Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

bez aluzji ze strony prowadzącego albo występującej osoby na scenie nikt nie zacznie krzyczeć ,,jebać pis '' daj spokój  , albo prowadzący coś powiedział albo osoba wystepująca na scenie na co zaaregował tłum .

Opublikowano (edytowane)

No i co jeszcze powiesz? Uważasz że wszyscy sa tacy durni że tylko za prezesem i partią powtarzaja z braku własnego zdania?

Czyli to była prowokacja wrogiego elementu jak za dawnych , dobrych lat.........

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

z opisu wynika ze zostało wniesione oskarzenie czy jakoś tak i policja musi to sprawdzić ,to nie zadna prowaokacja ani nic w trym stylu ,poprostu tak zaaregował  tłum i tyle  ale jak zostało wniesione zawiadomienie do policji  to obowiązkiem tego organ jest to sprawdzić , a powodem były słowa   ,,wzniesienie pomnika jebola '' tyle w temacie   według mie nikt nie jest winny natomiast słowa prowadzącego mogły sie tłumowi zformuować  ,,pomnik jebola ' z jebać pis i cała analogia  być może w mediach była wtedy jakaś debata o pmniku smolenskim lub cośw tym stylu.    nikt nagle na koncercie tak bez niczego nie zacznie używać słow uznanych powszechnie za wulgarne 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

"Propozycja postawienia Pomnika Polskiego Jabola obraża go ze względu na wyznanie"😂
- Jehowy bo nie pije?
- Muzułmanin bo Allah zabrania? 
- Katolik Rzymski bo sierpień to miesiąc trzeźwości?
Oszołomów nie sieją ale widać że rodzą się nawet na skale.🤣

• Haha 1
Opublikowano

Jarecki , ty byłeś kiedykolwiek na koncercie albo na jakimś meczu, bo na to nie wygląda. Takie imprezy to nie pielgrzymka🤪

Te twoje wszystkie , - mogły się sformuować,  być może , jakaś debata , coś w tym stylu  - to typowa próba wytłumaczenia najprostszej rzeczy komplikując ja jakimiś wywodami o ubezwłasnowolnionych jednostkach. Poza wszystkim miał to być pomnik  jabola a nie jebola więc coś ci sie pomyliło z tego naciągania

Mirro - jest jeszcze jedno najprostsze i najpewniejsze wytłumaczenie. Ten pan jest zidiociałym dewotem

Opublikowano

Oj zapomniałem jeszcze o Rastafarianach, bo według nich alkohol ogłupia i nie ma z niego pożytku w kontaktach z Bogiem. Za to zioło otwiera umysł. 
Tak zdecydowanie ,ten Pan to musiał być Rastafarianin.🤣

Opublikowano

Jest już jaki komitet społeczny tego pomnika ? Chętnie bym jaką cegiełkę wykupił .

Opublikowano
Dnia 29.06.2019 o 00:01, Ulman napisał:

Gdzie tam jest napisane że Star był od 90 roku Zasady bo jakoś nie moge tekscie ani w wiki znaleźć ? 

Piszą natomiat że

Zakłady Starachowickie Star S.A. i sprywatyzowane[2] W połowie lat 90. XX wieku kontrolę nad przedsiębiorstwem przejęła spółka Sobiesław Zasada Centrum S.A., co do dziś uważane jest za kontrowersyjne[4]. W późniejszym okresie przedsiębiorstwo zostało podzielone na dwie spółki: Star Trucks Sp. z o.o. (główna część zakładów) i Inwest Star S.A., produkująca część komponentów[5]. Pod koniec 1999 roku głównym udziałowcem spółki Star Trucks została niemiecka grupa MAN AG. Po tym przejęciu przez kilka lat 

14 godzin temu, Ulman napisał:

Ty miałeś znajomego managera który już nie żyje i ci to opowiedział? Tak samo Rydzyk dostał samochody od bezdomnego który zmarł 🤪

Istnieje też masa filmów o gwiezdnych wojnach, obcych , kosmitach, godzilli i skarbach których szukał Indiana Jones. I co  z tego. Nikogo nie skazali więc idź i zgłoś te przestępstwa. Masz za dowód setki filmów i publikacji.

tak jak twoja wyobraźnia życie i kontakt rzeczywistością widziałeś jak dostał ??  tylko czytałeś lub pokazywali ci kolejny propagandowy film 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przecież pisałes ze 

Dnia 28.06.2019 o 23:39, Roman176 napisał:

ulman kiedy skoczyła się komuna ?? 90 styczniu a w lutym star już był zasady wiec kiedy mieli nie kupować ??

a teraz wklejasz  "......W połowie lat 90. XX wieku kontrolę nad przedsiębiorstwem przejęła spółka Sobiesław Zasada Centrum S.A., co do dziś uważane jest za kontrowersyjne. 

Każdy średnio wydolny intelektualnie człowiek widzi zasadnicza różnicę pomiędzy lutym 90 roku i połowa lat 90 tych. W artykule który zamiesciłes jest jak byk napisane ze auta stały na placu bo nikt tego badziewia po otwarciu granic nie chciał.  Zapewne było tak ze zakład Zasady nie był ale on juz nim kierował i rujnował.🤣 Poza tym  wszystkie podobne marki w całej europie wschodniej skończyły tak samo. Tam tez Zasada je zrujnował?

Na pocieszenie masz link który swiadczy o tym że inne firmy skończyły jak Star a były lepsze i nikt ich nie okradał https://40ton.net/wspolna-historia-firm-star-steyr-oraz-erf-czyli-o-tym-jak-man-przejmowal-lokalne-upadajace-marki/

No i Rydzyk dla przypomnienia 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Ulman napisał:

Jarecki , ty byłeś kiedykolwiek na koncercie albo na jakimś meczu, bo na to nie wygląda. Takie imprezy to nie pielgrzymka🤪

bywałem za małolata na łazienkowskiej  srodowisko kibiców to inna bajka , ale też nikt tak bez niczego nie bedzie wznosił haseł na meczach bez powodu , pamietacie dude jak wygwizdali ? bo ,,spiker '' zapowiedział ze jest i przypomniał o tym na meczu ,transparent na meczu przeciw tvn to tez było po kłosie uzycia kibiców przeciw dudzie w mediach tvn . dalej trzymam sie  wersji że nikt bez skojarzenia słownego lub pokazania gestu nie bedzie używał haseł j..ać  pis czy haseł j..ać policje  .mam ze 40 imprez masowych na których byłem i bez zadnej iskierki jest spokój ,

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Tak oglądam program Tydzień . No i oprócz tego że się dowiedziałem że minister rolnictwa ustabilizował ceny jabłek w ubiegłym roku . To teraz tłumaczą co robią Izby rolnicze . Naprawdę Oni coś robią czy tylko SĄ ?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

bywałem za małolata na łazienkowskiej  srodowisko kibiców to inna bajka , ale też nikt tak bez niczego nie bedzie wznosił haseł na meczach bez powodu , pamietacie dude jak wygwizdali ? bo ,,spiker '' zapowiedział ze jest i przypomniał o tym na meczu ,transparent na meczu przeciw tvn to tez było po kłosie uzycia kibiców przeciw dudzie w mediach tvn . dalej trzymam sie  wersji że nikt bez skojarzenia słownego lub pokazania gestu nie bedzie używał haseł j..ać  pis czy haseł j..ać policje  .mam ze 40 imprez masowych na których byłem i bez zadnej iskierki jest spokój ,

Twierdzisz że ludzie w tłumie nie posiadają żadnej własnej inwencji? Nie zawsze jest tak że to władza musi zaintonować "Jarosław, Jarosław" by tłum podłapał.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

kiedys tlum kibicow bez zadnych zapiewajlow zawsze skandowal  "jebac,jebac pzpn", nagle sie to skonczylo- od kiedy reprentacja zaczela grac na srednim poziomie i osiagac jakiekolwiek sukcesy..

przypomieliscie mi brozke w krakowie..

https://fakty.interia.pl/galerie/kraj/beata-szydlo-wygwizdana-w-krakowie-zdjecie,iId,2007323,iAId,188360

moja ulubiona piosenka big-cyca 😛,nawet jabole sie pojawiaja-moj ulubiony-gazowane bankietowe , byk, albo wersja ekskluzywna-sangria,😍choc mieli dziesiatki lepszych, moje pokolenie znalo je na pamiec, na ile kasy ich okradlismy kupujac pirackie kasety 😪

Opublikowano

przypomniala mi sie krotka kariera skiby w "od tylu kurwizji"- pewien typ ludzi po prostu nie trawi bogo-ojczyznianej propagandy, 

narod nie jest slepy i sukcesow nie brak........tylko slabo widzi co jest sukcesem rzadu a co samych polakow i sytuacji swiatowej- zawsze po 7 tlustych latach przychodzi 7 chudych- juz w bibli tak pisali- wycofuje to😏, juz nie wolno starego testamentu cytowac.......na szczescie tylko w krakowie,a ja jestem od paru dni daleko.

Opublikowano

Program "W tyle wizji", to klasa sama dla siebie. Czasem włączam sobie. To bardzo fajne doświadczenie. Powiem tyle. Do "Szkła kontaktowego" to ludziom tam zasiadającym dość daleko. Jak chce się pomóc władzy to pewne rzeczy muszą być subtelniej podawane. Chyba że formuła taka właśnie jest aprobowana, ale wtedy to już budzi przerażenie. Zaznaczam że to nie wina ani stacji, ani PiSu tylko ludzi tworzących ten program. Ja do nich osobiście nic nie mam ale to co robią nie zasługuje na zapłatę, może niech robią jako wolontariat.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

juz nie wolno starego testamentu cytowac.......na szczescie tylko w krakowie,a ja jestem od paru dni daleko.

a ten oddział ikei to z Krakowa jest ?  Niewiedziałem .    w senatorium na koszt panstwa odpoczywasz ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

tak w telewizji mowili.

jakie sanatorium ??? chyba nie ogladasz "sanatorium  milosci " myslisz zeby mnie stara samego puscila ??? zafundowala mi wyjazd last minute-nawet sobie urlop przesunela, 

chichot losu jest taki ze pensjonat jest na ul.rolnej[choc w internecie ma inny adres] jak wychodze z drzwi to za siatka stoi talerzowka, agregat uprawowy i brony hydraulicznie skladane, a z balkonu widze reszte gospodarstwa rolnego[na szczescie bez hodowli] ciagnik,opryskiwacz i plug😛😛😛   niestety dobra pogoda sie skonczyla przed 20 jak zawialo , ochlodzilo sie, ludzi z plazy wywialo-jakos specjalnie duzo ich nie bylo, miejscami byly pustki.

Opublikowano (edytowane)

a Wiesz jaki ,, urząd '' jest na ul . wiejskiej a warszawie  ?  ta wiejska to pewno od bydła które tam przychodziło  i reszty zwierzaków :D w ubiegłym roku chyba ostatniego bydlaka Sprzedałes to i wyjechać można .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

na poczatku stycznia zakonczylem prawie 40 letni okres niewolnictwa- zboze i siano wysprzedalem, ale teraz sie zlamalem i kupilem prosieta do zniw na resztkach pszenzyta pojada.

jak u nas robili ulice to ludzie mieli wieksza fantazje- same kwiatowe albo drzewne, choc przy przedostatnich we wsi krowach gospodarska powstala, tylko owies mam na lakowej a o inym polu zapomnieli, niedlugo beda tam osiedle budowac a droga zostala bez nazwy.

to plazowanie to niebezpieczna sprawa- piata karetka od rana .............

Opublikowano

Gdzie dzisiaj na słońcu leżeć? W taki skwar? Polazłem w kombajnach groszkowych oleje posprawdzać , Kurna do blach nie idzie się dotknąć. Kabiny pootwierane a ze środka jak z piekarnika. Ale może od trzeciej coś się do południa uda pozbierać. Chyba wkurwię kilku gości i nie dośpią.

Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

a teraz wklejasz  "......W połowie lat 90. XX wieku kontrolę nad przedsiębiorstwem przejęła spółka Sobiesław Zasada Centrum S.A., co do dziś uważane jest za kontrowersyjne. 

naprawdę ?  zapomniałeś dodać ze star to nie fabryka ale odlewnie i dziesiątki zakładów to według twojej gadki zasada to drugi Owsiak ratuje trupa 

Każdy średnio wydolny intelektualnie człowiek widzi zasadnicza różnicę pomiędzy lutym 90 roku i połowa lat 90 tych. W artykule który zamiesciłes jest jak byk napisane ze auta stały na placu bo nikt tego badziewia po otwarciu granic nie chciał.  Zapewne było tak ze zakład Zasady nie był ale on juz nim kierował i rujnował.🤣 Poza tym  wszystkie podobne marki w całej europie wschodniej skończyły tak samo. Tam tez Zasada je zrujnował?

Na pocieszenie masz link który swiadczy o tym że inne firmy skończyły jak Star a były lepsze i nikt ich nie okradał https://40ton.net/wspolna-historia-firm-star-steyr-oraz-erf-czyli-o-tym-jak-man-przejmowal-lokalne-upadajace-marki/

poczytaj komentarze 

Moim skromnym zdaniem … i przejął nie dla zysku ani dla rozwoju a po to by wyeleminowac konkurencję czyz nie tak ?? po co nam kapitał po co nam polska marka Esz co z tą Polską motyryzacją ja mam nadziej że wkońcu pojawi się i SYRENA że i ten projekt nie upadnie choć i już echo gdzieś przepadło…

ulmanku poczytaj jak star się modernizował podpisał licencje na silniki comunis brytyjskie  jednych z naj wtedy ... no ale nie sfinalizowano tego i nowych aut zgani kto zabronił 

ulman gada jak tu zacofane w latach 90 

ale słynę słowa i zabronienie modernizacji ; po co modernizować jak polski rolnik to biedak niech ma to co ma .... a przecieraczom wystarczy 

balcek 

No i Rydzyk dla przypomnienia 

zgłoś to ze kradnie co ci w tym przeszkadza 

8 godzin temu, jacus napisał:

kiedys tlum kibicow bez zadnych zapiewajlow zawsze skandowal  "jebac,jebac pzpn", nagle sie to skonczylo- od kiedy reprentacja zaczela grac na srednim poziomie i osiagac jakiekolwiek sukcesy..

przypomieliscie mi brozke w krakowie..

ja mam lepsze jak tusk odbierał w parlamencie niemieckim odznaczenie niemieckie za prywatyzacje polski i przywitała go Polonia de 

Pies tusk, jak wychodzi śmieje się tym ludziom prosto w twarz. Świadczy to o jego potwornym charakterze.

15 godzin temu, mirro napisał:

Oni trwają, na posterunku. A raczej starają się nie przeszkadzać.  Ale może to i dobrze.

a jak by ich nie było było by gorzej ? chyba nie ..

Dnia 29.06.2019 o 21:43, mirro napisał:

"Propozycja postawienia Pomnika Polskiego Jabola obraża go ze względu na wyznanie"😂
- Jehowy bo nie pije?
- Muzułmanin bo Allah zabrania? 
- Katolik Rzymski bo sierpień to miesiąc trzeźwości?
Oszołomów nie sieją ale widać że rodzą się nawet na skale.🤣

no ale możemy pić cały miesiąc sierpnia a ostatniego się z tego wyspowiadać i to jak jak byśmy 🤣 nie pili 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v