Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U korwina masz w kieszeni więcej ale musisz praktycznie za wszystko z tej kieszeni płacić .

To trochę jak praca na czarno

1 minutę temu, mich89 napisał:

Lub renta np za łapówki na tzw żółte papiery, i to jest naprawdę dobre. Mam takiego sąsiada, dali mu prawo jazdy, spowodował po pijanemu ileś wypadków, dodatkowo ukradł kilka rzeczy i co? A no nic. Do więzienia go nie wezmą bo żółte papiery. Może sobie nagrabi kiedyś ale mija x lat i nikt nic z nim nie robi. A z policją to już na ty jest 

zapatrujesz się na tych meneli wtedy gdy nie masz za bardzo pomysłu na siebie bo jak zaczniesz zarabiać lepszą kasę to nawet nie masz czasu sie tym interesować .

A tak naprawdę taką rentą nie wiele zdziałasz

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, DTaras napisał:

Korwin idzie w tę melodię, że podatki są niepotrzebne.

ta ta poczytaj jak oni dobrze zarobili na państwu spółka żony wygrywa przetargi państwowe 

syn zarabia, osobistym kierowcą ojca płaci oczywiscie wiemy kto 

syn bierze kasę za ulubioną stronę nczas ulmana 

córka O Zuzannie było głośno, gdy jej firma zarobiła dzięki partii ojca Kongres Nowej Prawicy ok. 40 tys. zł w rok. 

i niema jak pisać o wolności gospodarczej 🤣

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

korwin sobie jaja robi a inni w to wierzą że Polska stanie się nagle monarchią

tylko z jakiego rodu wybrać króla ? z kaczorów czy z donaldów ?

Opublikowano

Roman  Weź może wolniej pisz i patrz jaką literę wciskasz . Kurwicy idzie dostać chcąc zrozumieć .

Opublikowano

@racyl Ale Korwin chyba nie chciał likwidować firm ubezpieczeniowych? Jak ktoś zechce mieć spokojną głowę to nikt mu nie zabroni wykupić ubezpieczenia. Tak jak teraz możesz kupić sobie AC na samochód. Statystycznie brak ubezpieczenia będzie bardziej opłacalny, ale jak nie mamy zapasu środków można się ubezpieczyć i spać spokojnie. Tylko obawiam się, że mamy zbyt głupie społeczeństwo na takie wolności.

Opublikowano (edytowane)

to prawda ubezpiecznie możesz sobie wykupić w prywatnej firmie bo zus to by wywalił

tylko jak ma być od wszystkiego to i każdego na nie nie będzie stać

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, racyl napisał:

zapatrujesz się na tych meneli wtedy gdy nie masz za bardzo pomysłu na siebie bo jak zaczniesz zarabiać lepszą kasę to nawet nie masz czasu sie tym interesować .

A tak naprawdę taką rentą nie wiele zdziałasz

Tak jak pisałem wcześniej, denerwuje mnie to. Wolałbym żeby naprawdę pieniądze dostała osoba potrzebujaca czy schorowana niż wszystko i tak idzie na przelew a potem taki sąsiad przychodzi i pozycz 10zl a ciebie krew zalewa bo musiałeś na to zarobić. Nie pozyczysz to albo coś zginie albo baloty poprzecinaja. Dlatego intensywnie się zastanawiam czy za rok albo sprzedać wszystko albo iść do roboty, bo mój zapał do gospodarzenia wygasł 

Edytowane przez mich89
Opublikowano (edytowane)

może zmień sąsiadów bo oni raczej sie nie wyniosą jak mają tak dobrze.  u mnie aż tyle tego nie ma, sąsiadów tym bardziej nie mam takich.

owszem stoją pod sklepem ale to z roku na rok któregoś ubywa. a takich wielodzietnych próżniaków co żyją z dzieci tylkona mojej wsi jakoś chyba nie ma

w sąsiedniej gminie gdzie żona pracuje to owszem przepuszczą 500+ i inne zasiłki w tydzień albo 2 i pytają kiedy będą następne, tak jakby chcieli zaiczki na poczet następnych wypłat.

zdarzają się tam tacy co dzieciom od razu najlepsze smartfoniki czy laptopy kupują a potem przychodzą do Gops z powrotem w tym samym miesicu bo nie mają za co żyć

Edytowane przez racyl
Opublikowano
32 minuty temu, Elektryk napisał:

Problem się robi, gdy ci słabsi chcą mieć tyle samo co mocniejsi.

wytłumacz mi pojecie słabsi ?

4 minuty temu, mich89 napisał:

Tak jak pisałem wcześniej, denerwuje mnie to. Wolałbym żeby naprawdę pieniądze dostała osoba potrzebujaca czy schorowana niż wszystko i tak idzie na przelew a potem taki sąsiad przychodzi i pozycz 10zl a ciebie krew zalewa bo musiałeś na to zarobić. Nie pozyczysz to albo coś zginie albo baloty poprzecinaja. Dlatego intensywnie się zastanawiam czy za rok albo sprzedać wszystko albo iść do roboty, bo mój zapał do gospodarzenia wygasł 

bardzo poważny problem dzisiaj jest 21 wiek kamery monitoringi przystępnej cenie gdybym złapał na gorącym uczynku to bym nogi z d*py powyrywał .. dzisiaj się traktory i kombajny z dobrze pozamykanych garaży tracą 

Opublikowano (edytowane)

Roman OK. Mamy 21 wiek, ale przyjdzie w kapturze, kominiarce i z nożem w ręku i co możesz? Życie stracić? Za śmiecia? U nas juz jedna historia była gdzie facet wezwał policje bo go okradali. To debile na bombach od komisariatu gnali i 3ciej w nocy. Umarlego by obudzili, złodzieje mięli tyle czasu że hoho 

Edytowane przez mich89
  • Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał:

ta ta poczytaj jak oni dobrze zarobili na państwu spółka żony wygrywa przetargi państwowe 

syn zarabia, osobistym kierowcą ojca płaci oczywiscie wiemy kto 

syn bierze kasę za ulubioną stronę nczas ulmana 

córka O Zuzannie było głośno, gdy jej firma zarobiła dzięki partii ojca Kongres Nowej Prawicy ok. 40 tys. zł w rok. 

i niema jak pisać o wolności gospodarczej 🤣

Masz dowód ze są w zmowie z obecna władzą, ze wygrali te przetargi nieuczciwie? 

Syn zarabia? Jak nauczony roboty i myslacy to zarabia. Mozesz sobuie załozyć włąsna stronę www.roman.socjal.pl i tez zarabiaj.  Nikt nie broni

Córka zarobiłą 40 tys? Cięzko nazwać zarobkiem bo to jakieś grosze . Po tyle to nawt Misiewicz się nie schylał mimo ze tą czynnosć lubił.  

Tak czy inaczej , jesli wiesz o takich nieprawidłowościach przestępstwach to może powiadom właściwe organy. Chetnie wykryją i nagłośnia taki sPISek i skandal

9 minut temu, racyl napisał:

to prawda ubezpiecznie możesz sobie wykupić w prywatnej firmie bo zus to by wywalił

tylko jak ma być od wszystkiego to i każdego na nie nie będzie stać

Ważne ze mozesz mieć wybór. Zresztą sejtor prywatny jest o wiele bardziej wydajny i tańszy jak państwowe. Widać to dokładnie po prywatnych przychodniach majacych kontrakt z NFZ.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Roman, jak bedziesz więcej uzywał głowy  to będziesz miał więcej czasu i wolne ręce żeby z takim zacnym osobnikiem jak ty móc dyskutowac. Tobie się wydaje tak jak w Dniu świra - jak ktos nie napie...la od rana w fabryce młotem to według robolskiego mniemania nie parcuje.

ta czyli siedzisz w domu nic nie robisz a konkurencja śpi ? u mnie tacy skoczyli już żywotność 

przykładem mój wujek co pisałem ma ponad tyś tirów wykroczył tą yteligencję komunistyczną co miała dużo wolnego czasu   tam już tylko ukraińcy pracują do pierwszego 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ważne ze mozesz mieć wybór. Zresztą sejtor prywatny jest o wiele bardziej wydajny i tańszy jak państwowe. Widać to dokładnie po prywatnych przychodniach majacych kontrakt z NFZ.

to prawda że jest lepsza jakość w prywatnych placówkach na nfz.  tylko że nie zmusisz ich żeby obstawili wszystkie specjalności takie jak są  w publicznych

prywatne placówki oferują tylko te najbardziej które im sie opłacą a co z pozostałymi specjalnościami

Opublikowano
9 minut temu, mich89 napisał:

Roman OK. Mamy 21 wiek, ale przyjdzie w kapturze, kominiarce i z nożem w ręku i co możesz? Życie stracić? Za śmiecia? U nas juz jedna historia była gdzie facet wezwał policje bo go okradali. To debile na bombach od komisariatu gnali i 3ciej w nocy. Umarlego by obudzili, złodzieje mięli tyle czasu że hoho 

kamera = twarz oprawcy z drugiej strony ty masz przewagę on wie co kraść ty wiesz ze kradnie ale nie wie ze ty zapolujesz na niego u mnie tak było 

Opublikowano

Tysiąc tirów? To musi byc jakaś znana firma . Jak się nazywa?  Pewnie pogonił kierowców bo od socjalu im sie poprzewracało w głowach.

2 minuty temu, racyl napisał:

to prawda że jest lepsza jakość w prywatnych placówkach na nfz.  tylko że nie zmusisz ich żeby obstawili wszystkie specjalności takie jak są  w publicznych

prywatne placówki oferują tylko te najbardziej które im sie opłacą a co z pozostałymi specjalnościami

Kontrakty na NFZ dotycza okreslonego zakresu za który NFZ refunduje. Jakby był pełny zakres to rynek momentalnie by zweryfikował co się opłąca.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ulman napisał:

Ważne ze mozesz mieć wybór. Zresztą sejtor prywatny jest o wiele bardziej wydajny i tańszy jak państwowe. Widać to dokładnie po prywatnych przychodniach majacych kontrakt z NFZ

ta przykładem tego są banki kredyt dla firm najtaniej w pko spółdzielczym  a złodziejskie prowizję 

2 przykład ubezpieczenia zobacz warunki pzu warty 

ja pzu 

żona warta nawet nie dostała za urodzenie a ja dostałem mimo szpitalu nie leżałem i nie rodziłem 

5 minut temu, Ulman napisał:

Tysiąc tirów? To musi byc jakaś znana firma . Jak się nazywa?  Pewnie pogonił kierowców bo od socjalu im sie poprzewracało w głowach.

sachs zobacz sobie państwowy elektromobil jak przewozi przez pół polski  a podobno się nie udało

https://pl-pl.facebook.com/sachstransradlin/photos/pcb.1395743157234228/1395741607234383/?type=3&__tn__=HH-R&eid=ARAv99TEOHKwAS3wRLgl7x4ONorsNYv1W95LKlzYZ8q9S6tMdVqXOdHYABeWBJkPwt8ZH8KF7Ch9Icea&__xts__[0]=68.ARAHl4V6yE4pzDKBHOZgWkwD6B5Vx4MjiGFtORstJaqCnjeQGz0zT4MniEq8amUpyVDR2gtgTmtZ1_hj38-AaLn-6kcCDncj4GyU3ZdJMmzN0zR3Xk4WRUiPswO4GURLZM7xc9Ml8O2X5qAuuou8MN-I9TS4VOPBb6wmaJ91oUsiujWs0wwH-jB-oY5ltn40xu2TCBxOm5kXllWnIhCe2s2CjqtC7Jvr_0ftSERW8FAUaJM-fkrtO5A4rr18BaEQnn8vZDwZOnmfSdseZjpIvNgmC_EkW8WQL5IKQ_L-aYf6-ixGBmZyPadI-yDiVgRg2k4Ze80jFK9CavEVCGWPJmuy1g-wYRn-ERNdqFCgLMgZl_RLuvQObbY5nqAkz5BcvsbTmOKoW_HDTIEPnK64Qa4HUq5NP0jnIEWRXcEJMGO7dnY

nie pogonił popiera socjal zagorzały katolik nawet tira ma wymalowanego w barwach Jana Pawła 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Kontrakty na NFZ dotycza okreslonego zakresu za który NFZ refunduje. Jakby był pełny zakres to rynek momentalnie by zweryfikował co się opłąca.

w tych placówkch nie masz wszystkich specjalności. są tam tylko te z których najwięcej płacą i które najmniej skomplikowane

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

2 przykład ubezpieczenia zobacz warunki pzu warty 

ja pzu 

żona warta nawet nie dostała za urodzenie a ja dostałem mimo szpitalu nie leżałem i nie rodziłem 

Jak było zgodnie z OWU to w czym problem? Jak nie było, to się idzie do sądu.

Opublikowano

to zależy.

ja za oc busa w pzu ponad 700zł  a w axa za to że mój to 3 pojazd mam poniżej 400zł. osobówki też taniej niż w warcie/hdi

Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

Masz dowód ze są w zmowie z obecna władzą, ze wygrali te przetargi nieuczciwie? 

Syn zarabia? Jak nauczony roboty i myslacy to zarabia. Mozesz sobuie załozyć włąsna stronę www.roman.socjal.pl i tez zarabiaj.  Nikt nie broni

Córka zarobiłą 40 tys? Cięzko nazwać zarobkiem bo to jakieś grosze . Po tyle to nawt Misiewicz się nie schylał mimo ze tą czynnosć lubił.  

Tak czy inaczej , jesli wiesz o takich nieprawidłowościach przestępstwach to może powiadom właściwe organy. Chetnie wykryją i nagłośnia taki sPISek i skanda

ja nie muszę mnie nikt nie posłodził w gazetach mojego imienia nie szkalował  niech jkm swojego imienia dobrego obroni w sądzę

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, racyl napisał:

w tych placówkch nie masz wszystkich specjalności. są tam tylko te z których najwięcej płacą i które najmniej skomplikowane

Bo kontrakty z NFZ obejmuja tylko waski i dosc prosty zakres. Nie wiesz ile NFZ mógłby zapewnic za określone operacji z zakresu kardiologii więc nikt tego nie robi a zatem nie  nie ma pojecia  czy byłoby to opłącalne . 

Roman - tak stoi napisane że wujaszek ma 300 tirów a nie 1000.  700 mu ukradli? 

Po co ma bronić w sądzie jak zarzutów nie ma ? Ciemnocie ma tłumaczyć że jego syn i córka zarabia?  Zaiste to bardzo dziwne i podejzane. Najlepiej jak byli by dziadami na bezrobociu.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

to zależy.

ja za oc busa w pzu ponad 700zł  a w axa za to że mój to 3 pojazd mam poniżej 400zł. osobówki też taniej niż w warcie/hdi

ja miałem na myśli ubezpieczenie człowieka    

ale jest zasada starsze auto jak ty piszesz a nowe w ubezpieczeniach pl 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Roman - tak stoi napisane że wujaszek ma 300 tirów a nie 1000. 

wujaszek 300 synek ... synek i synek .... ale on prowadzi wszystko czyli on 

Obraz może zawieraÄ: niebo, chmura i na zewnÄtrz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v