Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świadomość wyborcy jest taka że ma problemy z odpowiedzią na proste pytaniaktórych co gorsza sam sobie nie zadaje.

Ty Ulman pytania sobie zadajesz.... z tvn ,a odpowiedzi masz z gówna wybiórczego Pana jąkatego.

Kto bogatemu zabroni mieć "własne" zdanie. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

No i włączył sie tryb wytresowany przez TVPis - od razu GW  + TVN😁

Ciekawe czemu nie możesz przejść dyskusji o podatkach albo o przekopie mierzei czy o agresji Rosji. Hasła powtarzasz a argumenty żadne. 

Jesteś w wiekszości która ma marne pojęcie o tym jco się dzieje wokół i dlaczego tak się dzieje.  Najważniejsze że dajom. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Mnie nie dajom. No ty masz za to pojęcie co w tvn słychać i to nazywasz orientacją... Chyba dezorientacją. 

Prawie jak Jurand ze spychowa po wizycie u Krzyżaków. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

dawniej byla wolna europa i glos ameryki teraz jest tvn- powrot prl😛

ciekawe gdzie jest wiecej gejow w episkopacie czy na nowogrodzkiej ??? niedawno ukazala sie ksiazka gdzie opisywano dlaczego po smierci jp II szybko wywalono jego wspolpracownikow, na czele z dziwiszem.. ,choc podobno teczowej mafii w watykanie nie ma- kazdy sobie "rzepke skrobie", kazdy jest  zazdrosny o swoich kochankow i zadnej wspolpracy miedzy dostojnikami nie ma😊

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/budzet-domowy/energia-odnawialna-tanieje-wegiel-coraz-mniej-oplacalny/gq4f2we?utm_source=detal&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Tanieje w stosunku do węgla bo opłaty emisyjne trzeba bulić a preferowany oze jest dotowany i to z twoich pieniędzy czy Ulmana a potem się ciesz że prąd za darmo no bo zabuliles z góry za wszystko. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

zart żartem ale co lepsze aby PGE zainwestowało w farmy wiatrowe na bałtyku , czy lepiej odstapić koncesje zagranicznemu podmiotowi ? najlepsze było by aby polska spółka zaiwestowała ale spoza tego segmentu gospodarki -spoza energetyki - .

9 godzin temu, jacus napisał:

dawniej byla wolna europa i glos ameryki teraz jest tvn- powrot prl😛

https://twitter.com/Bernard_pl  tvn  telewizja fałszu podaj dowód na kłamstwo tvp 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

Taka akcja świadomościowa powinna znajdować się na telebimach przy restauracjach, sklepach mięsnych, przy okazji rozpoczynającego się sezonu grilowego w mediach....yt to za mało.

Opublikowano

To raczej oczywiste że ta cała koalicja miała służyć tylko starym leśnym dziadom typu Schetyna i spółka oraz ub+ i sb+. 

PSL to sobie zajebał w oba kolana z dwururki. 

Zidiocialych pierdolcow nie szkoda. Oredownicy lgbt i innego k**estwa.

Do jesieni to i platfusiarnia się rozleci i donaldinio na białym ośle nie pomoże. Schetyna zabłądzi gdzieś w poszukiwaniu tego kogoś do tego czegoś takiego co będzie jak gdyby najprawdopodobniej programem wyborczym PO. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

zarówno tym od koalicji jak i o PiSu a już na pewno jeszcze większym skrajnościom po obu bokach się wydaje że dla nas tak bardzo istotne kwestie wyznaniowe, obyczajowe czy jakieś ideologiczne pierdoły.
Oceniamy po przydatności gospodarczej a nie ideologicznej i tutaj im kto robi wrażenie rozważniejszego i wyważonego tym większe ma szanse wyborcze.
PSL wypracowało sobie wizerunek partii nepotycznej zwłaszcza w terenie i z całym szacunkiem do kompetencji wielu jej członków to kilkakrotnie spotkałem się z klikami lokalnymi gdzie bardzo istotne było z kim ja trzymam to inaczej byłem traktowany. Na szczęście i PiS oraz środowiska taką samą tendencję wykazują co wcześniej czy później może się zemścić. Na szczęście, bo wiele rzeczy które robią to bardziej propaganda niż gospodarność. Nawet czwarte miejsce na planecie wśród najszybciej rozwijających się gospodarek w koncu spowszednieje w najlepszym wypadku bo zwykle to szybko się spada w podobnych rankingach.
Oczywiście nikt na razie gwałtownych zmian nie przewiduje bo gdzieś widziałem ocenę polskiej gospodarki na tle ogólnoświatowej a takie kryteria decydują kogo wybieramy (czy jak ja ostatnio; przeciw komu nie glosujemy)
polityka to nie Matematyka i zebranie kilku wiązek w jeden snopek wcale plonu snopkowi nie przysparza bo głosujemy na jeden snopek i przejechali się na tym zarówno PO jak i Konfederacja. Dużo się jeszcze muszą uczyć.
SLDowski sukces w obrębie koalicji świadczyć może o "betonowym" poparciu środowisk które najlepiej skorzystały na pokomunistycznym uwłaszczeniu i kto wie czy nie kosztem członków PO. Jak się ma taki "łeb do interesów" to ja dziękuję.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dysydent napisał:

pieprzenie głupot jak zwykle na onecie . kogo jak kogo ale pawlaka pis nie przygarnie nie tak dawno wypominano mu żle wynegocjonowany kontrakt gazowy z rosją za rządów po-psl.

nie przepadam za nimi ale przyłączając się w różnych marszach i teraz w wyborach do platformy i tej całej reszty zrobili sobie na własne życzenie kuku

Ostatnio przyjechał na spotkanie przed wyborcze K.hetmann do gminy w której pracuje moja zona, wojt wydał zarządzenie że wszyscy pracownicy muszą obowiązkowo na nie iść po godzinach pracy robić za tłum . dokładnie tak samo jak sosnowski kiedyś wyprowadził urzędników na ulicę lublina z niby spontanicznymi plakatami wtedy w godzinach pracy .

Oni trzymają się ostatniej brzytwy rękami i nogami

Edytowane przez racyl
Opublikowano

można pytać czy się dało lepiej ? i ile płacą sąsiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja się nie pytam czy dało się lepiej, ja pytam czy mamy taki kontrakt gdzie możemy powiedzieć że zrobiliśmy naprawdę dobry interes i kazdy moze być z niego dumny, 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Mirro; ile czasu na odpowiedź? bo coś nic nie przychodzi mi do głowy, no może po za zakupami ruskiego węgla po niższych cenach a sprzedawaniu po wyższych, "polskiego". Jak na razie to wzrost gospodarczy Polski budują nie polskie koncerny oraz nieco jeszcze unijne subwencje no i przymykanie oka na rzeczywiste oceny sytuacji gospodarczej przez agencje ratingowe bo czyje one w przewadze? Cyferki w statystykach wiele nie kosztują a wplywy z ... a co my takiego od USA w takim prywatnym otoczeniu? Chińskie, pokomunistyczne (większość traktorow jak by na sztuki liczył i wiele innego) ...
jakie dobre interesy Polska robi za granicą ? ... szczerze i bezstronnie. meble obcy kupują za 40% detalicznej ceny w ich sieciach ... dobra to miały być dobre przykłady gdzie na danym asortymencie robimy lepszy interes niż inni... no trzeba dobrze poszukac ale już "po za kadrem" posta i jeśli znajdę się zgłoszę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v