Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Slodki66 napisał:

Najlepiej pozbądźmy się armii. 

PiS nic o tym nie mówi a napewno nie straszy. Rozejrzyj się Ulman w koło,  tylko nie po podwórzu własnym, ani kraju tylko trochę szerzej to może zobaczysz w co się teraz gra na tym łez padole . 

No o co toczy się gra twoim zdaniem?

1 godzinę temu, damianzbr napisał:

A czy my kiedyś mieliśmy jakiś przyjaciół w europie?

Nigdy nie ma przyjaciół tylko wpólne interesy. Pisałem nie raz . W poltyce nie ma sentymentów. Tak samo z USA -Trump tak naprawdę mowi - Kocham was krowy moje bo was doje. 

40 minut temu, jarecki napisał:

to jak powinna wyglądać praca rządu zeby nie było podtekstów wyborczych pierwsze 2 lata uchwalania ustaw , a potem co ? czekanie na wybory ? tak samo są rolnicy co zasieją i czekają na dobry plon , ale są tacy co reagują w razie potrzeby i dostarczą witaminy w razie oznak niedoborów , tak samo premier zauważył braki i dostarczy pieniadze .B|

Jakby tak było to musiał by bez końca dokładać

Prezes na konwencji mówi - nie dla euro . Europejskie płace i nie europejskie ceny.

Ktos wie jak to zrobić?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał:

Prezes na konwencji mówi - nie dla euro . Europejskie płace i nie europejskie ceny.

Ktos wie jak to zrobić?

No przecież jak zwykle 😎 z twoich podatków  😂

7 minut temu, dysydent napisał:

nie pójdę na wybory bo NIE MAM NA KOGO  głosować. a przeciw komukolwiek nie zamierzam.

to nawet te panny z fiutami od biedronia cie nie urzekły ?

Edytowane przez racyl
Opublikowano
15 minut temu, racyl napisał:

No przecież jak zwykle 😎 z twoich podatków  😂

to nawet te panny z fiutami od biedronia cie nie urzekły ?

Taką inteligencję i dowcip na politechnice nabyłeś czy od urodzenia tak masz?

Wiesz jak zrobić by ceny zostały jak teraz a zarobki były europejskie?

Opublikowano (edytowane)

czy ktokolwiek zrobił wiecej dla wysokosci płac jak kaczynski  wprowadzając stawki minimalne za godzine pracy  ? w wielu dziedzinach cena pracy musi rosnąć ze wzgledu na brak pracowników https://www.olx.pl/oferta/mcdonalds-mop-malopole-zatrudni-pracownikow-zmiany-nocnej-CID4-IDyWK4l.html#245f9619b1;promoted       to już niezle jak na tą firme           ale w wielu firmach jeszcze  płaca minimalna jest płacona 

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

skoro już zszedłem na poziom rolnictwa to premier zrozumiał ze lepiej obsiac pole materiałem kwaifikowanym -i z tąd 500 plus na pierwsze dziecko -niż zaprawiać stare  -nauczyciele  B|

Czyli co? Tabula rasa a ten co na niej ma pisać to albo źle opłacony frustrat, albo z łapanki? 😮 Noooo to chyba  coś nie ten tego? A już widzę te następne obsiane pokolenia gdzie rodzice z IQ paprotki nauczają swoje ziarno.😂

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

czy ktokolwiek zrobił wiecej dla wysokosci płac jak kaczynski  wprowadzając stawki minimalne za godzine pracy  ? w wielu dziedzinach cena pracy musi rosnąć ze wzgledu na brak pracowników https://www.olx.pl/oferta/mcdonalds-mop-malopole-zatrudni-pracownikow-zmiany-nocnej-CID4-IDyWK4l.html#245f9619b1;promoted       to już niezle jak na tą firme           ale w wielu firmach jeszcze  płaca minimalna jest płacona 

Dla wysokości płac to się obniża podatki a nie podnosi

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

A to Kaczyński uczynił brak pracowników i wymusił podwyżki? Czy może sytuacja na rynku pracy dojrzała do podwyżek? Przy wysokim bezrobociu też tak ochoczo podnosiliby płacę minimalną?

Opublikowano
47 minut temu, Ulman napisał:

Taką inteligencję i dowcip na politechnice nabyłeś czy od urodzenia tak masz?

Wiesz jak zrobić by ceny zostały jak teraz a zarobki były europejskie?

a to ja ci broniłem tam pójść ? trzeba było się uczyć a nie gnój wyrzucać 😂

Nie ma czegoś takiego że wszyscy zaczną wiecej zarabiać a ceny zostaną na tym samym poziomie 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Dla wysokości płac to się obniża podatki a nie podnosi

To jacyś uczciwi bizmesmeni 🤣 a ja myślałem ,że brak pracowników wymusza podwyżki lub strajk . 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A to Kaczyński uczynił brak pracowników i wymusił podwyżki? Czy może sytuacja na rynku pracy dojrzała do podwyżek? Przy wysokim bezrobociu też tak ochoczo podnosiliby płacę minimalną?

cały system prywatyzacyjny poczawszy na balcerowiczu którego tok mysleni doprowadził do ograniczenia kredytów na przejecia przedsiębiorstw przez polaków po wpuszczenie na rynek chinskich bubli , poprzez umożliwienie nierównej walki o prym w handlu poprzez prawo umozliwiające zachodnim firmom wyprowadzanie kasy z kraju przez róznego rodzaju działania .  cały przemysł budowlany prawie jest w rekach zagranicznych - cementownie , huty , produkcja cegły , i to niewina tylko PO  ale całego ustroju panstwa od 1990 r . zachodnie firmy robiły w polsce biznes i kase  a nasi rządzący cieszyli sie ze ktoś daje prace w polsce . na ukrainie tak łatwo nie jest , bo tamci oligarchowie nic nie oddają a sami okradają naród ukrainski . 

• Like 3
Opublikowano

Obniżka podatków powoduje wyższa sile nabywcza wiec de facto można ro nazwać wzrostem płac .

zgodnie z proletariacki ludowa retoryka biznesmeni są nieuczciwi a inteligencja wrogiem

1 godzinę temu, racyl napisał:

a to ja ci broniłem tam pójść ? trzeba było się uczyć a nie gnój wyrzucać 😂

Nie ma czegoś takiego że wszyscy zaczną wiecej zarabiać a ceny zostaną na tym samym poziomie 

Riposta godna absolwenta zawodówki 

twierdzisz ze to niemożliwe a prezes kłamie ?

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Nigdy nie ma przyjaciół tylko wpólne interesy. Pisałem nie raz . W poltyce nie ma sentymentów. Tak samo z USA -Trump tak naprawdę mowi - Kocham was krowy moje bo was doje. 

Znowu niczemu nie winne zwierzęta na pierwszym planie......

Za to Piłsudski powiedział tak:

"Polska, sami Polacy to twierdzili, nierządem stoi. Polska to jest prywata, Polska to jest zła wola. Polska to jest anarchia. I jeśliśmy po upadku mieli sympatię dla siebie, to nigdy nie mieliśmy szacunku dla siebie. Nie zaufanie, a niepewność wzbudzaliśmy i stąd chęć narzucania nam opiekunów, wyznaczonych dla narodu anarchii, niemocy, swawoli, dla narodu, który się do upadku doprowadził prywatą, nieznoszącą żadnej władzy."

"Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to k..."

"Ja tego, proszę pana, nie nazywam Konstytucją, ja to nazywam konstytutą. I wymyśliłem to słowo, bo ono najbliższe jest do prostituty. Pierdel, serdel, burdel."

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Ulman napisał:

Obniżka podatków powoduje wyższa sile nabywcza wiec de facto można ro nazwać wzrostem płac .

zgodnie z proletariacki ludowa retoryka biznesmeni są nieuczciwi a inteligencja wrogiem

Riposta godna absolwenta zawodówki 

twierdzisz ze to niemożliwe a prezes kłamie ?

to co nie można mieć skończonej zawodówki i studiów ?

ja nie znam tego twojego prezesa co u niego sprzątasz  kible . skąd mam wiedzieć co twój szef ma na myśli. Może cie od poniedziałku wy***rdoli 😆

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

prezes zauważył pewno ze 1 pracownik wyprodukuje towar o wyższej wartosci przez co bedzie mógł wiecej zarobić . skoro 1 pracownik wykopie dół 5 metrów a koparką w tym samym czasie 200 metrów to ten na koparce bedzie mógł wiecej zarobić , a sam wykop nie bedzie drozszy koparką od roboty recznej .               wczoraj oglądałem telewizor włączony i jakis gosc cytował słowa jakiegoś pomagiera hitlera które brzmiały   ,, dajmy polakom rządzić , to sie sami wymordują '' tak miał do hitlera powiedziec .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

wczoraj oglądałem telewizor włączony i jakis gosc cytował słowa jakiegoś pomagiera hitlera które brzmiały   ,, dajmy polakom rządzić , to sie sami wymordują '' tak miał do hitlera powiedziec .

I pewnie leciało to na którymś kanale ITI ?

Opublikowano (edytowane)

raczej nie ale chyba tvp waszawa ale nie jestem pewien .mam-Właśnie, „Bismarckowa tradycja”. Skoro uważamy kanclerza II Rzeszy za krynicę mądrości, to przypomnijmy sobie, co mawiał o Polakach. Sentencja najbardziej znana i, jak nieźle wiemy, niekiedy nawet trafna, to: „Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą”. Ale to znów apokryf - bo i tego zdania nie znajdziemy w żadnym z zapisów mów Bismarcka ani jego listów  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Czy dobrze rozumiem . Jak rząd zmniejszy podatki to firma będzie wiecej sprzedawać i więcej ludzi zatrudni .

Opublikowano (edytowane)

Absolutnie dobrze rozumieszi piszesz 

Obniżenie  podatkow  to więcej w kieszeni podatnika co przekłada się na popyt a ten na produkcje a zarazem zatrudnienie. PIS próbuje robić to samo 500+ ale ze to socjaliści to zamiast  zabierać mniej,  biorą coraz więcej i jak za komuny rozdają po równo. Przy niskich podatkach ludzie mieli by pieniądze na 500+ nie wydane z kieszeni no chyba ze bałwan i len to klepał by biedę nadal. 

Racyl - chyba zacznę się do ciebie zwracać Wasza  Błyskotliwość 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

cały system prywatyzacyjny poczawszy na balcerowiczu którego tok mysleni doprowadził do ograniczenia kredytów na przejecia przedsiębiorstw przez polaków po wpuszczenie na rynek chinskich bubli , poprzez umożliwienie nierównej walki o prym w handlu poprzez prawo umozliwiające zachodnim firmom wyprowadzanie kasy z kraju przez róznego rodzaju działania .  cały przemysł budowlany prawie jest w rekach zagranicznych - cementownie , huty , produkcja cegły , i to niewina tylko PO  ale całego ustroju panstwa od 1990 r . zachodnie firmy robiły w polsce biznes i kase  a nasi rządzący cieszyli sie ze ktoś daje prace w polsce . na ukrainie tak łatwo nie jest , bo tamci oligarchowie nic nie oddają a sami okradają naród ukrainski . 

Fajnie że zacytowałeś mój post ale weź i mi wytłumacz co ta odpowiedź ma z nim wspólnego?😂

Opublikowano (edytowane)

Napisałeś ze przy wysokim bezrobociu kaczynski by nie wprowadził płacy minimalnej , wiec skąd sie wzieło wysokie bezrobocie odpisałem swoją teorie wysokie bezrobocie = niska płaca a z kąd niska płaca bo wszystkie firmy które otwierały w polsce działalnosc były przyciągniete niską płacą , możliwoscią wytransferowania dochodu . niby po to sie inwestuje aby mieć dochod z tym ze liczy sie w ile lat przedsiebiorca liczy zwrot inwestycji  .  https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/bael-gus-bezrobocie-liczba-pracownikow-w,106,0,2422378.html

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Wszystkie frmy które otwierały działaność w Polsce wiedziały że mogą zaoferować niską płacę, bo jest wysokie bezrobocie. Więc ludzie i tak będą chcieli pracować z nadzieją że z czasem zarobią więcej. Nikt ich nie przyciągał. Gdyby sytuacja na Ukrainie była inna to te firmy dawno już wyniosłyby sie na Ukrainę, bo tam płaciliby jeszcze mniej.
Który inwestor zagraniczny nie działa z zamiarem wytransferowania dochodu do swojego kraju, albo kraju gdzie ma główną siedzibę? 

A jak spojrzysz na fundusze inwestycyjne takie jak np właściciele "Hortexu" to powodzenia życzę w odnalezieniu pieniędzy.😄

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Absolutnie dobrze rozumieszi piszesz 

Obniżenie  podatkow  to więcej w kieszeni podatnika co przekłada się na popyt a ten na produkcje a zarazem zatrudnienie. PIS próbuje robić to samo 500+ ale ze to socjaliści to zamiast  zabierać mniej,  biorą coraz więcej i jak za komuny rozdają po równo. Przy niskich podatkach ludzie mieli by pieniądze na 500+ nie wydane z kieszeni no chyba ze bałwan i len to klepał by biedę nadal. 

Racyl - chyba zacznę się do ciebie zwracać Wasza  Błyskotliwość 

A kalesonów ci nie zabrał jeszcze ten straszny PIS

Nikt Ci nie każe oddawać tyle podatków do budżetu jak tak ci żle😁 zacznij tylko wypłacać z 500+ jak to takie dobrodziejstwo

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v