Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idąc dalej moim tropem. Państwo "daje" pieniądz i uruchamia loterię w obligacjach. Czyli samo zjada własny torcik. To chyba jest to, przynajmniej wg niektórych, możliwe. I taka zmiana: szpak dziobie bociana. A, dysydent, napisałem przecież "spekrakularnie". Nie napisałem? Może ta ziemia - tylko nie u nas...

Opublikowano

Czytam i się gubię. Co w końcu jest ważniejsze ,dług publiczny czy deficyt budżetowy ? Za poprzednich rządów i jedno i drugie było wysokie. Za obecnych deficyt się obniżył a i tak jest źle.

Co do wyborów ,widzę kilka przetasowań. Rzymkowski już nie z Kukizem na przykład. Co mnie dziwi- Jachira w sejmie.  To już wolę Korwina czy Brauna posłuchać.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Była Pawłowicz, teraz będzie Jachira, podobny poziom intelektualny.

Pawłowicz ma tytuły naukowe a ta wywłoka jachira co sobą reprezentuje prócz obłudy, jadu i zapewne braku elementarnej wiedzy. Ciekawe czy potrafiłaby wymienić królów PL.

Opublikowano

Tytuły naukowe nie świadczą że ktoś jest od kogoś mądrzejszy. A Pawłowicz, niby profesor, jak szanowala polski sejm i Polaków wpierdalajac Chińczyka w ławach sejmowych? Nie żebym bronił Jachiry, bo zniewazenie kombatantów, ludzi którzy kiedyś walczyli zeby nasza ojczyzna była wolna, wymaga potępienia i dla takich ludzi miejsca w polskim sejmie być nie powinno, czy są z pisu czy z po. A propos królów, to nie wiem czy to jest wyznacznikiem tego czy ktoś się nadaje czy nie, wolałbym zeby ktoś ich nie znał ale umiał rządzić państwem niż odwrotnie :)

Opublikowano

kiedyś  był Moczulski który przy każdym wystąpieniu łapał szabelkę i wołał bić moskala póżniej Korwin to wszyscy znają poglądy i jaszcze gość który robił nie złą wódkę ale do sejmu przychodził z penisem i to nie w spodniach a w ręku więc i jachira  specjalnie nie zaskoczy 

Opublikowano
6 godzin temu, mk9422 napisał:

Właśnie coraz więcej ludzi zaczęło  dostrzegać że poprzednia władza tylko brała i wyprowadzala kasę a narodowi nic nie zostawalo mimo iż ceny rosły z roku na rok.  Więc coraz więcej ludzi woli te pieniądze wziąć dla siebie i przejesc,  przepic czy w coś zainwestować,  (mniejsza o to ) niż dowiadywać się z mediów że te pieniądze mogły by zostać wyprowadzone  z kraju na lewychj fakturach.  A ceny jak rosły za Tuska tak i rosną za Kaczyńskiego.  Nie pamiętam żeby zdarzył się chociaż jeden przypadek że media oglaszaly że żywność i usługi itd mają w kolejnym roku potaniec.  Tamci kradli,  Ci rozdają i prędzej czy później to wszystko jeb.nie ale osobiście jakbym miał możliwość to wolałbym te pieniądze wziąć i zrobić z nimi co chce niż miałby je jakiś cwaniak wyprowadzać z kraju poprzez faktury.  Może zylibysmy w całkiem innym kraju żeby Olszewski ujawnił teczki. Komuchow i sbekow by się wyje.balo a tak dzięki Tw Bolkowi,  Tuskowi i pawlakowi mamy co mamy.  Jeszcze raz dodam wolę żeby te pieniądze chociaż w jakimś stopniu wziął naród niż tylko oszuści i złodzieje 

Też mam takie zdanie, tylko wytłumaczcie mi jedną rzecz, niby na PO KO głosowali ludzie wykształceni z dypłomami , to dlaczego chcą powrotu władzy która wyprowadza pieniądze z kraju?  :P  mądrzy inaczej czy głusi i ślepi?   :D

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tytuły naukowe nie świadczą że ktoś jest od kogoś mądrzejszy. A Pawłowicz, niby profesor, jak szanowala polski sejm i Polaków wpierdalajac Chińczyka w ławach sejmowych? Nie żebym bronił Jachiry, bo zniewazenie kombatantów, ludzi którzy kiedyś walczyli zeby nasza ojczyzna była wolna, wymaga potępienia i dla takich ludzi miejsca w polskim sejmie być nie powinno, czy są z pisu czy z po. A propos królów, to nie wiem czy to jest wyznacznikiem tego czy ktoś się nadaje czy nie, wolałbym zeby ktoś ich nie znał ale umiał rządzić państwem niż odwrotnie :)

Ciekawe czy ty nigdy nie wpierdalałeś chińczyka. Szkoda że nie zrobili ci zdjęć jak się cały uświniłeś i nie puszczali tego w TV. Ale mieli byśmy radochę, hoho.

A tytuły naukowe z tamtych lat są wiele warte, ci ludzie nie zdobyli ich za ładne oczy jak my co kończyliśmy uczelnie w XXI w.

Chyba że Pawłowicz kupiła sobie szkołę w XXI w tak jak zrobił to komorowski, tusk, schetyna i wielu wielu innych obłudników.

Opublikowano

Tylko dla mnie różnica jest ze zjadłem go jako osoba prywatna a nie osoba publiczna będąca reprezentantem 1/460 tego narodu, w sejmie który jest jednym z najważniejszych budynków w tym kraju. Ale jak widzę PiS to dla was świętość i mogą robić co chcą byle by 500+ dali, a i suszowe dla Ryśka. A swego czasu to tytuł naukowy można było sobie kupić na stadionie w Warszawie albo na bazarze Różyckiego, a zeby być kimś poważnym to nie wystarczy sam tytuł, trzeba się jeszcze umieć zachować w danej sytuacji, dla mnie akurat Pawłowicz jest przykładem osoby przy którejś ktoś się pomylił nadając jej tytuł profesora, bo kilku profesorów w zyciu poznałem, ale zaden nie zachowywał się tak jak ona, byli/są to ludzie poważni, gdzie za tytułem idzie odpowiednie zachowanie. Zresztą ona jest tylko doktorem, a profesora ma tylko nadzwyczajnego, kto studiował ten wie czym różni się prof ndzw od prof.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

kiedyś  był Moczulski który przy każdym wystąpieniu łapał szabelkę i wołał bić moskala póżniej Korwin to wszyscy znają poglądy i jaszcze gość który robił nie złą wódkę ale do sejmu przychodził z penisem i to nie w spodniach a w ręku więc i jachira  specjalnie nie zaskoczy 

Wibrator to nie penis 😊tylko sztuczny ch*j😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano

sam pewnie patrzysz w komórką czy przyszło 500 + co chwila a czepiasz się Ryśka chyba że nie masz dzieci ale to może i lepiej

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko dla mnie różnica jest ze zjadłem go jako osoba prywatna a nie osoba publiczna będąca reprezentantem 1/460 tego narodu, w sejmie który jest jednym z najważniejszych budynków w tym kraju. Ale jak widzę PiS to dla was świętość i mogą robić co chcą byle by 500+ dali, a i suszowe dla Ryśka.

Opublikowano
9 minut temu, Sean napisał:

Też mam takie zdanie, tylko wytłumaczcie mi jedną rzecz, niby na PO KO głosowali ludzie wykształceni z dypłomami , to dlaczego chcą powrotu władzy która wyprowadza pieniądze z kraju?  :P  mądrzy inaczej czy głusi i ślepi?   :D

Takim ludziom żyło się lepiej za poprzedniej władzy bo było ciche przyzwolenie i dla nich na branie państwowej kasy.  Chociaż wydaje mi się że najbardziej taka np nauczycielkę czy jakiegoś prezesa wk***ia.o że biedniejsi ludzie mogli sobie pozwolić na jakieś wczasy.  A jak to może tak być żeby jak to określają wyborcy PO ludzi biedniejszych czyli ciemnogrod i plebs mógł razem z nimi spędzać wakacje np nad morzem 

Opublikowano
wiesiek63zmc napisał:

sam pewnie patrzysz w komórką czy przyszło 500 + co chwila a czepiasz się Ryśka chyba że nie masz dzieci ale to może i lepiej

Dzieci nie mam ale planuje, może będę miał ich więcej niż ty, to kiedyś odsuna socjal od władzy.

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko dla mnie różnica jest ze zjadłem go jako osoba prywatna a nie osoba publiczna będąca reprezentantem 1/460 tego narodu, w sejmie który jest jednym z najważniejszych budynków w tym kraju. Ale jak widzę PiS to dla was świętość i mogą robić co chcą byle by 500+ dali, a i suszowe dla Ryśka.

Najważniejszy pod jakim względem?

Pochowany tam jest ktoś? Odbywa się tam jakaś uroczystość?

Pod drugie, spożywanie posiłków nie jest niczym uwłaczającym. Nie powinno się tego robić z grzeczności podczas rozmowy z inną osobą, albo w miejscu nie wyznaczonym aby nie doszło do ,,trącenia łokciem i wywalenia wszystkiego na marynarkę,, i takim miejscem faktycznie jest sejm.

Jednak nikogo to nie upokarzało, nikomu nie przeszkodziła nie zabrudziła nikogo.

I kolejna rzecz, spożywanie posiłku w sejmie to jest pikuś przy chodzeniu ze sztucznym penisem albo profanacją obrazu Maryi. 

Chyba ci się z łóżeczka wypadło jeśli nie potrafisz odróżnić tych rzeczy.

Opublikowano
8 minut temu, mk9422 napisał:

Chociaż wydaje mi się że najbardziej taka np nauczycielkę czy jakiegoś prezesa wk***ia.o że biedniejsi ludzie mogli sobie pozwolić na jakieś wczasy.  A jak to może tak być żeby jak to określają wyborcy PO ludzi biedniejszych czyli ciemnogrod i plebs mógł razem z nimi spędzać wakacje np nad morzem 

O dokładnie. Dobrze powiedziane, też to zauważyłem że bardzo to wkórwia tych samozwańczych wyższo-sferowców.

Opublikowano

Damian - to dlaczego nie napierdzielałeś kanapek na lekcji, patrząc dziko w oczy nauczycielce? Do dopisanego w rzw międzyczasie: nie wk... to nikogo. Wasze kompleksy powinniście pokonywać z własnymi lekarzami. Jedyne co wk to pozostawiane pety, flaszki w piasku i tuman co dziecku loda nie kupi bo: " już jadło" a sam w kolejce z kratą piwa stoi. To mnie istotnie wk. Niestety towarzystwo uwagi często nie przyjmuje o czym miałem zaszczyt się przekonać.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

sin - jakie pieniądze, kto i gdzie wyprowadził. Zapisz to wszystko na karteczce i skargę do prokuratora generalnego skieruj. Może on nic nie wie?

nie udawaj naiwniaka.

2 minuty temu, DTaras napisał:

Damian - to dlaczego nie napierdzielałeś kanapek na lekcji, patrząc dziko w oczy nauczycielce?

A bo to raz? Bez patrzenia się szamało. Pawłowicz też nie spoglądała na mównicę, też się kitrała tak jak ja i ty za pewne też.

Opublikowano

I dlatego taką oto trzodę usprawiedliwiasz. Pani profesor Pawłowicz jest tzw. profesorem od tyłu. Tzn żaden prezydent jej tego nie wręczał. To uczelniana funkcja. I taka oto Pani profesor oczywiście niewie, że obrady są transmitowane. A kanapki? Nie. Nigdy takiej chały nie robiłem. To brak szacunku deprecjonować czyjąś pracę.

Opublikowano

ja tylko napisze że w miastach dużych wygrywa PO ponieważ jest ,,  trendy '' to jest troche inne srodowisko , z całym szacunkiem dla pis ale jest w wypowiedziach PO  pewnego rodzaju cwanosc , jak ktoś nie bedzie dochodził to nie wyłapie że PO  kłamie , tak samo jak z paragonem budki przecież  nikt nie bedzie dochodził o co chodzi pokazał i tyle ci którzy to oglądali przyjeli do wiadomosci , kiedys rozmawiałem z ciotką z warszawy nie pamientam  o co chodziło dokładnie ale poszło o nie domówienie chyba ze strony nowoczesnej przyjechała i zaczeła ,,cwaniakować '' ale wyjasniłem i pokazałem dowód i zrozumiała , w tvn nie znajdzie wyjasnienia i tyle .

Opublikowano
50 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Dzieci nie mam ale planuje, może będę miał ich więcej niż ty, to kiedyś odsuna socjal od władzy.

a jak będą : odsuna socjal od władzy  Zajmij się tym co do ciebie należy czyli szkołą choć uważam że wykształcony to nie to samo co mądry ale próbuj  

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Dobra, widzę ze szkoda mojego czasu bo na tym forum PiS to świętość. Do zobaczenia za 4 lata, może coś się zmieni i Jarek z całą wataha będa oglądać świat w kratkę.

Za cztery lata kolego znów będzie rządził pis😊 , A kto będzie siedział to się jeszcze zobaczy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v