Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

nawet te mądre nie lubią jak ich ktoś obraża 🤣

to czemu ci mądrzy korwina nie popierają

71521267_3075498652476943_37873223780238

Opublikowano

A kto popiera Korwina? 

Madrzy to pewnie na PIS bez wyjątku głosują . Zreszta propaganda wmówiła masom ze to ono są mądrzy i patriotyczni i są esencja i siła przewodnia narodu. Dowartościować masy to priorytet już Lenin to robil

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A kto popiera Korwina? 

Madrzy to pewnie na PIS bez wyjątku głosują . Zreszta propaganda wmówiła masom ze to ono są mądrzy i patriotyczni i są esencja i siła przewodnia narodu. Dowartościować masy to priorytet już Lenin to robil

Lenin i Stalin twoi idole dowartosciowywali masy masowym ludobujstwem co najwyżej.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Bo głupki tworzą wielka masę a ilość głosów  tworzy poparcie które przekłada się na miejsca w sejmie 

To jakim debilem musi byś Schetyna , ze głupków nabrać nie potrafi ? 🤔

Opublikowano
10 minut temu, Slodki66 napisał:

Lenin i Stalin twoi idole dowartosciowywali masy masowym ludobujstwem co najwyżej.

To nie było dowartościowanie tylko wynik dowartościowania. Wyznaczono ideowców aparatczyków, wyposażono w karabiny i pistolety a następnie oczekiwano wyników w krzewieniu jedynie słusznej idei. Zanim masy się obejrzały stał się same obiektem terroru.

7 minut temu, zetorki12 napisał:

Widocznie nie obiecuje żłobu pełnego tego na co oczekują. Nie spełnia ich marzeń.🤣

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, mirro napisał:

To nie było dowartościowanie tylko wynik dowartościowania. Wyznaczono ideowców aparatczyków, wyposażono w karabiny i pistolety a następnie oczekiwano wyników w krzewieniu jedynie słusznej idei. Zanim masy się obejrzały stał się same obiektem terroru.

Widocznie nie obiecuje żłobu pełnego tego na co oczekują. Nie spełnia ich marzeń.🤣

To jak byli u władzy , to obiecywali więcej , czy wtedy społeczeństwo było głupsze ? Bo rozumiem że wygrywa tylko ten kto większą ilość głupców okłamie ?

Zresztą co tu wiele pisać ? Powszechnie wiadomo jak partie zdobywają głosy .

Po to całe te kampanie wyborcze i spotkania po wszystkich miejscowościach . Kto więcej naobiecuje , ten wygrywa .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

O nie mój drogi to nie jest takie jednoznaczne a wręcz to kwestia semantyki. Właśnie jak byli u władzy to nie obiecywali, a wręcz mówili że "nie ma". Czyli nie wskazywali że w ogóle można coś dostać.  Społeczeństwo wiedziało że "nie ma" i nie myślało aby nawet tego wymagać, no może po cichu coś tam mruczało że " można by". 🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

Mirro nie zapędząj się bo sugerujesz a raczej twierdzisz że te społeczeństwa same sobie zgotowały taki los. Absurdem jest taki pogląd i brakiem zdrowego rozsądku. 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

O nie mój drogi to nie jest takie jednoznaczne a wręcz to kwestia semantyki. Właśnie jak byli u władzy to nie obiecywali, a wręcz mówili że "nie ma". Czyli nie wskazywali że w ogóle można coś dostać.  Społeczeństwo wiedziało że "nie ma" i nie myślało aby nawet tego wymagać, no może po cichu coś tam mruczało że " można by". 🤣

A co mieli obiecywac jak kradli nie tylko to co do budżetu wplywalo ale nawet to co miałoby wpłynąć. 

Choć byś na huju stał to nie zagniesz tej rzeczywistości. 

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, zetorki12 napisał:

Coś w tym jest. PIS przebił ich w socjaliźmie i rozdawnictwie ale Schetyna to straszny gamoń

40 minut temu, Slodki66 napisał:

Lenin , Stalin , Engels Marks (bohater doktoratu prezesa) wszyscy wmawiali ciemnym masom że są mądre, najważniejsze, mają słuszność, i są naważnejsza grupą społeczną. Dowartosciowanie gamonia bez żadnego powodu sprawia że gamoń jest zaślepiony , wdzięczny, wreszcie ma lepsze samopoczucie i połechtane ego. Będzie bezwzglednie popierał tego kto go wychwala. Tak było za komuny i to jak widać wzorzec który nadal świetnie działa.

Ludobujstwo pisze się  tak - ludobójstwo

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Neumann ma rację a Korwin to mówi od zawsze . Wiekszość jest głupia i nie ma pojecia za czym głosuje bo nie umie tego samodzielnie zweryfikować i zinterpretowac. Włąśnie tu rozpoczyna się rola propagandy - mówi jak mają myśleć , jaka jest prawda ekranu i daje gotowce oinii jedynie do zapamietania i powielania. Demokracja to rządy ciemnoty i jest tym gorzej czym słabiej wykształcoone i świadome społeczeństwo.

Tylko że ocena Korwina czy ta o której ja akurat nie słyszałem/czytałem od Neumanna jest oceną stanu faktycznego nie tylko polskiego społeczeństwa a całego gatunku ludzkiego (taka prawda obiektywna) i czy winą głupka jest, że nie trafia mu się na tyle mądry pan aby go przekonać, poprowadzić? Przecież prawdziwa mądrość winna potrafić sterować głupotą. Jeśli nie potrafi to co to za mądrość?
Równie dobrze krowy w oborze można winić za to, że mają złego gospodarza a nie jego samego?
Po doraźnych wynikach stado ocenia a obecnie te wyniki jednoznaczne. Stado nie rozumie, że we żłoby zadano to co powinno być na zasiew.
Nie twierdzę, że wiem jak zatrzymać ten obłęd ale też nie widzę nikogo kto by to potrafił i to jest problem. 
Cóż z tego, że w większości kwestii gospodarczych prawica ma rację, jeśli nie potrafi ich przeforsować bo ni demokratycznie ni siłowo nie uda się narzucić metod zdrowej selekcji w stadzie które raz poznało własną siłę i zdewaluowały się wartości ideologiczne które dawniej wystarczały do kontrolowania większości takie jak wykorzystanie religii czy podobnych technik czysto "nienaukowych" gdzie do nadzoru zdrowych reguł w stadzie używano jego samego. Obecnie mamy jednak relatywny spadek poziomu ciemnoty statystyczny bo i zabobon jest traktowany już powszechnie jako ciemnota i szarlataneria a religie są aż nadto jednoznacznie nadużywane do sterowania procesami "doraźnymi" w sposób sprzeczny z Nauką której przecież podstawy uchylono wszystkim. Czy przypadkiem współczesne elity nie okazują się głupsze od tzw. "pospólstwa"? 
W miarę rozwoju wzrasta skala komplikacji i ktoś tu nie nadąża tylko nie jestem jednoznacznie pewien czy "stado" za elitami, czy elity za stadem?
PiS okazał się tylko najlepszą z fatalnych wszystkich elit w nadążaniu za stadem i tyle. 
Oczywiście wniosek przygnębiający - tak naprawdę nikt tym skutecznie nie kieruje a ten rządzi kto pierwszy dopcha się do mikrofonu w odczytywaniu obietnic które chce usłyszeć większość nie ważne kto je odczytuje.
Czy zatem aż tak chwalebnym jest literalne tych obietnic dotrzymywanie? może tutaj leży klucz do dobrych rządów w imię nie tylko interesów doraźnych? 
Czy w tej sytuacji muszę iść na wybory jeśli mam glosować na kogoś kto za mną nie nadąża? Jeśli muszę to kiedy? chyba tylko gdybym dostrzegł gdyby ktoś siłowo chciał "nowy porządek wprowadzać" aby zagłosować na tych którym jeszcze takie pomysły nie zaświtały w głowie. Na razie jest mi wszystko jedno czy rządzi PiS czy pogrobowcy PO bo to taka sama porażka dla przyszłości. Jednakowo nie nadążają jedni i drudzy a PiS jest tylko akurat bardziej "modny" światopoglądowo i społecznie i dopóki uznaje wyniki demokratycznych wyborów jest mniejszym zagrożeniem niż Korwin który pluje na demokrację.
W demokracji wystarczy używać rozumu by mieć jakiś wpływ na władzę, w autokracji trzeba siły a w obecnych czasach my społeczeństwo już znamy własną siłę i autokrata musiał by być jeszcze większym populistą jeśli by chciał głowę na karku zachować do starości.
Konfederacji warto było by kilku wpuścić do parlamentu, może się ucywilizują albo do reszty zdemaskują. Prawdziwej lewicy też by się trochę zdało bo potrzebny jest nadzorca obrony praw minimalnych mniejszości wszelkich. Co prawda taki parlament zdeklasuje wszystkich satyryków bo gdzie znajdziemy lepszy ubaw niż potyczki słowne prawicowych zakapiorów z lewicowymi oszołomami no ale wyszło by "szydło z worka" jacy to pisowcy rozjemcy nieudolni.
Tylko jako pojedynczy wyborca jaki mam wpływ na różnorodność polityczną jeśli mam tylko jeden głos? przecież i tak będę później żałował jak już niejeden i nie raz nawet na tym forum przyznał :D 

Opublikowano (edytowane)

Racyl 
nie uwierzę że to nie fotomontaż
z całym moim "sceptycznym" podejściem do uczciwosci i rozumu kleru aż tak głupi nie są aby takie bzdury drukować.
Przypomniało mi się i przy okazji jeszcze raz nawołuję - nie glosować na nazwiska którymi podpisane są płachty bilbordozy ponasrywanej gdzie popadnie. To nie jest miara kultury rozczepianie swojego wizerunku na kilku metrach kwadratowych. to tylko narcyzm i fałszywe rozumienie mechanizmów reklamy a fatalny przy tym gust estetyczny.
Nawet ruskie zrezygnowali z wyświetlania reklamy cocacoli z kosmosu
naszych co najwyżej na to nie stać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ale zapieprzacie az mi sie rosol wygotowal  a makaron wyskipial i juz nie jest al-dente. 

nie wiedzialem ze pszenica tak podrozala- mlekolaki 500 g 7,9 zl a niedawno  6,4 , gotowany kurczak 42 zl kilogram,  trudno znalezc jadalna wedline za mniej niz 25 zl, pepsi 2,25 l -5,99, makrela wedzona 18,99 zl, parowki - poliwczak 21.99 zl, pasztet drobiowy -16 zl, pomidory 4,2 zl, banany 5,9 zl-to z ostatnich zakupow, nie bede spisywal calych paragonow... 

wiecie juz skad znalazly sie pieniadze -z mafii vat-owskiej kupujacej w sklepach, zapytajcie babek,matek,zon,kochanek czy kochankow i kogo tam macie w domu, kto robi zakupy ile i co podrozalo w sklepach bo oprocz pietruszki to nie widze co stanialo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v