Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mają rozbudować Okęcie ale tak samo jest z Modlinem, Balicami, Gdańskiem i Pyrzowicami. CPK byłoby lotniskiem tylko i wyłącznie tranzytowem bo ruch docelowy do Polski byłby obsłuzony na  przez lotniska lokalne.  Kto z niego bedzie latał? Francuzi maja wielkie lotniska i dobrą ,  szybką kolej TGV by na lotnisko sie dostać. Niemcy maja Frankfurt i będzie Berlin więc pewnie polecą od siebie . Amsterdam  obrabia benelux. Kto będzie latał z CPK  a nie z tych innych lotnisk? Czemu amerykanin lecący do Chin miałby do tranzytu wybrać CPK a ne inne z europejskich lotnisk? Zastanawia mnie że Czesi , Słowacy czy Węgrzy nie wpadli na pomysł bycia komunikacyjnym hubem? 

Generalnie interesuje mnie pomysł na biznes. Jaka będzie przewaga naszego lotniska nad innymi europejskimi,  kim ma być klient docelowy  jak przejmiemy część pasażerów od innych. Na dodatek nie ma chyba lotniska w europie które obsługiwało by tylko ruch tranzytowy a lokalnego nie. To nie Dubai

Opublikowano

A słyszeliście że w Polsce rusza program szybkiej kolei magnetycznej, chyba za 7 lat będziemy śmigać 😎

Tak dzisiaj rano w tvpis jakiś profesorek na licencji PiSu mówił 

Qrła jeszcze trochę a z Japonia się zrównamy 

Opublikowano

No pewnie  - może jeszce metro w kazdej gminie.

Na razie to oni stniejących szlaków kolejowych nie mogą wyremontować.

Zetorki, myslisz że to wystarczy?  Nie lepiej żeby jakąś elekrowne atomową za to zbudowali?

Opublikowano

Nie wiem . Elektrownie nie są trendy . Kłopoty z ekologami za to pewne .

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

No pewnie  - może jeszce metro w kazdej gminie.

Na razie to oni stniejących szlaków kolejowych nie mogą wyremontować.

Zetorki, myslisz że to wystarczy?  Nie lepiej żeby jakąś elekrowne atomową za to zbudowali?

Kto był gołodupcem to zostanie nim 😄

Takie pomysły jak cpk są dla ludzi ambitych a nie takich co marzeniem jest zaledwie prąd w gniazku

Opublikowano (edytowane)

A jaki ci ambitni ludzie mają pomysł na biznes. Mówiąc najprościej jak się da  -  poco nam CPK?

Zetorki, może nie trendy ale prąd chyba potrzebniejszy tym bardzej że nasz system energetyczny jakiś mocarny nie jest. 

Jak będą jumbo jety latać smrodzić i hałasować to też będą awantury a zielonymi. Nie widzę tu róźnicy. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Nie wiem . Elektrownie nie są trendy . Kłopoty z ekologami za to pewne .

jak się im nie posmaruje to się ma kłopoty

Opublikowano

taki jak Ty to nawet nie zrozumie że ktoś może myśleć podobne jak pis, bo przecież cała reszta musi jak PO

Opublikowano

Tym bardziej że partia nie myśli , a jedynie ludzie którzy tam są .

Opublikowano (edytowane)

z CPK  plany budowy są na najlepszych gruntach przydatnosci rolniczej . ,, zachód '' powoli rezygnuje z elektrowni atomowych na rzecz odnawialnych zrudeł co jest szansą dla rolnictwa . dodatki bio paliw spowodowały zwyżke cen rzepaku , rzepak stał sie opłacalny to zwiekszył sie areał zasiewów a zmiejszył areał przenicy . na biogaz też jest sporo upraw  kukurydzy .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Z tymi remontami to byłbym ostrożny . Nieraz lepiej zbudować coś nowego .  Ważne że będą inwestycje a czy opłacalne to pewnie nie nasze głowy . Czas pokaże . 

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

No to niech zainwestują w odnawialną. Moim zdaniem najpierw trzeba zapewnić rzeczy niezbędne do funkcjonowania a potem uprawiać gigantomanię

jak wpadniesz na pomysł postawienia największej chlewni w okolicy to też będzie gigantomania

Opublikowano

Tych szlaków kolejowych . No może nie ostrożny ale jak mają budować szybką kolej to po co starą remontować . Przypomniało mi sie jak remontowali pomiędzy Aleksandrów  -Łódź  trakcję tranwajową a po dwóch latach rozebrali .

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, racyl napisał:

jak wpadniesz na pomysł postawienia największej chlewni w okolicy to też będzie gigantomania

Dlaczego?

Jak z tego zyjesz  , wiesz co robisz, wiesz po co to robisz , za co i sam ponosisz ryzyko to nie ma problemu.   Jeśli natomiast tak jak nasz rząd chcesz wybudować największą chlewnię bo we wsi obok  takie są, ale tak w gruncie rzeczy nie masz na to żadnego sensownego pomysłu to jest mocno słąbo

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Tych szlaków kolejowych . No może nie ostrożny ale jak mają budować szybką kolej to po co starą remontować . Przypomniało mi sie jak remontowali pomiędzy Aleksandrów  -Łódź  trakcję tranwajową a po dwóch latach rozebrali .

Za 7 lat to może będzie model z dykty a za 10 jakiś prototyp nadwozia wyspawany z blachy. Patrz historia polskich projektów np BWP trzeciej generacji  "Borsuk". Oczywiście bez napędu tylko na kółkach od przyczepy. W zasadzie racja z tymi remontami. Po licho naprawiać dziś samochód skoro za 7 lat będzie nowy model? 

Opublikowano

Widziałbym w tym przypadku coś na styl MMA . Może to się nazywać "Stalowa klatka-5". Rozgrzewka słowna a potem okładanie się torebkami i ewentualnie zejście do parteru metodą targania za włosy. :lol:
Lecę po popcorn.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v