Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ponad 2 wieki nasz kraj zniknął? Naucz sie historii.

Gdzie napisałem że Niemcy i Ruscy to przyjaciele? To sa sąsiedzi i trzeba z nimi zyc a postrzeganie ich jako wrogów czy przyjaciół jest idiotyczne i do niczego nie prowadzi.

Mylisz pojecia. Rzeczpospolita w XVIII wieku była słaba  i z takim bałaganem jak teraz na Ukrainie. Korzystając ż naszej  słabości  wmieszali sie w nasze sprawy  co skończyło sie rozbiorami.  

Ukraina to kraj upadły  bo jest to plemie którym ktoś musiał od zawsze zarządzać i trzymać za pysk. Raz na jakiś czas próbowali powstań które tłumiono i wszystko wracało do normy. To są ludzie którzy nie potrafią sami sobą zarządzać. . Pokaż mi jakikolwiek kraj w europie który od upadku komuny jest praktycznie w tym samym miejscu , w chaosie złodziejstwie, korupcji .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

dawno,dawno temu czytalem gazete polska-na poczatku lat 90 spokojnie rozsadny czlowiek mogl gazete pod redakcja piotra wierzbickiego , potem gdy tytul zostal mu ukradziony juz sie niedalo, tym bardziej ze teraz jest wlasnosci-poprzez rozne spolki- budowniczego kaczych wiez.....reszta prawicowych mediow jest wlasnoscia skok-ow, ot takie wolne media- na ktore miejsce sie ostatnio stoczyly w jakim rankingu ??? 57 z 19 ???

niewiele krocej czytam gazete wyborcza- i zapewniam was niewiele z tego co wam mowia w tvp czy radiu maryja ,tak naprawde jest tam napisane, zreszta jak slucham wiekszosc prominentnych politykow pis-u to oni dzien zaczynaja od lektory gw😛,

A piszą w wyborczej o stalinowskim sędziu bratu A. michnika że się ukrywa  ?. pewnie michnik nie ma brata 😎

I nie straszą że Pis chcę Polskę z uni wyprowadzić ?

Edytowane przez racyl
Opublikowano

To ty oswobodzenie sowieckie wliczasz do wolności i to co po 45 się działo. Złodziejstwo korupcja to na przykład u nas. 

Cały czas piszesz ze Niemcy i ruscy to przyjaciele i włos z głowy nam nie spadnie z ich strony i mało tego wcześniej też nie spadł... 

Celowo pomijasz niewygodne fakty a uwypuklasz i powielasz te z twojego punktu widzenia wygodne. 

Historii to się sam poucz tylko w innej szkole niż dotychczas albo googlaj nie tylko na Onecie. 

Michnik ma dwóch braci 

Jeden stalinowski sędzia we Szwecji się skryl. 

• Like 3
Opublikowano

Słodki , a kogo uważasz za przyjaciół ? Może Ukrainę ? A czy teraz Polska nie jest pod zaborem ?

Opublikowano

Czyli znowu odpowiedzieć nie umiesz........ Przedstaw zatem swój punkt widzenia jak to jestesmy skrzywdzeni przez wszystkich a tylko my dobrzy i sprawiedliwi. Wedle naszej zidiociałej włądzy po 45 była straszna niewola  więc jak to mozliwe że cały kraj sie odbudował, ludzie się rozwijali, rodziły sie dzieci, działąły szkoły które uczyły w ojczystym jezyku, mozna było czytać naszą literaturę kręcić filmy działały teatry itp. Na czym ta straszliwa niewola polegałą.

Bedę bardzo wdzięczny za kompleksowy punkt widzenia . Jak nas krzywdzono wiekami i ile nam ma zapłacić Rosja, Niemcy i może jeszcze Austria z Wegrami za rozbiory. 

Gdzie ja napisałem że Rosja i Niemcy to przyjaciele? Zacytujesz?

Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

Mylisz pojecia. Rzeczpospolita w XVIII wieku była słaba  i z takim bałaganem jak teraz na Ukrainie. Korzystając ż naszej  słabości  wmieszali sie w nasze sprawy  co skończyło sie rozbiorami. 

pewnie nie brakowało wtedy takich ludzi jak w dzisiejszej platformie czy tej całej koalicji co szukała pomocy za granicą

Opublikowano

Sam się pozamiatales tym opisem szczęśliwej socjalistycznej ojczyzny Zjednoczonych klas robotniczych. Popłaczę się że wzruszenia. 

Nigdzie nie pisałem że wszędzie mamy wrogów czy też przyjaciół bo to nie o to między państwami chodzi. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Przedstaw zatem swój punkt widzenia jak to jestesmy skrzywdzeni przez wszystkich a tylko my dobrzy i sprawiedliwi. Wedle naszej zidiociałej włądzy po 45 była straszna niewola  więc jak to mozliwe że cały kraj sie odbudował, ludzie się rozwijali, rodziły sie dzieci, działąły szkoły które uczyły w ojczystym jezyku, mozna było czytać naszą literaturę kręcić filmy działały teatry itp. Na czym ta straszliwa niewola polegałą.

k**wa sielanka była wtedy 😂

żyć nie umierać 😄

gdzie takie matoły się rodzą ?

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

A ile ty  lat za komuny przezyłeś?

To na czym polegała niewola po 1945?

No Ulman , czy Ty przypadkiem komunę i tamten system teraz pochwalasz ??:o

Opublikowano

A mówił że go nie słusznie od komunistów tutaj wyzywają 😁

Opublikowano

Czyżby tak po Schetynie Ci przeszło i teraz kolegów z SLD nie wypada krytykować ?

Opublikowano
43 minuty temu, racyl napisał:

A piszą w wyborczej o stalinowskim sędziu bratu A. michnika że się ukrywa  ?. pewnie michnik nie ma brata 😎

I nie straszą że Pis chcę Polskę z uni wyprowadzić ?

a w gazecie polskiej pisza o prokuratorze swiatkowskim ??? a o sedzi kryze ??  wspominaja piotrowicza i sedziego stanu wojennego wojciechowskiego ??a nie strasza lgbtq+,

w jaki sposob michnik sie ukrywa, jesli spokojnie mieszka w szwecji,nawet w telewizji polskiej go pokazali.

pokazcie gdzie w prl mieliscie komunizm ??? nawet w zsrr czy chinach, kubie itp. nie bylo komunizmu bo to utopia niemozliwa do wprowadzenia,nawet syn ciesli z nazaretu sie przekonal ze tego na ziemi nie da sie zrobic -tylko w niebie😛   

zastanowcie sie chwile co by sie stalo z polska i polakami gdyby nie armia czerwona-czy kiedykolwiek us army by dotarla nad wisle i co by zostalo z naszej ziemi i ludzi ???? jesli nie jestescie debilami pomyslcie chwile.............

Opublikowano (edytowane)

uciekł z psychiatryka ten jacuś bo nie dawno wychwalał jakby to było dobrze gdyby na terenie niemiec mieszkał

Edytowane przez racyl
Opublikowano

ciekawe czy lgbt mogłoby wtedy tak działać prężnie jak teraz 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ukraina to kraj upadły  bo jest to plemie którym ktoś musiał od zawsze zarządzać i trzymać za pysk. Raz na jakiś czas próbowali powstań które tłumiono i wszystko wracało do normy. To są ludzie którzy nie potrafią sami sobą zarządzać. . Pokaż mi jakikolwiek kraj w europie który od upadku komuny jest praktycznie w tym samym miejscu , w chaosie złodziejstwie, korupcji .

a czym po upadku komunizmu była polska ? korupcja jescze 5 lat do tyłu była czymś normalnym , policja brała łapówki , lekarze brali by przyspieszyć termin zabiegu lub operacji . jak traktowali nas zachodni inwestorzy robiliscie zakupy 10 lat temu produktów zachodnich korporacji ? co sie stało ze po 10 latach koka kola , pepsi , nutella , chleb szulztat i wiele innych staniało ? gdzie infacja ?  produkty na europe wschodnią sa z tanszych składników a droższe jak w krajach macierzystych .  brat cioteczny mieszka w monachium to mówił ze niektóre ciuch sa u nich w niemczech tansze .   może zafascynowani jestescie oredziem Tuska jak polska miała być 2 irlandiąa ludzie mieli wracac do Polski ? ci inwestorzy upatrzyli sobie to cos polska do robienia intratnych interesów z szybką stopą zwrotu . 

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

w jaki sposob michnik sie ukrywa, jesli spokojnie mieszka w szwecji,nawet w telewizji polskiej go pokazali.

To niech odwiedzi brata Adasia w Polsce jak go nikt nie szuka 😁

Pisowców nikt nie szukał i nie szuka i nie mają tyle na sumieniu co ci twoi idole

Opublikowano

misiewicz sam sie zglosil do aresztu ??? cba go nie szukalo ???

psychiatryk -to dla pis-owcow wymarzone miejsce destynacji- kazde wybory to pokazuja, wejdzcie na strony pkw, znajdzcie wyniki wyborow i najblizszy szpital a podyskutujemy ...

odpowiedzcie na pytanie co by zostalo z polski gdyby nie armia czerwona ???? wysilcie wyobraznie i dawajcie ............

oczywiscie ze dzisiejsza polska to wymarzony raj dla lgbtq-na czele panstwa i kosciola, stoja liczni przedstawiciele tych orientacji😄, w prl musieli sie ukrywac.

czy dawny ustroj byl dobry ??? a mogl byc inny????, byl taki jaki byl- przezylem gierka,jaruzelskiego, mam nadzieje ze przezyje prezesa i adriana😛

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

misiewicz sam sie zglosil do aresztu ??? cba go nie szukalo ???

psychiatryk -to dla pis-owcow wymarzone miejsce destynacji- kazde wybory to pokazuja, wejdzcie na strony pkw, znajdzcie wyniki wyborow i najblizszy szpital a podyskutujemy ...

odpowiedzcie na pytanie co by zostalo z polski gdyby nie armia czerwona ???? wysilcie wyobraznie i dawajcie ............

oczywiscie ze dzisiejsza polska to wymarzony raj dla lgbtq-na czele panstwa i kosciola, stoja liczni przedstawiciele tych orientacji😄, w prl musieli sie ukrywac.

czy dawny ustroj byl dobry ??? a mogl byc inny????, byl taki jaki byl- przezylem gierka,jaruzelskiego, mam nadzieje ze przezyje prezesa i adriana😛

o k**wa swojego posadzili to tez zbrodnia według jacusia 😄

widać właśnie kto nie umiał sie pogodzić z wynikami jak potem szukał rozwiązania w ulicy i zagranicy 😄

Pewnie szybciej w Polsce nastapiłby rozwój gospodarczy matołku niż po uwolnieniu po 89r. uwolnienie nastąpiło w momencie gdy zachód się prężnie odbudował i mógł póniej spokojnie po 89 przejmować polskie firmy a także zdominować polskie rynki.

Opublikowano

Gdyby nie armia czerwona a raczej to co za nią przylazlo to wygladalibysmy jak zachodnie Niemcy, kraje beneluksu itp. Czyli tak jak kraje do których ta czerwona k**wa nie dotarła. 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

niewiele krocej czytam gazete wyborcza- i zapewniam was niewiele z tego co wam mowia w tvp czy radiu maryja ,tak naprawde jest tam napisane, zreszta jak slucham wiekszosc prominentnych politykow pis-u to oni dzien zaczynaja od lektory gw

michnik przez wiele lat miał posredni wpływ na polską gospodarke i co z tego wyszło wiadomo .kiedyś to gazeta wyborcza była opinio twórcza i to ona po czesci kreowała polityke , bo tacy politycy byli ze dopasowywali sie do narracji wyborczej , którzy ładnie mówili .

• Like 1
Opublikowano

pis-o matolki proste pytanie -kiedy armia usa i wielkiej brytanii dotarlaby do terenow polski ???? jesli nawet w zimie 44-45  dostawala baty od niemcow w ardenach ???? kto im bronil w 41 r wyladowac w normandi czy na sycyli, po co czekali do  lata 44 ??????

to w koncu polska jest w ruinie-co jest zasluga michnika czy w rozkwicie-co jest wina michnika ???? przeciez slyszeliscie dzisiaj ze polska wschodnia jest kraina mlekiem i meblami plynaca i nedlugo dogoni i przegoni niemcow ?? 

dzisiaj politycy nie mowia ladnie ?? kurna, masz racje jeden sepleni i mlaszcze, mowi om zamiast a-ale on mial 2 z polskiego[w tamtym czasie to bylo 1,taka byla wtedy matematyka]  nie chcieli go do matury dopuscic i musial zmienic szkole-wiec jest usprawiedliwiony...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v