Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

które to już wybory JKM ?

Jakieś 50 przez 4

5 minut temu, zetorki12 napisał:

Nawet nie chcę tego słuchać . Pamiętam kilka lat temu jak tłumaczył , że właściwie żadnych podatków , składek itp. Każdy martwi się o siebie .... Nie było w tym Jego raju miejsca dla "słabszych" . Dla mnie to :nawiedzony" człowiek , który znalazł sobie taką niszę w polityce i z tego żyje .

Żyje to on z czego innego .

Opublikowano

JKM dobry jest dla fanatyków co mają swój świat 🤣 nikt normalny na to nie zagłosuje

A z kim teraz jest młodzież wszechpolska ? bo już się pogubiłem

Opublikowano
10 minut temu, zetorki12 napisał:

Nawet nie chcę tego słuchać . Pamiętam kilka lat temu jak tłumaczył , że właściwie żadnych podatków , składek itp. Każdy martwi się o siebie .... Nie było w tym Jego raju miejsca dla "słabszych" . Dla mnie to :nawiedzony" człowiek , który znalazł sobie taką niszę w polityce i z tego żyje .

Czyli tak jak wszyscy . Coś tam słyszałeś ale o całosci nie masz pojęcia a czytać ci sie nie chce.

• Like 1
Opublikowano

Według ustaleń tabloidu 17 czerwca tego roku w siedzibie partii KORWiN odbyło się spotkanie tzw. "Rady liderów", w której udział wziął szef ugrupowania, a także m.in. poseł Marek Jakubiak, działaczka Kaja Godek oraz Robert Winnicki z Ruchu Narodowego. – Doskonale pamiętam ten dzień i oburzające rozmowy o finansach – zdradził jeden z uczestników spotkania. 

Największym zaskoczeniem miał okazać się temat finansowania jesiennej kampanii wyborczej. W trakcie rozmów Korwin-Mikke zastanawiał się, ile pięniędzy pójdzie na kampanię Konfederacji z subwencji partii KORWiN. "Ostatecznie stanęło na niebagatelnej kwocie 2,5 mln zł" – czytamy w "Fakcie".

– Zakładamy, że po to są te pieniądze, żeby szły na kampanię. Powiedzmy sobie jasno – nie ma innych celów, niż kampania wyborcza. To jest kampania chyba decydująca – miał mówić Korwin-Mikke.

Jak się okazuje, domniemane plany Korwin-Mikkego były niezgodne z planem, a za ich realizację grozi chociażby kara do 2 lat więzienia, nie mówiąc już o karach pieniężnych sięgających nawet 100 tys. zł. – Partia może finansować działalność wyłącznie z utworzonego przez siebie komitetu wyborczego – zaznaczył w rozmowie z tabloidem Krzysztof Lorentz z Państwowej Komisji Wyborczej.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli tak jak wszyscy . Coś tam słyszałeś ale o całosci nie masz pojęcia a czytać ci sie nie chce.

No w sumie ... Z urody mi się nie podoba . :D

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Slodki66 napisał:

Według ustaleń tabloidu 17 czerwca tego roku w siedzibie partii KORWiN odbyło się spotkanie tzw. "Rady liderów", w której udział wziął szef ugrupowania, a także m.in. poseł Marek Jakubiak, działaczka Kaja Godek oraz Robert Winnicki z Ruchu Narodowego. – Doskonale pamiętam ten dzień i oburzające rozmowy o finansach – zdradził jeden z uczestników spotkania. 

Największym zaskoczeniem miał okazać się temat finansowania jesiennej kampanii wyborczej. W trakcie rozmów Korwin-Mikke zastanawiał się, ile pięniędzy pójdzie na kampanię Konfederacji z subwencji partii KORWiN. "Ostatecznie stanęło na niebagatelnej kwocie 2,5 mln zł" – czytamy w "Fakcie".

– Zakładamy, że po to są te pieniądze, żeby szły na kampanię. Powiedzmy sobie jasno – nie ma innych celów, niż kampania wyborcza. To jest kampania chyba decydująca – miał mówić Korwin-Mikke.

Jak się okazuje, domniemane plany Korwin-Mikkego były niezgodne z planem, a za ich realizację grozi chociażby kara do 2 lat więzienia, nie mówiąc już o karach pieniężnych sięgających nawet 100 tys. zł. – Partia może finansować działalność wyłącznie z utworzonego przez siebie komitetu wyborczego – zaznaczył w rozmowie z tabloidem Krzysztof Lorentz z Państwowej Komisji Wyborczej.

On to zrobił ? Z tekstu wynika że o tym gadali. To tez jest karalne?

Fakt to bardzo wierygodne źródło

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Slodki66 napisał:

Tym sposobem to wszystkie partie do odstrzału i liderzy po 2 lata więzienia.

Opublikowano
28 minut temu, racyl napisał:

które to już wybory JKM ?

Mnie on nie obchodzi. Mnie interesują pomysły na pójście w odwrotna stronę niż teraz. W stronę obniżania podatków i ograniczania socjalu a nie na odwrót. A czy to zrobi Korwin czy Kaczyński mam to w nosie. Tak się składa że proponuje to Korwin to na niego głosuje. Jak za 20 lat będzie proponował to ktoś inny to na niego zagłosuje.

27 minut temu, zetorki12 napisał:

Już po drugim zdaniu widać że nie znasz programu. Więc nie będę się dalej odnosił.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Kilejne hasło z telewizji. A konkretne?

Głosujesz podobno na chłopa a nie wiesz co reprezentuje i skąd się wywodzą owe poglądy i jak wyglądały wprowadzane w życie.

Opublikowano

Nie , nie znam . Ale gościa już tyle lat widzę , że kompletnie mi się znudził . To moja prywatna opinia .

3 minuty temu, marluk napisał:

Już po drugim zdaniu widać że nie znasz programu.

Opublikowano

Masz do niej prawo. Ja pozostawie ja bez oceny.

52 minuty temu, Slodki66 napisał:

W Grecji to siadły niemieckie i francuskie banki i cały cyrk to pompowane eurusy do niemieckich i zabojadzkich banków przez rurkę co się Grecja zwie.

Porównanie do greckiej polskiej gospodarki to co najmniej nadużycie.

Spokojnie. Powiem Ci jedno. Teraz mamy czas bardzo dobrej koniunktury gospodarczej. Ale idzie czas kryzysu. Ja ci tego nie udowodnie ale zapamiętaj jedno. Na Titanicu też orkiestra grała do końca...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Slodki66 napisał:

Głosujesz podobno na chłopa a nie wiesz co reprezentuje i skąd się wywodzą owe poglądy i jak wyglądały wprowadzane w życie.

Pojecie które przytoczyłes skopiowałeś gdzieś z netu bo nigdy do tej pory twa elokwencja i yntylykt  nie pozwalała na wymienianie nurtów filozoficznych do tego tak odległych w czasie. No ale  rozwiń temat co do głównych założeń  i skutków  jakie to przyniosło. 

• Like 1
Opublikowano

Niestety niektórzy nie mogą się pogodzić że dziś rządzą w Polsce wybitni ludzie, fachowcy z doskonałymi kwalifikacjami co widać po efektach, uczciwi i sprawiedliwi, ludzie którzy mogą uchodzić za autorytety moralne, prawdziwa drużyna superbohaterów niczym w marvelu.

Ich życiorysy nie mają najmniejszej skazy, dodatkowo bronią wiary i jej wartości w Polsce, są wielkimi patriotami i mężami stanu stąd ataki i docinki na nich.

Chcielibyście być jak oni ale nie dorastacie im do pięt 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

https://www.polskieradio.pl/9/712

tak wyglada w skrocie prawda o polskiej gospodarce- warto  dokladnie posluchac , pis-owcom to raczej odradzam bo choc to polskie radio to przewaznie wala prawde w oczy a sluchanie tego zrujnuje im dobre samopoczucie juz dzis a nie za kilka lat.......................

ja to bym chcial byc jak...musze sie zastanowic ktory z pisowskich bohaterom mi odpowiada- kurna chyba pieta , banas[ jakis rabacik na godziny] niestety jak prezes byc nie moge, choc koty mam [jednego mi dzisiaj rozjechali] -zona mi nie pozwala w nocy rodeo ogladac 😌

slyszeliscie jak dumpf dzisiaj zrealizowal swoje sojusznicze zobowiazania wobec kurdow w syrii ??? na szczescie jesli go nawet niedlugo nie odwolaja za ukrainskie rozmowy to i tak go ponownie nie wybiora.

Edytowane przez jacus
Opublikowano
Dnia 6.10.2019 o 11:27, Ulman napisał:

Roman  , _to artykuł o poziomie edukacji a nie wyksztalcenia

51928,95735.jpg

W czołowej "dziesiątce" brakuje co prawda Polski, ale amerykański portal podkreśla, że nasz kraj jest rynkiem wschodzącym i ma bardzo wysoki stopień wzrostu osób z wyższym wykształceniem. Obecnie w grupie wiekowej, która jest podstawą wyników rankingu (osoby w wieku 25-64 lat) 23 proc. polskiego społeczeństwa posiada wyższe wykształcenie. To więcej od choćby takich krajów jak Włochy, Portugalia, Czechy czy Turcja.

5 minut temu, jacus napisał:

https://www.polskieradio.pl/9/712

tak wyglada w skrocie prawda o polskiej gospodarce- warto  dokladnie posluchac , pis-owcom to raczej odradzam bo choc to polskie radio to przewaznie wala prawde w oczy a sluchanie tego zrujnuje im dobre samopoczucie juz dzis a nie za kilka lat.......................

ja to bym chcial byc jak...musze sie zastanowic ktory z pisowskich bohaterom mi odpowiada- kurna chyba pieta , banas[ jakis rabacik na godziny] niestety jak prezes byc nie moge, choc koty mam [jednego mi dzisiaj rozjechali] -zona mi nie pozwala w nocy rodeo ogladac 😌

slyszeliscie jak dumpf dzisiaj zrealizowal swoje sojusznicze zobowiazania wobec kurdow w syrii ??? na szczescie jesli go nawet niedlugo nie odwolaja za ukrainskie rozmowy to i tak go ponownie nie wybiora.

lewacki odwet za Najmana ? ty należysz do tych głupków co nic niewiedzą i niczym sie nie interesują i dlatego głosują na peło 

Znalezione obrazy dla zapytania taśma neumana

Znalezione obrazy dla zapytania taśma neumana głosują na nas

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v