Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Przecież nie wspominałem nawet o jakiejkolwiek ,mierzalnej przestępczości. rozmawialiśmy o pewnych aspektach tego zdarzenia. Zacytowałeś mój post i dopisałeś odpowiedź nie mającą z nim związku. Zaistniało coś i wyraziłem swoją opinię, choć faktycznie może za głęboko wlazłem do środka. Niestety znowu zgubiły mnie skojarzenia. Ja widzę to trochę inaczej  bo tak mnie "wytresowano". Trochę do tego własnego doświadczenia i niestety mam takie właśnie jazdy z tego typu zdarzeniami. 
Może mniej demagogia a bardziej ostrożność. Dla mnie mogą poprzebierać się za Żydów i naparzać, między sobą, pałami po łbach aż się znudzą. Mogą dać swoim dzieciom te kije i kazać się tłuc do bólu. Przecież to taki folklor. Czemu tłuką kukłę?

I nagle to zagrożenie w tym roku sie  pojawiło ?

to jakim cudem wcześniej nikogo nie zlinczowali na wzór tego pałowania judasza

w czym rok 2019 jest inny od poprzednich lat kiedy te tradycję pielegnowali

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Chyba łzesz - PO nigdy nic nie dawało tylko wszystkich okradało

Co ma wspólnego to co napisałeś z moim postem?  

braki w pamięci ? może alzheimer ?

a jednorazowy dodatek w wysokości 300zł ? tak to się nazywało wtedy

Opublikowano

Bedą grzecznie się kłaniać , tłumaczyć i żydkom nie poskoczą https://wiadomosci.wp.pl/pis-reaguje-na-slowa-pawlowicz-poslanka-przeprasza-6373459812275841a

3 minuty temu, jarecki napisał:

,Ulman a tak szczerze to myslisz ze ta 13 emerytura zwiekszy liczbe głosujących na pis ? 

Oczywiście  że tak . PIS działa w sposób cyniczny i z niskich pobudek  ale  jak najbardziej wyrachowany, przemyslany i metodyczny. Oni nie robia tego bo czują empatie do emerytów , oni potrzebują kolejnych głosów 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, racyl napisał:

jasnę idąc do wojska czy policji to na pewno nie stanę przed wyborem zabić czy nie 😂.

nikt nie mówi tu o egzekucji bez powodu ale na takie rzeczy każdy taki zawodnik musi być przygotowany żeby umiał sobie poradzić po zabiciu a Ty nam wciskasz że same dziewice orleańskie są w armi czy policji

co to by było gdyby jedno zagrożenie zlikwidował a zesrał sie przed następnym

Generalnie w policji jest troszkę inny wybór i z reguły musisz bronic się przed swoimi. Powinieneś obezwładnić. Twoim celem nie jest eksterminacja. Musisz tylko uważać żeby nie przegiąć z empatią bo druga strona może być mniej skora aby Cie oszczędzić.
Żaden zawodnik nie jest przygotowany na radzenie sobie po. Dla jednych to "po"zaczyna się szybciej dla innych później. Dlatego pisałem wcześniej o "odczłowieczaniu celu".
Jak jeszcze dołożysz lekką indoktrynację to jakoś jesteś w stanie uśpić sumienie. Poza tym trening, trening i jeszcze trening. Brak zajęcia to czas na przemyślenia i wahanie. 
To co pisał Taras o konkursie to prawda. Pamięć mięśniowa, zaufanie do własnej broni. 
A to ostatnie (ostatnie zdanie w cytowanym poście) to też wynik słabego szkolenia. Jak pojedziesz na strzale adrenaliny to nawet nie poczujesz że "Game over". Nie tylko ty polujesz ale i sam jesteś celem.
Kurna jak tu wytłumaczyć niewytłumaczalne.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Ok rozumiem .

co do tej kukły to jakby było coś nie tak przez te x lat co tą tradycję pielegnują to już dawno o tym media by huczały

w tym roku zrobili z tego sensację i inni poszukują się podtekstów

Opublikowano

Parę spraw zbiegło się w jednym czasie i dlatego taki wrzask. Gaszą ten pożar bo bardziej boją się kolejnej afery niż własnych obywateli. Tym bardziej że to ich matecznik, więc opór może być większy. Ale kolejny dywanik w siedzibie Mossadu już wizerunkowo nie wchodzi w grę. 

Opublikowano

przez setki lat czarownice i uczonych na stosie palili- taka fajna tradycja i sie skonczyla. jak tak mozna ??? kukly judasza  przez kilkanascie lat nie ruszano i dopiero w tym roku powrocono do tego -prowokacja czy glupota ????? ile bylo roznych tradycyjnych wydarzen i za mojego zycia zniknely bezpowrotnie, ile w zyciu opon spalilem😢

mentalnosc podkarpacka wychodzi..... przy okazji  i bredzinskiemu sie dostalo choc to, jak adrian, lach sadecki z samego matecznika pis-u.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/judasz-kukla-bicie-w-pruchniku-adrian-klarenbach-z-tvp-info-kontra-joachim-brudzinski-na-twitterze

biskup markowski to brat wokalisty perfect-😛u, chyba nieliczny rozsadny biskup........

Opublikowano

Nie tylko Ty polujesz, ale inni polują dlatego również jak za daleko wyleziesz nie będziesz miał jak wrócić. W kwestii radzenia sobie jest coś co ja nazywam sobie paradoksem kolimatora. Z jednej strony ułatwia zadanie z drugiej wręcz przeciwnie 🤪

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

1.Nauczycieli zwolnić , naprodukować idiotów i będzie miał PIS elektorat na wiele kadencji

2. Prostactwo godne prawicowego wyznawcy lewicowego PISu. Ćwok! Tfuuu!

I wtedy zapanuje upragniona komuna.  PIS potrzebuje opozycji i wojenek bo inaczej nie miałby nic do powiedzenia i by się miedzy soba pozagryzali

Upragniona komuna istnieje cały czas nauczyciel powinien poznać co to gospodarka rynkowa i dobry nauczyciel nie martwił by sieo pracę ani zarobki a tak Karta Nauczyciela daje mu ochronę

i pensję za nieróbstwo to dzisiejsz szkoła kształci pokolenia idiotów ktorzy wychodzą na ulicę pod pretekstem obrony konstytucji zmanipulowani przez garstkę cwaniaków sieją zamęt w demokratycznym kraju

y

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Bedą grzecznie się kłaniać , tłumaczyć i żydkom nie poskoczą https://wiadomosci.wp.pl/pis-reaguje-na-slowa-pawlowicz-poslanka-przeprasza-6373459812275841a

Oczywiście  że tak . PIS działa w sposób cyniczny i z niskich pobudek  ale  jak najbardziej wyrachowany, przemyslany i metodyczny. Oni nie robia tego bo czują empatie do emerytów , oni potrzebują kolejnych głosów 

Jasne tylko  TACY JA K TY  są gotowioddać głos za 800 zł

Opublikowano

Taaaa Staszku w latach 80-tych też na ulicę wyszło "źle wykształcone pokolenie idiotów", tzn wg Ciebie pewnie dobrze wykształcone pokolenie idiotów, bo zgodnie z Twoim wywodem, każdy kto wychodzi na ulicę to idiota. No a sianie zamętu w demokratycznym kraju to argument "level master".🤣

Opublikowano

Wtedy to po zawodówce miałeś lepsze wykształcenie niż dziś po studiach dziś szkoły walczą o uczniów bo jest niz i byle matoł bez problemu zrobi Technikum z takim poziomemem wiedzy to kierowli Cię do szkoły specjalej i OHP

Opublikowano (edytowane)

Buuuuchhaaachaaaaa !!! Co za pajac🤣 ,Nie dziwie się że o szkole nie masz pojęcia. Chyba  omijałeś szerokim łukiem uczęśzczajac do OHP

Pewnie po trzech klasach podstawówki mieli lepsze wykształcenie jak po studiach? 🤪

44 minuty temu, staszek131415 napisał:

Upragniona komuna istnieje cały czas nauczyciel powinien poznać co to gospodarka rynkowa i dobry nauczyciel nie martwił by sieo pracę ani zarobki a tak Karta Nauczyciela daje mu ochronę

i pensję za nieróbstwo to dzisiejsz szkoła kształci pokolenia idiotów ktorzy wychodzą na ulicę pod pretekstem obrony konstytucji zmanipulowani przez garstkę cwaniaków sieją zamęt w demokratycznym kraju

y

Co ty możesz wiedzieć o gospodarce rynkowej jak ljestes lewicowym miłosnikiem socjalu?  PIS i gospodarka rynkowa? Buuucchhaaaachaaaaa🤪

To czemu nie postąpili tak samo z nierobami z marketów którym się w niedziele pacować nie chciało?

Obecnie mamy pokolenie niewykształconych idiotów ktorzy zapewniają wysokie poparcie PIS 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, mirro napisał:

Taaaa Staszku w latach 80-tych też na ulicę wyszło "źle wykształcone pokolenie idiotów", tzn wg Ciebie pewnie dobrze wykształcone pokolenie idiotów, bo zgodnie z Twoim wywodem, każdy kto wychodzi na ulicę to idiota. No a sianie zamętu w demokratycznym kraju to argument "level master".🤣

Ile wychodzi teraz na ulicę ? Może tyle👤👥 a media pokazują fragmenty z innej demonstracji

Ulman . Jaki poziom reprezentują ci wykształceni jak nawet idiota się zorientował że tyle pieniędzy dostał naród i nie zachwiało gospodarką a wykształceni nadal są zdania ,że pieniędzy nie było i nie będzie . Chciałeś się uczyć to się uczyłeś i nikt ci tego nie wytyka . Jak chcesz zobaczyć kto jest mądrzejsze to wyznacznikiem jest jakim samochodem jezdzisz . 

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

https://www.money.pl/emerytury/13-emeryture-mozna-stracic-czyli-czego-nie-wiesz-o-dodatkowym-swiadczeniu-odpowiadamy-na-13-pytan-6373182887024257a.html

2. Kto nie dostanie pieniędzy?

Program nie obejmuje sędziów przechodzących lub przeniesionych w stan spoczynku oraz prokuratorów w stanie spoczynku, ponieważ nie mają oni statusu emeryta lub rencisty. Pozostali emeryci i renciści otrzymają świadczenie.

12. Czy dodatkowa emerytura jest tylko dla Polaków?

Nie. Rząd tak skonstruował przepisy, że nie trzeba mieć polskiego obywatelstwa ani adresu zamieszkania w Polsce, by dostać pieniądze.

Opublikowano
42 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Ile wychodzi teraz na ulicę ? Może tyle👤👥 a media pokazują fragmenty z innej demonstracji

Ulman . Jaki poziom reprezentują ci wykształceni jak nawet idiota się zorientował że tyle pieniędzy dostał naród i nie zachwiało gospodarką a wykształceni nadal są zdania ,że pieniędzy nie było i nie będzie . Chciałeś się uczyć to się uczyłeś i nikt ci tego nie wytyka . Jak chcesz zobaczyć kto jest mądrzejsze to wyznacznikiem jest jakim samochodem jezdzisz . 

,,Tyle pieniędzy dostał naród ,, haha prezes że swoich dał?   Powiem wam teraz że ja pójdę i zagłosuje na PiS by wygrał ,  niech rozdają koniunktura się skończy kasy zabraknie i Ci co teraz najbardziej się cieszą najbardziej po d*pie dostaną  może wtedy coś zrozumią.

Opublikowano

Jak dla mnie to "owoców działania już wystarczy". Gdybym widział choć nadzieję że przy następnym rządzie siedzą na ławeczce PiS jacyś rozsądni ludzie, albo skończy się dowodzenie z grugiego szeregu, to bym zagłosował. Jedno trzeba im przyznać, że są uparci. Co prawda mozna by zacytować klasyka iż "koniec tej wojny oglądali tylko umarli" ale uparci są.

Opublikowano
1 godzinę temu, Slodki66 napisał:

Im więcej takich piotreku1 jak ty tym lepiej. 

Ulman ty też tak samo zrobisz, a ty Mirro?? 

Jesteście z tych co nawet gdyby wam PiS narobil do talerza A prezes powiedział że to czekolada wyznawcy PiS by zjedli i jeszcze wszystkim by mówili że to na pewno była czekolada . Nawet gdy by już brzuch bolał to i tak by powiedzieli że to nie od tej ,, czekolady " .  Pozdrawiam .

Opublikowano (edytowane)

Proste ta wizja i cel to kraj miodem i mlekiem płynące , bedzie 500 plus na krowe to i ilosc mleka sie zwiekszy a dla miodu wycofają neonikodyny . a tak serio to jak by nie patrzył  to poziom ubóstwa jest miejszy i to można te dane odnalezc nie tylko w polskich pomiarach ale takze niezależnych unijnych instytucjach i statystych .   Bo  oco chodzi tak naprawde w sprawowaniu władzy , według mie oto aby wszystkim żyło sie dobrze .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v