Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@jacus ze słów na ,,S,, spróbuj  wypowiadać się na temat SMOKA bo SŁOIKACH nie masz zielonego pojęcia. Powiedział to ja mieszkaniec woj. maz. jednego z podwarszawskich powiatów.

Ludzie wracają z zagranicy bo PiS podniósł pensje minimalne dla cieci i nikt nie musi zapier..dalać w podkrakowsko katowickich dojczlandckich kołchozach za miskę ryżu bo zawsze można do warszawki przyjechać na nockę poleżeć na cieciówce za 2 stówki.

EDIT:

A nie sorry, zapomniałem że Kraków to nie wieś z PL B i też macie obiekty biurowe z cieciówkami.

Także sorry, zwracam honor i dopowiadam: ,,zawsze można pojechać też do Krakowa na nockę poleżeć na cieciówce za 2 stówki,, chyba że na wsiach w Polsce A, cieciówki płacą trochę mniej niż u nas w stolicy.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Celowo wszystko przeinaczasz aby później udawać że czegoś nie zrozumiesz, czy robisz to nieumyślnie?

1. Po pierwsze, nie pozostawienie pieniędzy ludziom, przypadkowym ludziom, a pozostawienie pieniędzy konkretnym osobom, mianowicie rodzicom dzieci.

2. Po drugie, obniżenie podatków bardzo często  w poszczególnych rodzinach nie zrównoważyłoby się z kwotą 500zł na każde dziecko.

3. Po trzecie, jest wiele dzietnych rodzin którym nie bardzo jest możliwość obniżyć podatki w ramach zapomogi na dzieci. Są to rolnicy czy samotni nie pracujący rodzice.

Prościej jest dać na PESEL 500+, niż robić umorzenia przeliczenia rolnikowi od rolnego, czy samotnej matce umorzenia na nie wiem akcyzie, VAT-cie.

Pomyśl czasami... Chyba że faktycznie robisz to celowo, celowo szukasz dziury w całym aby robić zamęt. Tak jest w innych cywilizowanych państwach, więc niech i w PL tak będzie. Do tej pory nikt ne wymyślił lepszych struktur państwa, państwa bez podatkowego. Może być tylko gorzej, RUS, BY, Korea.

Kolejna sprawą jest to że na na obniżeniu podatków skorzystają najbogatsi. Załóżmy że biedny płaci 100 zł podatku, a bogaty 1000 zł. Gdy obniżymy podatek o 10% to kto na tym bardzie skorzysta i jak bardziej? Biedny raptem zatrzyma dla siebie 10zł, a bogaty aż 100zł.

Więc co temu biednemu z obniżenia podatku o 10%? A no to że bogaty będzie jeszcze bogatszy od niego a kasa państwowa będzie świeciła pustkami i trzeba będzie pozamykać szpitale oraz zakończyć remonty dróg.

Rozumiał bym twoje zaangażowanie w psioczenie na zaistniałą sytuację gdybyś był jakimś miliarderem, ba nawet milionerem i płacił byś dziesiątki tysięcy zł podatków. Ale mam nieodparte wrażenie że w d. byłeś i gówno widziałeś groszem nie śmierdzisz a się wymądrzasz, a w zasadzie siejesz ferment, tylko po ch*j? Kto cię nasłał, bolek, donek, broniarz któryś z nich?

1. A kto każe by pieniądze zostały konkretnym ludziom? Niech zostaną tym którzy pracują a nie z jakiegoś pokrętnego klucz. Na dziecko na swinię na krowe itd.. Chodzi o zamysł globalny - obywatele maja więcej  to wydadzą więcej i napedzi to gospaodarkę. Kto zarobi ten wyda- najnormalniejsze na świecie 

2. No i co z tego? Guzik co zarabiają - guzik co im zostanie. Może ich to zmotywuje do cięższej pracy i rozwoju a nie życia na koszt innych. 

3. Nie ma żadnego problemu żeby taki problem rozwiązać. Dla chcącego nic trudnego.

Prosciej dać na PESEL- chyba kpisz . Cała machina która przetwarza dane wypłaca mliardy z zaangazowaniem tysiecy osób vs pozostawienie pieniędzy większości a zajęcie się tylko małym wycinkiem  gdzie wszystko przelicza się wg ustalonego algorytmu. 

Najbogatszy zyska najwięcej? Myslenie kwotowe to jakaś plaga PISowskiego elektoratu.  Teraz zarabiający 100 tys placi 18 tys  a 50 tys tylko 9 tys. To jest niesprawiedliwe bo temu bogatszemu zostaje  82 tys a biedniejszemu 41. To jest skandal!!! Obecny system jest zły bo korzystaja na nim najbogatsi!!! Trzeba to zmienić bo to nieludzkie. Temu który zarabia 100 tys  trzeba zabrać 59 i wtedy będzie miał tyle samo co ten zarabiający 50 tys. 

Istota systemu podatkowego jest to że płaci sie podatki w ujeciu % zarobków. I tak progresja jest patologią ale to jest absolutnie normalne że jak zarabia więcej to więcej kwotowo wnosi. Jesli podniosa podatki to bogaty więcej straci bo będzie płacił o 100 pln więcej a biedny tylko 10 PLN więcej. Bzdura - płacą taki sam % i to że więcej komuś zostaje jest nagrodą za myslenie, pracę, talent, przedsiębiorczość. Weź tez pod uwagę ile ten bogaty wnosi wnosi do budzetu. Pewnie jest płątnikiem netto dla gamoni i to dla kilku.

Skoro tak ci szkoda tych biednych to może ich zwolnić z PIT a na bogatych nałozyć np 60%. Kasa w budzecie się zgodzi a biedota nie będzie musiała  się ani starać w pracy ani dokształcać ani nawet myśleć bo państwo pomyśli za nich i da tyle by na PS głosowali.

Nie wiem czemu się tak unosisz. Fakt że masz lewicowe poglądy mimo uważania się za prawice i niemozność zaprzeczenia podstawowej logice jest moze kłopotliwa ale żeby od razu uważać mnie za nasłanego itp. To jest oznaka słabości intelektu i argumentacji. Nawięksi lewicowi  gamonie z tego forum w chwili kompletnej niemocy używają argumentu komucha, lewaka, nasłanego albo opłaconego i to kończy dyskusje.

Co widziałem i co mam niech zostanie tylko do mojej wiedzy a co uważasz i ci się wydaje to już twoja sprawa..

Z jakiego ty powiatu po Wawą jesteś? Trochę  tam swojego czasu się kreciłem , mam znajomych ale takich lewicujących pogladów nie spotykałem. 

Skąd ty tak dobrze się orientujesz na rynku cieciowania?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

az musialem sprawdzic kto to ten ciec-

nie dziwi mnie ze w polsce c nauczyciele nie strajkuja-ich wyplata jest adekwatna do stanu umyslu ich uczniow, 

moge wam podeslac pare namiarow-na bank zarobicie wiecej niz na mazowieckich czarnoziemach, 60 tys ukraincow daje rade wiec moze i wam sie uda

https://www.olx.pl/praca/krakow/?search[dist]=15

nawet klub dla ksiezy i klerykow z archidiecezji krakowskiej,diecezji bielsko-zywieckiej i sosnowieckiej i licznych zakonow poszukuje pracownikow-cos dal krypto-gejow -im bardziej ktos pluje na gejow tym wieksza szansa ze nim jest ,tylko sie ukrywa, w polsce A to nie jest konieczne, wiec dajcie sobie szanse i przyjezdzajcie do cywilizacji...

https://dorzeczy.pl/945/Reorganizacja-seminarium-czy-oczyszczenie-z-homolobby.html

Opublikowano

Dobrobytu państwa nie buduje się w dekadę czy dwie a przez pokolenia. W dekadę to można rozkrasc conajwyzej. Nasze państwo od 39 było szabrowane niszczone na niewyobrażalne skalę. Po 45 Niemcy które powinny,  po tym co zgotowały Europie,  zostać rozparcelowane mimo iż ostatecznie przegrały wojnę nie ucierpiały zbytnio. Mało tego Niemcy zapewnili sobie przewagę nad resztą narodów na pokolenia i szczycą się szabrownicy że są największymi złodziejami w Europie. Nasz  kraj trzeba było odbudować i to pod okupacja drugiego szabrownika. Po 50 latach  ruscy ustępują i co... dalej kolonizacji ciąg dalszy czyli pseudo prywatyzacja i cała reszta dobrodziejstw z obcym kapitałem związanych. Mając powyższe na uwadze nasz kraj szybko się podnosi z ruiny i szybko nadrabia zaległości ale niestety nasi sąsiedzi czuwają nad nami abyśmy za szybko nie urosli bo silna polska nie leży w interesie ani niemieckich ani ruskich szubrawcow. Oni skrupulatnie pilnują tego bo leży to w ich interesie. My wybieramy jako naród do reprezentowania naszego interesu Narodowego ludzi którzy reprezentują interesy państw ościennych a nie nasze. Może ten trend odwróci się na dłużej niż jedna kadencja. Mam nadzieję. 

Ulman żeś z tym wnoszeniem do budżetu przez bogatych pojechał. Chodzilo Ci chyba o wynoszenie z budżetu w najlepszym wypadku jebanie budżetu na kosztach i księgowaniu. Najwięcej najbogatsi to wnoszą do raju.... podatkowego.  

Pamiętaj że aby jeden mógł być bogaty to kilka tysięcy musi być biednych. A nagroda to za chciwość przebiegłosc, niesprawiedliwość  brak zasad, często wyzysk. 

• Like 1
Opublikowano

Obecni reprezentuja interesy zydów z USA  którzy  już się upominaja o rekompensaty. 

Socjalizmem to my silnego państwa nie zbudujemy a stroszenie piórek i stzrelanie fochów jest po prostu durne. Czy chcemy czy nie z Noemcami I Rosja musimy koegzustować. Czemu Orban potrafi się z kazdym dogadać a nasze gamonie nie? Ano dlatego że Orban wie najprostszą rzecz - państwa łączy wspólny interes a nie jakieś sympatie czy przyjaźń. Czegoś takiego nie było nie ma i nie będzie. Naszym nadal się wydaje że musimy się kochać, że  jest 10 lat po wojnie i ciągły płacz i lament jaka nam się krzywda stała.  Oprócz biadolenia , pogarszania stosunków międzynarodowych i wizerunku nic to nie daje .No może paliwo  politykom i wyładowanie frustracji. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

1. A kto każe by pieniądze zostały konkretnym ludziom? Niech zostaną tym którzy pracują a nie z jakiegoś pokrętnego klucz. Na dziecko na swinię na krowe itd.. Chodzi o zamysł globalny - obywatele maja więcej  to wydadzą więcej i napedzi to gospaodarkę. Kto zarobi ten wyda- najnormalniejsze na świecie 

2. No i co z tego? Guzik co zarabiają - guzik co im zostanie. Może ich to zmotywuje do cięższej pracy i rozwoju a nie życia na koszt innych. 

3. Nie ma żadnego problemu żeby taki problem rozwiązać. Dla chcącego nic trudnego.

4. Prosciej dać na PESEL- chyba kpisz . Cała machina która przetwarza dane wypłaca mliardy z zaangazowaniem tysiecy osób vs pozostawienie pieniędzy większości a zajęcie się tylko małym wycinkiem  gdzie wszystko przelicza się wg ustalonego algorytmu. 

5. Najbogatszy zyska najwięcej? Myslenie kwotowe to jakaś plaga PISowskiego elektoratu.  Teraz zarabiający 100 tys placi 18 tys  a 50 tys tylko 9 tys. To jest niesprawiedliwe bo temu bogatszemu zostaje  82 tys a biedniejszemu 41. To jest skandal!!! Obecny system jest zły bo korzystaja na nim najbogatsi!!! Trzeba to zmienić bo to nieludzkie. Temu który zarabia 100 tys  trzeba zabrać 59 i wtedy będzie miał tyle samo co ten zarabiający 50 tys. 

6. Istota systemu podatkowego jest to że płaci sie podatki w ujeciu % zarobków. I tak progresja jest patologią ale to jest absolutnie normalne że jak zarabia więcej to więcej kwotowo wnosi. Jesli podniosa podatki to bogaty więcej straci bo będzie płacił o 100 pln więcej a biedny tylko 10 PLN więcej. Bzdura - płacą taki sam % i to że więcej komuś zostaje jest nagrodą za myslenie, pracę, talent, przedsiębiorczość. Weź tez pod uwagę ile ten bogaty wnosi wnosi do budzetu. Pewnie jest płątnikiem netto dla gamoni i to dla kilku.

7. Skoro tak ci szkoda tych biednych to może ich zwolnić z PIT a na bogatych nałozyć np 60%. Kasa w budzecie się zgodzi a biedota nie będzie musiała  się ani starać w pracy ani dokształcać ani nawet myśleć bo państwo pomyśli za nich i da tyle by na PS głosowali.

8. Nie wiem czemu się tak unosisz. Fakt że masz lewicowe poglądy mimo uważania się za prawice i niemozność zaprzeczenia podstawowej logice jest moze kłopotliwa ale żeby od razu uważać mnie za nasłanego itp. To jest oznaka słabości intelektu i argumentacji. Nawięksi lewicowi  gamonie z tego forum w chwili kompletnej niemocy używają argumentu komucha, lewaka, nasłanego albo opłaconego i to kończy dyskusje.

9. Co widziałem i co mam niech zostanie tylko do mojej wiedzy a co uważasz i ci się wydaje to już twoja sprawa..

10. Z jakiego ty powiatu po Wawą jesteś? Trochę  tam swojego czasu się kreciłem , mam znajomych ale takich lewicujących pogladów nie spotykałem. 

1. Jak to kto każe, wszyscy, bo ty nie jesteś inny i też nakazujesz. Każesz aby pieniądze zostały konkretnym ludziom, mianowicie tym którzy pracują, znowu PiS nakazuje aby pieniądze zostały rodzinom z dziećmi.

2. Jak co z tego? Program jest programem socjalnym dla rodzin z dziećmi. Czego ty nie rozumiesz? Czemu ty nie chcesz tego zrozumieć?

3. Ale po co tworzyć wyimaginowane problemy, tylko po to by je rozwiązywać? Chore...

4. Tak pomoc dla rodzin z dziećmi, w formie przelewu środków na konto, po weryfikacji PESEL jest najprostszym rozwiązaniem. Umorzenie podatków u rodzin z dziećmi wymagałoby bardziej skomplikowanej machiny od tej weryfikującej PESEL dziecka i nr. konta opiekuna.

Dotarło że 500+ to jest program dla rodzin z dziećmi? Nie dla polaków, dla rolników, ,,tranzystorów i gajowych,, , polityków, ULMANÓW, studentów, a tylko i wyłącznie dla rodzin z dziećmi.

Jeśli już ogarniasz, to są dwie opcje, albo dostałeś olśnienia i już jesteś zadowolony ze stanu rzeczy, albo nadal podtrzymujesz swoje stanowisko, tylko teraz zaczniesz gadać z sensem i uargumentujesz dlaczego 500+ nie powinno trafić TYLKO DO RODZIN Z DZIEĆMI a do całego społeczeństwa np. w postaci obniżenia podatku.

5. To są liczby które nie mają nic wspólnego z myśleniem pisowskiego elektoratu. Możesz klaskać uszami a wraz nie zmienisz równania 10zł < 100z zł

6. Ta procentowa istota systemu podatkowego z matematycznego pt. widzenia potwierdza że podnosząc podatki o 10%, zarabiający 100zł mniej straci niż ten który zarabia 1000zł. To jest wczesnoszkolna matematyka, jestem w zakłopotaniu bo nie wiem na jakiej podstawie wnosisz że to bzdura?

7. Skoro psioczysz na program 500+ (przypominam program pomocy finansowej dla rodzin z dziećmi) i domagasz się sprawiedliwszych socjali które obejmujących szerszą grupę społeczeństwa, to tak strzeliłeś prawie w dziesiątkę. Wszystkim co mają umowę o pracę dać duże ulgi w dochodowym z PIT. Przedsiębiorców zostawić bez zmian, myślę że zamożniejszy pracownik napędzi obroty tym ,,bogatym,, do tego stopnia że bez podnoszenia podatków wpłacą wystarczającą sumę do państwowej kasy.

8. Czy osoba która nie może ogarnąć że 500+ jest skierowane konkretnie dla rodzin z dziećmi też wykazuje się intelektem z oznakami słabości? Ciekawe jakie oznaki intelektu może mieć osoba która po przeczytaniu drukowanymi literami nadal nie ogarnie że 500+ jest dla rodzin z dziećmi, wolę nie wiedzieć i mam nadzieję że się nie dowiem.

9. Powiedz ile płacisz podatku, przynajmniej nic mi się nie będzie wydawać.

10. Ja może wymienię gdzie się nie kręciłem, będzie szybciej.

34 minuty temu, Ulman napisał:

Obecni reprezentuja interesy zydów z USA  którzy  już się upominaja o rekompensaty.

O kur..wa, ty na serio? W co ja się wplątałem, czy należysz do jeszcze innych klubów, np. wyznawcy teorii płaskiej ziemi, albo jaszczury są wśród nas?

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

skoro o cieciach
Znam "ciecia" który 2k ma netto plus jakieś jeszcze 500 za dodatkowe przy czasie remonty bo złota rączka i to na wsi tyle że w fabryce.
Sam o sobie mówi - cieć jestem a jeszcze sobie parę ha pola dla rozrywki... 
A ten link krakowskich ofert raczej za ciekawy nie jest bo od każdej oferowanej stawki co najmniej 35% odjąć a co wyższych i ponad 40 bo ta progresja tak że raczej z moich stron nie sądzę aby kto poleciał. w ofertach czytaj "od" stawki bo ta "do" to sobie jest ale może za trzy lata dojdziesz do tych maksimów oferowanych. Jest tam jedna no nawet 10-15k brutto  ale ... "praca w Szwecji" i pewnie dla brygady samodzielnych budowlańców, bo nie sprawdzałem.
a tak to 12-15zł/h brutto. nic szczególnego i to jeszcze w oparach smogu.
Ofert pracy dawno nie czytałem i rzeczywiscie gdyby nie przymusowe minimalne stawki to za niektóre oferty miano "dziada" firmie.

Oczywiscie na różnych OLXach PUPach czy innych publicznych naganiadłach szuka sie frajera za najnizsze stawki na miejsce tego któremu płacić trzeba więcej i tam pracy szukac pewnie ostateczność stąd rzeczywiste zarobki starych pracowników najpewniej w tych górnych przedziałach czyli dużo lepiej jak kilka lat temu.
Jak długo i czy się ten trend utrzyma?

a no właśnie. Właściwe rozpoznanie i wykorzystanie zasobów. Polska nie jakiś specjalnie surowcowy kraj i zasoby ludzkie to chyba główny kapitał tylko bardzo roztrwoniony i tutaj progresja podatku od dochodu spory ma w tym udział. 
Przedsiebiorców i wlaścicieli stosunkowo nie dużo a pracownik najwartościowszy nawet jeśli przedsiębiorca chciałby go finansowo docenic to ... powyżej progów podatkowych tylko przedsiębiorcę zaboli a pracownik niewiele zyska.
Herezją dla większości jest zarabiac powyzej 10tys  zł w Polsce a niektórych praca wiele więcej przysparza dóbr nawet choćby i na te pięćsetki do rozda...

Dzieci były jedyną generacją w rodzinie która nie przynosiła do domowego budżetu nic i były dla wielu rodzin finansowym a co biedniejszych egzystencjalnym wręcz nieszczęściem dla tego prędzej poprę obcięcie wszystkich emerytur niz zniesienie powszechnej osłony socjalnej dzieci choc sam bliskim emerytury a dzieci w zasiłkowym wieku już nie mam. Poprę dla tego że opodatkowanie pracy przekracza 70% bo PIT+VAT+ZUS+ukryte podatki jak to akcyzy, śmieciowe abonamenta i inne obowiązkowe składki.

Wynagrodzenie za pracę jest tak wyśrubowane że wystarcza na komfortowe życie jednej osoby, podwojone w rodzinie owszem ponad dwukrotnie komfort poprawia ale dziecko całkiem te relacje odwraca i z tych trzydziestu procent niegodziwoscią jest pozostawienie dzieci nędzy lub szczęściu na ponadprzeciętnie zarabiających rodziców.
Skoro nie ma woli zniesienia części podatków.... to powszechność a nie uznaniowość

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie porównuj Polski do Węgier bo to nie ta skala i możliwości. Dopóty tacy ludzie jak ty nie zrozumieją że my nie musimy się dogadywać z sąsiadami za wszelką cenę i w d*pę wlazic Niemcom czy ruskim to nasze interesy będą wyglądały jak przez 25 ostatnich lat. Wszędzie widzisz socjalizm. A w UE?? Nie widzisz ze ten europejski kolchoz jest na wskroś socjalistyczny i oparty na fasadowej demokracji. Niemcom marzy się państwo Europa czytaj III Rzesza bis za nasze pieniądze. 

Usrael to se może żądać. Trzeba lat rzeby odkrecac ta kłamliwą propagandę na temat Polskiej roli w II wojnie światowej ale ty odpuscisz tak fundamentalne dla narodu sprawy w imię dobrych stosunków. 

Nie było by tego państwa jak by wszyscy myśleli jak ty Ulman. 

Marszałek to by obecną opozycję na jednym sznurku..... wyhustał za to co robią. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No i widzisz Słodki w końcu przytoczyłeś argument nie do odparcia "wyhuśtać na sznurku".😮 To lubię, jak chcesz to możesz jeszce brać przykład z bojowników ISIS którzy zamykali ofiary w stalowych klatkach i palili je miotaczami płomieni.
Nie zabrać się do roboty tylko powywieszać tych innych. Nie zmuszać rządzących do porządanych działan tylko wywieszać opozycję. No i powoływanie się na autorytet Marszałka może w pewnym momencie okazać się niezbyt na miejscu, ale to wymaga rozważenia tego co zrobił dobrze i tego za co powinien pójść do piekła. Zeby nie było że pragnę komuś coś udowodnić, bo znowu zostanę schizofrenikiem. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Nie zabrać się do roboty tylko powywieszać tych innych. Nie zmuszać rządzących do porządanych działan tylko wywieszać opozycję. No i powoływanie się na autorytet Marszałka może w pewnym momencie okazać się niezbyt na miejscu, ale to wymaga rozważenia tego co zrobił dobrze i tego za co powinien pójść do piekła. Zeby nie było że pragnę komuś coś udowodnić, bo znowu zostanę schizofrenikiem. 

trzeba było zmusić platfusów do porządnej pracy przez te poprzednie 8 lat. już rozumiem pewnie konsultować, konsultować i konsultować ustawy jak poprzednicy i udawać że się coś robi

Opublikowano

A pisanie i tłumaczenie że "wiemy iż są błędy ale potem się poprawi"? Pisanie nie zważając na opinie że będą kłopoty z tego czy innego powodu? 
Przykład z ubiegłego tygodnia. Podjęto decyzję o ekschumacji przez IPN w Treblice, decyzja ogłoszona w mediach. W międzyczasie nasi w USA dostają list z grzecznym zapytaniem " Co albo kogo,  do k**wy nędzy wasz IPN chce wykopać w Treblince, bo nam tu w Stanach społeczność żydowska już szykuje armagedon" ( interpretacja własna).
Nagle nasi mówią że właściwie to niczego nie zamierzamy kopać bo właśnie ( o szczęśliwy zbiegu okliczności) u nas zaczął się okres ochronny na takie "wykopki".
Noooo stanowisko i odpowiedź godna państwa które właśnie wstało z kolan.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

u mie w okolicy płace w marketach oscylują około 2700 netto , młody nie pójdzie tam pracowac bo wstyd ,ale jak dla mie to niejest tak mało bo za tyle można żyć , wiadomo do tego dojdzie mąż zarobi . i wiele osób które sie zatrudniły chwalą sobie , do warszawy dojechać to też utruda . wczoraj wkleiłem link z mc donalds za 19 brutto i  to na wsi  na godzine wiec jest coraz lepiej  ale jeszcze sporo do zrobienia .              

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

U nas każdy musi się każdym przejmować i wg co nie którym każdemu trzeba wejść w d*pę bo on wie lepiej a nie realizować tego co się chcę

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, dysydent napisał:

Właściwe rozpoznanie i wykorzystanie zasobów. Polska nie jakiś specjalnie surowcowy kraj i zasoby ludzkie to chyba główny kapitał tylko bardzo roztrwoniony 

weto mamy sporo w ziemi            to jest tak jak z weglem kiedyś ruscy brali od nas darmo a my od nich teraz kupujemy , niech rozkopią afryke a potem do nas  przyjdą po cenne minerały .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ja tylko powiedziałem co zrobiłby prawdziwy mąż stanu z tymi ciotami. 

Racyl. Platfusy harowaly by żyło się lepiej im i ich ojczyźnie. Niekoniecznie Polakom. Być Polakiem to wstyd bo przecież jesteśmy europejczykami. Lewactwo j**ane. Beznarodowosciowy europejski socjalistyczny gniot. W taką formę próbują nas zapakować. 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

u mie w okolicy płace w marketach oscylują około 2700 netto , młody nie pójdzie tam pracowac bo wstyd ,ale jak dla mie to niejest tak mało bo za tyle można żyć , wiadomo do tego dojdzie mąż zarobi . i wiele osób które sie zatrudniły chwalą sobie , do warszawy dojechać to też utruda . wczoraj wkleiłem link z mc donalds za 19 brutto na godzine wiec jest coraz lepiej  ale jeszcze sporo do zrobienia .              

przecież u was polska A, same hrabiostwo,  brak zacofania

widać właśnie jacy to rozgarnięci 😂

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

U nas każdy musi się każdym przejmować i wg co nie którym każdemu trzeba wejść w d*pę bo on wie lepiej a nie realizować tego co się chcę

Tak to możemy działać my maluczcy, na naszym poziomie. najwyżej dostaniemy po łapach.  Poziom Państwa wymaga jednak pewnej analizy, przewidywania i oceny skutków działań albo ich zaniechania.

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Tak to możemy działać my maluczcy, na naszym poziomie. najwyżej dostaniemy po łapach.  Poziom Państwa wymaga jednak pewnej analizy, przewidywania i oceny skutków działań albo ich zaniechania.

Ileż k**wa można być maluczkim , jak się przyzwyczaiło wszystkich że my zawsze wszystkim ustępujemy to pewnie że tak

To po co te mrzonki że my kiedyś coś znaczylismy w europie i mieliśmy przyjaciół

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, racyl napisał:

przecież u was polska A, same hrabiostwo,  brak zacofania

widać właśnie jacy to rozgarnięci 😂

mieszkam za wisłą a bliżej mam do bugu                                                 mirro    jak chcesz być kozakiem to bądz do konca  a polska uderzy z liscia niby w twarz i ucieka niech stanie i walczy choć tu przegrana raczej pewna z żydowskim lobby

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Racyl - Miałem na myśli poziom pojedyńczego obywatela. Mnie , Ciebie w odniesieniu do skali państwa czy choćby Europy.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

mieszkam za wisłą a bliżej mam do bugu 

Która strona to jest "za" ?

Opublikowano

jednego dnia biadolisz że wszystko podrożało przez rządy pis a dzisiaj że pensje są całkiem nie złe i można całkiem nieżle żyć

zdecyduj się o co ci chodzi

Opublikowano (edytowane)

polska B .

1 minutę temu, racyl napisał:

jednego dnia biadolisz że wszystko podrożało przez rządy pis a dzisiaj że pensje są całkiem nie złe i można całkiem nieżle żyć

zdecyduj się o co ci chodzi

A TO DO MIE ? ja nigdy nie narzekałem i nie narzekam 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, racyl napisał:

Ileż k**wa można być maluczkim , jak się przyzwyczaiło wszystkich że my zawsze wszystkim ustępujemy to pewnie że tak

To po co te mrzonki że my kiedyś coś znaczylismy w europie i mieliśmy przyjaciół

A znaczyliśmy, bo Niemcy w obawie przed naszym najazdem sami zaczęli budować Międzyrzecki Rejon Umocniony. A było to jeszce przed II WŚ.
Tak Jarecki takie były powody rozpoczęcia tej inwestycji. 

Edytowane przez mirro
  • Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

polska B .

A TO DO MIE ? ja nigdy nie narzekałem i nie narzekam 

oj sorki to jacus tak biadolił o podwyżkach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v