Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

sobie czytam posty i dochodze do wniosku ze nie wiecie jakie są założenia projektu pks ,to ma nie być dochodowe i nawet nie pokryć kosztów to ma być wygoda dla grupy ludzi którzy nie mają jak dojechać na zakupy , do osrodka . kilka lat temu zburzono dworzec wilenska w warszawie przeniesiono troche a na tym miejscu powstał galeria handlowa z hiper marketem cerfur ,na początku cerfur wykupił specjalny pociąg na trase w-wa - małkinia z darmowym przejazdem po okazaniu paragonu z cerfura .Moja wioska liczy 511 mieszkanców [ przed chwilą sprawdzałem ] od jesieni zostanie zlikwidowany sklep , jest siec autobusowa dobra ale za 3 km 5 zł !!!! w 2 trony to 10 zł  , autobus tak ale darmo .

Opublikowano (edytowane)

Taxi u was niema ? Taniej by wyszło dopłacać tym co korzystają ? Ten pomysł z pks jest pozbawiony jakiegokolwiek sensu . Pamiętam jak zlikwidowano lata temu ostatni przejazd pks przez naszą wieś . Pojawili się prywatni z busami . Szybko przestali jeździć i to z prostego powodu . Brakowało chętnych . A to było bardzo dawno . Teraz w każdym niemal podwórku samochody . Telefon po TAXI i jedzie gdzie chce i kiedy pasuje . Niejeden sąsiad też pojedzie za drobną opłatą .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Jarecki Założenie że coś ma być niedochodowe a tylko służyć wygodzie bliżej nieznanej liczbie obywateli, w bliżej nieznanym rejonie kraju, co ma się przełożyć na zaspokojenie ich bliżej nieokreślonych potrzeb ( bo tak po prawdzie to faktycznie nie wiadomo dokąd będą chcieli jechać) świadczy tylko o wielkim kretynizmie samego programu. 

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, zetorki12 napisał:

Taxi u was niema ? Taniej by wyszło dopłacać tym co korzystają ? Ten pomysł z pks jest pozbawiony jakiegokolwiek sensu . Pamiętam jak zlikwidowano lata temu ostatni przejazd pks przez naszą wieś . Pojawili się prywatni z busami . Szybko przestali jeździć i to z prostego powodu . Brakowało chętnych . A to było bardzo dawno . Teraz w każdym niemal podwórku samochody . Telefon po TAXI i jedzie gdzie chce i kiedy pasuje . Niejeden sąsiad te pojedzie za drobną opłatą .

ten PKS to typowa kiełbasa wyborcza, parę  starszych osób to łyknie i odda głos (i bardzo dobrze że PO zniknie ze sceny politycznej)

A później nikt z tego PKSa nie będzie korzystał to umrze śmiercią naturalną.

Chyba że zrobią jakieś PKS połączenia wojewódzkie. W góry nad wodę, te sprawy.

Opublikowano

Tak faktycznie to nieważne kto zniknie ze sceny politycznej. Poziom obłędu został wyznaczony i przyjęty przez społeczeństwo jako obowiązujący, To wymusza tylko na następnych dążenie do przekroczenia go. Czyli mamy szansę na następne "przemyślane" obietnice i posunięcia. 

Opublikowano (edytowane)

A co mnie tam przesunięcia i obietnicy.

Dla mnie się liczy że obłudnicy, złodzieje i kolaboranci z PO wyjadą na taczkach. Tylko to mnie obchodzi i tylko dlatego o 07:00 rano jako pierwszy pobiegnę głosować na kaczkę która jest tego gwarantem.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

najlepsze wyjasnienie tego programu jakie slyszalem, to z ust samego pinokia-jak beda autobusy to bedzie mozna dojechac do miasta i wtedy inwestorzy beda walic drzwiami i oknami zeby tam stawiac fabryki- jesli byly bankster taka rzecz wymyslil to moja opinia na temat banksterow jest jak najbardziej uzasadniona... w ogloszeniach firm ze strefy ekonomicznje dojazd autobusem pracowniczym na kilkunastokilometrowych trasach zagwarantowany bez panstwowych doplat, do kopaln jeszcze pracownicze jezdza ,do huty niedawno zlikwidowali- 70 lat huty im. lenina i wystarczy, piec zatrzymuja,walcownie tez, 1,6 pracownikow do zwolnienia lub przeniesienia- efekty dobrej zmiany nie tylko kopalnie doswiadczaja......

autobusy dalekobiezne jezdza od dziesiatek lat i nic nie wskazuje zeby przestaly- byle nad morzem , przechodze obok przystanku, popatrzylem na rozklad -18,50 do krakowa odchodzi, mysle jak stara bedzie truc to wracam sam☺️

ja jestem leniwy wiec do kaczek nie bede strzelal z rana a do tego na lgbtq+ jest okres ochronny-ty wnuk starego komunisty bedzie na pis glosowal, bierut z gomulka sie w grobie przewracaja, chyba ze na piotrowicza czy krasulskiego oddasz glos- wtedy cie z nieba pochwala 😛

Opublikowano (edytowane)

Uuuuu a to niżej wygląda mi na ukryta formę kroplówki dla LOT, albo zwykłe działanie Antoniego. Wybór należy do czytelnika. ale jak taka dotacja i przedsiębiorstwo przynosi oficjalnie zyski to ja rozumiem że sukces murowany.

https://www.rp.pl/Sluzby-mundurowe/307219979-Piekielnie-drogie-czartery-VIP-ow.html?fbclid=IwAR1Vcb1GHwNKxVyoCks2W3SoVDY2Z-IWZND1pTcir6FOXQXfE5et8hbJaMU

Jacuś a jakby tak odwrócić wypowiedź Premiera i napisać że "dzięki tym połączeniom ludzie z miasta będą mogli dojechać na najgłębszą wieś", to dopiero byłby sukces. :cool:

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Przecież to jest czysty komunizm. PKS ma uruchomić niedochodowy kurs z nakazu... Śmiech to historii, że demokratycznie będzie wybrany. Brak jeszcze mieszkania dla każdego i pensji dla wszystkich. Choć pewną formę wynagrodzenia za oddychanie już superkomputery analizują. Władza nic Państwowego nie sprzedaje ostatnio czasem? Mirro - dzięki takiemu manewrowi utrzymujemy stałe, wysokie wydatki na obronność i mamy się czym big bratu pochwalić.

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Brak jeszcze mieszkania dla każdego i pensji dla wszystkich.

kilka panstw co do pensji gwarantowanej miało referendum ale ludzie zagłosowali przeciw , a krajom tym raczej zawiele zarzucić nie można . napewno szwajcaria , ale coś chyba było w australi lub kanadzie , zresztą w którymś z tych wymienionych krajów ruszył taki program pilotażowy .

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

.........Moja wioska liczy 511 mieszkanców [ przed chwilą sprawdzałem ] od jesieni zostanie zlikwidowany sklep , jest siec autobusowa dobra ale za 3 km 5 zł !!!! w 2 trony to 10 zł  , autobus tak ale darmo .

Co jeszcze  powinno być za darmo. Wegiel na zimę,  leki w aptekach, , prąd i woda a może jeszcze paliwo zeby każdy mógł jeździć 100 tys km tak jak Roman. Możesz mi wytłumaczyć po co robić rzeczy nie majace sensu?

3 godziny temu, damianzbr napisał:

A co mnie tam przesunięcia i obietnicy.

Dla mnie się liczy że obłudnicy, złodzieje i kolaboranci z PO wyjadą na taczkach. Tylko to mnie obchodzi i tylko dlatego o 07:00 rano jako pierwszy pobiegnę głosować na kaczkę która jest tego gwarantem.

Tak samo wyjechali przez ostatnie 4 lata🤣

Kaczka jest gwarantem że będziesz przez kolejne lata liczył na unicestwienie opozycji.

To jest właśnie największy sukces PISu. Ludzie muszą tak nienawidzić opozycji żeby nie zwracali uwagę na to co robi banda Jarka.

38 minut temu, DTaras napisał:

Przecież to jest czysty komunizm. PKS ma uruchomić niedochodowy kurs z nakazu... Śmiech to historii, że demokratycznie będzie wybrany. Brak jeszcze mieszkania dla każdego i pensji dla wszystkich. Choć pewną formę wynagrodzenia za oddychanie już superkomputery analizują. Władza nic Państwowego nie sprzedaje ostatnio czasem? Mirro - dzięki takiemu manewrowi utrzymujemy stałe, wysokie wydatki na obronność i mamy się czym big bratu pochwalić.

Sentyment do komuny ma kazdy PISowiec tylko teraz mu wmawiaja że jest  to jedynie słuszna postawa -  patriotyczna, moralna, lepsza od reszty, no i  pobłogosławiona przez KK.. Historia toczy się kołem - pod kołem to pojąłem😲 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał:

Co jeszcze  powinno być za darmo. Wegiel na zimę,  leki w aptekach, , prąd i woda a może jeszcze paliwo zeby każdy mógł jeździć 100 tys km tak jak Roman. Możesz mi wytłumaczyć po co robić rzeczy nie majace sensu?

są regiony gdzie młodzi wyjechali za lepszym chlebem , a starszym cieżko gdzieś sie dostać , nieraz robią zakupy raz na tydzień , sprawa jest prosta jak jestesmy samodzielni , w kazdej gminie są wioski oddalone od ciągów komunikacyjnych , nawet i mojej gminie są wsie z małą liczbą ludnosci gdzie człowiek jedzie raz w tygodniu na zakupy bo nie czym dojechać , sprawa nie jest taka prosta , 

sąsiad pijaczyna od wielu lat dostaje 1 tone wegla na zime i to PO wprowadziła .nigdzie nie pracował 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

No toż było tu już. Stary codziennie nigdzie nie jedzie. Taniej dopłatę do taksówki będzie zrobić... Sąsiad dostaje tę tonę z mopsu, tego samego co dzieli innym socjalem a także chyba pincet. To nie PO wprowadziła a już napewno nie celowe finansowanie pijaczyn.

Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał:

są regiony gdzie młodzi wyjechali za lepszym chlebem , a starszym cieżko gdzieś sie dostać , nieraz robią zakupy raz na tydzień , sprawa jest prosta jak jestesmy samodzielni , w kazdej gminie są wioski oddalone od ciągów komunikacyjnych , nawet i mojej gminie są wsie z małą liczbą ludnosci gdzie człowiek jedzie raz w tygodniu na zakupy bo nie czym dojechać , sprawa nie jest taka prosta , 

sąsiad pijaczyna od wielu lat dostaje 1 tone wegla na zime i to PO wprowadziła .nigdzie nie pracował 

No i co  z tego że sa takie rejony? Zawsze komuś bedzie gorzej a komuś lepiej. Może zaczna dowozic kobitki ze wsi do galerii z  wielkich miast bo przeciez maja duzo dalej jak mieszkanki metropolii?  Prawda jest taka że jest to pomysł rodem z komuny . 

Uważasz że sąsiad pijaczyna powinien ten wegiel dostawać?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ludzie muszą tak nienawidzić opozycji żeby nie zwracali uwagę na to co robi banda Jarka.

Opozycja sama sobie temu winna a mądry inteligentny i elokwentny jarek to wykorzystał.

Więc miej pretensje do swoich nieudaczników o to że są partaczami, a nie do jarka że jest przebiegły.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.07.2019 o 22:26, Ulman napisał:

Spalając tek kilkanaście milionów ton ludzie nie zauważyli że zostaje z niego 30% popiołu i kupuja go co roku więcej. 🤣

Rosja wydobywa ponad 400 mln ton , eksportuje 200 mln w tym do europy zachodniej 100 mln i oni tez sie nie połapali https://energia.rp.pl/surowce-i-paliwa/wegiel/13703-rosyjski-wegiel-bije-rekordy

twój poziom sięga dna ....  a co mają robić jak nie mają kopalni wokół siebie rypie ich skład czy polski czy ruski sprzedają jako polski 🤣 @jacus woli za***rdalać na kopanie a nie kupuje w składach czemu ?

a po 2 pieca nie masz z podajnikiem boś gupik i piszesz bzdety zachajcuj a później czyść wymiennik to pogadamy , a ty masz starego komino co wszystko zje resztę w powietrze pościsz ??

1 godzinę temu, Ulman napisał:

napisz do Merkel czemu leki w niemczech i francji kosztują 3 euro , konkrecji nie lubisz ? tylko ty możesz brać ?

ubezpieczenie państwowe bezpośrednio pokrywa większość kosztów za twoje leki (na receptę). Pacjent płaci jednak w aptece niewielką sumę za każdy otrzymany lek, w zależności od jego ceny ( Zuzahlungspflicht). Jeśli twój miesięczny dochód brutto jest poniżej pewnego poziomu, możesz być zwolniony z tej dodatkowej opłaty za leki. Więcej szczegółów znajdziesz w naszym dziale ubezpieczenia zdrowotne. Ubezpieczeni prywatnie płacą sami za swoje leki, po czym wysyłają rachunki swojej firmie ubezpieczeniowej i otrzymują zwrot kosztów.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Opozycja sama sobie temu winna a mądry inteligentny i elokwentny jarek to wykorzystał.

Więc miej pretensje do swoich nieudaczników o to że są partaczami, a nie do jarka że jest przebiegły.

Tyle tylko ze ta gigantyczna nienawiśc jest skutkiem tego niebywałego złodziejstwa , wyniszczania gospodarki i ludzi , zaprzedawania sie złej Merkel które to wpojono z pomoca TVPis. Pytanie które zadaje od 4 lat i nikt nie umie na to odpowiedziec- kiedy ich wreszcie za to rozlicza, pozamykają, osadzą i dadzą po dozywociu?  

Ano nigdy. Taki Schetyna czy inni gamonie są im potrzebni zy ciemny lud był w stanie zagryźć zeby , płacic coraz więcej podatków i głosowac na  socjalne  głupoty  tylko po to by zła opozycja nie wróciła do włdzy bo wtedy - to panie , niczego juz nie bedzie.

Roman - dno na którym fedrujesz jest znacząco głebiej niż to które ja mogę osiągnąć. Działaj tam dzielnie ku chwale ojczyzny a w 2020 dojdzie kolejne 3-4 mln ton tego beznadziejnego węgla z Rosji.

Już kiedyś jakiś ministerek chciał na złość Putinowi znaleźć jakieś słabe punkty w ruskim węglu by zahamować jego import i okazało się ze jak zaostrzą normy to i nasz się w  nich nie będzie mieścił👍

A  o co ci chodzi z tą Merkel?  Co to ma  do głupkowatego planu PKSu w kazdej wiesce?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Ulman - napisałem Ci kiedyś, że by musieli sami siebie pozamykać to nie pisz: nikt. Romana należy zapytać o ten kocioł z podajnikiem. Podajnik zastępuje częste wizyty w kotłowni, paliwo ogranicza fazę utleniania CO do CO2. Nadmiar powietrza zbyt duży jak i za mały rozwali cały ten system ekologiczny i powinien nadążać za entalpią w palenisku a nie w płaszczu. Zatem proces jest stabilizowany dopływem powietrza i paliwa, powinien być również czynnikiem grzewczym. Hydraulika układu i chęć spalania zupełnego i całkowitego na to nie pozwoli zatem obok kotła z podajnikiem powinieneś mieć dopasowany akumulator ciepła aby wymiennik i komin utrzymywać w sranie najmniejszej koniecznej obsługi. Masz? Zapewne nie masz więc nie cwaniakuj tylko szczotka i do dzieła conajmniej raz na dwa tygodnie.

Opublikowano
35 minut temu, Ulman napisał:

Tyle tylko ze ta gigantyczna nienawiśc jest skutkiem tego niebywałego złodziejstwa , wyniszczania gospodarki i ludzi , zaprzedawania sie złej Merkel które to wpojono z pomoca TVPis. Pytanie które zadaje od 4 lat i nikt nie umie na to odpowiedziec- kiedy ich wreszcie za to rozlicza, pozamykają, osadzą i dadzą po dozywociu?  

Ano nigdy. Taki Schetyna czy inni gamonie są im potrzebni zy ciemny lud był w stanie zagryźć zeby , płacic coraz więcej podatków i głosowac na  socjalne  głupoty  tylko po to by zła opozycja nie wróciła do włdzy bo wtedy - to panie , niczego juz nie bedzie.

Gdyby nie było złodziejstwa to jarek nie miałby czego wpajać za pomocą TVPis

Proste jak budowa cepa.

Sami sobie jesteście tego winni a wspaniałomyślny jarek tylko sprytnie to wykorzystał.

I dobrze!!

Wolę płacić podatki na socjale dla sąsiada nieroba niż sponsorować jachty i dziwki dla cwaniaków zachodu.

Opublikowano

Skoro to wszystko prawda co Kurski na zlecenie Jarka codziennie kilkadziesiąt razy od 4 lat powtarza to kiedy ich rozlicza za te wszystkie grzechy i do paki wsadzą??

Tak czytając co piszesz to wydaje mi się że mały prezes myslał własnie o urobieniu ludu do  poziomu pogladów który prezentujesz.  Takich ludzi mu trzeba!

Opublikowano

Damian - to tylko Twoje złudzenie. Jachty i załogi są nadal i to w tych samych kręgach. Musisz także wziąć pod uwagę, że jest taka możliwość iż Twoje poczucie złodziejstwa to tylko efekt narracji. Ulman - jak czyścisz to i do Ciebie. Roman coś znów o jakości paliwa zaczął i głównie do niego.

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem uczciwy ale nie mściwy, Wystarczy jak od władzy ich odsuną, przynajmniej nie będę musiał łożyć na ich utrzymanie w pace.

Zresztą i tak zaraz wyjadą do ojczyzny swoich ojców, a ja niczego innego nie pragnę. Więc co ty mi tu chcesz życie komplikować jakimś pastwieniem się nad złodziejami w pace.

Zwrócić tego co nakradli nie zwrócą, a dodatkowe kszta wygenerują.

Wywieźć na taczkach, kopa w dupe zakaz wstępu i koniec tematu a nie jakieś wygody i przywileje w pace z moich pieniędzy.

Ty to dobry goguś jesteś. Jak nie przy korycie to chociaż w pace chcesz naszych Polskich pieniędzy.

Takiego wała dostaniesz. Won do dojczlandu rusyfikować się tam z teczowymi pedałami od mahometa.

Opublikowano

.He, he , he........Niezłe😋

Jak jest projekt PKSu w kazdej wsi za cięzkie miliony  albo przekop mierzei  (obydwa bez sensu) to paru groszy na  opozycję w pace ci szkoda ?

Może trzeba Ziobrze powiedzieć żeby wypuscił  pare tysięcy na powietrze to oszczedności mu wyjda.

Opublikowano (edytowane)

Przekop jest bardzo dobrą inwestycją. PKS jest kiełbasą wyborczą która ma zdobyć przychylność niezdecydowanych głupców narażonych na ryzyko omamienia przez kolaboranta TVN.

Także cel uświęca środki i nie jestem jakoś negatywnie nastawiony na PKS zwłaszcza że prawdopodobnie nie wydadzą na to ani złotów, a jak już to marne grosze bo każdy normalny człowiek wie że to nie ma racji bytu.

Za POpaprańców wyglądałoby to tak: robimy PKS, przeznaczamy na to z 10 mld zł, wynajmujemy niemieckiego przewoźnika do realizacji celu, on bierze podwykonawców, nie wypłaca im 50 % umówionej kasy, rząd POpaprańców pod pretekstem ratowania sytuacji u podwykonawców, dopłaca niemieckiemu przewoźnikowi dodatkowe 5 mld. PL firmy bankrutują, PKSu jak nie było tak nie ma, z narodowej kasy zniknęło 15 MLD zł, a niemiecki przewoźnik znika za kurtyną tworzoną przez panów zachodu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v