Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie denerwuj się.. szykuj się   na rozkulaczanie i zapis, nas na listę 🤣

Opublikowano

Wrócą stare dobre czasy które z rozrzewnieniem  wspominał pan w traktorze. Wtedy sie miało 10 swiniów,7 ha zytka i 3 krowy a zyło sie jak panisko i na traktor i chałupe starczało . 

Opublikowano
9 minut temu, ogarek napisał:

Nie denerwuj się.. szykuj się   na rozkulaczanie i zapis, nas na listę 🤣

A kto by ci zirmię zabierał . Masx to w niej za***rdalaj . Ja od ciebie kupię i sprzedam i w jeden dzień za robię  tyle co ty z hektara . 😁😁😁

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, zetorki12 napisał:

Do jakiego pala ??

Głodnemu tylko chleb na mysli :D                      sprawnosc to też umjejętnosc kombinowania gdzie zarobić a się nie narobić      

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

za robisz?  Czyli ze jak? 

Skoro takiś sprawny to czemu socjalizm i rozdawnictwo popierasz ?

Bajek nie czytasz ? W lotto nie grasz ? Znasz kogoś kto by darmochy nie chciał ?

Opublikowano
2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Rostowski coś powiedział . Teraz już w mediach go nie ujżysz . Abyś ty Mirku za jakiś czas się nie chował .😉

Ale ja to tylko ostrożny pesymista jestem. Na zbyt wiele nie liczę, swoje miejsce znam i wyżej wała nie podskoczę. Robię swoje. Jednak, z reguły, mam w zapasie jakiś plan "B". No tak mnie perfidnie wyszkolili.:lol:

Opublikowano

Ludu, ludu  PKS - y bedo znowu 😁 Zbychu kartofle na targ dowiezie 🤣

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, zetorki12 napisał:

Bajek nie czytasz ? W lotto nie grasz ? Znasz kogoś kto by darmochy nie chciał ?

Co wieczór bajki Romana czytam w lotto nie gram a co do darmochy to każdy chce tylko nikt nie chce przyjąć do wiadomości że nic za darmo nie ma i dostaje to co mu państwo zabierze. Czym więcej beda chcieli zabrać tym więcej ludzi będzie kombinować jak to ominąć. Wiekszość potrafi jedynie łyknąć jakies hasło ale nie maja pojecia co się za tym kryje i obronić swojego zdania.więc tak samo łykneli ściemę że im państwo nic nie zabiera a za wszystko płacą ci oszuści od vatu złe zachodnie korporacje i pazerne banki. Nieswaiadomość to stan błogosławiony , także przez  rzadzących

Najśmieszniejsze ale jednocześnie uwłaczające intelektowi nawet bardzo średniego przeciętniaka  sa grafiki w TVPIS. Pokazywali że poparcie dla 500+ na pierwsze dziecko i dla 13 emerytury jest ponad  80% i swiadczy to o poparciu dla piątki Kaczyńskiego . Poparcie dla darmochy na poziomie ponad 80% ! Co za niespodzianka 🤣 Bbuuuucchhhaaaachaaaa🤪

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Romanowi dziś chyba smartfon się zawiesił i do chałupy nie może się dostać 🤣

Opublikowano

80% takie niskie? Toż to 100% powinno być jak nic. W tak katolickim kraju, przepełnionym miłością bliźniego, współczuciem i zrozumieniem dla potrzebujących? No kpina jakaś a nie TVP. :lol:

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Ulman napisał:

Co wieczór bajki Romana czytam w lotto nie gram a co do darmochy to każdy chce tylko nikt nie chce przyjąć do wiadomości że nic za darmo nie ma i dostaje to co mu państwo zabierze. Czym więcej beda chcieli zabrać tym więcej ludzi będzie kombinować jak to ominąć. Wiekszość potrafi jedynie łyknąć jakies hasło ale nie maja pojecia co się za tym kryje i obronić swojego zdania.więc tak samo łykneli ściemę że im państwo nic nie zabiera a za wszystko płacą ci oszuści od vatu złe zachodnie korporacje i pazerne banki. Nieswaiadomość to stan błogosławiony , także przez  rzadzących

.....

wielu ma nadzieję że darmo dostanie to co innym zostanie zabrane nie jemu bo przecież on nic nie ma to co mu zabiorą?

Głowa mnie dziś.... grypa czy co?  ale tak prosty wniosek i chory wyciągnie.
Niestety jest wiele racji w takim rozumowaniu tylko należało by się martwić na jak długo i jak wiele tym "innym" wystarczy?
Nawet już spotykam się z opiniami rzucenia biznesu lub nawet dobrze płatnej ale ciężkiej pracy po tych "piątkowych" wynalazkach z łatwo przewidywalnym komentarzem.
Zbliżamy się do pewnej granicy i co należy zrobić aby jej nie przekroczyć? ktokolwiek by tych wyborów nie wygrał.
Z etatowego pracownika zdziera się daniny na poziomie obciążeń butelki wódki. Może to i plebs ale też rozumny. Najwartościowsi nadal wyjeżdżają (kolejne praktyczne przykłady widzę w okolicy)
może ta głowa mnie dlatego...
Koncentracja kapitału to nie tylko polski problem ale polski problem że tu mogą zaistnieć warunki konieczności naprawy tego stanu pierwej niż gdziekolwiek indziej.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Jak chcesz sądzić to zamień się stronami . Jak chcesz wiedzieć  co gadają o królu to przebierz się za poddanego .

55 minut temu, ogarek napisał:

Ludu, ludu  PKS - y bedo znowu 😁 Zbychu kartofle na targ dowiezie 🤣

Coś ci się przypomina jak za PRL jechałeś . Omamy i jeszcze raz omamy .

29 minut temu, Ulman napisał:

Pewnie 20% emerytów ma demencję i ne wie o co pytaja. Gdy pytaja o 500+ to pewnie 5% jest nienormalna a 15% pijane i tez nie wie o co chodzi.

Pewnie te 20 % to ezbeki .

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

No i teraz właśnie byle pętak chciałby sądzić i lepiej wie co jest sprawiedliwe i jaki powinien być wyrok. Dokładnie jak za Lenina.

A czemu esbecy mają być przeciwni by dostać coś za darmo?  Jesli możesz to wyjaśnij bo niezwykle mnie to zaciekwaiło.   

Opublikowano (edytowane)

Jak komunista zapowiedział powrót do przeszłości to  jakie inne  skojarzenia ? PRL bispo kaczemu. Toć wodzu nigdy się nie myli i wie co ciemny lud chce. 🤣

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ustawić się w kolejce bo się przebijacie kto pierwszy chce być przy korycie . Mogę wam poświęcić troche czasu bo grafik mam napięty .  Co sądzicie o Bonim  bo się coś wy łamał      w głosowaniu za akta 2 . Czyżby spowodowało te 5 miejsce na liście ? I wy jesteście podobni .

Opublikowano

Kogo jakiś BONI obchodzi i jakie ma miejsce? ... Chciał to się włamał, co tu za problem ? 

Opublikowano
14 minut temu, ogarek napisał:

Kogo jakiś BONI obchodzi i jakie ma miejsce? ... Chciał to się włamał, co tu za problem ? 

W PISie się nie wyłamują więc to dziwne.

Zbychu, czemu esbecy mieliby nie chcieć darmochy? Możesz to jakoś wyjasnić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v