Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, mirro napisał:

Jak pod firmą stoi 20 osób to znaczy że albo firma bardzo dobrze płaci albo właśnie jest zajebiaszcze bezrobocie. Ale w tym przypadku szef zawsze może powiedzieć że "  jak się nie podoba to na wasze miejsce czeka 20 osób". Więc argument o wysokich zarobkach odpada. To chyba zły przykład?:lol:

Mirek to był przykład że obniżenie podatków nie musi przełożyć na wzrost wynagrodzeń i to było do Ulmana .

Mirek chyba nie zapoznałeś się z całą konwersacją .

Taka ciekawostka prawdziwa . U kolegi zbierało 20 osób ogórki . Płacił 11 zł . Na polu jedna pracownica powiedziała . Szefie mógłby Pan złotówkę podnieść . Na drugi dzień już płacił 12 zł i bez strajku . Nowy start w tym roku to już 13 zł .

• Like 1
Opublikowano

Kuźwa , dopiero musiała żałować że 5 więcej nie chciała ... :(

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, zetorki12 napisał:

Kuźwa , dopiero musiała żałować że 5 więcej nie chciała ... :(

platfusom to i 10zł byłoby mało

Edytowane przez racyl
Opublikowano

pinokio oddaj 100 milionow,   odwroc tabele kubica na czele😢..........

polsa C to nie miejsce zamieszkania -to stan umyslu , jak to kiedys pisali dziennikarze prawicowej prasy[od rzeczy,  sieci glupoty ,gazeta niepolska] "podkarpacie "[ nie chodzi o region,tylko sposob myslenia] w umysle kazdego prawdziwego polaka, 

ale to niedlugo sie skonczy piskarpacie,pislasie i inne regiony pispolski dogonia niemcy a nawet przegonia- polska bedzie[kiedys tam] rosla w sile a ludzia bedzie zylo sie dostatnio-kurna juz to kiedys slyszalem, maly bylem ,ale pamietam:P

na wschod od wisly bedzie bawaria-tyle ze z kart historii przypomina mi sie taka piwiarnia w monachium sprzed prawie 100 lat............na szczescie mieszkam ze 200 metrow od rzeki wiec przynajmniej wiatr poludniowo-zachodni przyniesie mi powiew wschodnio-polskiej cywilizacji, moze pod wadowicami przynajmniej nadrenia-palatynat bedzie bo bawarie juz rzeszowszczyzna sobie zaklepala😛

Opublikowano

Coś wam nie pasuje z tym kubicą? Myślicie że po tak długiej przerwie w drugim wyścigu zdobędzie podium? Tam nie jest problemem kubica tylko kobieta która jest kierownikiem williamsa..

• Like 1
Opublikowano

jesli startujesz w wyscigu koni a kupujesz sobie udzialy w  kucyku to zaden dzokej nie pomoze, jesli dzokej wsiada na kucyka i sciga sie z arabami to czy to jest do konca dobry fachowiec ?? jego moge zrozumiec -za pieniadze ksiadz sie modli,za pieniadze lud sie podli😏, ale ktos kto  laduje 20 mln euro w zdychajacego kucyka, od ktorego  nawet stajenni uciekaja to jak to skomentowac???-a wszystko po to zeby przykryc nagranie pinokia o wypadku kubicy, sorry ,za ta kase to mozna troche lepiej orlen rozreklamowac i to narynkach na ktorych dziala-w chinach, australii, brazylii,meksyku ktos kupuje jego produkty ??????

kiedy pinokio mowil prawde o kubicy -w prywatnych rozmowach czy na oficjalnych konferencjach ???

mich - w wysciagach gdzie znaczenie maja setne czesci sekund- kazdy gram zelaza i plastyku w kosciach ma znaczenie-sam mam cos takiego, kubica ma juz swoje lata-w tym sporcie ,to jeszcze nie oznacza konca kariery,ale schylek na pewno, wiele lat nie startowal na najwyzszym poziomiei jest nieperspektywiczny i zadna prywatna firma w niego nie zainwestowala tylko panstwowy moloch i 2 lata trzeba bedzie bulic kase i ogladac jak go dubluja.................................

Opublikowano

@jacus hahahahahaha xD

oj zabolało zabolało, musiałeś się odegrać za nazwanie Krakowa wsią.

Ale ty wiesz że dla nas cywilizowanych ludzi ze stolicy, to cała PL dookoła to PL B. Ty też się do niej zaliczasz, a jeśli mam być szczery do bólu to Małopolska kojarzy się nam z regionem szczególnie zacofanym wręcz średniowiecznym. Może to zażyłości jeszcze z wczesnoszkolnych lekcji historii, może obraz realistyczny, nie mnie to oceniać, tak jest i już.

Opublikowano

Obyś się mylił, jedno co wiem to, że po ogladnięciu dwóch wyścigów i Q1 w kwalifikacjach jego bolid jest fatalny. Myślę, że jest więcej czynników a nie brak kasy i ten z mercedesa nieźle tam namieszał w tym zespole. A co do reklamy na bolidzie to na pewno jest to dobra inwestycja.

Opublikowano

Jeśli w firmie zaszył się jakiś kolaborant z PO to wszystko możliwe że świnię w chrzczonym paliwie podłoży aby Polaków ośmieszyć i zbłaźnić przed światem.

Opublikowano
55 minut temu, jacus napisał:

pinokio oddaj 100 milionow,   odwroc tabele kubica na czele😢..........

polsa C to nie miejsce zamieszkania -to stan umyslu , jak to kiedys pisali dziennikarze prawicowej prasy[od rzeczy,  sieci glupoty ,gazeta niepolska] "podkarpacie "[ nie chodzi o region,tylko sposob myslenia] w umysle kazdego prawdziwego polaka, 

ale to niedlugo sie skonczy piskarpacie,pislasie i inne regiony pispolski dogonia niemcy a nawet przegonia- polska bedzie[kiedys tam] rosla w sile a ludzia bedzie zylo sie dostatnio-kurna juz to kiedys slyszalem, maly bylem ,ale pamietam:P

na wschod od wisly bedzie bawaria-tyle ze z kart historii przypomina mi sie taka piwiarnia w monachium sprzed prawie 100 lat............na szczescie mieszkam ze 200 metrow od rzeki wiec przynajmniej wiatr poludniowo-zachodni przyniesie mi powiew wschodnio-polskiej cywilizacji, moze pod wadowicami przynajmniej nadrenia-palatynat bedzie bo bawarie juz rzeszowszczyzna sobie zaklepala😛

skąd takie głupki się biorą ?. skąd taka pewność ? jak niemiec wkroczy to i równie dobrze może reaktywawać swoje obozy i nie koniecznie musi tępić żydów a tych co tam mieszkają

Opublikowano
5 minut temu, zetorki12 napisał:

PiSior tam na pewno zmowę Niemców wyśledzi . :D

Dziwi  cię to? Jeszcze nie słyszałem aby POjebańcy byli w zmowie z kimś innym niż sparszywiałym nimcem i obłudnym ruskim.

Opublikowano

Mam paszport TVNu gdy jeszcze głosowałem na Palikota, więc licz mnie jako zagranicznego :D

Opublikowano

przecież mieli przyjaciół przez 8lat i jakoś super korzyści z tego trójkącika były

Opublikowano

To że Wy bronicie PiS to widać ale czy PiS obroni Was to już ciężko stwierdzić. W końcu przyjażń obowiązuje w obie strony. Inaczej to miłość platoniczna albo poświęcenie, no chyba że ( patrząc na aspekt ekonomiczny) to k**estwo, czyli po nowemu sponsoring.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, damianzbr napisał:

Mam paszport TVNu gdy jeszcze głosowałem na Palikota, więc licz mnie jako zagranicznego :D

to polsatu kiedyś były

Opublikowano

"podkarpacki " ynteligent -racyl-sie odezwal😛 nawet nie rozumie ze ja opisuje pis-owskie widzenie swiata,wyczytane w pis-owsko-skok-owskiej prasie- w prosty sposob tak zeby nawet czlowiek z kaczego zadupia zrozumial, a on nie rozumie, nie dyskutuj z idiota- zapomnialem o tej starozytnej maksymie. 

ma wegrow- ta przyjazn nazywa sie 27 -1 i w roznych unijnych glosowaniach sie objawia..

damian -ty jestes warszawiakiem ?? w ktorym pokoleniu😊, pierwszym ??? wiekszosc warszawiakow zginela w powstaniu i holokauscie- reszta to sloiki, to samo w krakowie - tyle ze u nas powstania nie bylo-nie bylismy tacy glupi, to krakowiacy zafundowali warszawie powstanie- czasami sie zastanawiam, czy to nie bylo celowo czy tylko glupota,ktorej nie brakuje w calej polsce.......

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v