Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

,ogarek   ,a byłeś w grecji ,problem grecji , hiszpani  to przede wszystkim wysokie bezrobocie  , można by sie zastanowić na co grecki rząd pożyczał ale na co polscy  porzedni włodarze zadłużali panstwo ?   teraz to wiadomo , a   na  co  porzyczała PO . To jeszcze napisz  co ojciec naródu ukradł .tylko nie powałaj sie na srebrną .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Co się chłopie zastanawiać przecież wiadomo że na PO się zwali jakby co.?😁

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

co ojciec naródu ukradł

A kto to taki ??o.O

Opublikowano

Prywatne szkoły mogą odmówić przyjęcia dziecka, dlatego że ich rodzice są politykami narodowo-konserwatywnej partii Alternatywa dla Niemiec (AfD), i nie jest to dyskryminacja - do takiego wniosku doszli prawnicy landu Berlin w specjalnej ekspertyzie.

tak się Niemcy bawią w demokrację

D2qCf_OWsAAIsad.jpgumieją się urządzić :) (chyba, że fotomontaż)

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

po co nam lotnisko jak bedzie w niemczech , po co nam przekop mierzei jak wykopie rosja https://fakty.interia.pl/swiat/news-rosyjskie-plany-przekopu-mierzei-wislanej,nId,2907540     , nie traktujcie posta poważnie .

Tiaaaaa tylko zapomnieli że jeszcze trzeba kanał żeglowny w zalewie pogłębić i to samo w porcie w Elblągu zrobić żeby coś większego jak motorówka mogło tam wpłynąć.
Przygotowanie i obadanie inwestycji poraża.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, 12zbyszko napisał:

Ogarek . Gadasz jak stary pryk . To tak jakbym słyszał swojego teścia . Nie bierz dopłat bo ci gospodarkę zabiorą . Ja już swoje dzieci wychowałem za PO . Tak że PO guwno mi dało . Tyle że z lewym paliwem po wsi jeździli .

PIS dobry bo PISda. I nie ma znaczenia że z twoich podatków.  

Psychika ludzka tak jest skonstruowana ze takie rzeczy docenia. Dokładnie tak działa to w sklepach agd - telewizor za 1299 i do tego bon na 200 pln gratis zamiast gołej ceny 1099 pln. Ludzie wolą kupić za 1299 i dostać bobn zamiast zapłacić 1099 . 

4 godziny temu, jarecki napisał:

spora liczba tu osób piszą ze teraz rozdają o potem nasze dzieci bedą oddawać i co z tego , zyjemy tu i teraz jak dają to trzeba sie cieszyć bedzie trzeba zacisnąć pasa to sie zacisnie , a co może być gorzej , za poprzedniej dekady a nawet dwóch , nikt nic niedawał i każdy zył , poza nielicznymi , którzy nie widzieli swiatełka i targneli sie na swoje zycie z przyczyn ekonomicznych . podatki vat i tak jest wysoki to wyższy być nie może , oszednosci też nam nie przejmą .po co sie martwić co bedzie za nascie lub kilkadziesiąt lat , nawet niewiadomo co za 5 lat bedzie , 

Tak jak mój pracownik. Dostanie pare złoty to od razu król zycia. Przepieprzy na bzdury a potem na papierosy nie ma. Żadnego pomysłu na siebie w dalszej perspektywie. Mi to pasuje bo zawsze wraca jak spłukany i sie drogo nie ceni bo wiecznie jest w punkcie wyjścia. 

2 godziny temu, jarecki napisał:

po co nam lotnisko jak bedzie w niemczech , po co nam przekop mierzei jak wykopie rosja https://fakty.interia.pl/swiat/news-rosyjskie-plany-przekopu-mierzei-wislanej,nId,2907540     , nie traktujcie posta poważnie .

Po co nam przekop nikt nie potrafił odpowiedzieć podobnie jak na pomysł lotniska. Zrobi się a potem jakoś to bedzie. Najprawdopodobniej tak jak w Radomiu

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

PO też dawało swoim wat . PIS też daje ale wszystkim i legalnie . Jak chłop kupił maszynę to za tydzień już była skarbówka , wiec nie pieprz wierszy . Chcesz kupić agd to kupuj na ole . Zawsze będą tacy co będą chcieli bon drudzy komórkę za złotówkę a trzeci na raty . Ważne aby kazdy był zadowolony . 

Już ci kiedyś pisałem po co przekop mierzei . Ale do ciebie nie dociera . Gdybyś musiał się pytać za kazdym razem sąsiada aby dojechać do swego pola to też byś chciał się uniezależnić . Prościej się nie da . 

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

Jak dawali swoim vat to czemu ich za tą grabierz 260 mld nie zamykają? 

kiedy była skarbówka u chłopa i po co?

Wiem że mogę kupić gdzie chcę ale nie w tym rzecz. Ludzie łapią się na numer z czymś gratisowym mimo ze i tak za to płacą. Tak samo jest z rozdawnictwem PIS.

Opublikowano

Logika Zbycha jest prost trza kraść  bo pis pozwala ...teraz to każdy jest potencjalny złodziej jak składa o zwrot 

Opublikowano

Dlaczego z góry zakładasz że to zły pomysł i chybiona inwestycja ?

Opublikowano

Nie wierzę że  jesteśmy w stanie dogonić koncerny które opracowują technologię aut elektrycznych od 20 lat. No i do tego bedzie to państwowe.

Jesli chcemy przejść na hybrydy czy elektryki to jest to banalnie proste - musi sie konsumentowi opłacać bardziej niż tradycyjna spalinówka. Jeśli naprodukują elektryków  a w eksploatacji i zakupie nie będzie preferencji to własna fabryka nic nie da. No chyba że wybudują ja by dać ludziom pracę. 

Opublikowano

No z takim podejściem , to nigdy nic naszego nie wyprodukujemy .

Opublikowano

Widzę że największy orędownik PO, jest w wieku mocno po prokreacyjnym, skoro wykazuje niskie zainteresowanie programem 500+, a sądząc po treści wypisywanej do mnie na pw. bardziej zainteresowany jest  małżeństwami jednopłciowymi.

Opublikowano

Czaiłeś się cały dzień z tym ? :D

Twoje treści  znikają a kupa gnoju zostaje .;) ''Mistrzu ''. 

Opublikowano
40 minut temu, ogarek napisał:

Logika Zbycha jest prost trza kraść  bo pis pozwala ...teraz to każdy jest potencjalny złodziej jak składa o zwrot 

To jest twoja logika . Mi chodziło że skarbówka kontrolowała chłopa a ci co wyłudzają miliony spali spokojnie . Słuchaj uchem a nie brzuchem .  

• Like 1
Opublikowano

Toć sam pisałeś że wszyscy kradną i Twoim zdaniem każdy coś ukradł .Ot proste myślenie  dla obrońcy sobie równych . Kto tu broni oszusta wszech czasów  wyjętego spod prawa bo prawo to on ? 

Opublikowano

Rzucił bym Ci  z czystym sumieniem bo dla mnie złodziej nie ma żadnego  usprawiedliwiania . Ale teraz ponoć kradną mniej  ale ci z PO i z Psl :D

Opublikowano

A po co mi nagroda ? ..to kwestia zasad ,wychowania  poglądów  itp.  

Jak można być przeciw złodziejstwu jak Ty i jednocześnie bronić ''swoich '' bo wszyscy przecież kradną .Toć to paranoja jakaś ?   

Opublikowano

Najpierw zabiorą ,nakradną  sobie a potem dadzą ? To ja wolę niech nie zabierają i nie dają .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v