Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tylko większość dzieciaków tu tego nie pamięta 

No i ta tęsknota za komuną u niektórych  

Opublikowano (edytowane)

tvp była kiedys plityczna i kikunastu dziennikarzy musiało odejsc , miedzy innymi była zoną kreta pamietam jak przerywała wypowiedzi działaczy pis , zapomiał wół jak cieleciem był .ale puki co są na forum obecni co pisali ze tvp kłamie i nieznalezli dowdów na potwierdzenie natomiast tvn mogła fabrykować dowody .   beata tadla - poszukałem 

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano

Oj Jarecki stary kawalerze  przestan kota mietolic   😄  wiadomości obiektywne  😄

Opublikowano

Słuchajcie Panowie i Panie ( czasami tu jedna się pojawia). Każdy z tych programów to pewien stan umysłu ludzi którzy go tworzą. Tylko od charakteru i kręgosłupa moralnego zależy gdzie nakreślą sobie granicę manipulowania prawdą relacjonowanych wydarzeń. Jeżeli ktoś nie zgodzi się na jej przekraczanie, to na jego miejsce znajdzie się inny który zrobi to z ochotą, albo przesunie granicę ciut dalej i spokojnie rano będzie patrzył w lustro. Nie starajcie się zrozumieć co nimi kieruje, czy powinni to robić. Oni to zrobią i jeszcze powiedzą że dla Waszego dobra. Dlatego ja bym jednak optował za oglądaniem wiadomości w różnym wydaniu. Odcinanie się nic nie da. Informacja fruwa w powietrzu i tak kiedyś do Was trafi.

Opublikowano
2 godziny temu, piotreku1 napisał:

Wiarygodnych danych nie ma bo może 20% się przyzna że są gejami i to tych młodych,stary kawaler nie przyzna się że jest pedałem  ale jakaś przyczyna jest że nie ma rodziny  kobiety dziewczyny czy konkubiny ( zależy jak sobie nazwiesz) 

Starzy kawalerowie to na pewno częściowo homosie lub osobniki skrzywdzone brakiem popędu seksualnego itp.  Mysle jednak że większość ma poważne defekty charakteru. Po prostu sa ułomni i niezdolni do życia z inną osobą. Jak świat światem normą jest że żyje sie w parach a nie  w pojedynke i to zarówno ludzie jak i zwierzeta. Poza wszystkim każdy zdrowy osobnik w sposób naturalny dąży do przekazania genów poprzez potomstwo. Jak się nad tym zastanowić to stary kawaler  jest poza normą tak samo zresztą jak stare panny.  

2 godziny temu, damianzbr napisał:

Jednak kolejność myślę że odpowiednia. Najpierw dać 500+ które napędzie gospodarkę i wzbogaci kraj, a później bogaty kraj wspomoże potrzebujących jakimi są np. niepełnosprawni.

Jak wzbogaci skoro by dać 500 musza zabrać 700? Te pieniadze myślisz że skad się biora? Płacisz za to i nawet nie jesteś tego świadomy bo oczarowało cie że coś dostajesz. Tak samo działają ci co sprzedają magiczne garnki naiwnym dziadkom.

1 godzinę temu, mirro napisał:

A nie faktycznie to oni mówili ale tylko o podatku solidarnościowym.🤣

PIS podatków nie podnosi za wyjątkiem tego który  na te złe banki nałozył. Oczywiście wprowadza opłaty , daniny ale to przecież nie podatki🤣

1 godzinę temu, racyl napisał:

nie rozśmieszaj ludzi że strajk niepełnosprawnych nie był polityczny 😁

to niby kto tym paniom i jednemu synkowi na jesieni dał miejsce na listach do wyborów samorządowych ?

kobitki były znane wcześniej z protestów osób niepłnosprawnych jeszcze za czasów tuska i co w tedy dostali ?

wystarczyło do nich dotrzeć obiecać miejsce na listach i już robili to do czego ich ściągneli .

Wszystko co nie pasuje PISiakom jest dzałaniem poltycznie wrogim. Jak protestowały za Tuska to może wtedy były w zmowie z Jarkiem? Tak z pewnościa było.

1 godzinę temu, racyl napisał:

no tak lepiej nie mieć tych 500zł . pewnie wpierdalasz szczaw i mirabelki codziennie

próbowano nie rozdwać wcześniej i jakoś zmasowanego rozwoju zamożności nie było

pieniądz w obiegu  przynosi kolejny

A potrafisz wytłumaczyć czemu nie obniżą podatków . Wtedy tez ludzie wiekszą kasę by mieli w kieszeni. Tak samo pieniądz byłby w obiegu i napedzał gospodarkę. 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Słuchajcie Panowie i Panie ( czasami tu jedna się pojawia). Każdy z tych programów to pewien stan umysłu ludzi którzy go tworzą. Tylko od charakteru i kręgosłupa moralnego zależy gdzie nakreślą sobie granicę manipulowania prawdą relacjonowanych wydarzeń. Jeżeli ktoś nie zgodzi się na jej przekraczanie, to na jego miejsce znajdzie się inny który zrobi to z ochotą, albo przesunie granicę ciut dalej i spokojnie rano będzie patrzył w lustro. Nie starajcie się zrozumieć co nimi kieruje, czy powinni to robić. Oni to zrobią i jeszcze powiedzą że dla Waszego dobra. Dlatego ja bym jednak optował za oglądaniem wiadomości w różnym wydaniu. Odcinanie się nic nie da. Informacja fruwa w powietrzu i tak kiedyś do Was trafi.

najbardziej to mnie wkurza jak się wmawia urzędnik brukselski to już jest obiektywny i na pewno działa dla dobra polski .

Jak jeden czy drugi chlapnie głupotę to nic na to nie poradzisz co najwyżej w jednej stacji mogą go nie pokazać

Opublikowano

Tak się zastanawiałem że wiekszość z tych którzy teraz się do Brukseli na zarobek wybierają , nie zna praktycznie słowa po angielsku. To jest prawdziwy dramat i kreuje o nas opinię. Jak tu sie można z europą dogadywać skoro nie bedą potrafili ze sobą rozmawiać

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

najbardziej to mnie wkurza jak się wmawia urzędnik brukselski to już jest obiektywny i na pewno działa dla dobra polski .

Wtedy można powiedzieć że jest stronniczy i faworyzuje Polskę. 🤣 A jak faworyzuje to pewnie łapókarz.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Wszystko co nie pasuje PISiakom jest dzałaniem poltycznie wrogim. Jak protestowały za Tuska to może wtedy były w zmowie z Jarkiem? Tak z pewnościa było.

A potrafisz wytłumaczyć czemu nie obniżą podatków . Wtedy tez ludzie wiekszą kasę by mieli w kieszeni. Tak samo pieniądz byłby w obiegu i napedzał gospodarkę. 

jak ludzie modlą się to też jest działanie politycznie wrogie żeby zaraz nazywać ich mocherami.

bogaci to na pewno ale ci najniższymi pensjami nie koniecznie

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Ulman napisał:

Jak wzbogaci skoro by dać 500 musza zabrać 700? Te pieniadze myślisz że skad się biora? Płacisz za to i nawet nie jesteś tego świadomy bo oczarowało cie że coś dostajesz.

Było tysiąc razy wałkowane.

Zabierali 700 zł 20 lat temu, zabierali 700 zł 10 lat temu, zabierają 700 zł i dzisiaj.

Nie dawali 500 zł 20 lat temu, nie dawali 500zł 10 lat temu, teraz 500zł dają.

Czujesz różnice? Czy dalej będziesz udawał.....?

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

Czemu nie koniecznie . Podatki obniżą o 10% to kazdemu zostanie 10% wiecej . Prosta matematyka . 

Damian, czyli te nowe podatki nie idą z naszych kieszeni?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Tak się zastanawiałem że wiekszość z tych którzy teraz się do Brukseli na zarobek wybierają , nie zna praktycznie słowa po angielsku. To jest prawdziwy dramat i kreuje o nas opinię. Jak tu sie można z europą dogadywać skoro nie bedą potrafili ze sobą rozmawiać

;)

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ulman napisał:

dogadywać sie 😁 mogą co najwyżej zamienić parę zdań

Ich wypowiedzi w PE to są tyle warte co naszej opozycji w polskim sejmie

co z tego że sobie powrzeszczą nawet po angielsku jak przychodzi co do czego to musi być zrobione jak chcą ci co trzęsą całą unią

Edytowane przez racyl
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

dogadywać sie 😁 mogą co najwyżej zamienić parę zdań

Ich wypowiedzi w PE to są tyle warte co naszej opozycji w polskim sejmie

co z tego że sobie powrzeszczą nawet po angielsku jak przychodzi co do czego to musi być zrobione jak chcą ci co trzęsą całą unią chcą

Parę zdań to jak gadają między soba. No ale nawet jakby chcieli cokolwiek zagadać w kuluarach gdzie sporo spraw sie obgaduje to jak to zrobią ? Może tablet i translator?

Co w takim razie warte jest zwyciestwo PISu i wynik całych wyborów do PE

Opublikowano (edytowane)

Jaki tablet! Dać po asystencie C-3PO i niech sie bawią. Może maszyny się szybciej dogadają . Na bank szybciej.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Parę zdań to jak gadają między soba. No ale nawet jakby chcieli cokolwiek zagadać w kuluarach gdzie sporo spraw sie obgaduje to jak to zrobią ? Może tablet i translator?

Co w takim razie warte jest zwyciestwo PISu i wynik całych wyborów do PE

Żeby coś osiągnąć to musisz mieć większość. Jak PO co należy do EPP się nie udawało to tym bardziej nie ma co oczekiwać od PIS

Tyle samo co wcześniejsze PO, na pewno nie będą szkodnikami

Opublikowano

Jest coś warte. Kto teraz jako kandydat do wyborów stanie na jesień? Wielka kampania się rozpocznie pt. "Idzie młodość" i będzie obietnica kolejna spełniona. Praca dla młodych, swoich, ale zawsze. Niech jadą, pracują. Ten co tu najbardziej od leni wyzywa najwięcej przebywa - taka praca widać. Co do pincet i podatków powinno to być powiązane. Płacisz - dostajesz. Najuczciwsza opcja. Ale z tym to jak z głosowaniem przez internet.

Opublikowano
38 minut temu, Ulman napisał:

Czemu nie koniecznie . Podatki obniżą o 10% to kazdemu zostanie 10% wiecej . Prosta matematyka . 

z tego co kojarzę to chodzi o obniżke obciązenia pracy podatkiem PIT bo zarówno % do ZUS jak i do NFZ  chcesz pozostawić . jak sie nie myle to połowa podatku PIT jest przekazywana do samorzadu a  40%  podatku PIT wpływa do gmin . zmiejszając stawke pit pozbawiamy gminy pieniedzy potrzebnych do współfinansowania projektów związanych z dotacjami z unni a wiec musielibysmy zrezygnować z potrzebnej infrastruktury  której brakowało .inwestycje gminne przyczyniają sie do wzrostu PKB a wiec dają prace , całosc jest skomplikowana i nieraz jak nie zazębi jeden tryb  to staje cała maszyna .  A gminy także przez współfinansowanie projektów mają długi i im pieniadze są potrzebne .

9 minut temu, DTaras napisał:

. Co do pincet i podatków powinno to być powiązane. Płacisz - dostajesz. Najuczciwsza opcja. Ale z tym to jak z głosowaniem przez internet.

kiedyś w platformie pojawił sie pomysł żeby dla rodzićw wychowywujących dzieci obniżyć stawki podatku dochodowego  ale natychmiast zosta pomysł ztorpedowanył ze to jest nniezgodne z prawem uprzywilejowanie jednej grupy , ale sam pomysł był dyskutowany .

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, mirro napisał:

Bo zanim rokminią co do nich mówiono to nadchodzi termin że "musi być zrobione".🤣

Nic nie bój wszyscy mają sciągawki jak mają głosować i co robić. dokładnie jak w polskim sejmie

18 minut temu, DTaras napisał:

Jest coś warte. Kto teraz jako kandydat do wyborów stanie na jesień? Wielka kampania się rozpocznie pt. "Idzie młodość" i będzie obietnica kolejna spełniona. Praca dla młodych, swoich, ale zawsze. Niech jadą, pracują. Ten co tu najbardziej od leni wyzywa najwięcej przebywa - taka praca widać. Co do pincet i podatków powinno to być powiązane. Płacisz - dostajesz. Najuczciwsza opcja. Ale z tym to jak z głosowaniem przez internet.

gdzie się nie pójdzie to na szybach widnieje zatrudnie ... czyli wszędzie tylko dla pisiorów 😂 cholera nawet w mięsnym, spożywczaku czy restauracji mają wtyki te pisiory 😂

ciebie pod ilością czasu spędzonego nikt nie przebije . 500 czy 1000 to jest nic tylko gołodupcowi ślinka cieknie jak słyszy o tym. ja jeszcze ani złotówki z tego nie zabrałem bo wszystko trafia na subkonto. zarabiałem kiedyś takie pieniadze jak 1200zł to nie wiedziałem co mam z tym zrobić bo tak szybko mi się to rozchodziło a tobie się wydaje że jak dorwiesz sie do tych 500+ to zaraz nieba dostąpisz

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Nie obniżyć podatki tylko uzależnić dotację. Argument o dupę rozbić bo każdy przepis jest jakimś uprzywilejowaniem. Drugie dziecko tak samo. Łącząc te dwa wątki to zdaje się gminy pincet wypłacają. Razi to jak pod szyandarami do wstawaniu z kolan wjeżdżano do sejmu a teraz na kolanach do PE ciągną. Nie chodzi o zawiedzione nadzieje tylko o machinacje. Racyl - zarabiałeś 1200 a teraz już lepiej? Ripostując w Twoim stylu powinienem wrzucić coś na opak. Poprawiło Ci się jak zostałeś Posłem?

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

z tego co kojarzę to chodzi o obniżke obciązenia pracy podatkiem PIT bo zarówno % do ZUS jak i do NFZ  chcesz pozostawić . jak sie nie myle to połowa podatku PIT jest przekazywana do samorzadu a  40%  podatku PIT wpływa do gmin . zmiejszając stawke pit pozbawiamy gminy pieniedzy potrzebnych do współfinansowania projektów związanych z dotacjami z unni a wiec musielibysmy zrezygnować z potrzebnej infrastruktury  której brakowało .inwestycje gminne przyczyniają sie do wzrostu PKB a wiec dają prace , całosc jest skomplikowana i nieraz jak nie zazębi jeden tryb  to staje cała maszyna .  A gminy także przez współfinansowanie projektów mają długi i im pieniadze są potrzebne .

A co to za rożnice jakie podatki obnizysz i jak je podzielisz pomiedzy budzet i samorząd.Nie brnij w takie dziwne wywody by na siłe udowodnić że sie nie da bo infrastruktura, gmina i coś tam coś tam. 

Sprawa jest prosta obnizyć VAT srednio o 10% i o tyle wiecej zostanie w kieszeni konsumentom, a to pobudzi pkb, konsumpcję inwestycje itd bo ludzie beda mieli więcej pieniędzy. Czym to sie rózni od lewicowego rozdawnictwa?

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Damian, czyli te nowe podatki nie idą z naszych kieszeni?

Złe rozwiązanie, bo ten co zarabia dużo to płaci wysoki podatek to dostał by dużo, a ten co zarabia mało płaci niski podatek to te 10% podatku to ile będzie ? może ze 100 zł. a może 60 zł.

• Like 2
Opublikowano

to dlaczego za granicą nie obniżają vatu czy innych podatków tylko też dają 500+ czy inny socjal bez warunkowo rodzinom ?

2 minuty temu, ppiotr napisał:

Złe rozwiązanie, bo ten co zarabia dużo to płaci wysoki podatek to dostał by dużo, a ten co zarabia mało płaci niski podatek to te 10% podatku to ile będzie ? może ze 100 zł. a może 60 zł.

przecież o to mu chodzi żeby ten co ma dużo miał jeszcze więcej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v