Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale właściwie to o co jeszcze chodzi ? Ten pojeb Antek przecież zna prawdę . Pomników nasrane po 10 w każdej mieścinie . Czego jeszcze trzeba ?

Opublikowano

Słodki - przed chwilą to czytałem i biegli badali kiepską jakość kopii i nie napisali z całą pewnością go tam nie było tylko iż nie został rozpoznany na tej badziewnej kopii.

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

zmieńcie temat ,pożyjemy zobaczymy  u mnie było dzisiaj 38,5  a u was też ?

Masz rację Roman. 

U mnie dużo chłodniej bo 30 a największy w środę upał to 36 było.

Od poniedziałku ma być już chłodniej tylko deszcz by się przydał. 

Opublikowano
3 godziny temu, Slodki66 napisał:

No i leje od godziny. Burza za burzą. 

gdzie te burze ?

Opublikowano

Na Podlasiu Racyl. 

34 minuty temu, DTaras napisał:

U mnie suszy. Przysałoby się z dwa dni normalnego deszczu bo te burze to zbyt gwałtowne zjawiska i woda najpierw gdzieś popłynie i tam wsiąka.

Od 4 rano do 9 przeszło 5 burz ale na szczęście oprócz grzmotow i błyskawic to spokojnie jak na froncie. U nas trochę to pod ratuje sytuację bo już wysychaly kukurydza i odrost traw. Momentami to intensywnie padało. 

Normalne opady to u nas były na początku marca a tak to takie podlewanie to tu trochę to tam. 

Masz rację że najlepiej jak siąpi powoli przez kilka dni ale jest jak jest więc dobre i to. 

Opublikowano

W kategorii " daj małpie brzytwę" zwycięzcą jest?🤣 
https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/600315,macierewicz-arabski-winny-samolot-eksplozja-katastrofa-smolenska.html
No i okazuje się że ukaranie Arabskiego to problem dla Pana Macierewicza. Bo miał być ukarany główny winny a tu ukarali jakiegoś pionka i jak teraz forsować tezę o zamachu, bo przecież był zamach, kiedy głównym winnym jest gościu co nie zapobiegł użyciu samolotu. To lubię, tak przyroda prostuje oszołomów.😂
No i będą drony. Szkoda że człowiek co dowodził armią nie wie że chyba od roku już właśnie parę sztuk uwiło sobie gniazdko w Mirosławcu i to właśnie takich co Pan Antonii teraz będzie niecierpliwie wyczekiwał. 😎

Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

W kategorii " daj małpie brzytwę" zwycięzcą jest?🤣 
https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/600315,macierewicz-arabski-winny-samolot-eksplozja-katastrofa-smolenska.html
No i okazuje się że ukaranie Arabskiego to problem dla Pana Macierewicza. Bo miał być ukarany główny winny a tu ukarali jakiegoś pionka i jak teraz forsować tezę o zamachu, bo przecież był zamach, kiedy głównym winnym jest gościu co nie zapobiegł użyciu samolotu. To lubię, tak przyroda prostuje oszołomów.😂
No i będą drony. Szkoda że człowiek co dowodził armią nie wie że chyba od roku już właśnie parę sztuk uwiło sobie gniazdko w Mirosławcu i to właśnie takich co Pan Antonii teraz będzie niecierpliwie wyczekiwał. 😎

Panie muundry lepiej wskaż który człowiek z listy macierewicza z 1992r nie okazał pieskiem na smyczy sb

Ilu ich było ? w promilu się  zmieszczą 😁

Opublikowano

Racyl życie jest za krótkie aby zastanawiać się nad tym i pieścić własnym bólem. Wiem jedno ten jegomość szedł w kierunku rozkazu wydania mi broni, przez swoje działania i postawienia przed wieloma dylematami. Drugi raz widziałem go w akcji gdy był likwidatorem WSI. 

Opublikowano

Od publikacji tej listy zaczęło się nie udowadnianie że to nie prawda tylko  tylko jego ośmieszanie i wyśmiewanie.

nie umiesz pokonać kogoś to najprościej go ośmiesz. było tak i trwa to  dalej.

Może powiesz że dowództwo w wojsku nie ma poglądów politycznych i jest im wzystko jedno 😂

Doskonale każdy wie skąd ludzie z wsi nagle zgromadzili fundusze i pozakładali własne interesy

Jak odszedłeś z wojska to też zgromadziłeś tyle środków ?

Opublikowano
Dnia 14.06.2019 o 18:19, DTaras napisał:

Abstrachując od odpowiedzi na pytanie czy był rozkaz czy nie myślę, że gdyby im po kabinie się nie kręcili to swobodnie odeszli by na zapasowe z 200 m po informacjach z Jaka. Chcieli zejść jak najniżej ale nie mogli polegać na kontroli to zrobili to analogowo. Gdzieś w zamęcie się pogubili i sru.

Pomyśl że może właśnie tak zamierzali i cały czas myśleli że są 300m nad ziemią a nie w lesie. Nikt tego nie wie. Oddali czarne skrzynki?

Opublikowano

To skąd się wzięło „pull up, pull up , terrain ahead”? Sami sobie włączyli ten komunikat . Poza wszystkim on maja WIEDZIEĆ gdzie są a nie myśleć i przypuszczać 

Opublikowano

Tą wiedzą dadzą subiektywne odczucia, czy odczyt aparatury pomiarowej?

Wiedzieli tyle ile pokazały zegarki na kokpicie.

Opublikowano

A te dalej . Powszechnie wszak wiadomo , że była sztuczna mgła , kilka osób przeżyło i słyszano strzały . Jakoś o tym nie wspominacie ?

Opublikowano

Chcieli, myśleli, wydawało im się. To wiedzieli co robią czy tylko im się wydawało? Wiedzieli gdzie są, czy tylko im się wydawało? Wiedzieli co im wolno, czy tylko im się wydawało? Wiedzieli których wskazań się trzymać czy tylko im się wydawało. Świadomie podjęli ryzyko, czy tylko im się wydawało?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał:

A jak subiektywnie odczują ze są na 300m? Może im aparatura  całkiem zbędna i na podstawie odczuć  powinni ładować?

Czyli twierdzisz że latali na podstawie subiektywnych odczuć a nie na odczytach wskazań aparatury?

Masz fantazję... O.o

@mirro jeśli któryś zegarek celowo zaczął wskazywać coś innego niż jest  faktycznie to można powiedzieć że: ,,im się wydawało,, dobrze mówię?

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

A teraz najważniejsze pytanie. Czy byli dobrzy w tym co robią, czy tylko im się wydawało.

Damian jest jeszcze kwestia czy patrzysz na właściwy "zegarek". I czy wiesz iż w tych warunkach powinieneś patrzeć na inny.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Też jest taka możliwość o której mówiłem wcześniej kilka dni temu jak byłem u ostatnio. A mianowicie czy za sterami siedział doświadczony pilot, czy przedszkola, czy lecieli sprawną maszyną, czy na miotle.

Jest dużo opcji które doprowadziły do tej sytuacji, ale wątpię aby się sam z siebie popsuł zegarek. Ja na 99% jestem pewien że samolot spadł za sprawą człowiek. Albo ktoś zegarek uszkodził, albo ktoś spojrzał nie na ten co trzeba zegarek itd. itd. Zawinił człowiek, albo człowiek celowo coś zrobił aby tak to się skończyło.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, damianzbr napisał:

Czyli twierdzisz że latali na podstawie subiektywnych odczuć a nie na odczytach wskazań aparatury?

Masz fantazję... O.o

@mirro jeśli któryś zegarek celowo zaczął wskazywać coś innego niż jest  faktycznie to można powiedzieć że: ,,im się wydawało,, dobrze mówię?

Skoro lecieli na przyrządach to czemu ignorowali pull up! 

Moze wydawało im się ze ten alarm jest fałszywy? Jak nic nie widzieli a przyrządy ignorowali to jak to się miało skończyć?  W taki sposób to sobie możesz jeździć po pijaku traktorem po rżysku na 1000ha polu a nie latać z prezydentem. 

Ktorys tam  PISal ze lotnisko zabezpieczało FSB a nie BOR. Nasza strona o tym wcześniej nie wiedziała i dowiedziała się na miejscu?

Damian , oczywiscie ze zawinił człowiek. Ten lub ci którzy chcieli za wszelka cenę wyładować na zadupiu bez widoczności i przyrządów 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

gdybym wyszedl teraz na schody i popatrzyl w niebo[na szczescie slonce jest z drugiej strony] to najdalej za 2 minuty bym zobaczyl samolot ladujacy na lotnisku w balicach, gdy przyjdzie prawdziwa mgla-taka jak w nadrzecznych dolinach to nawet na ils II nic nie laduje tylko samoloty przekierowuja na inne lotniska.

tupolew jeden zostal -trzeba bylo ladowac antka i innych pis-uarow i dokladnie odtworzyc warunki panujace na lotnisku w smolensku i wszelkie dyskusje by sie skonczyly, kazdy by napisal  oswiadczenie ze robi to na wlasna odpowiedzialnosc i  zadne ewentualne odszkodowania sie nie naleza-czemu nie bylo odwaznych ???????????? samolot i tak pojdzie na zlom -rozebrali go do poszycia i skanowali zeby zrobic komputerowe symulacja- mogli spokojnie zrobic eksperyment procesowy....

jak mnie pamiec nie myli to ostatnie slowa nagrane to bylo -k**wa mac..i to jest najlepszy komentarz do tej sprawy..

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/patryk-vega-odpowiada-krystynie-pawlowicz-i-pokazuje-fragment-filmu/tw9h21z?utm_source=swpromo_viasg_wiadomosci&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_swonetsg_n_24_infobiz&srcc=ucs&utm_v=2

nie ogladalem zadnego jego filmu-ten moze obejrze, tym bardziej ze nastepuje nowa odslona powrotu do prl-bedzie panstwowe studio filmowe, finansujace narodowo-pisowskie kino , tylko kto to bedzie ogladal, chyba uczniowie i urzednicy, pamietacie premiere "smolenska" adrian poszedl a jego zona i corka do multipleksu na glupi amerykanski film................

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v