Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

Jako pacjent oczekuję dostepu do lekarza i fachowej pomocy. pier**li mnie jak dużo zarabiają. Praca na żywym organizmie to nie podłączenie laptopa do traktora i wykasowanie błędów, szczególnie że traktor nie wyje z bólu. 

ci właśnie jeszcze nie douczeni chcieliby zarabiać wiecej i w tym problem

Opublikowano

Właściciel za to wyje jak musi zapłacić za ew błędy i szkody przez nie powstałe. 

Płacić można i po 10000 za dyżur tylko to fachowca nie zmieni. W gruncie rzeczy chodzi głównie o to żeby eliminować tych co się ewidentnie nie nadają. 

Dtaras a czy ktoś im kazał (pomijając rodziców lekarzy) zostawać lekarzami. 

• Like 1
Opublikowano

Z tym jest różnie przeważnie dzieci są gorszymi lekarzami ale znam paru co dzieci są jeszcze lepsi a rodzice też fachury.

Ale są i tacy tylko dla pieniędzy, ogólnie jest moda na lekarzy wszyscy rodzice na wsi wypychają na lekarza jak ktoś się dobrze uczy w najgorszym przypadku na dentystę też lekarz.

Ja ogólnie cenię najbardziej Chirurgów i tych co robią operacje ale to moje zdanie.

Jak ktoś zarabia tyle kasy to się nie dziwie ze emerytura to be,pracują puki chodzić mogą.

Opublikowano

Ja grzebałam w trzewiach ludzkich ( z tą różnicą, że martwych) przewracając wnętrznośći np. w poszukiwaniu konkretnego nerwu, żyłki..... Na stół dostawało się np. jedną nogę, a kiedy doktorka zamachnęła się to można było w głowę dostać kończyną. W korytarzach przed podziemnymi salami poustawiane w gablotach ludzkie głowy poprzecinane profilowo pływające w formalinie dla celów dydaktycznych. Pewna studentka widząc na zjęciach z mięśni (człowiek obdarty ze skóry) mięso mówiła, że jak kaczka i jest głodna.....miała charakter.

Mam koleżnkę/byłą współlokatorkę, która jak przyszła na świat orzekli martwy płód, ....po jakiemś czasie jednak ktoś zauważył oznaki życiowe...miała niedotlenienie mózgu...kalectwo..potem w wieku 5 lat spartaczona operacja  ścięgien, żadnego odszkodowania, pokrzywione kończyny...wózek   a była szansa, żeby chodziła. Z obawy przed izolacją, zamknięciem w 4 scianach, robi..pewnie już kończy trzeci kierunek studiów, przeniosła się sama do W-wy i jednocześnie pracuje tam w urzędzie (miała problem z poszukaniem pracy nawet w stolicy ze względu na ograniczenia/brak przystosowań dla niepełnosprawnych).

Mi jednak bardziej w tym temacie przeszkadza korupcja i finansownie przez zewnętrzne podmioty....ograniczania lekarzy.

Opublikowano

masz skierowanie na zabieg czy operację z przychodni na nfz, idziesz z nim do placówki co ma go wykonać na też na nfz i dowiadujesz się że jest kolejka za kilka miesięcy czy lat. wkurza cię to więc idziesz do prywatnego specjalisty on wypisuje ci to samo skierowanie i szybko załatwia ci miejsce w przeciągu paru dni nawet w tej placówce co ci wcześniej kazali czekać.

I to jest zgodne z prawem i z tym co przysięgali ?

Opublikowano

Zacząć trzeba od kontroli prywatnych placówek co mają umowę z NFZ. Gość od nas z okolicy pracuje w kontroli NFZ. Ponoć nie ma wyjazdu aby nie wykryto jakiś wałków typu leczenie baby na jaja, albo chłopa na macicę.

Teść chodził prywatnie do dentysty który ma umowę z NFZ, więc na uj temu dentyście był PESEL?

Opublikowano

I jaki to ma związek z ustawą. Racyl, Słodki nie idźcie tą drogą. To już jakaś konfabulacja... Jak całe te przepisy. Damian a no to są przepisy, które nakładają obowiązek prowadzenia karty pacjenta.

Opublikowano

to prawda ja chodziłem na nfz to był właśnie potrzebny do ewuś

ale czy do końca nie jest potrzebny w karcie to nie wiem

1 minutę temu, DTaras napisał:

I jaki to ma związek z ustawą. Racyl, Słodki nie idźcie tą drogą. To już jakaś konfabulacja... Jak całe te przepisy.

tak dokładnie jest jak opisałem. nie ma miejsca a tu nagle jak różdżką dotknął i się znajduje

Opublikowano (edytowane)

Kto ma żyć będzie żył a kto ma nie żyć to umrze z byle powodu i taka prawda.Raz nawet kumpelka umarła na badaniu,a raz kumpel miał wypadek i reanimacja i  nic i przestali a zemną był pijany kafar i za chrapy i reanimujcie bo wam wpier.I serce ruszyło i żyje ma dzieci, żadnego uszczerbku na zdrowiu.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Wiesio - mam powody aby Ci nie wierzyć. Może gdyby był mróz albo ratownik źle stan określił...

Wiesz tam było kilka osób tylko ze stan ich był lepszy no i 2 karetka.Szczerze tak było,trochę w szoku byłem a ten co ruszył to teraz co tydzień do komuni chodzi.

Opublikowano

Moja siostra cioteczna dwa lata temu po czołówce z busem reanimowsna przez strażaków potem w erce do szpitala w Ełku że względu na pogodę 4 godziny leżała na śmigłowiec czekała do Olsztyna. Zanim trafiła do Olsztyna 17 litrów krwi dostała. W Olsztynie dopiero na drugą dobę zlokalizowanie krwotok. Naczynie w pogruchotanej miednicy. 

Dzisiaj pracuje, jeździ samochodem, wychowuje dziecko które w trakcie wypadku jechało na miejscu pasażera. Kilkuletnie dziecko wyszło z zadrapaniami a matka otarła się o śmierć,  że szpitala wyszła po 3 miesiącach. 

Jak masz przeżyć to trafisz nawet w takiej sytuacji na kompetentnych ludzi którzy wiedzą co mają robić i robią z  sercem i pełnym zaangażowaniem niezależnie od pensji. Niestety nie wszyscy mają tyle szczęścia.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Kto ma żyć będzie żył a kto ma nie żyć to umrze z byle powodu i taka prawda.Raz nawet kumpelka umarła na badaniu,a raz kumpel miał wypadek i reanimacja i  nic i przestali a zemną był pijany kafar i za chrapy i reanimujcie bo wam wpier.I serce ruszyło i żyje ma dzieci, żadnego uszczerbku na zdrowiu.

ale pijanego kafara reanimowali ?           niewiem czy dobrze robie ale wstawie link  , i niewiem czy ULMAN  Jak przeczyta nie dostanie zawału jak już o leczeniu https://www.tvp.info/42862158/sikorski-w-tucholi-osoba-wielodzietna-dostaje-12-tys-zl-burmistrz-skrajny-przypadek   

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ale pijanego kafara reanimowali ?           niewiem czy dobrze robie ale wstawie link  , i niewiem czy ULMAN  Jak przeczyta nie dostanie zawału jak już o leczeniu https://www.tvp.info/42862158/sikorski-w-tucholi-osoba-wielodzietna-dostaje-12-tys-zl-burmistrz-skrajny-przypadek   

Kafar był ze mną pijany, bo wracaliśmy z dyskoteki i natrafiliśmy na wypadek z 15 lat temu.

A ogólnie jest jakiś przepis ze jak w szpitalu stwierdzono zgon to ileś tam czasu muszą trzymać na łóżku bo zmarły może ożyć.Widocznie często to się zdarza i jest to możliwe.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jarecki napisał:

A czemu mam dostać zawału? Mnie to nawet nie denerwuje. Zidiocenie jest coraz wieksze i to sie źle skończy. Ciekawe jak zyli bez 500+? Wie może ktoś?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Zauważ, że trochę tylko biedniej bo nawet jak dzieci dziesiątka to jeszcze 7 tysia innych grantów... Niech ma tylko aby faktycznie te dzieci dopilnowali. Taka polityka i nic nie zrobisz. Aby tylko nie pomstować na ukraińców, że podatki odzyskują bo oni się tu przecież nie osiedlają...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v