Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, zetorki12 napisał:

A te dalej . Powszechnie wszak wiadomo , że była sztuczna mgła , kilka osób przeżyło i słyszano strzały . Jakoś o tym nie wspominacie ?

i kopaczowa zetorem przeorała ziemię na metr 😂

Opublikowano

damian! Samolot wrócił i był sprawdzany w jednostce, latał wg. programu z jednostki i był sprawny. Pilot widział jeno mleko i schodził do pasa. Obniżanie wysokości odbywa się w locie zatem pilot oblicza mniej więcej jak to zrobić. Gdy zobaczy conajmniej światła lotniska wie czy się nie jurnął w obliczeniach. Uwzględnia się w skrócie prędkość i wysokość a kontroler jak dysponuje odpowiednim sprzętem może nakazać pilotowi cokolwiek. Lotnisko nie było przygotowane do lądowania w takich warunkach co ruski kontroler oznajmił. Jacus napisał ważną rzecz we mgle można lądować na ils ale się tego nie robi bo to ciągle niebezpieczne.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

gdybym wyszedl teraz na schody i popatrzyl w niebo[na szczescie slonce jest z drugiej strony] to najdalej za 2 minuty bym zobaczyl samolot ladujacy na lotnisku w balicach, gdy przyjdzie prawdziwa mgla-taka jak w nadrzecznych dolinach to nawet na ils II nic nie laduje tylko samoloty przekierowuja na inne lotniska.

tupolew jeden zostal -trzeba bylo ladowac antka i innych pis-uarow i dokladnie odtworzyc warunki panujace na lotnisku w smolensku i wszelkie dyskusje by sie skonczyly, kazdy by napisal  oswiadczenie ze robi to na wlasna odpowiedzialnosc i  zadne ewentualne odszkodowania sie nie naleza-czemu nie bylo odwaznych ???????????? samolot i tak pojdzie na zlom -rozebrali go do poszycia i skanowali zeby zrobic komputerowe symulacja- mogli spokojnie zrobic eksperyment procesowy....

jak mnie pamiec nie myli to ostatnie slowa nagrane to bylo -k**wa mac..i to jest najlepszy komentarz do tej sprawy..

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/patryk-vega-odpowiada-krystynie-pawlowicz-i-pokazuje-fragment-filmu/tw9h21z?utm_source=swpromo_viasg_wiadomosci&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_swonetsg_n_24_infobiz&srcc=ucs&utm_v=2

nie ogladalem zadnego jego filmu-ten moze obejrze, tym bardziej ze nastepuje nowa odslona powrotu do prl-bedzie panstwowe studio filmowe, finansujace narodowo-pisowskie kino , tylko kto to bedzie ogladal, chyba uczniowie i urzednicy, pamietacie premiere "smolenska" adrian poszedl a jego zona i corka do multipleksu na glupi amerykanski film................

jak TY możesz wyjść na schody  jak siedzisz w pokoju bez klamek 😂

Opublikowano

antycypujesz swoja przyszlosc -popatrz na wyniki wszelkich wyborow w twojej przyszlej destynacji,tam drzwi dla ludzi o twojej orientacji politycznej i seksualnej sa szeroko otwarte😛

ja w pokoju nie mam drzwi-teraz jest moda na otwarte przestrzenie ,nie wiem czy na wschod to juz dotarlo, choc postep ma swoje zle strony-jak stara kotlety ubija to nie moge kurwizji ogladac 😪

prawda czasu-prawda ekranu

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/znikajace-pks-y/66q0m5w

prl skonczyl swoj zywot gdy telewizor zaczal przegrywac z lodowka[o kase nikt sie nie przejmowal.jedyne co dzialalo to maszyny drukujace bilety nbp] prl-pis-bis skonczy sie gdy kurwizja przegra z portfelami...........

Opublikowano
21 minut temu, DTaras napisał:

Obniżanie wysokości odbywa się w locie zatem pilot oblicza mniej więcej jak to zrobić. Gdy zobaczy conajmniej światła lotniska wie czy się nie jurnął w obliczeniach. Uwzględnia się w skrócie prędkość i wysokość a kontroler jak dysponuje odpowiednim sprzętem może nakazać pilotowi cokolwiek.

to jakie działania ten pilot wykonuje, dodaje, odejmuje czy mnoży lub dzieli ?🤣

5 minut temu, jacus napisał:

antycypujesz swoja przyszlosc -popatrz na wyniki wszelkich wyborow w twojej przyszlej destynacji,tam drzwi dla ludzi o twojej orientacji politycznej i seksualnej sa szeroko otwarte😛

ja w pokoju nie mam drzwi-teraz jest moda na otwarte przestrzenie ,nie wiem czy na wschod to juz dotarlo, choc postep ma swoje zle strony-jak stara kotlety ubija to nie moge kurwizji ogladac 😪

prawda czasu-prawda ekranu

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/znikajace-pks-y/66q0m5w

prl skonczyl swoj zywot gdy telewizor zaczal przegrywac z lodowka[o kase nikt sie nie przejmowal.jedyne co dzialalo to maszyny drukujace bilety nbp] prl-pis-bis skonczy sie gdy kurwizja przegra z portfelami...........

tylko że w twój pokój to jest w szpitalu psychiatrycznym i potrzbne są niestety drzwi aby takich mitomanów izolować od społeczeństwa

to jakiś pisuar jesteś jednak bo publiczną ogladzasz i w dodatku na takim zacnym południu

Opublikowano

misu-pisu zyjemy[jeszcze] w wolnym kraju i kazdy moze ogladac co chce teraz akurat przelaczylem sobie z republiki na tvn 24 bis a zaraz koncze bo sianko czeka a impreza u szwagra sie kroi,

czy poludnie jest zacne ?? wszedzie sa tacy sami ludzie-i zli i dobrzy, moze proporcje sa troche inne , ja mam sasiadow ze wszelkich stron polskich-nawet z lubartowa gosc mieszka po drugiej stronie drogi,, gorale, slazacy , z lodzi sie ozenil niedawno, z ziem odzyskanych wracaja, suwalszczyzna,podkarpacie, monki i bog jeden wiec skad jeszcze , cala menazeria i z kazdym normalnym mozna sie dogadac-o ile nie rozmawia sie o polityce..............................................

Opublikowano

Dajcie spokój . Niemoc intelektualna i padaczkowo drgawkowo konwulsyjne odpowiedzi swiadzvza same za siebie

1 godzinę temu, racyl napisał:

i kopaczowa zetorem przeorała ziemię na metr 😂

1 godzinę temu, racyl napisał:

jak TY możesz wyjść na schody  jak siedzisz w pokoju bez klamek 😂

40 minut temu, racyl napisał:

to jakie działania ten pilot wykonuje, dodaje, odejmuje czy mnoży lub dzieli ?🤣

tylko że w twój pokój to jest w szpitalu psychiatrycznym i potrzbne są niestety drzwi aby takich mitomanów izolować od społeczeństwa

to jakiś pisuar jesteś jednak bo publiczną ogladzasz i w dodatku na takim zacnym południu

Opublikowano

ech racyl... Przeważnie dzieli. A jak jedziesz samochodem to skąd wiesz ile hamulca nacisnąć? Zawsze do oporu? Podejście które wykonali było trudne. Czy to przedszkolaki? Nie. Cywilni piloci praktycznie już są operatorami maszyny. Ten to był pilot, niestety nie miał odległości od pasa bo to był na tym lotnisku system oparty o ruskiego żołnierza co dysponował strasznie gównianym radarem. I tu wracamy do tego co ów żołnierz mówił o warunkach na lotnisku przy podawaniu pogody.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Dajcie spokój . Niemoc intelektualna i padaczkowo drgawkowo konwulsyjne odpowiedzi swiadzvza same za siebie

niemoc to ty masz w swojej łysej pale co nie może się pogodzić z wynikami wyborów

już znamy te teksty że ci co na wschodzie a jednocześnie ci co głosują na PIS to są zacofani, żyją z 500+ i to kompletna ciemnota

Opublikowano (edytowane)

Ja żyje na wschodzie wiec dokładnie wiem ile jest ciemnoty. To przykre ale niestety prawdziwe

Tragiczna pogoda , nieznane lotnisko marny osprzęt brak rozpoznania ostrzeżenia z Jaka ruski samolot który nie dał rady wyładować a zapewne lotnisko znał. Tylko nasza kawaleria powietrzna podjęła się lądowania i zrobił się klops. Jak już pisałem dziesiątki razy - trzeba było z nich zrobić bohaterów i męczenników bo inaczej trzeba by przyznać ze zginęli z głupoty 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Za sterami samolotów przewożących głowy państw nie sadza się amatorów. Pewne pojęcie o doświadczeniu pilotów daje zestawienie wylatanych przez nich godzin:

Nalot pilotów załogi Tu-154 za stroną 36 splt:
- kpt. pil. Arkadiusz PROTASIUK -nalot ogólny: 3528 godz. (na Tu-154M 2937 godz.)
- mjr pil. Robert GRZYWNA -nalot ogólny: 1939 godz. (na Tu-154M 506 godz.)
- por. pil. Artur ZIĘTEK -nalot ogólny: 1069 godz. (na Tu-154M 59 godz., jako nawigator)
- chor. Andrzej MICHALAK -technik obsługi pokładowej legitymującym się nalotem 330

Opublikowano (edytowane)

A jakie to ma znaczenie przy ładowaniu na takim zadupiu bez widoczności i z marnym osprzętem ?

Taras , No dobra, niech będzie ze z ryzykownych i nieodpowiedzialnych zachowań . Tak czy inaczej chwały by to nie przyniosło wiec musiał być zamach. 

Zasadnivzo mnie to nie dziwi bo dla PISu wszystko jest spiskiem. Lekarze spiskują , sędziowie spiskują ,  nauczyciele spiskują Niemcy z ruskimi UE z  Sorosem GW z żydami TVN z Niemcami i masonami , Biedron z Andruszkiewiczem i Misiewiczem , a do tego za wszystkim stoi Tusk

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
17 minut temu, Slodki66 napisał:

Za sterami samolotów przewożących głowy państw nie sadza się amatorów. Pewne pojęcie o doświadczeniu pilotów daje zestawienie wylatanych przez nich godzin:

Nalot pilotów załogi Tu-154 za stroną 36 splt:
- kpt. pil. Arkadiusz PROTASIUK -nalot ogólny: 3528 godz. (na Tu-154M 2937 godz.)
- mjr pil. Robert GRZYWNA -nalot ogólny: 1939 godz. (na Tu-154M 506 godz.)
- por. pil. Artur ZIĘTEK -nalot ogólny: 1069 godz. (na Tu-154M 59 godz., jako nawigator)
- chor. Andrzej MICHALAK -technik obsługi pokładowej legitymującym się nalotem 330

A to właśnie to odpowiedź na jedno z moich poprzednich pytań. Czyli mieli doświadczenie, podjęli ryzyko i zbrakło tylko żołnierskiego szczęścia. Jakby wszystko się udało byłyby medale, pochwały i uznanie wśród kolegów oraz Rosjan. Problem jednak w tym że gdyby się udało, to poziom rozpiździelu w wożeniu VIP byłby bez zmian a może większy. A ta nieszczęsna instrukcja HEAD, dalej leżałaby w szufladzie i nikt nic by nie zrobił. 

Opublikowano (edytowane)

http://wyborcza.pl/7,75398,21322392,witold-waszczykowski-chce-ws-smolenska-skarzyc-rosje-w-hadze.html

https://natemat.pl/272335,brejza-nie-bylo-skargo-do-trybunalu-w-hadze-ws-zwrotu-wraku-tu-154

Ta sprawa nigdy nie powinna być prowadzona wspólnie przez dwa kraje od zawsze wrogo nastawione, których ona dotyczy, lecz przez neutralną zewnętrzną komisję.

Właśnie dlatego!!!!!!!! iż dotyczy  głów państwa nie powinna być polityczna.... żaden polityk oraz spowinowacona osoba nie powinna w tym uczestniczyć.

Pierwsza komisja jak i druga to śmiech....  z ofiar...oby ich nie przybywało..

Jest to największy błąd moim zdaniem........żałosne, przykre...

A wojska amerykańskie  po to?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A jakby międzynarodowa komisja orzekła inaczej jak chce Jarosław to co?  Zaraz by się okazało ze była stronnicza bo jedna członkini będąc na studiach przespała się z synem dyplomaty z Grecji którego kolega z akademika był Tuskiem i czsem pili wódkę Wersja o zamachu sPISku jest bardzo wygodna bo wzmacnia syndrom oblężenia przez wrogie kłamliwe siły i konsoliduje elektorat

Opublikowano

Czasem ywa się zdarza jak widać, że polska delrgacja leci ruskim samolotem do ruskiego kraju to siłą rzeczy komisja byłaby zdominowana przez przedstawicieli tegoż narodu kto by jej nie wybierał...

Opublikowano
27 minut temu, mirro napisał:

A to właśnie to odpowiedź na jedno z moich poprzednich pytań. Czyli mieli doświadczenie, podjęli ryzyko i zbrakło tylko żołnierskiego szczęścia. Jakby wszystko się udało byłyby medale, pochwały i uznanie wśród kolegów oraz Rosjan. Problem jednak w tym że gdyby się udało, to poziom rozpiździelu w wożeniu VIP byłby bez zmian a może większy. A ta nieszczęsna instrukcja HEAD, dalej leżałaby w szufladzie i nikt nic by nie zrobił. 

A cóż takiego ówcześnie włodarze zrobili z tą instrukcja.... Podpisali tak jak wszystko co im podsuna bez czytania bo do tego ich powołano i przyzwyczajono. Rozkazów od ciotki się nie czyta je się po prostu wprowadza w życie. 

Wyżej to ci piloci co to ruscy tłumaczyli że języka nie znają, pijani latają i bez doświadczenia. 

Nic nie zmaze hańby jaką było oddanie śledztwa i wraku ruskim przez tuskopate. Wszystko to dzieło przypadku i zbiegu okoliczności. Akurat!!

Opublikowano
22 minuty temu, Ywa napisał:

Ta sprawa nigdy nie powinna być prowadzona wspólnie przez dwa kraje od zawsze wrogo nastawione, których ona dotyczy, lecz przez neutralną zewnętrzną komisję.

Właśnie dlatego!!!!!!!! iż dotyczy  głów państwa nie powinna być polityczna.... żaden polityk oraz spowinowacona osoba nie powinna w tym uczestniczyć.

Pierwsza komisja jak i druga to śmiech....  z ofiar...oby ich nie przybywało..

Jest to największy błąd moim zdaniem........żałosne, przykr

komisja 1 milllera to był smiech , jest program panstwo w panstwie gdzie była senator miesza sie i pomaga w sprawach które powinny roztrzygac sady , tylko zawodzą ludzie , ktorzy popełniają zaniechania karygodne , czy w sprawie zwrotu ciagnika skradzionego przez komornika potrzebna była reakcja polityków czy to powinien niezależny sąd ogarnąć ? tak samo tu w nagraniach które dotyczą prowadzenia sledztwa dotyczącego katastrofy smolenskie przez millera wyraznie widać ze gosc jest niekompetentny ,i co dalej w tej sprawie mieli by robić np . taki Macierewicz , przyjąc raport komisji millera ,przecież to paranoja . 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Ulman napisał:

Czyli panowie  szlachta Jarecki & Słodki , ywierdzicie ze to był zamach?

ja uważam ze to była katastrofa , która nie pociagneła do odpowiedzi karnej nikogo  a powinna , rosjanie sobie zadrwili z nas nie oddając wraku .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

a i tu wchodzisz w inna kwestie ja jestem zwolennikiem ,,twardego prawa ale prawa ''  wczesniej napisałem czy jak pozyczysz samochód rozwalony i gosc sie zabije to czy ponosisz wine zato że pozyczyłes samocho taki ? według mie kare powinienes poniesc jezeli nie poinformowałes tego goscia ze wada samochodu może doprowadzić do wypadku , to biuro arabskiego powinno poinformowac pałac prezydentcki o istniejących zagrożeniach , czyli podważasz polskie sądy bo jednak arabski został skazany , ale nie czytałem tez uzasadnienia wyroku ?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A gowno to kogo obchodzi co było potem. Ja się pytam czy osoby trzecie z premedytacja i zamiarem wprost spowodowały ta katastrofę

To sprawdź se ciulu jak się takie katastrofy bada i na podstawie czego a później zadaj sobie jeszcze raz to głupie pytanie i zastanów się jakie ono ma sens po tym co pojebańce z największym pojebem na czele zrobili zaraz po 10 kwietnia żeby to wyjaśnić. 

NKWDzista teoretyk k**wa mać! Moje zdanie w tym temacie znasz więc się nie podniecaj. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v