Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Racyl - Ty potrafisz odpowiedzieć na pytanie czy wszystkich bierzesz na huki i próbujesz zalać własnymi domysłami? Tak, przeszkadzają mi krzyże w towarzystwie śmietniska typowego dla rowu i pobocza, przeszkadzają mi tak jak każdemu, kto uciekał na pobocze i nadział się na granitowy posąg. Nawet słupki są z plastiku. To nie jest miejsce. Nawet pola bitwy się sprząta do masowych miejsc pamięci. W kwestii różańca napisałem, że mi przeszkadza?

Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem  dlaczego mój tata katolik, zwolennik pis wiesza czerwone wstążki na ciągnikach.....ja przymykam oko i traktuję jako ładną dekorację kobiecą....przy tym szanuję tradycję, niewiem jak to nazwać...

Jednakżę co to w ogóle oznacza????????????

Spór polityczny potrafi nawet poróżnić rodzinę, kiedy przyjeżdża teść siostry z Gdynii zagorzały POwiec....starają się za wszelką cenę unikać tematów politycznych, ale jak się wezmą dwa koguty....to koniec świata, trzeba być przy nich dyplomatą ^_^.....lepiej jak każdy przy osobnym telewizorze siedzi w osobnym pokoju...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Heh jak mi się urodziła córka to dla jaj powiedziałem, żeby zawiązać - i była zawiązana. Tak kak na większości wózków zresztą... Może kiedyś zaczną w kościołach rozdawać - wszak choinkę w domu na święta stawiamy, powinniśmy wieszać, ale stawiamy.

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

a ja zapytam czy wierzycie w jakieś dziwne zjawisko nadprzyrodzone  np . zgasł silnik przez co gdzies nie pojechaliscie co wam zaoszczędziło kłopotów , cos wam sie przyśniło co zmieniło dalszy ciąg zdarzeń ?

Równie dobrze można powiedzieć że jakbyś nie poszedł na jakąś imprezę to być nie poznał swojej przyszłej żony. Czasem sa żrządzenia losu na pozór dośc dziwne i mało prawdopodobne ale jak to twaierdził Mirro - taka karma.

W temacie powiązania rzeczy nie mających nic wspólnego i wynikających z nich nieprawdopodobnych teorii  - pytaj Romana. 

1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Zauważ , że prawie zawsze w maju w dzień liścia jest deszcz albo pochmurnie przeważnie w drugiej połowie . W owoc częściej będzie ciepło i świeciło słońce . Staram się stosować do kalendarza ale nie zawsze można . 

Prawdopodobieństwo że będzie słońce lub zachmurzenie  pewnie wynosi ok 50%. Jak jest pochmurno to sie może zdarzyć deszcz bo jak słonecznie to raczej nie😋

Opublikowano

Skoro księżyc potrafi przyciągnąć wodę w oceanie i zrobić odpływ to dlaczego z chmurami miałoby nie być podobnie? Kobieta funkcjonuje zgodnie z miesiącem księżycowym. Orbita satelity jest taka, że około 28 dni księżyc ją przebywa zatem może być istotne gdzie jest księżyc a gdzie określone masy powietrza. Trzebaby poszukać czy było to badane - pewnie było.

Opublikowano (edytowane)

Ponoć to tak jest ,że jak jest odpływ to soki rośliny idą w dół i na odwrót .

Trzeba się zapytać zetorki 🤔😁

Screenshot_20190402-205327_Chrome.jpg

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Równie dobrze można powiedzieć że jakbyś nie poszedł na jakąś imprezę to być nie poznał swojej przyszłej żony. Czasem sa żrządzenia losu na pozór dośc dziwne i mało prawdopodobne ale jak to twaierdził Mirro - taka karma.

Po latach dla jednych to argument że powinno się chodzić na imprezy a dla innych że lepiej było zostać w domu.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Więc możesz to interpretować jako szczęśliwe zrządzenie losu lub nieszczęśliwy przypadek. Można też uznac że to normalne zdarzenie losowe.. Mniej wiecej tak to jest z wiekszością spraw które uznajemy jako zrządzenie losu. Bywaja pewne przypadki które są bardzo mało prawdopodobne ale jesli zdarzają sie raz na 10 mln to pewnie statystycznie da sie to wytłumaczyć tak jak szóstke w lotka

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

Racyl - Ty potrafisz odpowiedzieć na pytanie czy wszystkich bierzesz na huki i próbujesz zalać własnymi domysłami? Tak, przeszkadzają mi krzyże w towarzystwie śmietniska typowego dla rowu i pobocza, przeszkadzają mi tak jak każdemu, kto uciekał na pobocze i nadział się na granitowy posąg. Nawet słupki są z plastiku. To nie jest miejsce. Nawet pola bitwy się sprząta do masowych miejsc pamięci. W kwestii różańca napisałem, że mi przeszkadza?

Ty najlepiej człowieku tylko po polu jeżdzij bo ci wszystko przeszkadza w pasie drogowym

Ciekawe czy byłbyś taki mocny w gębie jakbyś znalazł sie w jakimś środowisku kibiców danej drużyny i powiedziałbyś że ci przeszkadza np barwa ich szalików ? .

Prawda jest taka że dostałbyś wp***dol i więcej nawet przez myśl by ci nie przeszło powiedzieć że coś ci przeszkadza

Opublikowano

A co ty za porównania tworzysz? Może drogowcy cie pobija jak bedziesz stawiał krzyż? A może ty drogowców jak beda demontować? 

Krzyże przy drogach to taki nasz folklor. W pasie drogowym który jest w gestii zarządcy drogi nie powinno sią nic takiego znajdować. Poza pasem jesli ktoś pozwala to bardzo proszę. 

Opublikowano
20 godzin temu, Ulman napisał:

No to w końcu ten Zudsucker jest państwowy czy prywatny? Dowiedziałeś się już czy nadal bedziesz w ciemnocie tkwił?

odp co to państwowe jeśli wszyscy plantatorzy 76tyś rolników to jakie jest ?

I właśnie przez taką ciemnotę i nieswiadomość jak to powinno działać nigdy u nas żadnej spółdzielczości nie będzie. Już to widze jakby jeden pajac  z drugim zareagował na słabszy wynik badań skoro sąsiad przywiózł i miał najwyższe a oni nie

nie pajacuj z twoim doświadczeniem sprawdzone przez rolników zawiązałem próbki do punktu a i b te samej odmiany z tego samego pola i z tej samej przyczepy ... jedna miała 12 druga 14 białka wiec ty wiesz lepiej ? dlatego wszyscy lub większość jadzi do Kietrza dużo lepsze warunki i cena niektórzy biorą rozliczeniu nawozy bo dają tej samej cenie co Kietrz kupuję .. a w rozliczeniu zborze coś ala niemczech 

Opublikowano
5 godzin temu, Ywa napisał:

Nie rozumiem  dlaczego mój tata katolik, zwolennik pis wiesza czerwone wstążki na ciągnikach.....ja przymykam oko i traktuję jako ładną dekorację kobiecą....przy tym szanuję tradycję, niewiem jak to nazwać...

Jednakżę co to w ogóle oznacza????????????

Spór polityczny potrafi nawet poróżnić rodzinę, kiedy przyjeżdża teść siostry z Gdynii zagorzały POwiec....starają się za wszelką cenę unikać tematów politycznych, ale jak się wezmą dwa koguty....to koniec świata, trzeba być przy nich dyplomatą ^_^.....lepiej jak każdy przy osobnym telewizorze siedzi w osobnym pokoju...

PIs ma swoje logo tak samo jak inne partie to że ktoś sobie powiesi czerwone czy biało-czerwone o żadnej przynależności nie świadczy.

Tak samo jak platlusy latają z flagą uni to nikomu nie przyszłoby do głowy od razu z mostu szufladkować ludzi z taką flagą  jako platfusy

Zwolennicy PO są na każdej wsi co widać na protokołach wyborczych a w gdańsku jest ich więcej do tego stopnia że nawet jakby im PO wylało nocnik na głowę to by powiedzieli że to deszczyk taki

Opublikowano

o to pewnie dlatego ze jsąsiadka jego siostry to 20 lat temu tańczyła z ojcem laboranta na sylwestra i tak sobie załatwił. No a jak juz by się w takim silosie robactwo wdało to byłby bal. No a finalnie każdy jeden miał by inna wizje ile zboże powinno byc przechowywane i kiedy najlepiej sprzedać. Jestem przekonany że zawsze masz najwyższe parametry ziarna a źli skupujacy cie krzywdzą i okradaja. Jest to absolutnie oczywiste i wszystko powinni upaństwowic by władza dbała o rolnika jak za komuny i by prdukowac mało i do tego gównianej jakości a żyć z tego  po królewsku.  No i maszyny tez powinny być na przydziały

już pisałem można jak w Kietrzu i można a ty skocz siebie głupka robić ... według twojej teorii a powiedz dużo było u ciebie pgr ?

3 minuty temu, racyl napisał:

Zwolennicy PO są na każdej wsi co widać na protokołach wyborczych a w gdańsku jest ich więcej do tego stopnia że nawet jakby im PO wylało nocnik na głowę to by powiedzieli że to deszczyk taki

folksdojcze i dlatego Hitlera też witali białymi stożkami 

7 minut temu, Ulman napisał:

A co ty za porównania tworzysz? Może drogowcy cie pobija jak bedziesz stawiał krzyż? A może ty drogowców jak beda demontować? 

Krzyże przy drogach to taki nasz folklor. W pasie drogowym który jest w gestii zarządcy drogi nie powinno sią nic takiego znajdować. Poza pasem jesli ktoś pozwala to bardzo proszę. 

krzyż to pikuś a to k**wa jest przekleństwem 

8b54a275375505d37617d6a47af92f1de507eb1f

niestety lewaszczynianie bardziej krzyż przeszkadza przerabiałem już takie coś syn zabił sie na motorze to im wolno i szczególności 

nie trzeba dalej szukać jak Adamowiczem walczyli z kościołem krzyże tygodniowe ceremonie w kościele oczywiscie dziennie ... i jak wszyscy wiecie

dla równowagi i kultury wrzucić do dziury na komunalnym i nara 

8 godzin temu, jarecki napisał:

a ja zapytam czy wierzycie w jakieś dziwne zjawisko nadprzyrodzone  np . zgasł silnik przez co gdzies nie pojechaliscie co wam zaoszczędziło kłopotów , cos wam sie przyśniło co zmieniło dalszy ciąg zdarzeń ?

ja zaspałem w maju do pracy w sobotę i dzięki temu żyje ...

a po drogie niewierze w takie rzeczy bardziej na rządzenie losu 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

1. odp co to państwowe jeśli wszyscy plantatorzy 76tyś rolników to jakie jest ?

2. nie pajacuj z twoim doświadczeniem sprawdzone przez rolników zawiązałem próbki do punktu a i b te samej odmiany z tego samego pola i z tej samej przyczepy ... jedna miała 12 druga 14 białka wiec ty wiesz lepiej ? dlatego wszyscy lub większość jadzi do Kietrza dużo lepsze warunki i cena niektórzy biorą rozliczeniu nawozy bo dają tej samej cenie co Kietrz kupuję .. a w rozliczeniu zborze coś ala niemczech 

1. Jak ma 76 tys właścicieli prywatnych to jest państwowe?  Ty masz braki w rozumieniu rzeczy podstawowych. Pewnie Microsoft i Apple też sa państwowe to miliony ludzi maja ich akcje. Ty czerpiesz jakąś radość z osmieszania sie?

2. No to zawoź do Kietrza jak tam najlepiej. Co cie obchodzi ze gdzieś indziej oszukują? Nikt cie tam na siłę nie wysyła. U mnie też jest jak w niemczech - kazdy powazny skup daje mozliwośc rozliczenia w nawozach. Nawet za zboze na tzw wymianę dają wyższe ceny o ok 20 pln/ tonie. A tak na poważnie to nawozy trzeba kupować na 2 miesiące przed żniwami i pewnie tak robi Kietrz a w zniwa i tak na was zarobia mimo że ci sie wydaje że nic nie zarabiaja. Pierniczyli by się za darmo żeby po pare palet albo bagów ładować jak akurat ruch przy skupie. Przeciez to dodatkowe zajęcie dla kilku osób a oni za darmo nie pracują.

Jeden Kietrz świadczy o tym że państwowe jest lepsze? Wolne żarty😷. Jako lewicowiec chciałbyś by tak było ale to bzdura. Ile u mnie było PGRów? W powiecie ze 40 i dzieki temu  mozna było się mocno obkupić ziemią a teraz wieś się starzeje i znowu bedzie sporo ziemi. 

Opublikowano
7 godzin temu, DTaras napisał:

Tak, przeszkadzają mi krzyże w towarzystwie śmietniska typowego dla rowu i pobocza, przeszkadzają mi tak jak każdemu, kto uciekał na pobocze i nadział się na granitowy posąg

cooooooooo granitowe posagi przy odrodzę gdzie ?

Opublikowano

zobaczył skostniałą tirówkę i to zaraz posąg dla niego

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

1. Jak ma 76 tys właścicieli prywatnych to jest państwowe?  Ty masz braki w rozumieniu rzeczy podstawowych. Pewnie Microsoft i Apple też sa państwowe to miliony ludzi maja ich akcje. Ty czerpiesz jakąś radość z osmieszania sie?

tylko 76 tyś wybiera zarząd itp a w apllu i mt ?? to pomysł i wszystko od początku prywatne 

Opublikowano

A co to ma wspólnego z byciem podmiotem państwowym? To tylko inne regulacje wewnatrz korporacyjne i inna forma organizacyjna. Nie jest to państwowe i masz chłopie braki logiczne i niedostatki w wiedzy ogólnej.   A spółdzielnia to pomysł i wszystko od początku państwowe?

Opublikowano

A co to ma wspólnego z byciem podmiotem państwowym? To tylko inne regulacje wewnatrz korporacyjne i inna forma organizacyjna. Nie jest to państwowe i masz chłopie braki logiczne i niedostatki w wiedzy ogólnej

jak sam napisałeś ... nie lubisz i głupoty opowiadasz o spółdzielniach niemieckich .... 

jednych i drudzy wybierają ludzi co zarządzają ... tylko jednych wybierają branża a w drugich wszyscy dodatku obstawia się stanowiskom kimś znajomym idiotą co na huju się zna 

8 minut temu, Ulman napisał:

A spółdzielnia to pomysł i wszystko od początku państwowe?

spółdzielnia to coś co kiedyś komuna pozwoliła paru prywatnym osobą ... a spółdzielnia niemiecka to coś jak by związek zawodowy dodatkowo płaci pastwo czy tam dofinansowuję wysyłają rolników na szkolenia  ... pomagają w zakupie ziemi jak i towaru .. ubezpieczają co najważniejsze są organizowane np po żniwach spotkania ze lepiej lub nie siejmy tego bo bd nadprodukcja itp  jak u nas niby jabłka 

Opublikowano

I własnie tyle ty się znasz na organizacyjnych aspektach dużych firm i jak to działa na linii udziałowcy -  walne zgromadzenie - zarzad  

Jak wybiera branża to wychodzi na to że chłopy maja zarządzać wielkim biznesem. Właśnie dlatego dzieki takiemu wyobrazeniu jak prezentujesz u nas żadnej spółdzielczości nie ma i nie bedzie. Niech by wybrali takiego osobnika jak ty. I co wtedy? Chaos i dramat bo ty nawet liczyc nie umiesz nie mówiąc i jakimkolwiek rozumieniu biznesu rolnego w skali globalnej. 

Opublikowano
27 minut temu, Ulman napisał:

Niech by wybrali takiego osobnika jak ty. I co wtedy? Chaos i dramat bo ty nawet liczyc nie umiesz nie mówiąc i jakimkolwiek rozumieniu biznesu rolnego w skali globalnej. 

a morze jednak nie ...  dobrze zarządzam wszystkim... 😎 jak już to chłopaczku to ogłasza się kandydatów lub konkurs na stanowisko a my wybieram,y najlepszego z doświadczeniem czym przedtem jakim skutkiem i doświadczeniem,  w jsw wybieram jako udziałowiec ale ale ..... 

wiec trochę jak prostak napisałeś  to nie bug aria 

mówi się ze jeśli nie jesteś w stanie czegoś wytłumaczyć  w kilku prostych słowach to tego nie rozumiesz...  czyli ty  

Opublikowano

A skąd ty wiesz który najlepszy jak nie masz  o tym bladego pojęcia?  Będziesz co najwyżej miał jakies swoje wyobrażenie oparte na faktach których i tak nie potrafisz poprawnie powiazać i zinterpretować. 

No ale do sedan - nadal twierdzisz że Sudzucker  i VW jest państwowy?

Opublikowano

No ale do sedan - nadal twierdzisz że Sudzucker  i VW jest państwowy?

no gdyby tak nie było łapka Merkel by nie działa dawno wv by jacyś shaki kupił ..   przykład qatar mógł a znaczy musiał oddać 10 akcji... ..

pyzatym jak czytałeś całe kierownictwo byłe vw zarządza cała spółką taka była ugoda przejęciu dodatkowych akcji 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v