Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś tu już kopaliśmy się z artykułem na podstawie którego Info napisało tekst. Aż się boję pomyśleć co by wyszło tym razem. Szkoda że nie podają jakiegoś linku do oryginału, na razie nie mogę znaleźć źródła. Jedno jest pewne. " brytyjskie firmy zostały przyłapane na księgowaniu lewej kasy". Pojawia się sugestia że to mogła być kasa dla Otwartego Dialogu. Mogła, ale wcale nie musiała. Równie dobrze może to być lewa kasa Rosjan, którzy nie chcą aby była z nimi kojarzona bo w razie sankcji zaraz ją im zablokują. No chyba że przyjmiemy iż Mołdawia jest dogadana z Putinem a pewnie jest i cały ten cyrk to tylko ściema.

Opublikowano

Ja tam obstawiam ze to była lewa kasa Tuska i układu. TVP info jest dla widowni ktora przyswaja przekaz i nie ma potrzeby by go weryfikować bo nie umie i nie rozumie podstawowych spraw. Im wystarczą hasła.

Opublikowano
18 godzin temu, jarecki napisał:

chodziło mi o słowa których używasz , bo za którą opcją polityczną  Jestes to to jest  nie ważne ale o jezyk którego używasz wydawał mi sie kiedyś miej  kontrowersyjny . 

jezyk jest odzwierciedleniem czasow........ ja jestem  chlopem bez zadnego szczegolnego znaczenia., bardziej bym sie troszczyl o jezyk "dziennikarzy"tvp i politykow roznych opcji- to co i w jaki sposob mowia jest prawdziwym problemem- co pare miesiecy widac tego skutek, na razie bron biala idzie w ruch dobrze ze nie mamy powszechnego dostepu do broni palnej,wtedy by sie dzialo.................za duzo paskow na tvp-info czytam i skutek widac , dobrze ze l-4 sie konczy i wroce do normy -tvp przy sniadaniu, obiadzie i kolacji🙂

czy, aby ten zelenski nie pochodzi spod odessy ?????????? czy podczas wizyty w palacu prezydenckim w warszawie bedzie sie czul jak u "mame" w domu ?????????

znowu kramek w akcji-ciekawe czemu sie go tak boja ????

Opublikowano

Podejrzewam że nasi błysnęli i tym razem. Może chcieli go zwerbować a że się nie zgodził i powiedział że "mogą mu skoczyć" bo bardziej boi się rosjan, to przynajmniej próbowali przykryć wpadkę. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Kiedyś tu już kopaliśmy się z artykułem na podstawie którego Info napisało tekst

wiarygodnosc tekstu nie została podważona wtedy , życie mie nauczyło że plotki nie biorą sie z nikąd . puki co nikt nie udowodnił tvp info fake news .    natomiast co do fundacji  to zawsze stoją za tym interesy jakiś panstw , czy to Polski rząd czy niemiecki czy usa wszyscy przeznaczją pieniądze na fundacje by poprawić swój wizerunek . za czasów obamy beneficjentem był sam Soros , co nie podoba sie obecnemu Trampowi .                                          

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

wiarygodnosc tekstu nie została podważona wtedy , życie mie nauczyło że plotki nie biorą sie z nikąd . puki co nikt nie udowodnił tvp info fake news .    natomiast co do fundacji  to zawsze stoją za tym interesy jakiś panstw , czy to Polski rząd czy niemiecki czy usa wszyscy przeznaczją pieniądze na fundacje by poprawić swój wizerunek . za czasów obamy beneficjentem był sam Soros , co nie podoba sie obecnemu Trampowi .                                          

Nie chodzi o wiarygodność samą w sobie,  tylko tłumaczenie, rozumienie i wyciąganie wniosków na podstawie tekstu na który się powołują. A to wtedy kulało i zostało udowodnione. 

• Haha 1
Opublikowano

Kiedy trzeba było wsadzić łapy w nawalankę z Rosjanami fundacja była potrzebna i lubiana. Kiedy trzeba było ukarać kogoś w ramach odwetu za odradzający się nacjonalizm na Ukrainie, fundacja była pod ręką. 🤣

Ja podrzuciłem linka chyba do "Waschington Post".😂

No dobra, "gość w dom - komputer do szafy". 😃 Its  party time.

Opublikowano

TVPis ma nawyki rodem z komuny. Był taki kawal - 

Czy to prawda, że w Moskwie na placu Czerwonym rozdają Samochody? Tak, to prawda, tylko że nie w Moskwie, lecz w Leningradzie, i nie na placu Czerwonym, a na placu Rewolucji, i nie Samochody, a rowery, i nie rozdają, a kradną".

Średni widz TVPi tak jak średni zwolennik PISu nie zastanawia się ani trochę nad tym co kryje się za podana informacją i jak wygląda całokształt sytuacji o której mowa. Tak jest z podniesieniem kwoty wolnej  od podatku która tak naprawdę dla wiekszości jest jej obniżeniem czy normalnym zastanowieniem się po co komu przekop przez mierzeje. Jak się potem zapytać to nikt nie ma na to żadnego pomysłu. 

Likwidacja ubóstwa  ktorą tak chwali się dobra zmiana nie odbywa się dlatego że wzieli się do roboty a dlatego że dostali socjal z kieszeni pracujących. 

4 godziny temu, Filin napisał:

Ukraina to jest wielka niewiadoma 

Wiadomo że tam bedzie nadal jeden wielki burdel i złodziejstwo. Zamienili zyda pro amerykańskiego na zyda pro rosyjskiego. Rosja zwiększy swoje wpływy na Ukrainie i wschód aż do Kijowa bedzie pod jej kontrolą. Zachód może się nieco stawiać bo im banderyzm zaszczepili i ponoć nieco bardziej pro europejscy sa ale moim zdaniem to nie ma żadnego znaczenia. Europa i USA sprzedały Ukrainę bo angazowanie się w nią to strata czasu, pieniędzy i same kłopoty. Jesli oni przez blisko 30 lat do niczego jako państwo nie doszli to tylko potwierdza że  ten kraj nie bedzie istniał a stan obecny to jedynie epizod.

Opublikowano
51 minut temu, Ulman napisał:

Średni widz TVPi tak jak średni zwolennik PISu nie zastanawia się ani trochę nad tym co kryje się za podana informacją i jak wygląda całokształt sytuacji o której mowa. Tak jest z podniesieniem kwoty wolnej  od podatku która tak naprawdę dla wiekszości jest jej obniżeniem czy normalnym zastanowieniem się po co komu przekop przez mierzeje. Jak się potem zapytać to nikt nie ma na to żadnego pomysłu. 

Likwidacja ubóstwa  ktorą tak chwali się dobra zmiana nie odbywa się dlatego że wzieli się do roboty a dlatego że dostali socjal z kieszeni pracujących. 

średniego widza ma także tvn . ciekawe czy taki widz zastanawiał się jak tam  kolenda mało co się nie rozpłakała w grudniu 2016 jak to mieli wynosić siłą popapranych i nowoczesnych posłów z sejmu. skąd te pieniądze na 500+ się wzięły jak miało nie być

6 godzin temu, Ulman napisał:

Ja tam obstawiam ze to była lewa kasa Tuska i układu. TVP info jest dla widowni ktora przyswaja przekaz i nie ma potrzeby by go weryfikować bo nie umie i nie rozumie podstawowych spraw. Im wystarczą hasła.

Jakbyś dokładnie opisywał  przekaz tvn. gdzie te k**wa neonazisty się podziały ?

3 godziny temu, mirro napisał:

Kiedy trzeba było wsadzić łapy w nawalankę z Rosjanami fundacja była potrzebna i lubiana. Kiedy trzeba było ukarać kogoś w ramach odwetu za odradzający się nacjonalizm na Ukrainie, fundacja była pod ręką. 🤣

Ja podrzuciłem linka chyba do "Waschington Post".😂

No dobra, "gość w dom - komputer do szafy". 😃 Its  party time.

A w czym ta fundacja niby pomogła i komu ?

Opublikowano

Kolenda odstawiła przedstawienie ale tak samo Chołecka.  No ale skąd wziął ci się od razu ten TVN?  Uważasz ze jak ktoś wysmiewa sciemniactwo TVP to automatycznie zgadza sie z TVN? Jak kpi s PIS to automatycznie popiera PO? Skad takie pomysły?

Opublikowano

a gdzie masz inne media o dużym zasięgu które piszą, mówia po środku ?

mogę sie założyć że nawet w te święta temat pisu nie schodzi z tematu w tvn jak to było w Boże narodzenie

Sam sobie wyciągnij wnioski kto i kiedy nie potrafi odpuścić. najwiecej jakjadu mają właśnie przeciwnicy a nie neutralni obserwatorzy

jeszcze nie tak dawno podwyżki dla nauczycieli były rozdawnictwem wg wyborczej

Opublikowano

Po srodku to rzeba mić głowę a nie  powielać cudze poglądy. 

Domniemujesz co jest w TVN ? Może lepiej sprawdzić tak samo jak z faktem pozornego podniesienia kwoty wolnej? 

Jadu maja wszyscy dosyć by zatruć nam zycie ale nie mów ze PIS tu niewinny. Od ponad 3 lat ciagłe plucie na wszystko oprócz Rydzyka. Opozycja - zła, komuna - zła, UE - zła Rosja - zła , Niemcy i  Francja - zła . , sedziowie źli, nauczyciele źli, lekarze źli ........  Oni odpuścili?

Opublikowano (edytowane)

Nie ma "czegoś" takiego jak neutralny obserwator. Samo obserwowanie powoduje takie czy inne konsekwencje. Wpływa, zaburza a w konsekwencji zmienia rzeczywistość.
Nikt z nas nie stoi po środku. To niemożliwe. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Przecież wypisz, wymaluj powielasz poglądy skopiowane z wyborczej czy tvn .

właśnie widziałem jak antysemitów doszukali się w miejscowym obyczaju pałowaniu judasza 😂. ciekawe czy w czasach judasza już byli antysemici 😁

kwotę wolną od podatku będziesz miał po śmierci, ile tylko zechcesz

Może lepiej sprawdż czy wpłynął przelew za trolowanie  za obecny miesiąc

mirro bynajmniej Tobie bliżej do neutralności niż  Ulmanowi

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Ale leją wodę . Wykorzystywanie  artykułów z internetu to tak jak w przysłowiu . W każdej bajce jest trochę prawdy . 

Trzeba brać przykłady z rzycia . Teoria co innego i praktyka . 

Artykuły z internetu dla naiwnych .  

Broniarz powiedział , że nauczyciele przerwali strajk na egzaminy a to gówno prawda . W szkołach nie strajkował dyrektor zastępca i katecheta a do komisji potrzeba czworga więc pożyczali np: księdza z innej szkoły . 

Opublikowano

Racyl- pałowanie Judasza nie ma racji bytu również z tego powodu że był częścią "Bożego Planu". Zakładając że nie wiedzieli dokładnie kogo szukają, musiał być ktoś kto im wskazał właściwą osobę. Bez tego mogli nie pojmać właściwego. Być może istniało podejrzenie że ktoś będzie chciał się podać za Jezusa i poświęcić. A musiał umrzeć ten właściwy. Bez niego nie byłoby sądu, skazania i ukrzyżowania a w konsekwencji zmartwychwstania. I co wtedy?

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

Przecież wypisz, wymaluj powielasz poglądy skopiowane z wyborczej czy tvn .

właśnie widziałem jak antysemitów doszukali się w miejscowym obyczaju pałowaniu judasza 😂. ciekawe czy w czasach judasza już byli antysemici 😁

kwotę wolną od podatku będziesz miał po śmierci, ile tylko zechcesz

Może lepiej sprawdż czy wpłynął przelew za trolowanie  za obecny miesiąc

mirro bynajmniej Tobie bliżej do neutralności niż  Ulmanowi

Wszystko co nie wychwala PISu i prezesa pod niebiosa jest z GW i TVN. Własnie o takim ogłupieniu pisałem. 

Oj boli jak wykiwał PIS podniesieniem kwoty wolnej przez realne jej obniżenie czyli zwiekszenie opodatkowania.

Oczywiscie jako ze w niemocy nie umiesz odpowiedzieć to od razu trolowanie i przelewy się włączyło. To także część ogłupienia o którym wspomniałem. Jak się nie wie co PISać to - postkomuna, układ, trole Tusk lewacy GW, TVN, UE,  rusek , krewny z wermachtu, liberałowie LGBT ekolodzy masoni i zydzi. 

Opublikowano

Brytyjski tygodnik „The Sunday Times” informuje, że szkockie firmy i znana w Polsce fundacja „Otwarty Dialog” Ludmiły Kozłowskiej i Bartosza Kramka miała prowadzić działalność antypaństwową w Mołdawii. Trwa międzynarodowe śledztwo w tej sprawie.

uid_1837b0582470a631dd92b3f6c28930151542

Zaczęło się od kontroli skarbowej. Śledztwo ABW w fundacji Otwarty Dialog

Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego podjęła śledztwo wobec fundacji Otwarty Dialog. Według służb skarbowych środki dla fundacji, wpłacane poprzez...

zobacz więcej

– Zastrzeżenie dotyczące Ludmiły Kozłowskiej w systemie SIS (System Informacyjny Schengen) było podparte szeregiem informacji, które zdobyła Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Później część z tych informacji została wstępnie uprawdopodobniona przez krajową administrację skarbową, która w fundacji przeprowadziła kontrolę skarbową. To wszystko sprawiło, że wszczęto śledztwo związane z podejrzeniem prania brudnych pieniędzy przez fundację „Otwarty Dialog” i spółkę Silk Road Bartosza Kramka – powiedział Stanisław Żaryn, rzecznik ministra koordynatora ds. służb specjalnych. 

– Śledztwo prowadzone jest przez Agencje Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Głównym podejrzeniem jest to, że oficjalnie podawani darczyńcy fundacji „Otwarty Dialog”, są wyszczególnieni niezgodnie z prawdą, a na fundacje pieniądze szły ze spółek – stwierdził Stanisław Żaryn. 

– Kontrola krajowa administracji skarbowej z jednej strony wskazała na szereg wątpliwości, które KAS identyfikuje jako podejrzenie prania pieniędzy przez „Otwarty Dialog”, ale również wykazała działania mniejszej rangi, które są sprzeczne z przepisami i stąd decyzje o nałożeniu pewnych kar na fundację, a także wszczęciu dochodzeń karno-skarbowych. Mają one wyjaśnić nieścisłości w dokumentacji. Dla nas najważniejszą sprawą jest wyjaśnienie, czy fundacja „Otwarty Dialog” brała udział w praniu pieniędzy – podkreślił Stanisław Żaryn. 

W artykule opublikowanym przez „The Sunday Times” napisano, że na konto fundacji miało wpłynąć około 1,5 miliona funtów od dwóch firm zarejestrowanych w Szkocji.

#wieszwiecejPolub nas

Według „The Sunday Times” firmy miały wyprać około 26 milionów funtów. Jak podaje gazeta, pieniądze przeznaczono na finansowanie organizacji podejrzewanych o współpracę z rosyjskim wy

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Racyl- pałowanie Judasza nie ma racji bytu również z tego powodu że był częścią "Bożego Planu". Zakładając że nie wiedzieli dokładnie kogo szukają, musiał być ktoś kto im wskazał właściwą osobę. Bez tego mogli nie pojmać właściwego. Być może istniało podejrzenie że ktoś będzie chciał się podać za Jezusa i poświęcić. A musiał umrzeć ten właściwy. Bez niego nie byłoby sądu, skazania i ukrzyżowania a w konsekwencji zmartwychwstania. I co wtedy?

ale gdzie w tym antysemityzm ? jak to doroczny lokalny obyczaj tak jak śmigus dyngus . a święcenie pola ma sens ?

Opublikowano

To jest demokracja ? Wszystkie wróble będą wiedzieć o nieprawidłowościach tylko jeszcze trzeba to udowodnić . Nie sądowi bo wyroki są wydawane za pieniądze tylko narodowi . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v