Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A to ciekawa dyskusja i przy tej okazji proszę o takie porównanie. 
Odpowiedzialność lekarza za zejście pacjenta - odpowiedzialność kierowców za błędy na drodze ( w tym jazda po pijaku). Chyba rodaków więcej i to znacznie, ginie na drogach, albo ląduje u lekarzy niż rodaków umierających pod nożem lekarza. Tylko co? Ano wszyscy jesteśmy kierowcami a wiadomo że kasta kierowców woich chroni.🤣
Nikogo nie bronię, ale pragnę zwrócić uwagę iż Pan Ziobro wybrał sobie do walki nie tego przeciwnika. Medialnie nośne jednak przeciwnik jest łatwy. Można ud***ć go na lata w procesach i udawać że się jest na pierwszej linii frontu. Jak coś zrobi z ilością ofiar wypadków to niech się bierze za lekarzy a w międzyczasie mógłby spokojnie przeanalizować paragrafy dotyczące lekarzy a nie ogłaszać inkwizycję. 

Opublikowano

Na kierowców prosty i skuteczny bat czyli fotoradar co kilka kilometrów i surowe kary proporcjonalne do zarobków. W innych krajach Europy można to i u nas. 

Też nie jestem za linczem lekarzy ale jak się ktoś nie nadaje z obiektywnych przyczyn np alkoholizm to jak do tej pory bezkarnie uśmierca pacjentów tak samo jak pijany kierowca tylko ten drugi jak go w końcu złapią to idzie do pierdla a z lekarzami to istna blazenada i ciulanie pokrzywdzonych. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Slodki66 napisał:

Ulman w skrajnych przypadkach to jak ci pijany lekarz zaszyje zestaw narzędzi np.  a kolejny który go znalazł będzie go krył i mataczył a cała reszta w ramach solidarności zawodowej zrobi to samo. 

Im większy konował tym lepsze ubezpieczenie niech sobie wykupi a nie eksperymentuje. 

Prywatne kliniki nie robią skomplikowanych i obciążonych ryzykiem procedur a jak im się trafia pacjent z powikłaniami to chwilę po trafia do państwowego szpitala. Robią procedury które się opłacają i unikają jak ognia trudnych przypadków. Po drugiej stronie stoi szpital który nie ma wyboru i niejednokrotnie musi robić to co nie wyszło koledze prywatnie a w dodatku procedury do których musi dołożyć. 

Fakt jest faktem że nie ma żadnej odpowiedzialności za błędy i efekty zwykłego partactwa a co w praworzadnym kraju nie powinno mieć miejsca. 

Lekarze po sedziach to kolejna uprzywilejowana nadzwyczajna kasta w tym kraju i jak sędziowie pracują za darmo. Chcą wyjeżdżać na zachód to niech jadą tylko niech nie zapomną uregulować państwu za studia i droga wolna. 

Co ro za bzdury są?  Zwrócić za studia? Jakim prawem? Bo jakiś głupek z PISu tak kiedyś powiedział wiec powtarzasz? A za zawodówki i licea tez będą zwracać? A za Politechnikę albo ASP tez czy może nie?  Jak lekarze wyjada , sędziowie prawnicy ludzie po studiach to kto zostanie? Proletariat i prezes? Wtedy to się będące rozwój pełna para🤪

Śpiewka o nadzwyczajnej kascie żywcem wyjęta z propagandy. Kto jeszcze jest nadzwczajmą kasta?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 minut temu, Slodki66 napisał:

Na kierowców prosty i skuteczny bat czyli fotoradar co kilka kilometrów i surowe kary proporcjonalne do zarobków. W innych krajach Europy można to i u nas. 

Też nie jestem za linczem lekarzy ale jak się ktoś nie nadaje z obiektywnych przyczyn np alkoholizm to jak do tej pory bezkarnie uśmierca pacjentów tak samo jak pijany kierowca tylko ten drugi jak go w końcu złapią to idzie do pierdla a z lekarzami to istna blazenada i ciulanie pokrzywdzonych. 

To zrobić to. Ruch drogowy to jednak masa. I w tej masie śmierci jest dużo więcej. 

• Like 1
Opublikowano

Ty się  Ulman powinieneś już spakować i za podstawówkę przed emigracją niezapomnij zapłacić. Po jesieni może się okazać dla takich jak ty że w tym kraju sam plebs został. 

Opublikowano

I może ty albo jakieś robole będą decydować co ja mam zrobić bo im gamoniem nie pasują moje poglądy? Jak nie umiesz odpowiedzieć na najprostsze pytania to nic nie zmieni gdy ktoś przestanie je zadawać.  Większość jest głupia niezależnie od ustroju a jeśli się plebsowi  wpoi ze coś może to idzie to momentalnie w stronę lewą i dalej w kierunku Lenina i spółki 

Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał:

Co ro za bzdury są?  Zwrócić za studia? Jakim prawem? Bo jakiś głupek z PISu tak kiedyś powiedział wiec powtarzasz? A za zawodówki i licea tez będą zwracać? A za Politechnikę albo ASP tez czy może nie?  Jak lekarze wyjada , sędziowie prawnicy ludzie po studiach to kto zostanie? Proletariat i prezes? Wtedy to się będące rozwój pełna para🤪

Śpiewka o nadzwyczajnej kascie żywcem wyjęta z propagandy. Kto jeszcze jest nadzwczajmą kasta?

no to lepiej nie uczyć tylko od razu płacić więcej lekarzom i ściągać z innych krajów .

przecież to motto liberałów kupić produkt końcowy i nie pchać się w koszty

to że ktoś więcej dostanie wcale nie znaczy że wiecej zrobi i znikną kolejki .

raczej nie jesteśmy w stanie im dać tyle co na zachodzie

Opublikowano (edytowane)

w lutym  synka zaczął boleć bardzo mocno brzuch , pojechalismy do szpitala  , lekarka chirurg operowała i trzeba było czekać az skonczy 3 godziny a była 23 godzina , zbadała usg , wyrostek robaczkowy trzeba szybko operować , a że szpital w wyszkowie nie prowadzi tego typu operacji trzeba było jechać natychmiast do warszawy na Nikłanską  I co drugie usg i wyszło ze nazbierało sie tylko dużo gazów  i szczesliwy powrót do domu .     synek 8 lat 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
5 minut temu, zetorki12 napisał:

A morał ?

nie douczony chciałby tyle zarabiać jak ten co się zna na tym co robi

Opublikowano (edytowane)

morał taki ze jest zwyczajnie za mało lekarzy , 1 lekarz nie moze decydowac o operacji trzeby co najmiej dwóch lub troje  , nieraz chirurg musi podjac natychmiast decyzje samodzielnie a tak nie powinno byc , trzeba zwiekszyć  pensje młodym lekarzom na około 4 tys netto zeby zostawali w kraju i tu nikt nic nie wymysli . byc moze trzeba lepiej rozdzielać pieniądze które są dostepne , pis wprowadził cos dla młodych czy to zda egzamin i oni zostaną niewiem , ale bez zwiekszenia wypłat personelu  a w szczegulnosci zachet dla młodych adeptów sztuki za wiele sie nie zmieni .  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Kurna . A ja myślałem że system nauczania może słaby że się mylą , a to wystarczy kasy dorzucić i czterech lekarzy do pacjenta przydzielić ... o.O

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

morał taki ze jest zwyczajnie za mało lekarzy , 1 lekarz nie moze decydowac o operacji trzeby co najmiej dwóch lub troje  , nieraz chirurg musi podjac natychmiast decyzje samodzielnie a tak nie powinno byc , trzeba zwiekszyć  pensje młodym lekarzom na około 4 tys netto zeby zostawali w kraju i tu nikt nic nie wymysli . byc moze trzeba lepiej rozdzielać pieniądze które są dostepne , pis wprowadził cos dla młodych czy to zda egzamin i oni zostaną niewiem , ale bez zwiekszenia wypłat personelu  a w szczegulnosci zachet dla młdych adeptów sztuki za wiele sie nie zmieni .  

ktoś nie douczony zawsze nim zostanie, co z tego że może być sytuacja że będzie dwóch czy trzech na dyżurze jak moga zgodnie stwierdzić to samo.

równie dobrze mogło ci 2 otworzyć dziecko bez potrzeby i wtedy byłbys zadowolony żę podjęło decyzje 2 lekarzy ?

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Kurna . A ja myślałem że system nauczania może słaby że się mylą , a to wystarczy kasy dorzucić i czterech lekarzy do pacjenta przydzielić ... o.O

a ja uważam że sama nauka zawodu stoi na wysokim poziomie , po to są zespoły na całym swiecie , w sytuacjach gdzie trzeba operować jest potrzebna konsultacja co najmiej dwojga lekarzy .

Opublikowano

No ja nie mówię że nie . Jedynie te niby małe zarobki mnie dziwią . Popatrz jakimi furami się wożą .

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

a ja uważam że sama nauka zawodu stoi na wysokim poziomie , po to są zespoły na całym swiecie , w sytuacjach gdzie trzeba operować jest potrzebna konsultacja co najmiej dwojga lekarzy .

nie może być tak że jeden profesor ze szpitala wojewódzkiego czy instytutu  będzie podejmował decyzje za wszystkich lekrzy zatrudnionych w szpitalach powiatowych

Opublikowano (edytowane)

zobacz ze dorabiają dodatkowo w drugim szpitalu lub prywatnie chirurg co mi przepukline  operował pracował w 2 szpitalach i dodatkowo prywatnie był chirurgiem tak pracuje duża grupa lekarzy , niedawno głosno było co lekarz zmarł na dyżurze  z przepracowania .

5 minut temu, zetorki12 napisał:

No ja nie mówię że nie . Jedynie te niby małe zarobki mnie dziwią . Popatrz jakimi furami się wożą .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

No i co dziwnego w dodatkowej robocie ? Jakoś nikt nie ma skrupułów żeby rolnikom doradzać zwiększanie produkcji i ilości hektarów bez końca .

Co do przypadku , to bywają różne . Sporo też było o narypanych na dyżurach . :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

zobacz ze dorabiają dodatkowo w drugim szpitalu lub prywatnie chirurg co mi przepukline  operował pracował w 2 szpitalach i dodatkowo prywatnie był chirurgiem tak pracuje duża grupa lekarzy , niedawno głosno było co lekarz zmarł na dyżurze  z przepracowania .

praktyki prywatne służą do załatwiania miejsc po za kolejką w szpitalach w których pracują swoim pacjentom z prywatnych praktyk

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem blisko lekarzy i wiem ile zarabiają tak od 15tyś do 100tyś za dyżur 24h 2,5tyś ale im nie żałuje nie raz uratowali życie moim znajomym.

Tylko na temat leczenia trzeba mieć odpowiednią wiedzę i trzeba wiedzieć u kogo się leczyć i kiedy kto ma dyżury,kto dobry i ma to coś.

A jak coś poważnego to tylko u najlepszych w swojej dziedzinie.

Lekarze ogólnie wiedzą kto jest najlepszy w Polsce w danej sprawie ale skierowanie to pieniądz ucieka.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Czy Wam kto bronił zostać lekarzem? Cirkawę ilu z was byłoby w stanie wepchać palcem, ba, ręką w trzewia ruszającego się żołnierza opatrunek co wygląda jak mop do sprzątania... Mniejsza o to. Jarecki morał z Twojej opowieści jest taki, że trzeba było od razu jechać do innego szpitala...

Opublikowano

Jako pacjent oczekuję dostepu do lekarza i fachowej pomocy. pier**li mnie jak dużo zarabiają. Praca na żywym organizmie to nie podłączenie laptopa do traktora i wykasowanie błędów, szczególnie że traktor nie wyje z bólu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v