Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał:

Słodki - to przestają być zrywarki co podleci to weźmie. Kamery sferyczne i to 3D a z kamerami wszelkie AI. Chwytaki pracują teraz w "4" wymiarach bowiem wyliczają jeszcze gdzie za moment na taśmę trzeba będzie dotrzeć. Selekcja po wielkości i kolorze i to na krzaku? Jest to możliwe. Jarecki - ich drużyny nie dostają lejtów na świecie, nie tak regularnie jak nasze - niema to sensu w tej postaci.

Trzeba by na bieżąco prowadzić mapowanie 3D zagonu, albo skanowanie krzaka. Gdzieś widziałem filmik z izraelskim systemem projekcji otoczenia 360 stopni dla załogi czołgu. " Ściany stają się przeźroczyste". 

Opublikowano
28 minut temu, DTaras napisał:

Jarecki - ich drużyny nie dostają lejtów na świecie, nie tak regularnie jak nasze - niema to sensu w tej postac

być może masz racje ale cos trzeba zrobić , według mie stać polske te 35 mln ludzi zeby chociaż 2 drużyny w fazach grupowych grały chociażby w pucharze uefa . 

Opublikowano

Po sukcesie Kubicy oczekuję kolejnych spektakularnych. A taka była okazja utopić w piłkę fundusze emerytalne. Inwestycja jak w parę innych rzeczy.😭

Opublikowano

Kubica jak Kubica. Z jednej strony wiem, że człowiek z wiekiem staje się za gruby zbyt powolny i zaczyna dokuczać ślepota do pewnych rzeczy ale z drugiej pewne sprawy dzieją się automatycznie no i on ma tam jakieś testy. Jego koleś kierowca szału nie robi więc to raczej zespół zawodzi ale wszystko razem daje obrazek jak napisałeś.

Opublikowano
15 godzin temu, 12zbyszko napisał:

Tak . Stan umysłu czyli rządzący którzy do tego doprowadzili , że Polska wschodnia została zaniedbana . Ja jestem z centralnej ale pod Kraków jeżdżę w różnych sprawach . Ludzie niezaradni są wszędzie tylko od człowieka zależy jak ich nazwie .

Kiedyś oglądałem teleturniej . Ładna kobieta z Warszawy miała pytanie . Jakie składniki używa się do placka drożdżowego i nie wiedziała .

jeśli jeździsz dużo to widzisz stan umysłu na drodze rejestracje zaczynające się na w 

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

1.wyraźnie jest napisane ze socjalu i dodatków ...

2.kapitał napływa albo nie uciekł i nie było prywatyzacji u nas pewnie opozycja by manify organizowała jak by pis wy***ał axiel Springer i inne badziewia medialne tam jest wysoki nacisk na nasze 

3.ano pisaliśmy i kłamiesz jak z nut porównaliśmy najbardziej  rozwiniętego  kraju z obciążeniami czyli Holandia a twoja wolnościowa biedna z prywatyzowana wolnorynkowa bug aria 

1.Tam nic nie jest wyraźnie napisane . Jest napisane od czapy  i nie na temat

2. A co ma napływ kapitału do prywatyzacji?  Gamonie jak słyszą  zwrot napływ kapitału to wyobrazaja sobie jakiegoś Hansa z walizką pieniędzy co przyjezdza i pół powiatu wykupuje . Nie masz niestety pojecia  czym jest tak naprawdę napływ kapitału obcego no ale propaganda PISowska  nie po to przez 20 lat powtarza swoje hasełka byś myslał samodzielnie. . Jakby PIS wy***ał Axel Springer to dopiero byłaby wspaniała demokracja! Wtedy tylko partia mogła by głosić jedynie słuszne prawdy . To byłoby cos . Zupełnie jak za nieodzałowanej komuny

3. Pisałes ze niektóre bogate kraje maja wysokie podatki ale nie o to chodzi. Jaki jest mechanizm Bogactwa w tych krajach. Podniesli sobue podatki i stali się bogaci ? Czym  więcej oddaja państwu tym sa bogatsi? Chodzi mi tylko o mechanizm działania tego fenomenu.

Porównywanie Holandii bogatej dzieki koloniom, ocalałej bez szwanku w IIWŚ i nigdy nie dotkniętej komuna z Bułgarią czy Rumunią jest  obraź liwe nawet dla bardzo przecietnego intelektu

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

1.Tam nic nie jest wyraźnie napisane . Jest napisane od czapy  i nie na temat

2. A co ma napływ kapitału do prywatyzacji?  Gamonie jak słyszą  zwrot napływ kapitału to wyobrazaja sobie jakiegoś Hansa z walizką pieniędzy co przyjezdza i pół powiatu wykupuje . Nie masz niestety pojecia  czym jest tak naprawdę napływ kapitału obcego no ale propaganda PISowska  nie po to przez 20 lat powtarza swoje hasełka byś myslał samodzielnie. . Jakby PIS wy***ał Axel Springer to dopiero byłaby wspaniała demokracja! Wtedy tylko partia mogła by głosić jedynie słuszne prawdy . To byłoby cos . Zupełnie jak za nieodzałowanej komuny

3. Pisałes ze niektóre bogate kraje maja wysokie podatki ale nie o to chodzi. Jaki jest mechanizm Bogactwa w tych krajach. Podniesli sobue podatki i stali się bogaci ? Czym  więcej oddaja państwu tym sa bogatsi? Chodzi mi tylko o mechanizm działania tego fenomenu.

Porównywanie Holandii bogatej dzieki koloniom, ocalałej bez szwanku w IIWŚ i nigdy nie dotkniętej komuna z Bułgarią czy Rumunią jest  obraź liwe nawet dla bardzo przecietnego intelektu

Znowu Pis cie po nocy ganiał ? i w dodatku przez 20 lat ? 🤣

Idż do lekarza po tabletki bo bez nich znowu ci się omamy przedstawiają po nocach 😂

Opublikowano

Ulman przecież demokracji nie ma bo PiS wygrał wybory a co gorsza dla co niektórych wygra zapewne ponownie. Nie zawaham się po raz drugi zagłosować przeciw demokracji czyli za PiS. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ulman to zwykły nieudacznik 😁 co nie ma pomysłu jak się wzbogadzić w naszych ramach podatkowych 😂

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Racyl - czyżbyś miał patent na wszystko i wszystkich? Do Słodkiego w zasadzie mam takie samo pytanie...

przeceniasz moje zdolności 😁

Ja może i nie lubie PO ale nie powtarzam to z taką częstotliwością jak ci co nie lubią PIS

Ulman to jest klasyczny przypadek, wszyscy winni tylko nie on że jest gołodupcem 😂

Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

zależy o jakich latach mówimy w latach 90 r to co najlepsze to były pieniądze w walizkach dla polityków ale nie tylko i oddawanie prawie za darmo pod upadłych firm , teraz jest troche inaczej , sfery które przynoszą dochody są zagaspodarowane i cieżko z tym coś zrobić i nowy biznes wprowadzić , kiedyś czytałem ze gostek był dyrektorem i chyba ze 4 firmy doprowadził do ruiny i zostały sprzedane to chyba z działu odzieżowego najpierw 1 upadła objął stanowisko w 2 , te firmy które przejmował też były w kiepskiej kondycji ale ktoś na dyrektora go wybierał .

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

zależy o jakich latach mówimy w latach 90 r to co najlepsze to były pieniądze w walizkach dla polityków ale nie tylko i oddawanie prawie za darmo pod upadłych firm , teraz jest troche inaczej , sfery które przynoszą dochody są zagaspodarowane i cieżko z tym coś zrobić i nowy biznes wprowadzić , kiedyś czytałem ze gostek był dyrektorem i chyba ze 4 firmy doprowadził do ruiny i zostały sprzedane to chyba z działu odzieżowego najpierw 1 upadła objął stanowisko w 2 , te firmy które przejmował też były w kiepskiej kondycji ale ktoś na dyrektora go wybierał .

dokładnie strefy dochodowe są obstawione i każą nam wchodzić w inwestycje innowacyjne bo wiedzą że to jest praktycznie nie wykonalne na zawołanie i pochłania masę środków

zaraz ulman napiszę że przecież robimy komponenty czy podzespoły i powinniśmy być mega szczęśliwi bo jakieś tam ochłapy zarobimy

Opublikowano (edytowane)

Daj spokój . Jego od urodzenia wszyscy krzywdzą - komuna UE Tusk Niemcy obcy kapitał i do tego na tyle skutecznie ze  odpowiadając zazwyczaj porusza się w tematyce proszków , lekarza , terapii, i problemów z głowa . Sensownej  dyskusji i odpowiedzi próżno czekać 

@Slodki doczytaj co napisałem.

@ Jarecki napływ kapitału dotyczył  chwili bieżącej a Romek be zastanowienia zareagował jak mu wpojono - napływ kapitału = Niemcy nas wykupiom

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Znałem takiego managiera przez duże M i opowiadał jak jego praca wyglądała w końcówce 90' Najczęściej nie chodziło o podniesienie zakładu czy fabryki a o łagodzenie załogi i wytłumaczenie delikatne dlaczego ich miejsce pracy się nie kalkuluje i trzeba ograniczać, wygaszac aż samo zdechnie a na padlinę czekają już młode wilczki. 

Obcy kapitał a i owszem ale nie na takich warunkach jak się to odbywało po 90tym. Balcerowicz to kpina a jego polityka i jemu podobnych to więcej szkody niż pożytku dla przeciętnego obywatela. 

Ulman doczytałem. Masz prawo do swoich poglądów a ja do swoich to istota demokracji a i nie mam sposobu ani patentu na wszystko i wszystkich bo coś takiego porostu nie istnieje DTaras. 

Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

Daj spokój . Jego od urodzenia wszyscy krzywdzą - komuna UE Tusk Niemcy obcy kapitał i do tego na tyle skutecznie ze  odpowiadając zazwyczaj porusza się w tematyce proszków , lekarza , terapii, i problemów z głowa . Sensownej  dyskusji i odpowiedzi próżno czekać 

@Slodki doczytaj co napisałem.

@ Jarecki napływ kapitału dotyczył  chwili bieżącej a Romek be zastanowienia zareagował jak mu wpojono - napływ kapitału = Niemcy nas wykupiom

Jakbyś siebie opisał siebie z  tym krzywdzeniem w postaci istniejących podatków.

Chyba ty najwięcej biadolisz jak cie bardzo skrzywdziły ostatnie 4 lata i jakież to niedole musisz przeżywać .

Gołodupiec umysłowy i kieszenny myśli że jak zapłaci mniej to zaraz stanie się bogatszy 😂

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

Gołodupiec umysłowy i kieszenny myśli że jak zapłaci mniej to zaraz stanie się bogatszy 😂

A to nie jest prawda?  A może jest tak że im wyższe podatki płacisz tym bogaetszy się stajesz? Moze ty opiszesz fenomen bogacenia sie poprzez podnoszenie podatków bo  nikt tego mechanizmu nie umie wytłumaczyć mimo że wielu tak twierdzi. 

Wysokich podatkó chca gamonie którzy nic do budzetu nie wnoszą a duzo korzystają czyli zyją na koszt innych. Ot takie krzyworyjstwo

Opublikowano (edytowane)

wszystko musi mieć równowage , kraje które zarabiają na gazie czy ropie tam pieniądze trafiają w wiekszosci do garstki ludzi , wenezuela  , kuwejt , arabia , rosja  , azerbejdzan , kraje które powinny na tym zarabiać , zarabiają nieliczni , w arabi saudyjskiej nie ma podatków ale i niema szkoły za darmo a ni lekarza , bogaci już na starcie są w uprzywilejowanej pozycji bo mają na studia dla swoich dzieci ,  tak jak polska czy inne kraje 15 wieku wprowadzenie  powszechnej nauki dało równe szanse rozwoju .sąsiadowi w czasie 2 wojny spalono gospodarstwo , całe zycie jezdził do warszawy do pracy a miał 3 dzieci , które pokonczyły zawodówki i od razu do pracy , dziś jego wnuczki zdobywały nagrodu gminne za uzdolnienia , chyba ze 2 już studiuje . bez podatku nie ma równego dostepu do tych dóbr jak szkolnictwo , i leczenie . nawet takie mocarstwo jak USA dopiero Obama wprowadził powszechny dostep do opieki zdrowotnej    - obama kier -

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Ulman napisał:

A to nie jest prawda?  A może jest tak że im wyższe podatki płacisz tym bogaetszy się stajesz? Moze ty opiszesz fenomen bogacenia sie poprzez podnoszenie podatków bo  nikt tego mechanizmu nie umie wytłumaczyć mimo że wielu tak twierdzi. 

Wysokich podatkó chca gamonie którzy nic do budzetu nie wnoszą a duzo korzystają czyli zyją na koszt innych. Ot takie krzyworyjstwo

człowieku nikt z nas nie chcę wysokich podatków płacić ! po prostu mamy takie obowiązujące prawo podatkowe i nie zanosi się na jakiekolwiek zmiany więc dyskusja jest bez przedmiotowa. Dla jednego będą obowiazujące podatki wysokie a dla innego nie. takie mamy ramy prowadzenia jakiejkolwiek działalności

Ekonomicznie opartym tylko na liczbach owszem wyjdzie że masz rację ale praktycznie to je nie realne

W twoim przypadku wygląda to na nieudolność i niezaradność żeby dobrze zarabiać i płacić takie same podatki jak teraz

czyli w/g ciebie chłopy ryczałtowe, emeryci, renciści, uczniowie, studenci chcą wyskokich podatków bo mało wnoszą do budżetu

Opublikowano

https://www.bankier.pl/wiadomosc/USA-podniosly-cla-na-chinski-eksport-wart-200-mld-USD-rocznie-7665926.html

Chińskie ministerstwo handlu napisało w krótkim komunikacie, że "głęboko ubolewa" nad podwyższeniem przez USA karnych ceł z 10 do 25 proc. Zapowiedziało retorsje, ale nie podało konkretnie, jakie konkretnie środki odwetowe mogą zostać podjęte ani kiedy wejdą w życie.

Poprzednio, gdy Amerykanie obłożyli 200 mld dol. chińskiego eksportu 10-proc. stawką, Pekin odpowiedział objęciem 5 albo 10 proc. stawką 5207 towarów sprowadzanych z USA, których import jest wart 60 mld dol. rocznie. Na listach znalazły się m.in. mięsa, oleje, wina, mąka, LNG, chemikalia i papier (10-proc. cło) oraz tekstylia, komputery i części do samolotów (5-proc. cło). Tym razem retorsje mogą objąć jeszcze szerszą gamę towarów. Jednak w arsenale Pekinu znajdują się również środki pozataryfowe, których zastosowanie na szeroką skalę mocno uderzyłoby w amerykański biznes i konsumentów.

Amerykanie poinformowali, że podwyższone z 10 na 25 proc. cła obejmują towary, które opuszczą Chiny po 12:01 czasu wschodniego (6:01 czasu polskiego) 10 maja. Transport drogą morską trwa ok. 3 tygodnie, zatem nowe taryfy w przytłaczającej większości przypadków (transport lotniczy jest zdecydowanie mniej powszechny) faktycznie zaczną być pobierane pod koniec maja. Daje to Waszyngtonowi i Pekinowi sporo czasu na ewentualne wygaszenie bądź odsunięcie eskalacji konfliktu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v