Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

a to przecież socjalizm troszczyć się o pracownika

ciekawe jak długo popracują z tą podwyżką 😁

to francuz na delegacji w polsce też dostanie polską stawkę ?

No owszem socjalizm i co w związku z tym? 

Czemu maja nie pracować? Straca konkurencyjność?  Skoro tak to  po jakiego prezes daży do europejskich zarobków skoro to wiąże się z utratą konkurencyjności.

Opublikowano
6 minut temu, kb4512 napisał:

Sporo ponizej średniej tej co podają z wszystkimi mozliwymi awansami i wychowawstwem. Na dzień dobry nauczyciel ma najniższą krajową.

Za stary na takie rarytasy jestem.

Ludzie otwórzcie oczy! Szczuja jednych na drugich bo tak łatwiej rządzić. Dziel i rządź!

nie szczują ,

do twojej mamy nic nie mam ale wiem jak teraz edukacja wyglada  ,nauka nie w szkole tylko w domu    mam dorastające ambitne dzieci i widze ile trudu wkładają w naukę aby mieć bardzo dobre oceny  ,

Opublikowano

Bez obrazy , bo mam duży szacunek do nauczycieli . No ale nie słychać żeby rezygnowali z pracy i np przenosili się na kasę w supermarkecie . Owszem , jest jakiś % który poświęca sporo czasu na przygotowanie się do lekcji , ale większość czeka dzwonka bardziej niż uczniowie . Wszyscy chodziliśmy do szkoły i trochę tam dało się zaobserwować .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Bez obrazy , bo mam duży szacunek do nauczycieli . No ale nie słychać żeby rezygnowali z pracy i np przenosili się na kasę w supermarkecie . Owszem , jest jakiś % który poświęca sporo czasu na przygotowanie się do lekcji , ale większość czeka dzwonka bardziej niż uczniowie . Wszyscy chodziliśmy do szkoły i trochę tam dało się zaobserwować .

w-fista  codziennie przed lekcjami inna nauczycielkę pompuje 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
4 minuty temu, aletes napisał:

Spokojnie:) tyle nadają,że nie uniesiemy...jednak nie ulega wątpliwości, że trochę przesadzili nauczyciele z tymi żądaniami 😛ludzie ciężej i dłużej pracują za mniejsze stawki :(

Skoro sięnie uczyli to sami sobue winni. Zarobki nauczyciela na starcie na poziomie pani Grażynki to sabotaż kształcenia przyszłych pokoleń

• Thanks 1
Opublikowano

@Tomasz78, to świetnie, że Towoje dzieci pracują więcej niż tylko to co muszą. Zaprocentuje to w przyszłości. wszędzie gdzie chce się osiągnąć sukces trzeba pracować więcej niż przeciętne.

@zetorki12 w okolicznych szkołach jakieś 85% to ludzie w na chwilę przed emeryturą. Fakt tez taki że do szkół idzie niż demograficzny.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Skoro sięnie uczyli to sami sobue winni. Zarobki nauczyciela na starcie na poziomie pani Grażynki to sabotaż kształcenia przyszłych pokoleń

Jaki sabotaż? Ile chciałbyś płacić za coś co jest nieefektywne bo państwowe którego nikt tego nie pilnuje? Sprywatyzować szkoły to poziom nauczania wzrośnie a i zarobki pracowników nie pozostaną bez zmian.

Opublikowano

@Tomasz78 wiesz ile nauczyciel ma materiału przerobić z uczniami a godzin coraz mniej?  Widac dążenie do tego że w publicznej darmowej szkole będzie rząd uczył tylko czytać , pisać i liczyć. Łatwo powiedziec zmienić pracę, rolnikom w strefie asf też tak powiesz?

• Like 1
Opublikowano

,,Puknij się w czoło głupia pszczoło "

...przecież taka prawda... nici z szantażu.. i świetnie -bo to zwyczjnie by było niesprawiedliwe!!!

Opublikowano

Jak się takie grosze płaci to jest sabotaż. Jaka płaca taka praca. No ale teraz nie będzie gimnazjów  i w edukacji z automatu będa same sukcesy

Kto za te płatne szkoły  zapłaci jak według ciebie ludzie tacy biedni że 500+ muszą dostawać by pomagać dzieciom?

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, kb4512 napisał:

@Tomasz78 wiesz ile nauczyciel ma materiału przerobić z uczniami a godzin coraz mniej?  Widac dążenie do tego że w publicznej darmowej szkole będzie rząd uczył tylko czytać , pisać i liczyć. Łatwo powiedziec zmienić pracę, rolnikom w strefie asf też tak powiesz?

Żebyś wiedział . W strefach ASF prawie nie ma świń , Najlepsze że dzikom nic .

Opublikowano

Nauczycielom należy się podwyżka i tu nie ma z czym dyskutować. Rząd ma dla nich propozycje więc dlaczego z niej nie skorzystają i głupio dali się wciągnąć w strajk polityczny?

Opublikowano

Bo chcą wyciągnąć ile się da w roku wyborczym. Skoro by kupić głosy emerytów beż żadnych nacisków sypneli kasą na 13 emeryture to czemu nie cisnąć o podwyżki? 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Jak się takie grosze płaci to jest sabotaż. Jaka płaca taka praca. No ale teraz nie będzie gimnazjów  i w edukacji z automatu będa same sukcesy

Kto za te płatne szkoły  zapłaci jak według ciebie ludzie tacy biedni że 500+ muszą dostawać by pomagać dzieciom?

Na odwrót, jaka praca taka płaca. To są twoje słowa, zwalniasz natychmiast słabych pracowników.

Nie wiesz kto ma płacić za prywatne szkoły? Zaradni i pracowici, a lenie będą analfabetami. Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz.

I znowu twoje słowa xD

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Jaki sabotaż? Ile chciałbyś płacić za coś co jest nieefektywne bo państwowe którego nikt tego nie pilnuje? Sprywatyzować szkoły to poziom nauczania wzrośnie a i zarobki pracowników nie pozostaną bez zmian.

wszystko zależy co chcemy nauczyć w tej szkole

jeżeli zmierzysz to jednym przedmiotem to pewnie że wyjdzie nie efektywne .

czy o to chodzi na poziomie szkolnym żeby nauczać tylko to co się przyda potem ?

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

Żebyś wiedział . W strefach ASF prawie nie ma świń , Najlepsze że dzikom nic .

Bo to trochę wyglądało, jakby komuś zależało na tym aby wybić ich jak najwięcej.  Takie oto są nasze "prorolnicze" i "przejmujące" się wsią władze.

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

czy o to chodzi na poziomie szkolnym żeby nauczać tylko to co się przyda potem ?

Trzeba by takiego systemu edukacji by kształcić światłych, samodzielnie myślących ludzi ale to nie na rękę rządom. Ich stac na dobre szkoły najczęściej zagraniczne.

Opublikowano

Takie czasy nastały . Drobny rolnik się nie liczy . Taką propagandę nam wpojono . Więcej , taniej , wydajniej ... Hmmm , ciekawe czemu takich rad nauczycielom nikt nie udziela ? Też by wtedy mogli więcej zarobić ??

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

To była kpina z ULAMANA który najchętniej w ten sposób by rewolucjonizował służbę zdrowia, a dziwnym trafem szkolnictwie dla odmiany to popiera strajk.

Opublikowano
4 minuty temu, kb4512 napisał:

litości materiału ta sama  a godz mniej  ,a kasa ma byc wieksza  ot  ?

moze historia sie wydłuża o czasy współczesne  ,ale zawsze mozna okroić starożytność ,barok, czy renesans

rolnikom nic nie trzeba mówić, są ze stref i tu na forum co polikwidowali stada i sie przebranżowili 

ja z hodowli tez zrezygnowałem  ,i produkuje zboza 

Opublikowano

Dobrej nocy wszystkim. Jutro obudzimy się w nowym świecie. Symboliczny i hisoryczny dzień...

1 minutę temu, Tomasz78 napisał:

litości materiału ta sama  a godz mniej  ,a kasa ma byc wieksza  ot  ?

moze historia sie wydłuża o czasy współczesne  ,ale zawsze mozna okroić starożytność ,barok, czy renesans

rolnikom nic nie trzeba mówić, są ze stref i tu na forum co polikwidowali stada i sie przebranżowili 

ja z hodowli tez zrezygnowałem  ,i produkuje zboza 

Często mądrze piszesz, na pewno nie głupi z Ciebie człowiek ale chyba wykształcenia humanistycznego nie masz, wiedział byś że, szkolnictwo to podwaliny wszystkiego w narodzie. Tego by był wielki a nie upadał jak obecnie nasza cywilizacja.

Opublikowano
4 minuty temu, damianzbr napisał:

Na odwrót, jaka praca taka płaca. To są twoje słowa, zwalniasz natychmiast słabych pracowników.

Nie wiesz kto ma płacić za prywatne szkoły? Zaradni i pracowici, a lenie będą analfabetami. Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz.

I znowu twoje słowa xD

W normalnym mysleniu tak jest,  ale my żyjemy w socjaliźmie pod rządami narodowych  socjalistów  więc bedą podwyzki  Zasadniczo to maja plan jak dokładać tyle że nauczyciele chcą więcej.. Czemu rzad chce im płacic więcej skoro tak źle pracują?

Twierdzisz że wbrew konstytucji państwo nie zapewni gwarantowanego i równego dostepu do edukacji?  Jesli by było jak napisałeś to tylko jeszcze zanichać demokracji i samoistnie nastapi selekcja ludzi coś wartych i dziadostwa.

Opublikowano

A jak było przed wojną? ..nic nie poradzimy-te czasy powracają-  ktoś pracować musi na pensje ,,wykształconych".. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v