Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Ywa napisał:

W trójce o tym mówią.

Szkoda, że ich nie wpuszczą. A studentów....specjalnie bym wpuściła, żeby nie pogarszać relacji... 

I skoczyłabym obejrzeć z bliska..

;) 

studenci ........... rosyjscy  :D:D:D     zaglowiec  rosyjski  niby jak polski   DAR MŁODZIEŻY  pozory mylą :D

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

Najlepiej pozbądźmy się armii. 

PiS nic o tym nie mówi a napewno nie straszy. Rozejrzyj się Ulman w koło,  tylko nie po podwórzu własnym, ani kraju tylko trochę szerzej to może zobaczysz w co się teraz gra na tym łez padole . 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

W trójce o tym mówią.

Szkoda, że ich nie wpuszczą. A studentów....specjalnie bym wpuściła, żeby nie pogarszać relacji... 

;) 

my wiemy że Ty każdego byś wpuściła 😂

Opublikowano
55 minut temu, Ulman napisał:

Czy my jeszcze mamy jakichkolwiek przyjaciół w Europie to śmiem wątpić. Poza wszystkim między państwami nie ma przyjaźni tylko. wspólne interesy.

A czy my kiedyś mieliśmy jakiś przyjaciół w europie?

Opublikowano (edytowane)

kolejny wysyp talentów 😂 niech spróbują w must be the music

ja jestem na nie ☹️

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Brzmisz niczym bełkot z onetu.

Najważniejsze jest zatwierdzić 13 emeryturę. a POjebańców boli że stanie się to przed eurowyborami stąd ten krzyk paniki.

Prezydent i rząd ściśle współpracują, więc terminy 21 dniowe na podpisane nie są w tym przypadku najważniejsze bo oba organy dążą do zrealizowania obietnicy przedwyborczej i oba organy dopilnują terminów bez względu na przepisy dające możliwość ,,niedopilnowania,, terminów.

Więc pieprzenie że prezydent ma 21 dni, a mógł mieć 7 dni, że sprawy proceduralne, że standardy to jest bełkot którego nie chce słuchać żaden obywatel, no chyba że tylko POjebany obywatel o korzeniach bolszewicko nazistowskich.

Najważniejsze to zrobić to tak aby faktycznie nie było do czego się przyczepić. Bo jak będzie do czego to na bank ktoś skieruje skagę. Skutkiem może być decyzja o zawieszeniu, odroczeniu albo uznaniu że to się do niczego nie nadaje. Będzie tak jak z ustawą o IPN, choć tam merytoryka tworzenia zawiodła a nie terminy. 
Potem tylko frustarcja że mieli dać a nie dali, bo im opozycja nie pozwoliła. Dla mnie mogą dawać przed wyborami i po wyborach tylko niech to robią zgodnie z prawem. Przecież opozycja tylko czeka na taką okazję. To już nawet instynktu samozachowawczego nie mają?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Najważniejsze to zrobić to tak aby faktycznie nie było do czego się przyczepić. Bo jak będzie do czego to na bank ktoś skieruje skagę. Skutkiem może być decyzja o zawieszeniu, odroczeniu albo uznaniu że to się do niczego nie nadaje. Będzie tak jak z ustawą o IPN, choć tam merytoryka tworzenia zawiodła a nie terminy. 
Potem tylko frustarcja że mieli dać a nie dali, bo im opozycja nie pozwoliła. Dla mnie mogą dawać przed wyborami i po wyborach tylko niech to robią zgodnie z prawem. Przecież opozycja tylko czeka na taką okazję. To już nawet instynktu samozachowawczego nie mają?

A ja myślałem że " to jest straszne bo pis te koszmarne obietnice realizuje " 😂

Opublikowano (edytowane)

Z punktu widzenia "funkcji wyborczej" tej "trzynastki" wcale gorzej by nie było gdyby "zawisła" na tych procedurach na po wyborach to wtedy emeryt musiałby zagłosować na "wiadomo kogo" aby te procedury dokończyć. 

Najciekawsze w takim przypadku było by to że wszystkie opcje polityczne zaczęły by deklarować chęć dokończenia tych procedur.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

to jak powinna wyglądać praca rządu zeby nie było podtekstów wyborczych pierwsze 2 lata uchwalania ustaw , a potem co ? czekanie na wybory ? tak samo są rolnicy co zasieją i czekają na dobry plon , ale są tacy co reagują w razie potrzeby i dostarczą witaminy w razie oznak niedoborów , tak samo premier zauważył braki i dostarczy pieniadze .B|

Opublikowano

Może pola Premier ma za dużo, albo zajmuje się pierdołami skoro takich braków u nauczycieli nie zauważył. No chyba że plantację uważa za straconą i zaraz zbierze talerzówką.

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

No dobra, nie "trzynastka" a nazywajmy po rolniczemu - "odżywka emerytalna" a że przedwyborcza? to co?

napisane wiele razy w mediach ze to co teraz rząd uchwali to kiełbasa przedwyborcza . Od dawna wiadomo ze na pierwszy ogień idą ustawy ciezkie , kontrowesyjne , a na koniec ,,coś dla ludu '' tymczasem ustawy pro rodzinne weszły dosc szybko po objeciu władzy przez zjednoczoną prawice .

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

W trójce o tym mówią.

;) 

A jakby się okazało że to nowocześni europejczycy tacy bez ptaków ? 😂

Opublikowano

Po i PSL przez pierwsze miesiące uchwalenie ustaw a potem czekanie do wyborów a w międzyczasie obżeranie narodu do kości. Potem kolejne wybory i znowu uchwalanie żeby można było obzerac jeszcze szybciej i sprawniej. Trzecia runda to miała być formalność. 

Niestety naród zorientował się że juz prawie z gola d*pą chodzi i po gonił chołotę. Niestety cześć narodu przyzwyczaiła się do poprzedniego stanu rzeczy i tyle.  

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał:

napisane wiele razy w mediach ze to co teraz rząd uchwali to kiełbasa przedwyborcza . Od dawna wiadomo ze na pierwszy ogień idą ustawy ciezkie , kontrowesyjne , a na koniec ,,coś dla ludu '' tymczasem ustawy pro rodzinne weszły dosc szybko po objeciu władzy przez zjednoczoną prawice .

O każdym rządzie tak pisali i nie ma o co kruszyć kopii. Taki już folklor wyborczy i jeżeli rozszerzenie 500+ jest kontynuacją tylko pewnej strategii to "odżywka emerytalna" jednorazowa i rzeczywiście takie sprawia wrażenie. 
Mirro Lepiej stracić wszystkie głosy nauczycieli niż 30% emerytów tak że może nie talerzówka co dzierżawa rozważana a dzierżawca niech już się martwi.
Gdzieś wyczytałem że średnia zarobków nauczycieli w szkołach publicznych jest wyższa niż prywatnych. 

Słodki; część narodu była wśród tych golących albo miała nadzieję (i ma nadal) się do nich załapać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

skoro już zszedłem na poziom rolnictwa to premier zrozumiał ze lepiej obsiac pole materiałem kwaifikowanym -i z tąd 500 plus na pierwsze dziecko -niż zaprawiać stare  -nauczyciele  B|

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

O każdym rządzie tak pisali i nie ma o co kruszyć kopii. Taki już folklor wyborczy i jeżeli rozszerzenie 500+ jest kontynuacją tylko pewnej strategii to "odżywka emerytalna" jednorazowa i rzeczywiście takie sprawia wrażenie. 
Mirro Lepiej stracić wszystkie głosy nauczycieli niż 30% emerytów tak że może nie talerzówka co dzierżawa rozważana a dzierżawca niech już się martwi.
Gdzieś wyczytałem że średnia zarobków nauczycieli w szkołach publicznych jest wyższa niż prywatnych. 

a ile ten emerycina na wsi dostaje ? tysiąca czasem nie ma

nauczycielowi jak bida to niech zacznie dawać korki 😁 .

Opublikowano

Wiosenni chłopcy i dziewczęta to ze europejskimy elytamy się brataja i poklepuja tu i tam i ówdzie. Jak się sprawdzą to ich tymermance i inne komisarze a może i sam donaldinio namasci. Nowa elyta europejska nam wyrasta wokół biedronia.

Masz rację dysydent.

Opublikowano (edytowane)

Biedroń trochę przypadek Trzaskowskiego przypomina. Im więcej mówi tym słupki wyborcze spadają. Trzaskowski cicho siedział i z krzykaczem Jakim wygrał. 
Polityk jak który swoje "intelekta" odkryje zbytnią gadatliwością zaraz traci czyli naród taki ciemny jeszcze nie jest. 

Przypadek Jakiego też pocieszny bo obiecywał porządek w Warszawie zaprowadzić. Warszawiakom grozić że zrobi się z nimi porządek?! No to wybrali takiego co niczym nie groził bo się za wiele nie odzywał.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Biedroń trochę przypadek Trzaskowskiego przypomina. Im więcej mówi tym słupki wyborcze spadają. Trzaskowski cicho siedział i z krzykaczem Jakim wygrał. 
Polityk jak który swoje "intelekta" odkryje zbytnią gadatliwością zaraz traci czyli naród taki ciemny jeszcze nie jest. 

Ty to taki ni to urok ni to sraczka

wziąłbyś pis ale to czy tamto  a i tak w końcu  zagłosujesz na PO

Opublikowano (edytowane)

nie pójdę na wybory bo NIE MAM NA KOGO  głosować. a przeciw komukolwiek nie zamierzam.
Do Brukseli dla jaj bym narodówkę wyslał jak by troche mądrzejsi byli a w kraju nie widzę dobrego gospodarza zdolnego skonsolidować cały naród żeby nikomu nie przyszło do głowy zadawanie podobnych pytań.
Najgorszym zlem jakie mogło nas spotkac jest właśnie takie rodzielenie na dwa skrajne bieguny za PiS i za PO. Oni swoim istnieniem wzajem siebie wzmacniają i zniknięcie jednych pociągnie upadek drugich.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v