Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

znowu ideologia i nienawiść odbierają rozum; gdyby palili mszały i biblie to nikt z obecnych nie protestował by; wg. mnie to zachowanie było bezsensowne, ale jeżeli książka jest moją własnością to mogę ją spalić lub nawet zjeść :) i nikomu nic do tego, może jedynie wyrazić swoją opinię

Ja bym protestował. Choćby dlatego aby nie wywoływać precedensu, mogącego skończyć się w niewiadomy sposób. Jeżeli potraktujesz książkę w kategorii opału albo żarcia to faktycznie nic nikomu do tego. Ale jeśli wszystkim ogłaszasz że w ten sposób właśnie walczysz z czymś, a pewnie chodzi o wypociny autora, to już zaczyna się kruchy lód.

Opublikowano
43 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Jak chcę oglądam Trwam i nienawiści nie widziałwm . Oglądam też Tvn , Polsat ,Tvp i porównuje czy to wszystko się zgrywa .

Tam dają zaczątek do nienawiści. Pchaja pod beret jakie to zło nas wszystkich spotkało przez Tuska, liberałów, komune , postkomune, Rosję, Niemcy, UE, żydów masonów oraz LGBT. U ludzi prostych to prowadzi do nienawiści. 

Możesz mi zdradzić co to jest GK do którego pogladów mi najbliżej?

Opublikowano

Ulman ale to tylko dobór prelegentów w tych mediach. Może nawet zamierzony, aby zachować wyrazistość. Niestety ci ludzie przynoszą tam swoje frustracje i przelewają na widzów. Samo cykliczne zapraszanie tam Macierewicza to już spory ładunek emocjonalny. 

Opublikowano (edytowane)

Palenie/niszczenie treści, zakazywanie czy nakazywanie to forma agresji już sama w sobie i pogardy.
Ja lepiej wiem co masz czytać bo jeśli przeczytasz zrobisz sobie krzywdę. Skąd wiem? bo czytałem. Dlaczego mi nie zaszkodziło? bo .... i cokolwiek bym tu nie odpowiedział miałbyś prawo wypalić mnie w ryja.

A czytajcie słuchajcie i oglądajcie co tylko chcecie i poznawajcie wszystko co tylko można poznać o czym dowiedzieć. Po tym jak to ocenicie i postąpicie co najwyżej ja ocenię was ale tylko na swój prywatny użytek. 
I ryj cały i szacunek i zaufanie do drugiego człowieka.

ogloszenie;
Teksty zakazane z przeznaczeniem na publiczne palenie drukuję, oliwą papier nasycam a na potrzeby cudów samospalenia herezji drukuję na nitrocelulozie! ;) 
Plastikowych podobieństw bożków nie wykonuję ze względu na przepisy antysmogowe

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Dziewczyna nawiedzona . A ja myślałem że rodzice robią na dzieci i dla dzieci . Bynajmniej ja się tak czuję i to robię .

Jak chcę oglądam Trwam i nienawiści nie widziałwm . Oglądam też Tvn , Polsat ,Tvp i porównuje czy to wszystko się zgrywa .

Wiesz co oznacza bynajmniej ? Z pewnością zupełnie coś innego niż przynajmniej .

Opublikowano

Dysydent - Ale co tu oceniać? Nikt tak do końca nie wie co autor miał na myśli. Może bardziej to co napisał miało zmuszać do wysnucia własnych wniosków, niż zgadzania się z jego wizją? 

18 minut temu, dysydent napisał:

ogloszenie;
Teksty zakazane z przeznaczeniem na publiczne palenie drukuję, oliwą papier nasycam a na potrzeby cudów samospalenia herezji drukuję na nitrocelulozie! ;) 

Czyżbyś robił normalnie w "Pronicie" Pionki?😂

Opublikowano (edytowane)

zbyt poważna pierwsza cześć odpowiedzi jak na niepowagę zjawiska.

Pronit istnieje czy tez poszedł "na przemiał"?

18 minut temu, mirro napisał:

A czytałeś kiedyś, coś, w masce p.gaz? Zaręczam że nic nie jest w stanie zaszkodzić czytającemu. Szczególnie jak pot zalewa oczy.🤣

a słusznie. pracownicy przy nitrocelulozie powinni w tych maskach dla bezpieczeństwa.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

idąc dalej tym tokiem rozumowania to można by napisać że stowarzyszenia lewackie które atakuje innych ludzi zacheca TVN ? A  tv trwam teraz w piątki organizuje marsze drogi krzyżowej ?    jak ktoś ma zryty łeb to zawsze znajdzie sobie zródło inspiracji czy to ksiązka , czy gra na kompie . ale nic nowego sie ostatnio nie pojawiło razem z szeroką  ofertą tv , to wszystko było , tylko informacja o tym była miej dostepna .

Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

a słusznie. pracownicy przy nitrocelulozie powinni w tych maskach dla bezpieczeństwa.

Ja tu miałem na myśli własne doświadczenia w czytaniu w masce.😁Pamiętam jak dostałem karę taktyczną na unitarce na ZMECHu. W podczas powrotu z zajęć taktycznych pluton śpiewał a ja darłem ryja w masce czytając regulamin ogólny tak aby ich przekrzyczeć. Ale coś zrozumiałem na całe życie.

Opublikowano (edytowane)

no no właśnie w tej drukarni teksty zakazane, to pracownicy ....
zeby klient się nie czepiał bo to specyficzny klient

Oj ! chłopaki w CD Projekt wiedzą o watahach bajkożerców? toż Wiedźmin zagrożony.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tam dają zaczątek do nienawiści. Pchaja pod beret jakie to zło nas wszystkich spotkało przez Tuska, liberałów, komune , postkomune, Rosję, Niemcy, UE, żydów masonów oraz LGBT. U ludzi prostych to prowadzi do nienawiści. 

Jaki zaczątek dały media antypisu
Nie zgadasz się z LGBT - jesteś homofobem.
Nie zgadasz się UE - nie jesteś prawdziwym europejczykiem.
Nie zgadzasz się z feministkami - jesteś seksistą.
Nie zgadzasz się z polityką imigracyjną UE - jesteś ksenofobem.
Pytasz o dziwny majątek żony zabitego prezydenta - mowa nienawiści!
Idziesz w patriotycznym marszu- jesteś faszystą.
Wyznajesz katolicyzm - ciemnogród!!!

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem napisać coś o otoczce baśniowej Religii i bajędach czysto folklorystycznych jako to smoki zrzucające gwiazdy na ziemię (jakby bodaj jedna się mogła tu zmieścić) industrialny charakter jądra ziemi ze specyficzną załogą czy filharmoniczny próżni kosmicznej i jako nauka ścisła wykładane to wszystko przez oszustów którzy najlepiej wiedzą o wartości tego wszystkiego co tym gorzej o nich świadczy bo w ciemię bici nie są.
...i napisałem.
Ludzie! dwudziesty pierwszy wiek i tyle kasy poszło na waszą edukację. Wszystko na marne?

Tylko po tym co napisałem nie zmieniać mi tam Apokalipsy (np. w ramach reformy edukacji) bo literacko i artystycznie jak klimat świadomości epoki obrazujące dzieło to przednie i w takich kategoriach tylko a nie praktycznych i dosłownych traktować to wszystko należy. A Prawdy rzeczywistej i tak trzeba szukać na własną rękę i każdy po swojemu.
Korzystając ze wszystkich dostępnych źródeł (choćby i niektóre zakazane)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To tak z mądrości ludowych zasłyszanych przy ognisku.

Dysydent a jak wytłumaczyć, opisać słuchającym tego co doświadczyło się w czasie np proroczej ekstazy?  I to jeszcze tak żeby nie przestraszyć i od razu nie zaprowadzili Cię nad urwisko? No tylko roztaczając wizję walki dobra ze złem i to jeszcze taką gdzie dobro zwycięża.
Tym bardziej że prawdopodobnie próbuje się opisać istotę międzywymiarową.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Wiesz co oznacza bynajmniej ? Z pewnością zupełnie coś innego niż przynajmniej .

Kartofle ziemniaki pyry każdy wie o co chodzi . Daj już spokuj czy też jesteś  nawiedzony .

Opublikowano

Z tym że to zupełnie co innego w przeciwieństwie do nazewnictwa ziemniaka .

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, mirro napisał:

To tak z mądrości ludowych zasłyszanych przy ognisku.

Nie wiem czy przypadkiem ale dobrze jakoś tak Twój wpis temat mój dzisiejszy zamyka bo coż więcej jeszcze można aby się nie powtarzać?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał:

Tylko po tym co napisałem nie zmieniać mi tam Apokalipsy (np. w ramach reformy edukacji) bo literacko i artystycznie jak klimat świadomości epoki obrazujące dzieło to przednie i w takich kategoriach tylko a nie praktycznych i dosłownych traktować to wszystko należy. A Prawdy rzeczywistej i tak trzeba szukać na własną rękę i każdy po swojemu.

To może w kwestii prawdy obiektywnej.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/jaga-kolejna-czescia-legend-polskich-od-allegro-wideo

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Tak zaczątek nienawiści . Tak jak Kaczyński chce z UE wyprowadzić . Zastanawiam się kto ci każe tak pisać . 

To obrońcy demokracji to prostacy  jak ziali  nienawiścią do rządu czy do Ogórek . 

9 minut temu, zetorki12 napisał:

Z tym że to zupełnie co innego w przeciwieństwie do nazewnictwa ziemniaka .

Może to forum to za niski poziom dla ciebie . Wszyscy zrozumieli pewnie ty też . Chociaż wiesz że jest nie raz mylnie pisane .

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v