Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, thor1984 napisał:

Sorry, że się wtrącę w dyskusję ale czasem zajrzę do tego tematu i czytając Twoje posty Slodki66 mam wrażenie, że Ty się marnujesz jako rolnik. Nie myślałeś ubiegać się o stanowisko jakiegoś rzecznika czy coś podobnego pisu. 

Prosta robota w porównaniu do obsługi mleczakow ale nie nie myślałem. 

Tak całkiem serio to rozejrzyj się bo znajdziesz tu paru rzeczników minionej ekipy(nawet minionego ustroju)  i chyba zapomnieli ich zwolnić po przegranych wyborach 4 lata temu ew działają pod przykrywką robiąc krecią robotę i liczą że po wyborach będą mogli wygrzebac się na powierzchnię w nowej rzeczywistości. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

@jacus jesteś ? Mam pytanie odnośnie Zetora . Ty tak trochę z tym kumaty .

łon ma łursusa po łojcu  😂

Opublikowano

Taaaa . żeby opodatkować było kogo . Obecnie tylko nierobom jest najlepiej .

3 minuty temu, 12zbyszko napisał:

To co niektórzy piszą i się wymądrzają to czysta teoria , a żydy dostaną tak jak dzisiaj . Żeby kasa w tych czasach się zostawała w portfelu to trzeba  uczciwie pracować . 👏👏👏😁😁😁😁

Opublikowano

meble z ikei tym roznia sie od tych z czasow prl ze wytrzymuja 5-6 razy krocej, u nas popularne sa meble kalwaryjskie i okoliczne- taka mebloscianka to spokojnie i to przy dzieciach 30 lat wytrzymywala, w duzych miastach byly salony meblowe-byly tam glownie meble wystawowe i na towar sie zapisywalo na miesiace do kolejki, u nas w gs meble sprzedawala kuzynka ojca......... tylko ile razy za prl sie je wymienialo ?? niedawno wynioslem na wystawke meble kuchenne z jarocina[widac jeszcze nakleji] ktore nowe tyle lat wytrzymaja ??

z zarzadu taurona odwolali kolezke brozki- straty jakis tam drobny miliard czy nawet wiecej-zaczeli krasc ???? czy brozka juz na ambasadzie w mongolii ?? o kurna,to nie prl, teraz mierny,biernych ale wiernych wyslali do brukseli- zapomnialem ze historia powtarza sie jako parodia.

https://dziennikpolski24.pl/zdzislaw-filip-nie-jest-juz-prezesem-spolki-tauron-wydobycie/ar/c3-14185545

bidny falenta- powienien sie z bilgfellnerem zakolegowac -obydwu bez mydla wy....li

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/marek-falenta-szantazuje-pis-co-chce-zrobic-bohater-afery-tasmowej/ex8y3cc

akta sb nie zginely wiec i pewnie tasmy tez sie odnajda😛

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

łon ma łursusa po łojcu  😂

moj ojcie zmarl pewnie wtedy jak ty na gowno mowiles papu-on dalej nie zyje a i u ciebie niewiele sie zmienilo....

po ojcu to mi chyba brony zostaly i woz 4-kolowy, przewracarka do siana

zetorki o co chodzi ??

Opublikowano

Wiesz może który przewód paliwowy do której rurki w zbiorniku powinien być podłączony ? Zdjąłem na szybko i założyłem na chybił trafił . W sumie obydwa idą do spodu zbiornika , ale jeden z nich jest przegięty . Niby działa , ale lubię wiedzieć jak trzeba .

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

moj ojcie zmarl pewnie wtedy jak ty na gowno mowiles papu-on dalej nie zyje a i u ciebie niewiele sie zmienilo....

po ojcu to mi chyba brony zostaly i woz 4-kolowy, przewracarka do siana

zetorki o co chodzi ??

to takie bogate strony podkrakowskie po 500numerów na wsi a łursusa nie było wtedy

Opublikowano

u nas nie bylo prawie wcale komunistycznych pacholkow i dopiero w latach 80 z mleczarni dawali na przydzial, pierwszego uzywanego mial brat babki a drugiego ojciec dostal na przydzial-a i tak musial dac lapowke partyjnej szui spod mielca-wiadomo podkarpacie-co sie u nas ozenil i zostal sekretarzem partii, rodowici mieszkancy sie do tego nie kwapili, dali mu 60 ale nie chcial bo za duzo pali ,wiec zamienili na 30,w tym czasie 30 zdrozala i kosztowala wiecej niz 60,

racyl-pochwal sie kiedy wy dostaliscie przydzial ??  pochwal sie z jakiego jestes powiatu i wtedy porownamy z krakowskim-czym sie mozecie pochwalic ??

Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Wiesz może który przewód paliwowy do której rurki w zbiorniku powinien być podłączony ? Zdjąłem na szybko i założyłem na chybił trafił . W sumie obydwa idą do spodu zbiornika , ale jeden z nich jest przegięty . Niby działa , ale lubię wiedzieć jak trzeba .

musisz druta wyprostować 😂

2 minuty temu, jacus napisał:

racyl-pochwal sie kiedy wy dostaliscie przydzial ??  pochwal sie z jakiego jestes powiatu i wtedy porownamy z krakowskim-czym sie mozecie pochwalic ??

chwali d*pa to ty jesteś odkąd czytam twoje wpisy.

z lubelskiego  jestem powiatu i co jakoś mam się czuć pokrzywdzony. na przydział byłem za młody

no tak u was na polach to pewnie ziemniak koło  ziemnaka a nie jak u nas rzepak koło  rzepaku

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Taaaa . żeby opodatkować było kogo . Obecnie tylko nierobom jest najlepiej .

Już ktoś pisał że pojednać się z Bogiem można ostatniego dnia a zostać komunistą raczej nie . 

Co ty masz za głowę że tak piszesz ?

• Like 1
Opublikowano

To ciekawe... Wychodzi na to, że jestem złodziej jakiś i pijak, bo każdy pijak to złodziej - tak? Do tego napewno cham co obrzuca inwektywami i osądza bez poznania ludzi, i mało tego, wie o nich wszystko pomimo braku znajomości. Prawda Zbyszko?

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jacus napisał:

z zarzadu taurona odwolali kolezke brozki- straty jakis tam drobny miliard czy nawet wiecej

Masz coś na potwierdzenie tych strat w tauronie czy kolejny raz sobie coś nazmyślałeś?

A może nasłali cię ze spółek posiadających farmy wiatrowe którym turon wypowiedział niekorzystne dla siebie umowy sporządzane za PO na zakup energii, z tych ich śmiesznych wiatraków?

Może do tej straty zliczyłeś żądane odszkodowania za zakończenie umów?

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

Czytałem te artykuły i powiem Ci damianzbr że kolejny raz Jacus nazmyślał sobie. ☺️

W sumie to zrezygnował ze stolka ale o żadnych defraudacjach nic tam nie piszą. 

Edytowane przez Slodki66
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Tauronowi wytoczono kilkanaście spraw o odszkodowanie za rozwiązanie umowy na zakup energii. Powód to taka jedna spółka i jej córek, które mają farmy wiatrowe na pomorzu i nie tylko. A i jeszcze jakiegoś banku z Hamburga który także zainwestował w farmy wiatrowe.

Żądają odszkodowań w miliardach. Oczywiście Tauron uznaje roszczenia jako bezpodstawne bo takie też są. Umowy rozwiązane zgodnie z zapisami jakie w tych umowach były. Więc tauron śpi spokojnie, a wręcz jest zadowolony że wreszcie uwolnił się od niekorzystnych umów na zakup prądu z farm wiatrowych.

Ale wiadomo, za kogo były stawiane te prywatne farmy wiatrowe i na jakich warunkach miały sprzedawać prąd do taurona. I teraz jeden wielki pisk bo te spółki po prostu zbankrutują i stracą wszystko. Kasa nie mała utopiona w realizację inwestycji wiatrowej która miała dawać nienaturalnie duże profity za sprzedaż prądu po zawyżonej cenie, a teraz przyszedł pis, zobaczył co a kwiatki rozwiązał umowy i farma stała się bezwartościowym strachem na wróble, a czynsz dzierżawny i podatek trzeba płacić. No chyba że w Drawsku wójt z PO to może im umorzył podatek.

Także jacuś może w straty taurona wliczył te bezpodstawne roszczenia tych Wind invest-ów i banków hamburskich. Oczywiście te roszczenia nie są zasądzone, oni się domagają, ale żaden sąd nie wyrazi na to zgody bo umowy rozwiązane zgodnie z prawem.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, DTaras napisał:

To ciekawe... Wychodzi na to, że jestem złodziej jakiś i pijak, bo każdy pijak to złodziej - tak? Do tego napewno cham co obrzuca inwektywami i osądza bez poznania ludzi, i mało tego, wie o nich wszystko pomimo braku znajomości. Prawda Zbyszko?

5 godzin temu, DTaras napisał:

Nie głosuję na PIS. Ostatnie wybory zaliczyłem poprawiając jedynie statystykę.

a pytałem bo na PIS według pe-owców głosują ci których wymieniłes w poscie  tym wyzszym  czyli pijak ,złodziej , nierób ,i ten co niepłaci podatków .a nad rodziną sie zneca .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@jacus  i kilku innych tutaj użytkowników  kocha platfusów ponad wszystko. czy chodzą pod tęczową flagą czy biało czerwoną to mu wszystko jedno

7 godzin temu, DTaras napisał:

Nie głosuję na PIS. Ostatnie wybory zaliczyłem poprawiając jedynie statystykę.

to co tobie musieliby dać czy zrobić żebyś na nich zagłosował

Edytowane przez racyl
Opublikowano

To raczej co musieli by obiecać i nie zrobić. 

Z racji tego że platfusiarnia obiecała już prawie wszystko z czego realizacji nic się nie doczekało to teraz mają problem żeby wymyślić nowe obietnice dla genijuszy wielkomiejskich( których i tak nie zrealizuja ale dla genijuszy to oczywista oczywistość ). 

Jeszcze większe problemy z obmysleniem obiecanek cacanek dla takich nierobow ciemnot z wioski i patologicznej szaranczy jak ja i mi podobni którym ktoś przez pomyłkę przyznał prawo głosu. 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

@jacus  i kilku innych tutaj użytkowników  kocha platfusów ponad wszystko. czy chodzą pod tęczową flagą czy biało czerwoną to mu wszystko jedno

raczej nie wszystko jedno ,ich biało-czerwona parzy

• Like 3
Opublikowano

zawsze mogą obiecać zmiane barw flagi biało czerwonej na tęczową bardziej proeuropejską. hostel dla odmieńców  w każdej gminie

obowiązkowe msze lgbt!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v