Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A gdzie tu wogóle mówi się o jakiejś formie upamiętnienia tych faktów historycznych? Papier dla samego papieru. Nawet nie ma zobowiązania Prezydenta do organizacji obchodów albo czegokolwiek innego.  I jak mają to zorganizować skoro Plac Defilad zajumał im wojewoda pod pretekstem ustawienia baterii "Patriot" celem obrony stolicy przed wrażym atakiem.😂

A nie, już zajarzyłem. To właśnie ten papier miał być upamiętnieniem, No to szacun za ogrom włożonej pracy.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

A gdzie tu wogóle mówi się o jakiejś formie upamiętnienia tych faktów historycznych? Papier dla samego papieru. Nawet nie ma zobowiązania Prezydenta do organizacji obchodów albo czegokolwiek innego.  I jak mają to zorganizować skoro Plac Defilad zajumał im wojewoda pod pretekstem ustawienia baterii "Patriot" celem obrony stolicy przed wrażym atakiem.😂

A nie, już zajarzyłem. To właśnie ten papier miał być upamiętnieniem, No to szacun za ogrom włożonej pracy.🤣

No właśnie chodzi o zwykły papier zwany uchwałą a nie o pomniki więc co ty z tym placem.. 

Dla pojebkow treść stanęła w gardle no i oczywiście dla zasady bo to PiS. 

• Like 1
Opublikowano

Taaa , a PiSiory to tak z miłości z tą kością latały . Całkiem przypadkiem . Jedni warci drugich , Tfu ..

Opublikowano

PIS głosował przeciw uchwale PO a PO przeciw PIS więc dzień jak co dzień. Raszta to interpretacja . Równie dobrze można napisać że PIS głosował  przeciw upamiętnieniu 4 czerwca. Najgorsze jest to że zajmują sie tak naprawdę pierdołami, Teraz  TVP bedzie miała temat na weekend , Karnowscy , Sakiewicze dorobią straszną historię dla ludu itd. Z kolei ci z PO podkładają się bezmyslnie na takim prostym temacie. Powinni zgłosić oddzielną uchwałę w temacie wizyty Papieża. i gitara.  No i jeszcze ta nasza bylejakosć. Zamiast to klepnąć ze 2 tygodnie temu to wszystko praktycznie na ostatnia chwilę. 

Tak mysle ze na przykładzie tej uchwały  Słodki $company przyznaja mi rację że demokraja jest zła a w Warszawie szczególnie.

Opublikowano

jakos ta wizyta mi w pamieci nie utkwila😛 za to w licheniu pomnik papieza zaslonili- podobno z jakims teczowym gosciem stal a teraz tecza nie w modzie........

uslyszane dzisiaj -koledzy rehabilitantki w szpitalu wojskowym mieli praktyki, na oiom-ie zaczeli rehabilitacje lezacej pacjentki , jakies aparaty co prawda piszczaly ale chlopaki sie nie przejmowali, dopiero gdy przyszedl lekarz to sie okazalo ze pacjentka juz nie zyla, po tej traumie zrezygnowali ze studiow- jakos nie chce mi sie wierzyc w to..

po kazdej operacji sprzet jest dokladnie liczony , od tego jest instrumentariuszka-kazde nozyczki czy waciki powinny byc dokladnie policzone, zdarzaly sie przypadki zaszycia czegos ale predzej w totolotka wygrasz.

rzeczywiscie -placisz po 200-300 zl za wizyte w prywatnym gabinecie lekarza i potem do jego szpitala na operacje-to taka cywilizowana forma lapowki, lekarze tez sie teraz  boja ...

nikt tyle nie dal kosciolowi co ........sld-tysiace budynkow, ponad 100 tys hektarow ziemi lub setki milionow odszkodowania, miliardy rocznie ... 

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

rzeczywiscie -placisz po 200-300 zl za wizyte w prywatnym gabinecie lekarza i potem do jego szpitala na operacje-to taka cywilizowana forma lapowki, lekarze tez sie teraz  boja ...

I ta twoja Polska zachodnia jest taka sama jak nasza wschodnia

Opublikowano

widać że u was najwięcej ich patrząc na wynik brożki 😁

Opublikowano

racyl - jest drobna różnica zapewne. Piszę za siebie. Za pieniądze, które wpłacam na składkę zdrowotną miałbym solidne ubezpieczenie prywatne, za wizyty prywatne, omijające kolejki w przychodniach specjalistycznych miałbym łącznie super ubezpieczenie.

Opublikowano

ci zaradniejsi 😁 potrafią skasować od ciebie i z nfz

Opublikowano

w tym wypadku prywatne nie funkcjonowałoby bez państwowego.

Opublikowano

w krakowie nawet na wizyte w prywatnym specjalistycznym  gabinecie trzeba czekac i miesiac, majac  abonament w sieci prywatnych przychodni w zimie tego roku-w szczycie zachorowan, na wizyte trzeba bylo czekac i 5 dni. za ostatnie kilkanascie lat naklady na sluzbe zdrowia wzrosly trzykrotnie-a sytuacja stale sie pogarsza, z zadluzonych szpitali personel zwalnia sie masowo, 

ludzie chcieli pozbyc sie brozki wiec zafundowali jej wczasy w brukseli 😛.

szczury uciekaja do brukseli ?????- titanic juz ma na kursie gore lodowa ??? pol rzadu odeszlo, rekonstrukcja rzadu faktycznie bedzie jego nowym otwarciem,minister finansow nie chce firmowac nadchodzacej katastrofy ???

Opublikowano

ulman - jakaś opieka musi być. Religa w tym kierunku robotę robił... Rzecz w tym aby dyrektor państwowego szpitala miał dostęp do wolnego rynku a pacjent do wszelkich procedur tak jak to jest w Konstytucji a nie tylko do tego vo kontraktuje NFZ albo wcale. Chcę, biorę kredyt, dopłacam i mam to czego potrzebuję. Wtedy nie będzie się przesuwało operacji dzieci z wadą serca bo stan jest jeszcze stabilny itp. racyl bat jest od bodaj 2012 roku.

Opublikowano

jak dobry specjalista i przyjmuje 1 dzień w tygodniu lub 1 czy 2 w miesiącu w danej placówce prywatnej to nic dziwnego że trzeba czekać nawet prywatnie

to co oni robią z tą kasą jak im dają więcej

oj każdy chciałby uciekać za taka kasę "jak szczur "

jacuś widać gdzie stolica dobrej zmiany się przesunęła 😁

2 minuty temu, DTaras napisał:

ulman - jakaś opieka musi być. Religa w tym kierunku robotę robił... Rzecz w tym aby dyrektor państwowego szpitala miał dostęp do wolnego rynku a pacjent do wszelkich procedur tak jak to jest w Konstytucji a nie tylko do tego vo kontraktuje NFZ albo wcale. Chcę, biorę kredyt, dopłacam i mam to czego potrzebuję. Wtedy nie będzie się przesuwało operacji dzieci z wadą serca bo stan jest jeszcze stabilny itp.

ok zapłacisz ale musi być i wolna sala do tej operacji. na wolnym rynku robią to co proste i dobrze płatne

Opublikowano

Zauważcie ile dziwaków wyjedzie do Brukseli. Co kilka dni była w TV Szydłowa , Kempa, Bielan Kruk, Brudziński Mazurek, Kopcińska czy Rafalska. A teraz kto bedzie szopki odstawiał? No a najbardziej to mi chyba Patryczka bedzie brakować. 

Opublikowano

Podejrzewam że badziemy mieli dużo więcej Czarneckiego. Choć jego i tak już było sporo.
Zmienia się punkt ciężkości w sprawie Fort Trump. Ponoć oferują obecność ciężkiej brygady, czyli tak ze 6 tyś ludzi i wciągnięcie części infrastruktury jako rdzennej NATO, czyli finansowanie budowy z innych funduszy. Ale i tak pozostaje w puli nasze 2 miliardy. Jest jakiś chętny na zagospodarowanie taj kasy? Bo naszych żołnierzy to raczej nie będą chcieli dozbroić w tych pieniądzach.
Niestety polegnie w tym rozdaniu Huawei i gazu mamy zasysać więcej w ramach zacieśniania współpracy gospodarczej.  

Wczoraj ktoś pytał o F-35. Zanim to nastąpi, a nawet gdyby, to i tak trzeba będzie zamknąć 2 bazy lotnicze bo nie będzie miało co tam stacjonować. Ciekawe jak to wytłumaczą suwerenowi w świetle wzmacniania potęgi militarnej i wstawania z kolan. 😂

Opublikowano

O wartość bojowa bardziej mi chodziło i ile to ma do setki ew. 😂

Tak dla odmiany

Biedronka i Lidl mogą jednak obawiać się dużej konkurencji. Rosyjski dyskont „Mere” wejdzie na polski rynek. Sklep może sprzedawać produkty o wiele taniej od Biedronki lub Lidla przez wzgląd na to, że produkty będą ustawione wprost na paletach. Mere otwarcie deklaruje, że będzie sprzedawać o 30% taniej niż konkurencja.

Ulman tuninguj wózek! 

Nowa sieć dyskontów podbiła serca Niemców przyzwyczajonych do Lidla

Jak donosi Dlahandlu.pl pod koniec stycznia 2019 r. otwarto pierwszy sklep sieci pod Lipskiem. Zainteresowanie okazało się tak duże, że nie starczyło asortymentu dla wszystkich klientów. Konieczne okazało się zamknięcie sklepu na dwa dni i dowiezienie towaru.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacus napisał:

ikt tyle nie dal kosciolowi co ........sld-tysiace budynkow, ponad 100 tys hektarow ziemi lub setki milionow odszkodowania, miliardy rocznie ...

konkrdat miał byc rekompensatą za utracone mienie koscioła w polsce  a jak wyszło wiadomo 

9 godzin temu, DTaras napisał:

racyl - jest drobna różnica zapewne. Piszę za siebie. Za pieniądze, które wpłacam na składkę zdrowotną miałbym solidne ubezpieczenie prywatne, za wizyty prywatne, omijające kolejki w przychodniach specjalistycznych miałbym łącznie super ubezpieczenie.

miał bys opieke do puki nie trzeba by było coś poważniejszego operować . w wyszkowie działa prywatna klinika położnicza i jest z relacji kobiet super jak wszystko jest książkowo jak pojawia sie jakiekolwiek podejżenie klinika odsyła kobiety do szpitala panstwowego  . z rodziny emeryt  ma dodatkowe ubezpieczenie prywatne wiele nie płaci niepamietam ale za wiele też ono nie oferuje 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Z tymi paletami różnie może być. Całego kartonu zupek chińskich do domu nie kupisz a jak będzie bajzel to zapłacą do pihu a nie za regały. Elektromis tak zaczynał. Sprzedaż dyskontowa. Makro tak ma i za bardzo makro już nie widać...

Racyl- sale są, a jak szpital byłby wzięty to otworzy następne vo przekłada się na lepsze wykorzystanie tomografów rtg i innego drogiego sprzętu. Jarecki - skoro tak robi to nie jest klinika. Nawet szpital. Aby zadziałało ubezpieczenie musi być tak jak napisałem albo zzpital musi mieć możliwość oferowania procedur a nie ustawiania się pod NFZ.

i znów mam banana? O co tu chodzi?

Opublikowano

Powiem wam ze to co Kaczyński ustalił ze 2 kadencje i kolejny wójt,burmistrz jest bardzo złym pomysłem i odczuwam tego zmianę bo jak ktoś wie ze mimo starań i tak będzie musiał odejść,ustąpić miejsca to poco ma cokolwiek robić jak się dostał drugi raz i tak jedna kadencja będzie coś robione a druga będzie tylko do brania pensji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v