką zrobiłeś po świętach jest znowu  wklejka o Tusku I ty mnie posądzałeś o obsesje na punkcie PISu?O.o

Artykuł o koszyku wydatków państwa w europie. Czym mniej się wydaje tym szybciej się rozwija:D

http://forsal.pl/artykuly/1024876,wydatki-socjalne-w-europie-i-polse-ranking-eurostat.html

W święta  nic  nie wklejałem o Tusku 

Tylko w Wigilię 

A w święta  to  tutaj pluł  jadem  Jacuś  a  dziwne  że  kolzulek2  nic  nie napisał

A dzisiaj Rano  o  Bronku  nie o  Tusku 

,,Co za pycha! Lech Wałęsa „a ja się na tym znam” atakuje abp. Głódzia za homilię wygłoszoną w czasie Pasterki,,

http://wdolnymslasku.com/2017/12/25/co-za-pycha-lech-walesa-a-ja-sie-na-tym-znam-atakuje-abp-glodzia-za-homilie-wygloszona-w-czasie-pasterki/

Ciekawe  na czym się  nie zna  ,, Bolek,,

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
4 godziny temu, marko-kolo napisał:

To prawdziwy" katol" :D

Jak to przecież Ty jesteś prawdiwym katolem:ph34r:

Gość marekfarmer
Opublikowano

Wałęsa  to  ekspert  od  wszystkiego  Poczynając  od Totolotka  a kończywszy  na Kazaniach dla księży  i biskupów

Opublikowano

Co chciał udowodnić Cejrowski pchając się na siłę w butach z aligatora przez granicę? To samo co dwaj dziennikarze TVP nielegalnie przekraczając granicę syryjską?

• Like 1
Opublikowano

Obostrzenia miały doprowadzić do niemożności wprowadzania danych wyrobów na inne rynki, czyli zamknąć możliwość wwiezienia potencjalnemu klientowi towaru do swojego kraju. Miało to doprowadzić do zlikwidowania czarnego rynku i choćby kłusownictwa z powodu braku potencjalnych klientów. Facet przemieszczając się po świecie na pewno jarzy co gdzie można tylko robi z siebie ofiarę. Co chce udowodnić celnikowi? To że przepisy nie przystają miejscami do rzeczywistości? A jako jednostka tak zaangażowana zrobił coś by to zmienić? 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, mirro napisał:

Co chciał udowodnić Cejrowski pchając się na siłę w butach z aligatora przez granicę? To samo co dwaj dziennikarze TVP nielegalnie przekraczając granicę syryjską?

głupotę urzędasów unijnych

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ta  jasne

To idiotyzm jak wszystko  co  UE  wymyśli

Chroni  rzeczy  które  w UE  nie występują 

Przykładów  można  mnożyć  i  wymieniać tu  bez końca 

Opublikowano (edytowane)

Nie chroni "rzeczy" które tu nie występują, tylko zakazuje wwożenia wyrobów z tych "rzeczy" na swój teren. Co da zakaz hodowli zwierząt futerkowych jeśli dalej będzie można przywozić futra z zagranicy? U nas zlikwiduje się fermy a podaż zostanie zabezpieczona przez rozbudowę farm u sąsiadów.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Chroni   te  zwierzęta  rośliny  choć  u nas one nie występują

I zabrania w wozu  produktów  wykonanych z nich.

http://zielonalinia.gov.pl/upload/powroty/MIENIE - Informacje dot. CITES.pdf

Tak jak wedle  UE  Marmolada  to  wyrób  z owoców  cytrusowych  z  śliwki  czy  innego owocu  już  nie

Albo  ślimak to  Ryba

Marchew  to owoc

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
23 godziny temu, jacus napisał:

romus i zetorek czy macie pewnosc, ze te grzybki ktore jedliscie na wigilie to na pewno byly prawdziwki ?????????

w sylwestra ide na wesele:D, ja najpierw poznalem tesciowa a potem zone 9_9

raczej pieczarek innych nie kupisz  ....

w sylwestra ide na wesele..

znów morda pijana to zadowolona ?? 

a z tym ostatnim mam rozumieć jak ?? byłeś tak brzydki ze nie umiałeś nikogo poznać , byłeś na pielgrzymce ksiądz się już tobą znudził poznał cie...

czy jak murzyni spotkałeś się z teściową wykupiłeś córkę 10 krowami  teściowa dała przyzwolenie na ślub ??

bo na zabawie niebyła teściowa zamiast żony ?? córka w domu a teściowa na dyskotece szukała męża córce ?? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Chroni   te  zwierzęta  rośliny  choć  u nas one nie występują

I zabrania w wozu  produktów  wykonanych z nich.

http://zielonalinia.gov.pl/upload/powroty/MIENIE - Informacje dot. CITES.pdf

Tak jak wedle  UE  Marmolada  to  wyrób  z owoców  cytrusowych  z  śliwki  czy  innego owocu  już  nie

Albo  ślimak to  Ryba

Marchew  to owoc

No i bardzo dobrze, że tak robi. Przynajmniej co niektórzy nie robią sobie safari w Afryce a potem nie chwalą się trofeami zwierząt zagrożonych wyginięciem...  Dla niektórych snobów którzy muszą się pochwalić bucikami z aligatora albo skórą rysia na ścianie to może być problem, ale zwykłego obywatela to nie dotyczy.

Dzisiaj wyczytałem taką małą ciekawostkę. PiS przejmując władzę zastał 4 ogniska ASF. Ten najlepszy rząd w historii polskiego rolnictwa na czele ze swym wspaniałym ministrem Jurgielem w ciągu dwóch lat pełnej sukcesów walki z pomorem doprowadził do 104 ognisk z czego 81 w tym roku... Ja im tak dalej będzie szło to na koniec kadencji Polacy będą jeść tylko 20 letnie mrożonki sprowadzane z Dani i Niemiec...  I to jest realny problem o którym mało kto mówi...

Edytowane przez lukejro
Opublikowano

z chin sie sprowadzi-chinole beda budowac i finansowac centralny port lotniczy wiec beda musieli cos jesc.

wy byscie chcieli ze pseudo-farmer i jemu podobni w niedziele i swieta pisali posty -a kto mu zaplaci za wolne podwojna stawke ????, myslicie ze pis ma kieszen bez dna...cale swieta bez pisoglupkow, nastepna takie swieto to w 6 kroli.......

romus- uszka z pieczarkami :D:D:D, w tym roku to byl taki wysyp grzybow ze wiaderkami zbierali, mi sasiad  przynosil takie koszyki -jak sie dawno ziemniaki zbieralo, byles kiedys w sklepie spozywczym- caly rok mozna kupic suszone prawdziwki :26_nerd:.

ja i pielgrzymka:13_upside_down::13_upside_down::13_upside_down:-ty masz bardzo slaby kontakt z rzeczywistoscia, watki religijne wstawiam tylko dla tego zeby kpic z waszej "wiedzy" i falszywej poboznoscii,,,,

opowiedz jak ci bylo z tym ksiedzem gdzie byle na pielgrzymce w piekarach ???? czy na gorze swietej anny ???

wiesz w realnym swiecie  znam osobiscie tysiace ludzi-po prostu pracowalem niedaleko tesciowej i jezdzilismy tym samych autobusem.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

romus- uszka z pieczarkami :D:D:D, w tym roku to byl taki wysyp grzybow ze wiaderkami zbierali, mi sasiad  przynosil takie koszyki -jak sie dawno ziemniaki zbieralo, byles kiedys w sklepie spozywczym- caly rok mozna kupic suszone prawdziwki :26_nerd:.

na śląsku z tym wysypem wgląda tak  jest więcej zbieraczy niż grzybów a lasy wydeptane jak asfalt 

Gość marekfarmer
Opublikowano
8 godzin temu, lukejro napisał:

No i bardzo dobrze, że tak robi. Przynajmniej co niektórzy nie robią sobie safari w Afryce a potem nie chwalą się trofeami zwierząt zagrożonych wyginięciem...  Dla niektórych snobów którzy muszą się pochwalić bucikami z aligatora albo skórą rysia na ścianie to może być problem, ale zwykłego obywatela to nie dotyczy.

Dzisiaj wyczytałem taką małą ciekawostkę. PiS przejmując władzę zastał 4 ogniska ASF. Ten najlepszy rząd w historii polskiego rolnictwa na czele ze swym wspaniałym ministrem Jurgielem w ciągu dwóch lat pełnej sukcesów walki z pomorem doprowadził do 104 ognisk z czego 81 w tym roku... Ja im tak dalej będzie szło to na koniec kadencji Polacy będą jeść tylko 20 letnie mrożonki sprowadzane z Dani i Niemiec...  I to jest realny problem o którym mało kto mówi...

I  tak  można  legalnie  robić  tam safari  wykupując  licencje :D   Ale  UE wmawia ciemnocie  że  chroni  zwierzęta  których  w UE  niema więc  trzeba je chronić.

A  Marchew  jest  owocem  dlatego  że  też  ją chronią  czy jak ???

ślimak  to Ryba  bo  też  go chronią w ten sposób  czy jak ???

Wyczytałeś  Małe  Fake news  kto go napisał  Minister  ,,Sowiecki,, ????

Zapomniałem  przecież  to  minister ,,Sowiecki,, powiedział że w 3 tygodnie  załatwi sprawę  ASF  a biedaka  odwołali   szkoda  wielka szkoda

Przypadki ASF u dzików:

Od początku występowania choroby w Polsce (17 luty 2014 r.) do dnia 29 września br. stwierdzono łącznie 112 przypadków u dzików:

W 2014 r. – 30

W 2015 r. – 53

W 2016 r.– 29.

Wszystkie przypadki wystąpiły na terytorium woj. podlaskiego.

Ogniska ASF u świń:

Od początku występowania choroby w Polsce (17 luty 2014 r.) do dnia 29 września br. stwierdzono łącznie 22 ogniska ASF u świń:

W 2014 r. – 2

W 2015 r. – 1

W 2016 r.– 19

Wszystkie stwierdzone w 2016 r. ogniska ASF miały miejsce w okresie od czerwca do września br. Pierwsze z nich pojawiło się po rozpoczęciu rozmów o ustaleniu regionalizacji w eksporcie ze stroną chińską.

Liczba ognisk w poszczególnych województwach:

woj. podlaskie – 15

woj. lubelskie – 5

woj. mazowieckie – 2

http://www.minrol.gov.pl/Ministerstwo/Biuro-Prasowe/Informacje-Prasowe/Dzialania-zwiazane-z-ASF

Jak widać   Podalsie  wiedzie  prym  w  walce  z ASF 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v