Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

To jest właśnie fenomen że ludzie się bardziej cieszą jak im zabiorą i dadzą nż wtedy gdyby po prostu nie zabierali

A znasz taką partie która nie zabiera.?Daj znać to na nią zagłosuje.

A dlaczego PiS ma niby zabierać ,czy zabiera coś komuś.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

jarecki - podsumowując. Wynika z tego oraz struktury budżetu, że podatek VAT powinien zostać nie tylko przywrócony ale i obniżony. O ile za nieprzetworzoną i nisko przetworzoną żywność wzrósł najwięcej bo z 3 do 5 % i tam niema z czego obniżać to stawkę 8 chyba trzebaby zlikwidować i przenieść do pierwszej a z 23 zrobić 19. Tylko na VAT nikt nie zagłosuje. Mogłem przesadzić tak teraz patrzę ale niech zostanie. Pincet w tej postaci nie byłoby potrzebne a do roboty rąk przecież brakuje. Bazuję na strukturze obrotów sklepu spożywczo - przemysłowego. Czy racja jest po stronie Ulmana? Nie całkiem ale fragmentarycznie trzeba przyznać.

tak na marginesie to , ostatnio byłem w mc donalds i woda mineralna  na paragonie 23 % , niedawno była jakaś dyskusja na temat barów czy jedzenia szybkiego bo w jednym było opodatkowane chyba 5% a wdrugim 8  %  nieraz sam sie gubie , chyba kupując sól potasową na pole może być 8 % jak podpiszesz jakiś dokument  a może być 23 %  tak samo sruta rzepakowa 8 lub 23 %     https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/vat/stawki-vat/771381,Stawki-VAT-na-fast-foody.html

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

To są wyłączenia i obniżenia. Stawka VAT jest zasadniczo jedna podstawowa. Dlatego gdy kupujesz wodę do kranu masz 8% a w butelce 23. Dlatego pije się filtrowaną z kranu chyba, że musisz mineralną. Jedzenie nieprzetworzone lub nisko przetworzone to pięć ale kiełbasa ma dotację z rządu i jest zrzucona do 5. Jedzenie wymagające pracy czyli przetworzone to 8 ale chleb ma także promo. Ważne jest przeznaczenie. Jak kupujesz kocioł C.O. płacisz 23% jak Ci firma montuje w domu to już 8%. Co do jadłodajni to konkluzja jest jedna. Ktoś proste pokomplikował. Zaraz będzie, że jak pokroją wędlinę w plastry trzeba będzie sprzedać z wyższą stawką.

Opublikowano
1 godzinę temu, grzen napisał:

Władze dla Pojebancow! 

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Aktualne wykorzystanie limitu pomocy de minimis w rolnictwie na dzień 04.10.2019 wynosi 266 407 707,84 euro, co stanowi 90,02% limitu, wynoszącego (na trzy kolejne lata) 295 932 125,00 euro.

Farmer nie doczekał się wyjaśnienia z MRiRW, na jaką pomoc po suszy wystarczy w tym roku tego limitu i czy zmieszczą się w nim dopłaty do nasion.

Fajny ten PIS, jeszcze nie dostaniemy dopłat do materiału siewnego, bo susza...

https://www.agrofoto.pl/finanse/dotacje-i-doplaty/kiedy-beda-stawki-doplat-do-materialu-siewnego,88940.html

Edytowane przez Lukarso
Opublikowano
4 minuty temu, Slodki66 napisał:

Po h*j będziesz siał jak i tak wyschnie... 

Po pierwsze to dotyczy dopłaty za rok 2019, czyli żniwa już były, a po drugie naucz się kultury i ortografii.

Opublikowano

Spoko za tydzień wszystko dostanie przyspieszenia i wszystkie granty przyniosą Ci do domu.😂 Nawet te o których nie marzyłeś, bo władza zna najskrytsze myśli ludu.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Jak bierzesz dopłaty z uni to czyje dają ? 😁😁😁twoje czy nie🤔

Chcesz mi udowodnić że czarne to białe . Nasze głosy nie pujdą na darmo bo ostatni sądaż wskazuje na 99% że PO 🤣🤣🤣

A ja myślę że ty wcale nie jesteś za JKM tylko twoim zadaniem jest rozbicie wyborców Pis aby ich głosy poszły na marne głosując na tych którzy nie mają szans .

I ty się dziwisz że uważam że nieuki  popierają  PIS? 

Oczywiście musisz też wyznawać sPISkowe teorie że ja rozbijam i zabieram głosy PISowi. Ludzie są w wiekszości durni i wytresowano ich hasłami o straconuym głosie. Gdyby każdy głosował zgodnie z pogladami a nie by komus dopieprzyć to miałbyś realny obraz pogladów i potrzeb społeczeństwa. Z drugiej strony nie ma się co dziwić bo  świadome poglądy ma pewnie 10-20% głosujacych a reszta to emocje.

1 godzinę temu, grzen napisał:

Głosuj na JKM i jego środowisko. 

PIS nic nie zabiera? A zniesienie, 30 krotności , podatek od najbogatszych , podatek bankowy, 10gr w paliwie, obniżenie kwoty wolnej od podatku, kasa zabrana z OFE to niby czyje pieniądze?

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Lukarso napisał:

Po pierwsze to dotyczy dopłaty za rok 2019, czyli żniwa już były, a po drugie naucz się kultury i ortografii.

Właśnie się uczę. Dał nam przykład Neumann stary 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Oczywiście musisz też wyznawać sPISkowe teorie że ja rozbijam i zabieram głosy PISowi. Ludzie są w wiekszości durni i wytresowano ich hasłami o straconuym głosie. Gdyby każdy głosował zgodnie z pogladami a nie by komus dopieprzyć to miałbyś realny obraz pogladów i potrzeb społeczeństwa. Z drugiej strony nie ma się co dziwić bo  świadome poglądy ma pewnie 10-20% głosujacych a reszta to emocje.

PIS nic nie zabiera? A zniesienie, 30 krotności , podatek od najbogatszych , podatek bankowy, 10gr w paliwie, obniżenie kwoty wolnej od podatku, kasa zabrana z OFE to niby czyje pieniądze?

Wklej Ulmanek ten swój diplomik żebyśmy nie mieli wątpliwości z kim mamy do czynienia. Zasłon tylko młot i sierp.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Zapracowany napisał:

Ulman Kto z offe kasę zajumał?!

Tusk zajumal ale to dla dobra narodu żeby z nadmiaru się ludziom w d*pach nie poprzewracalo. 😂

1 godzinę temu, DTaras napisał:

O emerytach nic nie było...😉 Niewiem czy to fake gdyż żona relacjonowała jakoby w TVP info było, że inflacja a nawet jej wzrost spowoduje spadek cen. Macie coś na ten temat?

Zadzwoń do tvn albo polukaj  na Onecie. 

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Nik mnie nie tresował  . Ja nie szukam w internecie źródła tylko to jest mój pogląd i oceniam z mojej perspektywy  . Głosuję na partie która mi się podoba . Głupców nie brakuje którzy szukają głupot w internecie nie sprawdzonych i opierają swoją tezę .

Wiem partia która nie zabiera to JTM bo nie rządzi i jak nie bierze subwencji . 

Ulmanku . Jak się komuś żyje się lepiej to rzeczywiście byłby głupcem jakby głosował na kogoś innego .

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

O emerytach nic nie było...😉 Niewiem czy to fake gdyż żona relacjonowała jakoby w TVP info było, że inflacja a nawet jej wzrost spowoduje spadek cen. Macie coś na ten temat?

Było, było bo każdy wzrost podstawy świadczeń to też podwyżka emerytury.😃

Opublikowano

Sluchal ktoś dzisiaj wywiadu z ardanowskim na zetce?  

Ciekawe rzeczy mówił: o tym że Kołodziejczyk ma ze zajmować kontrola jakości i pochodzeniem żywności, o wyrownaniu dopłat o wizji rolnictwa w UE. O imporcie z Ukrainy. Jak ktoś ma w obserwowanych na fb tego durnia Bustowskiego to link dodał dzisiaj. 

Dzisiaj widziałem ciekawej wpis  :

Jeszcze tylko 6 dni i 4 lata i koniec PiSu

Hahaha

• Haha 3
Opublikowano

Aaa tak, stawka podstawowa. No patrz, zmyliło mnie to pisanie o liczbie żołnierzy zawodowych. No to mirro już wiesz na kogo głosować. Waloryzacja jakaś ostatnio była w związku z inflacją?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v