Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Działanie obliczone ściśle na reakcję taką jak Jareckiego. "My wam chcemy ulżyć a oni wręcz przeciwnie. I kto was kocha?"🤣

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

Działanie obliczone ściśle na reakcję taką jak Jareckiego. "My wam chcemy ulżyć a oni wręcz przeciwnie. I kto was kocha?"🤣

jak Bys pamieć miał lepszą to Byś pamietał ze kiedyś odpowiadałem ULMANOWI na ten temat i ten problem poruszałem z wpływami z podatku do samorzadów , I TO NAWET NIE TAK DAWNO napisałem o tym . uważam ze problem może wystąpić bo gminy czy miasta mają ledwo pozymykane budżety ale jak ktoś pisze że obniżka podatku to złamanie konstytucji to albo płakać albo sie smiać , tym bardziej ze i schetyna zapowiada obniżke podatków . należy o tym rozmawiać ale mówiąc takie głupoty o złamaniu konstytucji to jest tragikomedia  .

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

Bujając w ideach jakąś niezależność się tu depta. Na moje oko działanie celowe i tu już parę zdań padło. Nie jestem w temacie - jakież to prawa Niezaprzeczalne przytoczono?

Opublikowano

w sumie co za roznica czy bedzie sie budowac laweczki niepodleglosci czy lawki relaksu wsrod smrodu samochodow ????  rzad czy samo-rzad przemiele kazda kwote jaka bedzie mial, miliard w ta czy tamta co za roznica ?? a jak braknie to sie pozyczy czy wypusci obligacje...

smieci poszly na 23 i 45 niesegregowane podwyzka prawie 100 % a wysypiska smieci dalej plona a import smieci z calego swiata bije rekordy.

cracovia przegrala ze slowackim zespolem[choc realnie nie przegrala] a brozka ze slowacka eurodeputowana- niedlugo rocznica rozpoczecia II wojny, wiekszosc nie wie nawet ze 3  wrzesnia napadli na nas zolnierze faszystowskiego panstwa slowackiego na czele ktorego stal ksiadz katolicki .

Opublikowano

Jak nasze takie drogie to faktycznie trzeba szukać za granicą tańszych.🤣

Pan Terlecki wczoraj tłumaczył że "wybór tej Pani ze Słowacji to jednak szersza polityka a nawet strategia w wykonaniu PiS". Coś tam sapał o Trójmorzu, Grupie Wyszechradzkiej itp. Przez jedną noc opracowali strategie na lata. A przed tym dwa razy próbowali przepchnąć niestrategiczną Panią Szydło.🤣

Opublikowano

Wczoraj oglądałem Panią Gardias. Był temat budowy basenów w niedalekiej od siebie odległości. Ośrodków sportu. Z jednej strony dobrze, że obok siebie nie powstaną w bliskiej odległości a z drugiej nie znam szczegółów bo to hale sportowe miały być i posiadanie miejsca na dwa różne eventy w jednej lokalizacji czy dwóch to kwestia rozmiaru. Dwa baseny z atrakcjami zapewniałyby brak tłoku.. No są argumenty przemawiające "za" ale bardziej czy budować jeden zajebiaszczy czy dwa mniejsze. To nie są małe gminy... Ale nie o tym, razi mnie jednostronność a w zasadzie stronniczość w jej pracy. Oglądał to ktoś? Takie to nierzetelne jakieś, prowadzące widza do konkretnych wniosków.

Opublikowano

wybudowac za unijne dotacje to nie problem pozniejsze koszty utrzymania niejedna gmine ciagna na dno .

polsatu nie ogladam prawie wcale, zreszta zaczalem zniwa,skonczylem sianokosy , juz myslalem ze bedzie przerwa po poludniu bo przyszla potezna burza, pokropilo z 10 minut i dalej moglem spokojnie zbierac slome..

telewizory maja podobno mozliwosc wyswietlania tysiecy kolorow a informacje sa tylko czarno-biale 😛, niuanse nie sa wskazane tylko + i - i nic wiecej, a wszystko w swiecie ma swoje dobre i zle strony- brozce odebrali ochrone i limuzyne wiec mogla wczoraj spokojnie spacerowac na wzgorze wawelskie, rzadowe limuzyny z niepelnosprawnymi nie tylko fizycznie eunuchami na 18 jak co miesiac sunely po podjezdzie a obok rozneglizowana [ wcale nie bylo tak cieplo] szydlo chodniczkiem😊☺️☺️

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

wybudowac za unijne dotacje to nie problem pozniejsze koszty utrzymania niejedna gmine ciagna na dno .

polsatu nie ogladam prawie wcale, zreszta zaczalem zniwa,skonczylem sianokosy , juz myslalem ze bedzie przerwa po poludniu bo przyszla potezna burza, pokropilo z 10 minut i dalej moglem spokojnie zbierac slome..

telewizory maja podobno mozliwosc wyswietlania tysiecy kolorow a informacje sa tylko czarno-biale 😛, niuanse nie sa wskazane tylko + i - i nic wiecej, a wszystko w swiecie ma swoje dobre i zle strony- brozce odebrali ochrone i limuzyne wiec mogla wczoraj spokojnie spacerowac na wzgorze wawelskie, rzadowe limuzyny z niepelnosprawnymi nie tylko fizycznie eunuchami na 18 jak co miesiac sunely po podjezdzie a obok rozneglizowana [ wcale nie bylo tak cieplo] szydlo chodniczkiem😊☺️☺️

Nie odebrali, tylko sama musiała zrezygnować.🤣 Ale jak Dobra Zmiana przyznaje status weterana Straży Marszałkowskiej to chyba już wiele nie jest w stanie mnie zaskoczyć.🤣 Jakoś nie przypominam sobie aby ci panowie pałętali się gdzieś po strefie działań. Chłopaków z BOR owszem, ale tych to chyba raczej nie.
No chyba że przyjmiemy iż bohaterska obrona sali kolumnowej przed krwawą opozycją. Tak faktycznie, to może być wyczyn na miarę "City Hall" w Karbali.

Opublikowano (edytowane)

😜

Edytowane przez Gość
Opublikowano

nie liczac passata i bialych skarpetek to wykapany jacus🤣

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/szefowa-mswia-o-zamieszkach-podczas-marszu-rownosci-policja-bedzie-stanowczo-reagowac/q55fgkw

wschodniopolska dzicz- to chyba jaks forma rekompensaty za to ze sa "polakami" w pierwszym pokoleniu, bialoruskimi chlopami oderwanymi od korzeni i spolszczonymi na sile.

pierwsza gmina w malopolsce "wolna od lgbt" bedzie takze od 1 sierpnia wolna od transportu zbiorowego, jedyny prywatny przewoznik  likwiduje linie bo malo kto tam chce jezdzic, ale rada gminy woli sie zajmowac tecza niz busami........

Opublikowano

No popatrz, to nawet ja nie powiązałbym pogromu LGBT z upadkiem komunikacji zbiorowej.:efendi2:

Ale katedrę w Białymstoku obronili. A podobno LGBT chciało ją zniszczyć. Przynajmniej tak twierdzi PiS ustami swojego przedstawiciela.

Opublikowano

lukaszewicz prawie jak lukaszenka☺️.

radni lanckorony zamiast lgbt powinni zajac sie transportem publicznym ale tu trzeba by sie wykazac wieksza inwencja a zakazac promocji to nic trudnego, wprowadzenie programu pks+ to tylko pudrowanie problemu wymierania prowincji, u nas na wakacje prywatni przewoznicy ograniczyli drastycznie liczbe kursow w weekendy jedna linie zawiesili- powietrza nikt procz -za sowita doplata- mpk nie chce wozic......

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

pierwsza gmina w malopolsce "wolna od lgbt" bedzie takze od 1 sierpnia wolna od transportu zbiorowego, jedyny prywatny przewoznik  likwiduje linie bo malo kto tam chce jezdzic, ale rada gminy woli sie zajmowac tecza niz busami........

być może przewoznik zna bliższe szczegóły programu bus i moze chceć jakieś dofinansowanie na zakup np . floty  , lub po prostu czeka na lepsze warunki ,tu nawet niechodzi o wymieranie a o koszta taniej paliwo mie wyniesie samemu jechać niż bilet kupić , ten program powinien być darmowy przejazd ze 2 razy w tygodniu w okreslone dni i godziny tak aby 1 autobus obskoczył 2 gminy i to by miało sens .  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Te nowe przejazdy bardzo szybko skończą żywot . W moich stronach woziły by powietrze .

Opublikowano

Jak wszędzie.  Socjalni u mnie jeżdżą taxi, pozostali mają auta.

Opublikowano

Jacuś bo tu trzeba przygotować się solidnie do zmierzenia z problemem. Ktoś w gminie powinien przeanalizować możliwe obłożenie, kierunki strategiczne dla mieszkańców i potem ew. rachunek ekonomiczny. Niestety jest nakaz tworzyć, a jak nie zrobią to z rządu popłynie przekaz typu, "my chcieliśmy a oni Wam nie". "I kto Was bardziej kocha?"
Trochę się pozmieniało po likwidacji gimnazjów, bo część przewoźników obsługiwała tymi samymi kursami dwa problemy. Dlatego dobrze byłoby powiększyć zakres funkcjonowania do np kilku gmin. Może wtedy udałoby się uzyskać jakiś efekt. 

Opublikowano

ale pizdzi- drzewa sie gna a asfalt ledwo zmoczony, zboze pewnie polegnie a spadnie o,o1 mm.

strategie transprtu to mozna opracowywac przy nowych liniach czy trasach a nie przy busach ktore kursuja 30 lat- tam to wszystko juz dawno przemyslano kierunek jest jeden, na pytanie gdzie jedziesz -do miasta,nikt nie pyta jakiego 😛 w okolicznych powiatach wiekszosc linii jedzie do miasta albo zaczyna swoj bieg w powiatowym albo zachacza o nie., problem jest taki ze kiedys o 5,20 na przystanku stalo prawie 20 osob a teraz o 5,18 jest z 5, o 9,20 w trzeciej wsi od petli konczyla sie pojemnosc autosana dzisaj w busie mozesz sobie usiasc.....

Opublikowano (edytowane)

Jacuś bo strategia ma właśnie dać odpowiedź i uzasadnienie również dlaczego mówi się nie. Ty na podstawie obserwacji własnych jesteś w stanie podjąć decyzje tu i teraz. Działania administracji (nie dotyczy polityków wysokiego szczebla bo to skala taka że i głupizna może uchodzić za dopust Boży), musza jednak cechować się obadaniem sytuacji i wnioskami które mogą ( w razie potrzeby) obronić się na szerszym forum. A i tak przylezie zawsze jakiś niezadowolony.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

taka przemyslana strategia ma fachowa nazwe-chocbys wstawal i przykucal i tak buca i tak buca😛, pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc.......nawet zlotowa do wozokilometra nic nie da jesli nie bedzie chetnych do dolozenia pozostalych zlotowek.

niedawno wszedl przepis nakazuja gminom skladanie rocznych sprawozdan ze stanu spoleczno-finansowego-sprawdzcie jak to u was wyglada, ludnosc + 40 sztuk-jeszcze przybywa, choc co roku mniej, imigrantow przybywa coraz mniej, dlugi rosna lawinowo..

pada ,pada-byle do rana😍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v