Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Widzisz jak to nawet na najprostsze pytania brak ci odpowiedzi? Od razu sie włączyło "adwokat diabła" i "szare komórki"🤪

Skoro to jest atak jak kolega stwierdził,  to jak nazwać naszą postawę wobec NS2.Też atakujemy Rosję i Niemcy czy nie?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał:

Skoro to jest atak jak kolega stwierdził,  to jak nazwać naszą postawę wobec NS2.Też atakujemy Rosję i Niemcy czy nie?

tak atakujemy .tak jak niemcy z rosją walcza o swoje interesy tak i my walczymy i niepoddajemy sie .i wszystkie 3  strony tak naprawde nie mają argumentów przemawiajacych na swoja korzysc . dzisiaj ogladałem protest w londynie przeciwko trampowi gdzie protestujacy narzekali jak trump niszczy swiatowy handel , ale on dba o interesy swojego kraju .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Widzisz jak to nawet na najprostsze pytania brak ci odpowiedzi? Od razu sie włączyło "adwokat diabła" i "szare komórki"🤪

Tak Ulman powinniśmy atakować jeśli ktoś robi nam koło pióra i to chyba normalne. 

• Like 1
Opublikowano

Wiec czemu takie zgorszenie ze dbaja o swoje i jakies teksty o ataku? Syndrom obleżenia? Oni konkuruja z nami my z nimi. To zupełnie normalne i nie ma nic wspólnego z atakiem . To konkurencja

Opublikowano

Duzy może więcej tym bardziej ze jest to cała grupa która ma wspólny interes. My do nich nie nalezymy i nie potrafimy znaleźć sojuszników ktorzy mogli by stanowić przeciwwagę dla nich. No może USA coś tam marudzą ale ich wpływ na ten projekt jest znikomy  bo tez maja potęzne interesy z europą. Głównie chodzi o to że chca tu sprzedawac LNG i ropę. 

Opublikowano (edytowane)

Konfederacja z PSL czy Kukiz15...???

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Ulman napisał:

To zupełnie normalne i nie ma nic wspólnego z atakiem . To konkurencja

16 godzin temu, Ulman napisał:

Co ty pier...olisz za przeproszeniem.

A kto uprawia medialną  propagandę na TVN i skłóca środowisko co do przekopu czy CPK, Polacy w niemczech, czy te niemieckie wszy niemieckimi środkami przekazu w Polsce?

Nazywasz to uczciwą konkurencją? Rozum ci odebrało?

Zachowujesz się jak ,,adwokat diabła,, bardzo dobrze to słodki napisał.

15 godzin temu, Ulman napisał:

Duzy może więcej tym bardziej ze jest to cała grupa która ma wspólny interes. My do nich nie nalezymy i nie potrafimy znaleźć sojuszników ktorzy mogli by stanowić przeciwwagę dla nich. No może USA coś tam marudzą ale ich wpływ na ten projekt jest znikomy  bo tez maja potęzne interesy z europą. Głównie chodzi o to że chca tu sprzedawac LNG i ropę. 

Twierdzisz że skoro nie przynależymy do dużych i sami też tacy nie jesteśmy to za radą sprzedajnego bolka powinniśmy ofiarować swą wolność i suwerenność, panom z sąsiedztwa, a takie sprzedajne bolki za zrujnowanie kraju i spisanie obywateli na dozgonne usługiwanie naszym władcom za zachodu i wschodu zostali by syto wynagrodzeni na kilka pokoleń w przód.

A wszystko to pod pretekstem złego słowa którym POLSKA rozpoczęła II WŚ i teraz powinna zniknąć z mapy na rzecz j**anych ruskich i niemieckich szmat.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

@miro masz jakąś wiedzę o co biega w tym roku na rynku rabarbaru i owoców? Czysta ekonomia czy coś więcej???

Opublikowano

Rabarbar leży na magazynach już kilka sezonów, u niektórych. Rabarbar był w cenie, ale brał go zachód ze względu brak swojego. Teraz już mają. prrzemysł kosmetyczny nie skupi tyle. Jest tak jak kiedyś tu pisaliśmy. Większość dużych czeka na Serbię, Węgry i gdzie tam na południu jeszce co się urodzi. Część nastawia sie na kupno mrożonego półfabrykatu, zmiana polityki produkcji, w większości młode lwy na stanowiskach dyrektorskich. Reszta dogorywa powoli. O zakontraktowanych owocach z Ukrainy to już nawet szkoda gadać. Mieszanie a raczej brak postępów z umowami kontraktacyjnymi przez rząd doprowadzi do sytuacji gdy dla świętego spokoju lepiej będzie nie skupić pewnego asortymentu niz potem ciągać się po sądach. 

Opublikowano

Jakoś właśnie mam nieodparte wrażenie że te ceny minimalne dołożyły swoje trzy grosze do klapy na rynku pomimo dużo mniejszej podaży. 

Agrest leży i kwiczy, towar trefny, kolor podzieli jego losy.

Dziś  zaczynają krążyć pogłoski że szykuje się jednak bardzo dobry urodzaj truskawki i prawdopodobnie zjazd cenowy 

Opublikowano

O agitatory się pojawiły. Anakonda znów po lasach szaleje. Stąd te statki powietrzne budzące mój niepokój. Jak myślicie? Cel inflacyjny osiągniemy czy raczej korekta będzie? Rozporządzeń do jesiennych zapewnień nie widać i coraz więcej znajomych koryguje koszty o energię E. Sam bym w fotowoltaikę może ruszył tylko jak się komuś na koniec roku przypomni to będę miał tylko balast na dachu... Żeby choć kazali dać nie 30% a 80% energii na giełdę to może niewidzialna ręka rynku? Na razie kto ma chłodnie i inne podobne ten ma zagwozdkę niebylejaką. Na pewno paneli fv nasprzedają sporo tego roku. Agrest - dziś rano widziałem na sporym polu właścicieli co sami zbierali. Dojdzie do tego, że kobity z wszystkiego narobią dżemu i zamiast do sklepu będziesz chodził po wioskach kupował. ONI MÓWIĄ, ŻE NA OBECNĄ CHWILĘ DYCHA ZA KILO TO JUŻ MAŁO. Pod parasolem po 8. A w skupie ile? 4 zł? A tego nie zbiera maszyna...

Opublikowano

Yyyyyyy 2,8 w skupie? 

Agrest idzie do mieszanek kompotowych. Dwa lata temu pomoglismy znajomym todopiero w tym roku się skończył. Ważna jest dobra płuczka flotacyjna bo mączniak potrafi zrobić swoje. Ogólnie to dość trudny temat w uprawie i potem sprzedazy. Podobno najlepiej wychodzi sprzedaż sadzonek. 😃

Opublikowano

Już nie. 2 godziny temu rozdrobniłem ostatnie 2000sztuk które miały być sprzedane jesienią. W sierpniu plantacja pójdzie pod kosę zostanie kawałek najmłodszego. 

Maksymalna cena w tym roku osiągnęła 0,5 zł/kg jeśli w ogóle ktoś kupował.

Opublikowano (edytowane)

Jak wszystko. Tunel mroźniczy i do wora.🤣

Agrest gdzie masz najbliżej tłocznię? Bo w Twojej okolicy to chyba nie za bardzo? No chyba że przejedziesz na drugą stronę Wisły, 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Najgorzej że szykuje się klapa na całej linii od owoców poprzez zboża na warzywach kończąc bo tu owczym pędem areał raczej wzrósł.

Opublikowano

Nie wiem, ja na pograniczu z lubelskim, teren rozdrobniony brak firm kontrolujących i ceny niższe przeciętnie 250zł/t od portu. Ten rok był wyjątkowy.

Opublikowano

Takie realia. W tym roku też pszenicę zaczęli od 500zł, choć krótko to trwało ale jednak. Większość okresu pożniwnego to cena 600zł. To na pomorzu podejrzewam że po 850 brutto była, jak nie netto. 

Przed chwilą się dowiedziałem że niewielkie ilości agrestu w Opolu Lubelskim kupują po 0,3zł. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v