Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są niestety procedury medyczne które prywaciarzom za Chiny ludowe nie będą się opłacać  a ubezpieczenie tego nie załatwi jak nie będzie komu robić więc tak czy inaczej prywatyzacja służby zdrowia to dobre rozwiązanie ale dla budżetu bo nie dla pacjentów szczególnie z trudniejszymi przypadkami. 

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, Wiesi0 napisał:

Powiem wam ze to co Kaczyński ustalił ze 2 kadencje i kolejny wójt,burmistrz jest bardzo złym pomysłem i odczuwam tego zmianę bo jak ktoś wie ze mimo starań i tak będzie musiał odejść,ustąpić miejsca to poco ma cokolwiek robić jak się dostał drugi raz i tak jedna kadencja będzie coś robione a druga będzie tylko do brania pensji.

Wiesławie może z Twojej perspektywy to ideał....A najlepiej dożywotnie stanowisko ustanowić 🙃

Stanowisko, 2 kadencje powinny być mobilizujące a nie odwrotnie, jak piszesz. To czas do weryfikacji, zapisania czegoś w swym życiorysie oraz możliwość  wyższych szczebli, jeśli wspaniała postać. Człowiek może zacząć dzieło i przekazać do dalszej realizacji ...nie musi kończyć dla swej egoistycznej chwały.

Zazwyczaj to choroba zawodowa, im dłużej utrzymuje się delikwent tym większe ryzyko tworzenia kolesiostwa, powinowactwa i wszelkiej patologii z tym związanej ....w polityce nie powinno mieć to miejsca w szczególności ...tylko trzeźwość..

Opublikowano

I znowusz temat... Dobry proces inwestycyjny trwa ponad 4 lata. Jak ludzie wybierają - bo to z wyborów przecież - to ludzie decydują i basta. Przepis durny i tyle. Sportsmenka co napierdzieliła? Od tego zacznijmy.

Opublikowano

wchodzi nowy wójt który ma wizje na gmine , 1 rok trwa procedura papierkowa + załatwianie formalnosci na 2 rok rusza inwestycja z kąd 4 lata ? są poważne inwestycje ale to jest zazwyczaj kontynuacja ,do sprawowania urzedu trzeba sie wczesniej przygotować .

43 minuty temu, DTaras napisał:

Sportsmenka co napierdzieliła? Od tego zacznijmy.

ano łatwo znalezsć w necie . jestem za olimpijką , zaraz dojdziemy do sciany albo już doszlismy i ja nie dam sobie narzucić zdania lewaków u których tolerancja działa tylko w 1 strone 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Optimum 4 lata, potem ewentualnie piętro niżej, żeby niezapomniała się pracy u podstaw...

Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

z Twojej perspektywy to ideał....A najlepiej dożywotnie stanowisko ustanowić 🙃

Chodzi mi oto ze chcę coś wybudować i sąsiedzi się zgadzają a gmina robi mi problemy co dziwne wójt jest już 30lat i był dobrym wójtem ale ostatnio coś się zmieniło, nikomu nic się nie chce a to ich obowiązek to tak jak z pracownikiem przed emeryturą jest chroniony i wszystko w d*pie ma bo go zwolnić nie mogą.

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

I znowusz temat... Dobry proces inwestycyjny trwa ponad 4 lata. Jak ludzie wybierają - bo to z wyborów przecież - to ludzie decydują i basta. Przepis durny i tyle. Sportsmenka co napierdzieliła? Od tego zacznijmy.

ludzie to i trzaskoskiego wybrali i co mają ? na pierwszy plan idzie stawianie na odmienność a nie rzeczy dla zdecydowanej większosci warszawiaków

świeża krew co 10lat to jest dobry pomysł . nie ma ludzi nie zastąpionych. sa tylko tacy co nie chcą kandydować

3 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Chodzi mi oto ze chcę coś wybudować i sąsiedzi się zgadzają a gmina robi mi problemy co dziwne wójt jest już 30lat i był dobrym wójtem ale ostatnio coś się zmieniło, nikomu nic się nie chce a to ich obowiązek to tak jak z pracownikiem przed emeryturą jest chroniony i wszystko w d*pie ma bo go zwolnić nie mogą.

może zatwardzenia dostał

a na poważnie to dwie kadencje liczą się od tej obecnej także jeszcze może wygrać następną. raczej się wypalił a nie to że martwi się ze nie będzie mógł kandydować i ma wszystkow d*pie

Opublikowano

Dtaras słyszałeś o czymś takim?

Jak donosi bowiem naukowy periodyk Nature Perspectives, od 2015 w zupełnej tajemnicy toczyły się badania, w których naukowcy wrócili do eksperymentu Fleischmanna i Ponsa. Okazało się, że na te nieudane eksperymenty zwrócił uwagę Matthew Trevithick z Google, uznając, że być może Fleischmann i Pons popełnili jakieś błędy techniczne, ale nie oznacza to, że zimna fuzja jest niemożliwa.

Jak rozkminią to śmieci z elektr. atomowych mogą się jeszcze przydać. 

Opublikowano

Ależ odpady sprzed 30 lat już się przydają. Takie trzy ośrodki z przed powstania europejskiego ośrodka badań były: francuski, amerykański i rosyjski. Teraz jest tego więcej. Amerykańce i rosjańce mieli i będą mieli nas w du.. a z francuzami jakoś nie potrafimy się dogadać. Obecnie czas minął. Racyl - Trzaskowski, Trzaskalski, Jaki czy Sraki ludzie go wybrali i Tobie uj do tego. Pojmiesz to wreszcie czy dalej PZPR będziesz zakładał? Proces inwestycyjny to nie tylko remont chodnika. Papiery do kanalizy sobie zobaczcie, remontu zabytkowego mienia. Najłatwiej buduje się w szczerym polu. Jarecki. Kto i co Ci narzucał? Piszesz: " nie dam sobie...". Co szanowna Pani właśnie zrobiła? Jaki gej i lesbijka ją prześladuje, że ona się i niewiadomo kogo jeszcze "broni"? Jasny gwint skąd wgWas biorą się geje (gejowie chyba?) i lesbijki? Tu raczej idzie nie o orientacje tylko jakieś zachowanie. Skoro jedna do drugiej mówi: "powinna się Pani wstydzić" a owa druga reaguje jakby jej nerkę na żywca wycinali to o co tu chodzi? Pokolenie JPII kur zapiał, polityka co prawda ale orędownika miłości, Totus tuus Marii, Matki Boskiej. Ech...

Opublikowano

PiS też ludzie wybrali i UJ wam do tego a jednak cała świta dałniarskich błaznów kwestionuje to i co? k**wa im można więcej! 

13 minut temu, DTaras napisał:

Ależ odpady sprzed 30 lat już się przydają. Takie trzy ośrodki z przed powstania europejskiego ośrodka badań były: francuski, amerykański i rosyjski. Teraz jest tego więcej. Amerykańce i rosjańce mieli i będą mieli nas w du.. a z francuzami jakoś nie potrafimy się dogadać. Obecnie czas minął. Racyl - Trzaskowski, Trzaskalski, Jaki czy Sraki ludzie go wybrali i Tobie uj do tego. Pojmiesz to wreszcie czy dalej PZPR będziesz zakładał?

Do czego je wykorzystuja? 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jarecki. Kto i co Ci narzucał?

ano narzucono mi zebym siedział cicho i niewypowiadał swoich np . przekonań , jak wyjde na ulice i bede rozpowiadał ze homoseksualizm to choroba i trzeba ja leczyć to zostane zbanowany w mediach przez to srodowisko lewaków -lewak to ortodoksyjna lewica , tak ja to odczytuje 

• Thanks 1
Opublikowano

W rosji jedna a u reszty tajemnica bo nikt nowej nie budował jak rosjanie tylko na "starych" kombinują. O tym ubogacaniu to już od lat 90' piszą .... Napiszę inaczej. Co 5 lat siłownię trzeba praktycznie od nowa "zatankować". Voyager popier... już ile lat? A jest w takiejodległości od słońca i leci z taką prędkością, że rozwijanie fotowoltaiki to problem bo gazów to w próżni niema ale piachu i lodu z metanu czy wody jest dość. Taka logika.. Jarecki - jeśli tak zaczniesz gadać to możesz od razu założyć ciżemki i rajtuzy. Mam kolegę, pod sześćdziesiątkę, dwoje synów i córka. Jeden gej. Kiedyś nie wiedział co z tym począć potem nawet zaczął o tym rozmawiać. Mówie mu: chłopie syn to syn, wnuków może z tego może nie będzie ale co za problem. Jak rozmawiamy obróbce to czy ja się interesuje co robisz w czasie wolnym, nocą? I tyle. Teraz Jarecki gdybyś zaczął prawić takie kazania i jeszcze w kierunku jego syna to nie usłyszałbyś: "powinieneś się wstydzić tylko jak jego ciężka łapa spada na Twoją głowę" A łapa u niego jest od żelaztwa. Byłoby to tak samo naganne zachowanie jak Twoje i jak owych celebrytek. Rozumiesz co mam na myśli? Dojrzał i ma przynajmniej jedno z bani ale odruchy w człowieku zostają. Z czasem zmieniają kierunek. Rzygam zarówno lamentem tych środowisk jak i harmiderem tych drugich co to piętno nad pedofilią głoszą a łapy ludziom w majty pchają. Sam mam z tym problem tylko jak o tym myślę bo nie rozumiem. Nauczyłem się nie myśleć a co za tym idzie nie wpierdniczać. Za długo już... To taka rozmowa jak moja kiedyś z kolegą, skinonarodowcem jak wrócił z saksów z roboty.

Opublikowano

Jest to dziecinada i myślałam, że ten temat przeminie, ale nieustannie powracacie/przypominacie tak jakby miało to spowszednieć i tak się dzieje, im bardziej wyrażacie swoją irytację...Racyl Ty chyba najwięcej uświadamiasz w tym temacie...albowiem dotychczas mi obcy  temat był (gdzieś coś ) ...jednakże im dłużej o tym krzyczą, nie ważne z której strony staje się jawny, celowe działanie zmian światopoglądowych, dobry plan....

Dopóki nie narzucają swych 'wartości', nie robią krzywdy.

Z drugiej strony wolę ich szczerość niż obłudę Kościoła, tak jak DTaras to ujął.

To jak jak z obłudą mięsożerców, którzy nie chcą wiedzieć jak powstaje ich jedzenie.

Siostra ma nowych sąsiadów za płotem, dwóch homoseksualnych Panów NL przystojnych, identycznie ubierających się z 2 wielkimi identycznymi psami dziwnej rasy. Za to są bardzo grzeczni, spokojni jakby ich nie było ( śmieję się, bo pewnie mają świadomość sąsiadowania z PL). Z drugiej strony ma rodzinę Chińczyków, ze złośliwą Chinką, co rusz jakieś zaczepki, złośliwości, szkoda gadać.... 2 piłki zabrała i nie oddała mojemu chrześniakowi (pochwalę się, że jest jednym z dwóch najlepszych zawodników piłkarskich nl i przechodzi selekcje). Wcześniej nieprzyjemności z Marokańczykami i także przez zaczepki ich kobiety.... Tak że może lepiej mieć takich spokojnych sąsiadów nawet odmiennej orientacji. 

Opublikowano
9 minut temu, Ywa napisał:

Dopóki nie narzucają swych 'wartości', nie robią krzywdy.

nic ująć nic dodać . tylko po to ten krzyk zeby swoje wartosci narzucić , czy ktokolwiek i kiedykolwiek sie zastanawiał na temat homoseksualizmu ? na pewno nie ja i było mi to obojetne , a teraz robi sie ,,promocje '' lgbt kosztem koscioła 

• Like 2
Opublikowano

Nie no k**wa wystarczy tego pedalenia rzeczywistości!  Jak jest jeden z drugim zadowolony z fedrowania d*py to jego sprawa ale choćby słońce stanęło a księżyc się zesrał to nie zmienia to faktu że to mniejszość i wynaturzenie i nie ma wtym nic z czym by można się obnosic i wmawiać wszystkim w koło że to normalne.  Kpiną z ludzi jest próba wmawiania że to coś normalnego a szydera z tych co w to wierzą.  Nowy nurt kulturowy! 

Za jakiś czas jak się islam na dobre rozpleni w UE problem się sam rozwiąże. 

• Like 2
Opublikowano

Mam zabroniony dostęp do tych naukowych rewelacji. Dawno u spowiedzi nie byłem. Dość spory rozrzut - nie uważasz? Odsetek homoseksualistów wśród pedofilów to wskaźnik, że ofiarami pefofilli częściej padają chłopcy - nie uważasz? Zaraz i tak mnie zwyzywasz, więc zakończmy to już.

Opublikowano
8 godzin temu, Slodki66 napisał:

Są niestety procedury medyczne które prywaciarzom za Chiny ludowe nie będą się opłacać  a ubezpieczenie tego nie załatwi jak nie będzie komu robić więc tak czy inaczej prywatyzacja służby zdrowia to dobre rozwiązanie ale dla budżetu bo nie dla pacjentów szczególnie z trudniejszymi przypadkami. 

Nie wszystkie procedury kotraktuje NFZ. Znakomita wiekszośc tego o czym piszesz to kontrakty prywaciarzy z NFZ gdzie jest wycena poszczególnych procedur. Oczywiście jak wyczerpią limity albo ich nie maja to robia po cenach rynkowych. Prywatna słuzba zdrowia działała by duzo lepiej jak to co jest . . 

6 godzin temu, jarecki napisał:

ano łatwo znalezsć w necie . jestem za olimpijką , zaraz dojdziemy do sciany albo już doszlismy i ja nie dam sobie narzucić zdania lewaków u których tolerancja działa tylko w 1 strone 

Czemu uważasz ze jesli ktos jest tolerancyjny to musi być lewak?

4 godziny temu, Slodki66 napisał:

O kwestionowanie świadomości wyborców mi chodziło. 

Świadomość wyborcy jest taka że ma problemy z odpowiedzią na proste pytania których co gorsza sam sobie nie zadaje.

2 godziny temu, jarecki napisał:

nic ująć nic dodać . tylko po to ten krzyk zeby swoje wartosci narzucić , czy ktokolwiek i kiedykolwiek sie zastanawiał na temat homoseksualizmu ? na pewno nie ja i było mi to obojetne , a teraz robi sie ,,promocje '' lgbt kosztem koscioła 

Najwiecej krzyku na temat LGBT robią ci których to gorszy i z tym się nie zgadzają.To oni najbardziej nagłaśniaja to zjawisko tworząc im darmowa reklamę

Opublikowano
6 godzin temu, Slodki66 napisał:

Dtaras słyszałeś o czymś takim?

Jak donosi bowiem naukowy periodyk Nature Perspectives, od 2015 w zupełnej tajemnicy toczyły się badania, w których naukowcy wrócili do eksperymentu Fleischmanna i Ponsa. Okazało się, że na te nieudane eksperymenty zwrócił uwagę Matthew Trevithick z Google, uznając, że być może Fleischmann i Pons popełnili jakieś błędy techniczne, ale nie oznacza to, że zimna fuzja jest niemożliwa.

Jak rozkminią to śmieci z elektr. atomowych mogą się jeszcze przydać. 

No nie w takiej zupełnej tajemnicy. Gdzieś w tym temacie wrzucałem artykuł gdzie było jasno napisane że na jednej z uczelni w stanach został zakontraktowany program badawczy w tym temacie. Program ma trwać 5 lat i zakończyć się sukcesem, albo i nie. W zależności jak zdecyduje sponsor programu.😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v