Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

Najśmieszniesze to, że rasowy katolik jak zapytasz się go o kwestie pedofili, to zawsze usprawiedliwi delikwenta statystyką.....czyli powie 'zdarza się...to tylko człowiek' albo 'do kościoła idzie się nie dla księdza tylko dla siebie' ...taka akceptacja tego co naprawdę dzieje się za kulisami...'im mniej wiesz tym lepiej śpisz'...lepiej mieć klapki..

A jaka duma ze służby swego dziecka do mszy....traktowanie księdza jak pomazańca...czyli rodzice sami najchętniej oddaliby swe dzieci w ich ręce....

Zatem czyja to wina..

Ja zastanawiałam się nad etyką...ale postanowiłam, iż dziecko musi poznać tę kulturę, w której żyje od podstaw i samo zdecyduje potem...

Człowiek stara się być jak najmniejszym hipokrytą.....jakoś wszystko wypośrodkować, znaleźć wyjście....

Patrzę na to z boku, z dystansem, ale  przysłuchuję się jeszcze bardziej uważnie na mszy niż wtedy kiedy byłam katoliczką....jest to o wiele ciekawsze dla mnie do chęci zrozumienia.... niezwykłe.

Skoro coraz mniej jest powołań i będzie jeszcze mniej to przenoszą siebie nawzajem...

Adwokat: 🙃medialne statystyki pedofilów osadzonych w kilku zawodach to m.in 50% murarze...20%rolnicy(poprawiam)....a na szarym końcu 3%duchowni.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
17 godzin temu, Roman176 napisał:

palisz głupa... a czemu cytuję bo to osobna odp a ty matecznymi praniami nie kulturalnie na pytanie pytaniem 

Czemu po przenosinach masz płacić 3x więcej?

bo w czechach tak się płacić ty nie założysz firmy w Polsce bez siedziby w czechach do tego ciągłe kontrolę 

Jakbyś po nocy nie pił gorzoły to bych pisol ze sensem.Zacytowałeś pół pytania co nie miało żadnego sensu bo tresci nie niosło.

Niestety musze cię zmartwić. Nie masz najmniejszego pojęcia nawet na poziomie człowieka o średnim jedynie intelekcie co oznacza przeniesieni firmy do Czech i na czym to zjawisko polega. Otóż nie zmieniasz w firmie nic oprócz tego że siedziba firmy przenosi się do Czech. Ktoś udostepnia adres do zarejestrowania firmy i przechodzisz jako podmiot pod właściwy  US w Czechach a także pod reguły podatkowe. Firma dalej funkcjonuje tak samo w Polsce  bo masz wolny przepływ usług i mogą ci naskoczyć. Własnie dlatego nikt nie bedzie płacił 3 x więcej ani nawet o 10% więcej bo nic się nie zmienia oprócz tego że z polskiej firmy działającej w Polsce stajesz się czeską firmą działająca w Polsce i masz niższe podatki .Tak samo jak nie masz o tym pojęcia tak tez oczywistą bzdura jest że zarabia się tam 3x wiecej . Nczytałes się ogłoszeń i ci ktos po pijaku naopowiadał bzdur i teraz powtarzasz. Inna sprawa że gdyby tak było to nasz rząd by o tym trabił i wszyscy by to wiedzieli a nie tylko Roman górnik.

Oczywiście w związku z powyższym popyt jaki jest w Czechach nie ma żadnego znaczenia bo nadal operujesz na naszym rynku. Bodajże Jarecki w pewnym momencie się w tym połapał odszedł od dyskusji. Tobie wystarczyło poświęcic 10 minut by przeczytac w necie o co chodzi ale jak widac było to zatrudne. Jak ty możesz cokolwiek ogarniac z obecnych realiów gospodarczych skoro nawet takie banały sa za trudne?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Najśmieszniesze to, że rasowy katolik jak zapytasz się go o kwestie pedofili, to zawsze usprawiedliwi delikwenta statystyką.....czyli powie 'zdarza się...to tylko człowiek' albo 'do kościoła idzie się nie dla księdza tylko dla siebie' ...taka akceptacja tego co naprawdę dzieje się za kulisami...'im mniej wiesz tym lepiej śpisz'...lepiej mieć klapki..

A jaka duma ze służby swego dziecka do mszy....traktowanie księdza jak pomazańca...czyli rodzice sami najchętniej oddaliby swe dzieci w ich ręce....

Zatem czyja to wina..

Ja zastanawiałam się nad etyką...ale postanowiłam, iż dziecko musi poznać tę kulturę, w której żyje od podstaw i samo zdecyduje potem...

Człowiek stara się być jak najmniejszym hipokrytą.....jakoś wszystko wypośrodkować, znaleźć wyjście....

Patrzę na to z boku, z dystansem, ale  przysłuchuję się jeszcze bardziej uważnie na mszy niż wtedy kiedy byłam katoliczką....jest to o wiele ciekawsze dla mnie do chęci zrozumienia.... niezwykłe.

Skoro coraz mniej jest powołań i będzie jeszcze mniej to przenoszą siebie nawzajem...

Adwokat: 🙃medialne statystyki pedofilów w kilku zawodach to m.in 50% murarze...31%rolnicy....a na szarym końcu 3%duchowni.

Jak się to robiło jako kleryk , ksiądz to jak można potem nie pozwalać innym będąc biskupem.

Papuga wszystko ci wyśpiewa w zależności  od tego ile ją nakarmisz.

na niektórych wsiach to potrafią księdzu zamknąć kościół i go wyrzucić i nawet biskup nie pomorze.

w miastach jak  chodzą po blokach to bardzo często całują klamki i do widzenia

Opublikowano

@OnufryZagłoba Akurat racja w tym, że pedofil pedofilowi nie równy. Taki klasyczny pedofil to osobo którą pociągają seksualnie osoby o niewykształconych trzeciorzędnych cechach płciowych. Mamy też pederastów czyli pedofilii homoseksualistów podniecających się młodymi chłopcami, i pedofilii którzy współżyli z osobą w pełni wykształconą płciowo, ale wiekowo nie mieszcząca się w widełkach ustawy.  

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Uważasz że markety pozwolą uszczuplić swoje zyski?

to przecież kondonów nie musisz kupować w supermarkecie 😁

załóż lużny dres z kapturem i kup u Pani grażynki we wsiowej aptece

Opublikowano

Ulman pewnie ceny podniosą na półkach. Biedne markiety. Ten niekonstytucyjny podatek unijny sąd zatwierdził??? Co za kołchoz. Trzeba by zbiórkę zorganizować żeby nasze kochane biedronki nie odfrunęly. 

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

jeszcze bardziej nadmuchają bułki w supermarketach.

nie wiesz co to dmuchanie ?

Opublikowano

Ulman a jak ludzi zwolnią a na półkach cen nie ruszą to kto zapłaci????? k**wa ja pier**le jaka bida.... Upadek handlu w najbliższym czasie nas czeka. 

Adio tanie kondony! 

PiS jednak wie jak dbać o przyrost naturalny w efektywny sposób. 

I tak ma być. A to się zabezpieczali za grosze dziurawymi kondonami. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Do końca roku mają czas na odwołanie, ale nadzieja, że od przyszłego roku wpadnie do budżetu kilka mld...a dalej

naturalnie socjalny, wyższy poziom życia Polaków przełoży się na ceny,  klientów nie stracą a zwiększą, dzięki temu obroty ^_^

Opublikowano

Zostałeś wydojony Ulman za PO i tęskno Ci do regularnego dojenia.

Mam dla Ciebie złe wieści bo takich dojarzy jak Tusk i spółka już nie ma i szybko nie będzie. 

• Haha 2
Opublikowano

Doja tak samo bo to jest jedna banda. Problem jest taki że połowa 70% wyznawców PIS jest tak durna że nie wie że są dojeni a kolejne 30% tego nigdy nie przyzna bo to wbrew oficjalnej propagandzie. 

No jak, umie któryś odpowiedzieć kto ten nowy podatek zapłaci?

Opublikowano

pewnie nie Ulmanek bo on się zaopatruje u pani krysi w wiejskim sklepiku

Opublikowano

Durnia walasz. Wiesz i ty i ja kto go zapłaci a skąd na to weźmie to ciebie interesuje i obchodzi bo mnie to ch*j obchodzi. Są tu to niech k**wa płacą a jak się nie podoba to niech się przeniosą do Chin najlepiej albo do usraela. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v