Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Nie bredzę tylko oceniam sytuację. Umawianie się na100 wpływu nic nie da bo równie dobrze można umówić się na 300 wpływu, potem policzyć że wpłynęło 100 i powiedzieć że 200 to pewnie ukradli.😁 Nikt nie wie ile wyprowadzono a szacunki są uzależnione od potrzeb zamawającegho oszacowanie albo komu się chce je zaprezentować i w jakim kontekście. Jedynie co to można by się opierać na materiale śledztwa gdzie prokurator jest wstanie to ocenić metodami śledczymi. 
Raz ukradli bo jeżeli ich zatrzymano to już nie kradną. Nie ma znaczenia czy kradli miesiąc czy pięć.  Jeżeli zaś pozostali jeszce tacy co kradną to znaczy że w dalszym ciągu nie jesteśmy w stanie ocenić wpływów bo i tak są obarczone błędem ciągłej kradzieży. Przy dalszym ciągnięciu cyrku ze zwrotami, różnymi stawkami podatkowymi możemy tylko wyłapywać tych co się da. Ilu byś nie złapał i tak nigdy szacunki nawet nie będą zbliżone do prawdy.  

czyli wg ciebie jak piszesz że ktoś się umawia na 100 czy 200 znaczy że panswto nie wie jakiego rzędu jest podatek vat ?

22 minuty temu, dysydent napisał:

Na czym polega "kradzież VAT-u? na jego niepłaceniu czyli nie obciążaniu ceny i można nieco z niej zejść i może tu odpowiedź relatywnie wyższych cen paliwa do cen ropy niż w czasach gdy "kradli"?
Wychodziło by na to że złodziej częściowo dzielił się "łupem" z klientem co mu tego klienta przysparzało kosztem uczciwych płatników.
Tak że ukrócenie tego procederu jest tylko w interesie budżetu i jego beneficjentów i niczyim więcej.

jest tak też że klient chcę fakturę na większą sumę niż fizycznie płaci

Opublikowano (edytowane)

Państwo ani nikt inny nie zna przyszłości a umowa taka jest oparta na prognozach tylko nie faktach niezmiennej koniunktury 

Wtedy ten klient to "kombinator" i jeśli dostanie to do tego skuteczny tylko dlaczego może taka fakturę dostać?
Moim zdaniem zła konstrukcja VATu

Ani PO ani PiS ani... myśleli o tej konstrukcji zmianie co doprowadziło już do zmiany PO a i PiS to kwestia czasu jeśli nie uzdrawia chorych relacji podatkowych. Bo to co robią to leczenie objawowe.

Tu by trzeba było dłuższy wykład ale ani mam czas ani mi kto płaci za naukę a po za tym ... strajk nauczycieli :D 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, damianzbr napisał:

Nie martw się nie jestem jakimś chamem aby wyzywać. Było to w formie takiego trochę żartu, cymbał: brzmi jak mu każą.

Coś usłyszałeś i powtarzasz.

Właśnie brzmisz jak ci kazą i powtarzasz co usluszales 😄

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

to jakoś tym socjalem się nie najedli wystarczająco bo bezrobocie spadło i co raz wiecej ofert pracy na szybach sklepów właśnie dla takich jak twierdzisz nie zaradnych. przecież nauczyciel do sklepu nie pójdzie ci pracować bo mu honor nie pozwala

chyba się ludzie w tym tygodniu po zbiorowy socjal zgłosili czy się mylę 😁

Spadło bo......?

A honor pozwala brać socjal?

^_^

Opublikowano (edytowane)

Wszystko ma swoją policzalną wartość. Honor też i tylko kwestia wysokości tego socjalu i ... honor sprzedany.
Pozorem honorowości socjalu jest jego powszechność co tylko obniża honoru nominalną cenę.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ywa napisał:

Spadło bo......?

A honor pozwala brać socjal?

^_^

A to nie słyszałaś że matki miały rzucać pracę bo dostali po 500+?  jakby tak było to i większe byłoby wtedy

nauczyciele też nie biorą tego samego socjalu ?

6 minut temu, Ywa napisał:

Ja przynajmniej mam czyste sumienie i nie biorę...^_^

to jest jakieś uwłaczające że ktoś dostaje te 500+ ?

na jedno z hektarami to pewnie że nie dadzą

Edytowane przez racyl
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

na jedno z hektarami to pewnie że nie dadzą

A dlaczego nie ?

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

A to nie słyszałaś że matki miały rzucać pracę bo dostali po 500+?  jakby tak było to i większe byłoby wtedy

czyli statystyki kłamią

Opublikowano (edytowane)

jak ci dadza to idz zetorki12

7 minut temu, Ywa napisał:

czyli statystyki kłamią

te puszczane w tvn czy wyborczej ?

dzisiaj ten co chce pracować to pracuje. ofert jest mnóstwo

7 minut temu, dysydent napisał:

Bo większosć juz w Polsce 500+ nie uważa za socjal

takich co tylko myślą o 500+ jest nie wiele a reszta co pracuje traktuje to jako dodatek i na więcej może sobie pozwolić.

Ja i większość co umie poprawnie mysleć a nie cytować celebrytów z tvn wie że za ten socjal nie jest w stanie przeżyć

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

Po namyśle; z tym socjalem i sumieniem.
Muszę sie jednak przyznac do socjalizmu bo jednak dzieci korzystają/ły ze szkół publicznych i szczepionki bodaj też za darmo były.....
kraj samych "prawicowców",
co nie?

A nazywanie 500+ socjalem nie jest cytowaniem kogokolwiek co spełnieniem definicji socjalu jako takiego przez ten - tu się zgodzę - dodatek

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 minut temu, racyl napisał:

jak ci dadza to idz zetorki12

No od lipca mi Jarek obiecał ? Kłamie ??:(

Opublikowano

zadaj sobie pytanie czy tylko za ten socjal wychował byś dzieci ?

Opublikowano

No jakoś wychowuję bez . Po co takie pytanie ? Znaczy że za mało , czy co ?

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

No od lipca mi Jarek obiecał ? Kłamie ??:(

to się mnie nie pytaj , tylko jarka

Skąd mam wiedzieć który to jarek pod waszym sklepem 😎

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, racyl napisał:

zadaj sobie pytanie czy tylko za ten socjal wychował byś dzieci ?

Nie myl utrzymania z wychowaniem i nie dodawaj rodzica utrzymania do tego dodatku. Na pieluchach z tetry i kartoflach ze swojego ogrodka jak by kto musiał to i taniej a wychowane i tak moga byc na porządnych ludzi.

znów bardzo skrótowo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

No jakoś wychowuję bez . Po co takie pytanie ? Znaczy że za mało , czy co ?

no bo jakieś rarytasy ten socjal na dzieci to pytam czy tylko z samego socjalu daliby radę

1 minutę temu, dysydent napisał:

Nie myl utrzymania z wychowaniem i nie dodawaj rodzica utrzymania do tego dodatku. Na pieluchach z tery i kartoflach ze swojego ogrodka jak by kto musiał to i taniej a wychowane i tak moga byc na porządnych ludzi.

znów bardzo skrótowo

w tych czasach

Opublikowano

To nie pod Ge-eSem , To Pan Prezes Jarosław Kaczyński mi obiecał

Opublikowano (edytowane)

Gorsze od których ?

W edycji odpowiedziałeś . Pytanie nieaktualne .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

prawdziwy gejusz

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v