Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, chyba dyskutujecie o dwu różnych sprawach. Dlatego dyskurs przybiera formę tego, co to go prowadziło dwu starożytnych uczonych tj Tales z Miletu i Sedes z Bakelitu.😀

• Haha 1
Opublikowano

Ten Roman to ma chyba papiery od psychiatry? Bo jak wytłumaczyć to co on tu tworzy ?.... to jest jakiś cyrk na kołach. 

Opublikowano

No niestety , ale dla "takich" trzeba mieć wiele wyrozumiałości . Najczęściej to ma jakieś podłoże .

Opublikowano

No to niech tam ci ktoś obetrze te fluki ... Czy znowu nie ma kto ? :D

Opublikowano

Pisz chłopie pisz bo AF upadnie. 😀Moze się dodziobiesz jakiej nagrody za te nic nie warte wpisy.Udawaj poloniste bo tylko udawanie ci dobrze wychodzi. 

Opublikowano
Dnia 20.03.2019 o 07:03, Ywa napisał:

Ok zrozumiałam... żeby jednak tylko przedmiotowo nie podchodzić do tego tematu.

Sama zawodówka może  grozić w jakims stopniu upośledzeniem z powodu  braku przedmiotów humanistycznych i innych ogólno rozwojowych w dobrym postrzeganiu rzeczywistości i jej oceny, relacji międzyludzkich itd

Technikum podnosi również samoocenę.

:) 

Masz rację samoocenę jedynie bo umiejętności to tam nie zdobędziesz potem jakies studia zaoczne na prowincjonalnejuczelni i mamy magistrów jak ta lala banda idiotów nic więcej

Opublikowano

Strasznie ciężko u cIEBIE przechodzi kryzys wieku średniego . Może kup sobie jakiś upominek , to frustracja ci przejdzie .:D

Kuźwa - Wielki ktoś - nieznany przez nikogo , z rozdętym ego . Spadaj na szczaw głąbie .

Opublikowano

znacie jakis gornikow ???? praca na dole zle wplywa na psychike, ciagle zagrozenie, naprawde trudne warunki pracy, my w lecie troche sie spocimy w kabinie ciagnika-a on tak ma stale, temperatura, wilgotnosc, zapylenie,halas- nawet zdrowy mozg musi ucierpiec.............

ciekawe czy zwykly rolnik moze sprowadzic sor z zagranicy-nie musi byc nawet 40 % taniej- co z uprawnieniami ??? mozna e-mailem wyslac skan ?? niemcy to honoruja ?? jak wyglada wysylka , co z kontrola na lotnisku ?? jak wyglada wysylka za granice-jeszcze niedawno wiekszosc polskich sprzedajacych nie zgadzal sie na wysylke za granice. co ze zwrotem vat-u chyba mo melwersztoje[fonetycznie] sie nazywalo...

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Strasznie ciężko u cIEBIE przechodzi kryzys wieku średniego . Może kup sobie jakiś upominek , to frustracja ci przejdzie .:D

Kuźwa - Wielki ktoś - nieznany przez nikogo , z rozdętym ego . Spadaj na szczaw głąbie .

Widzę że bardzo Cie mój wpis dotknął pewnie w opisany przezemnie sposób zdobyłeś wykształcenie oj boli to całe życie niestety to taki kac co nigdy nie mija

Opublikowano (edytowane)

Stasiu , to nie do Ciebie . Do marko-kolo to było . Znaczy do o- garnka to było .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

...

ciekawe czy zwykly rolnik moze sprowadzic sor z zagranicy-nie musi byc nawet 40 % taniej- co z uprawnieniami ??? mozna e-mailem wyslac skan ?? niemcy to honoruja ?? jak wyglada wysylka , co z kontrola na lotnisku ?? jak wyglada wysylka za granice-jeszcze niedawno wiekszosc polskich sprzedajacych nie zgadzal sie na wysylke za granice. co ze zwrotem vat-u chyba mo melwersztoje[fonetycznie] sie nazywalo...

Jeszcze jeden konflikt teorii z praktyką bo niby unia jeden obszar gospodarczy a na wielu produktach np sor napisane - dopuszczone do sprzedaży na terytorium Polski

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Widzę znowu omany dopadły. Ach ten nikomu nie znany  marko 😀 Nikomu nie będziesz tu rozkazywal panie z rozdetym ego znany na całe AF. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

znacie jakis gornikow ???? praca na dole zle wplywa na psychike, ciagle zagrozenie, naprawde trudne warunki pracy, my w lecie troche sie spocimy w kabinie ciagnika-a on tak ma stale, temperatura, wilgotnosc, zapylenie,halas- nawet zdrowy mozg musi ucierpiec.............

ostatnio chyba mają otwierać pszesyłki z chin przy wjezdzie na obszar celny polski  bo były wałki   chodzi o  vat  , zależy jakie jest prawo w niemczech i kto według  tego prawa może kupować ŚOR , czy dostepne są dla każdego czy jednak jakieś uprawnienia . Np. z czech można wszystko sprowadzić kurierem nawet  ,, dopalacze '' jak ktos jest w stanie poczekać kilka dni .   Górnik dołowy zawód jak zawód , przyzwyczajasz się , a stres jest w kazdej pracy tylko musisz umieć sobie  z tym radzić bo od twojej decyzyji  może zależeć życie innych ,a dopisze ze znam goscia który ma prace na stanowisku dyrektorskim i jak coś sie niezgadza to spi 2 godziny na dzień , ot taki stres 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Stasiu , to nie do Ciebie . Do marko-kolo to było . Znaczy do o- garnka to było .

Można zmienić nazwisko gorzej zmienić przyzwyczajenia .

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

1.oj dziękuje ja mam płacone od dni roboczych wiec czasami mam 5 czasami 3,6 a teraz za gr mam więcej samego dodatku 600zł  

2.czy ty nie jesteś już tym cymbałem co pisałem ? wypisałeś jedno badania ie czyli pwc150  określę ci to dla twojej słabej główki badania od wydolności do sprawdzania psychiki

3. czy w razie stanu kryzysowego nie spanikuję nie bd się ratował po trupach  czyli morze ktoś prze zemnie zginąć na akcji po zacznę odpierdalać trzodę 

coś w tym stylu 

4. Wymień mi 3  preparaty tańsze i niemca 40% jak u nas

5. znów sedna sprawy  ty nie pracujesz nie szkolisz się nie rozwijasz się ....... ja zrobiłem prawko c+e i inne kursy sama doktor powiedziała prawko na 2 lub inne lata dla młodzieży co rocznik młodszy to gorsze badania zapytałem dlaczego? słuchawki te co wkłada się do ucha moda i smart fon w nocy naświetlanie oczu  ... u ciebie ile było okularnic jedna w klasie ?   a dzisiaj ?  

6.z drugiej strony z kont ty znowu wiesz ??? nie pracujesz nie spotykasz nigdzie młodszych ludzi wchodzących na rynek pracy a ryjesz jak byś wszystkie rozumy zjadł 

7. physical education   Wychowanie fizyczne Wychowanie fizyczne (wf, WF) – zamierzone i świadome działanie ukierunkowane na kształtowanie postaw (tj. stosunku do ciała i fizycznego funkcjonowania) oraz postaw prospołecznych (tj. stosunku do życia i innych ludzi, przekonań i wartości moralnych), a równocześnie nastawione na wspieranie rozwoju fizycznego i zdrowia oraz kształtowanie trwałego obyczaju aktywności fizycznej i troski o wydolność fizyczną, sprawność motoryczną i prawidłową postawę ciała 

tylko wyznacznik dla klasy roboczej 🤪

1. Każdy ma płacone za wykonaną pracę więc to zupełnie normalne.

2. PWC - physical (fizyczne) , working (praca/pracuje)  capability (zdolność/przydatnosć) . To jest parametr określajacy przydatność do pracy fizycznej.. To że masz kilka pytań badających psychikę jest oczywiste bo nikt nie chce idioty który może jakieś nieszczęście może na ludzi i sprzęt sprowadzić.

3. Ty panikować nie będziesz bo słabo kumasz co sie wokół dzieje.

4 Nie umiesz podeprzeć przykładami swojego twierdzenia że płacimy za chemię 40% więcej jak niemcy? No Roman, nie bądź gamoń

5. Co ci pani doktor mówiła nie ma znaczenia bo ty i tak nie rozumiesz co się do ciebie mówi. Sprawa jest czyto arytmetyczna. Na ziemi jest 7,5 mld ludzi i srednio żyja 70 lat. To oznacza że w każdej z 7 grup wiekowych  (0-10, 11-20. 21-30 itd) jest ok 1 mld ludzi. Pytam się jak jest mozliwe że 1 mld nastolatków jest zagrożonych głuchotą. ? Ci w Kenii, na Grenlandii, w Mongolii nie wspominając o biedzie w Indiach czy ameryce południowej gdzie o smatfonach nie ma mowy., są zagrożeni?

6. Z kont ty wiesz z kim ja sie spotykam i ile ja pracuje? 

7. Jak zwykle bezmyslny. Physical education to przedmiot w szkole a tobie określają physical workiing capability . Jesli to pierwsze to wychowanie fisyczne to pwc jest zdolnością do pracy fizycznej czyli czy zdrowy chłop do łopaty się nadaje.

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Masz rację samoocenę jedynie bo umiejętności to tam nie zdobędziesz potem jakies studia zaoczne na prowincjonalnejuczelni i mamy magistrów jak ta lala banda idiotów nic więcej

Jak po studiach sa idiotami to co powiedziec o tych po zawodówce? Widze ze jesteś kolejnym pałającym niechęcią do edukacji.

55 minut temu, jacus napisał:

1.znacie jakis gornikow ???? praca na dole zle wplywa na psychike, ciagle zagrozenie, naprawde trudne warunki pracy, my w lecie troche sie spocimy w kabinie ciagnika-a on tak ma stale, temperatura, wilgotnosc, zapylenie,halas- nawet zdrowy mozg musi ucierpiec.............

2. ciekawe czy zwykly rolnik moze sprowadzic sor z zagranicy-nie musi byc nawet 40 % taniej- co z uprawnieniami ??? mozna e-mailem wyslac skan ?? niemcy to honoruja ?? jak wyglada wysylka , co z kontrola na lotnisku ?? jak wyglada wysylka za granice-jeszcze niedawno wiekszosc polskich sprzedajacych nie zgadzal sie na wysylke za granice. co ze zwrotem vat-u chyba mo melwersztoje[fonetycznie] sie nazywalo...

1. Nikt ich tam nie trzyma. Są tysiące zawodów na świecie i maja wybór. Budowlaniec też mioze codziennie spaść z rusztowania i nikt się nie uzala.

2.  Moje zdanie jest takie. Oficjalnie nie można ani wwozić na teren RP ani tu używać bo to jest regulowane naszymi przepisami o rejestrowaniu ŚOR.  Stosowanie też  niedp[uszczalne bo u nas nie są zarejestrowane. Nie wiem jakich papierów wymagaja niemcy by sprzedać ale jestem pewien że jak ktoś będzie u nich chciał wydać sporo euro to sposób się znajdzie. Vat zapewne nie odliczysz bo potem musiałbyś go naliczyc i odprowadzić u nas i byłby slad  że nakupiłeś nierejestrowanej u nas chemii. Co do logistyki to moim zdaniem żadnego lotniska- tylko odbiór osobisty, kasa do reki i minimum papierów.  

Niestety to wiedza raczej nieprzydatna bo nie ma takich cudów jak 40% róznicy w cenie . To jedynie urojenia Romana

Opublikowano (edytowane)

No patrz zbychu poudawaj że Cię tu nie było wcześniej. Nic nie wskorales nikogo nie przekonasz do ciemnogrodu i dalej masz jeden nedzny głos. 

13 minut temu, 12zbyszko napisał:

Można zmienić nazwisko gorzej zmienić przyzwyczajenia .

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Ogarek .Widzę , że ty obserwujesz forum i jak ci coś podpasuje  to wtedy atakujesz . 

Byłem i jestem i tak samo mam na imię . 

Napisz nieraz coś mądrego aby komuś się to przydało . Krytykować każdy potrafi .

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

No napisz , napisz bo widać czatujesz tylko  w jednym temacie.  Masz jakąś wiedzę o rolnictwie ,dopłatach itp.  chętnie poczytam i może wymienimy się wiedzą jeśli takową posiadacz .Na razie nie masz się czym pochwalić więc rozumiem że piszesz o sobie  - trochę to żałosne ale  jaki   '' specjalista ''  taki dorobek .:D

Opublikowano
38 minut temu, Ulman napisał:

1. Każdy ma płacone za wykonaną pracę więc to zupełnie normalne.

2. PWC - physical (fizyczne) , working (praca/pracuje)  capability (zdolność/przydatnosć) . To jest parametr określajacy przydatność do pracy fizycznej.. To że masz kilka pytań badających psychikę jest oczywiste bo nikt nie chce idioty który może jakieś nieszczęście może na ludzi i sprzęt sprowadzić.

3. Ty panikować nie będziesz bo słabo kumasz co sie wokół dzieje.

4 Nie umiesz podeprzeć przykładami swojego twierdzenia że płacimy za chemię 40% więcej jak niemcy? No Roman, nie bądź gamoń

5. Co ci pani doktor mówiła nie ma znaczenia bo ty i tak nie rozumiesz co się do ciebie mówi. Sprawa jest czyto arytmetyczna. Na ziemi jest 7,5 mld ludzi i srednio żyja 70 lat. To oznacza że w każdej z 7 grup wiekowych  (0-10, 11-20. 21-30 itd) jest ok 1 mld ludzi. Pytam się jak jest mozliwe że 1 mld nastolatków jest zagrożonych głuchotą. ? Ci w Kenii, na Grenlandii, w Mongolii nie wspominając o biedzie w Indiach czy ameryce południowej gdzie o smatfonach nie ma mowy., są zagrożeni?

6. Z kont ty wiesz z kim ja sie spotykam i ile ja pracuje? 

7. Jak zwykle bezmyslny. Physical education to przedmiot w szkole a tobie określają physical workiing capability . Jesli to pierwsze to wychowanie fisyczne to pwc jest zdolnością do pracy fizycznej czyli czy zdrowy chłop do łopaty się nadaje.

Jak po studiach sa idiotami to co powiedziec o tych po zawodówce? Widze ze jesteś kolejnym pałającym niechęcią do edukacji.

1. Nikt ich tam nie trzyma. Są tysiące zawodów na świecie i maja wybór. Budowlaniec też mioze codziennie spaść z rusztowania i nikt się nie uzala.

2.  Moje zdanie jest takie. Oficjalnie nie można ani wwozić na teren RP ani tu używać bo to jest regulowane naszymi przepisami o rejestrowaniu ŚOR.  Stosowanie też  niedp[uszczalne bo u nas nie są zarejestrowane. Nie wiem jakich papierów wymagaja niemcy by sprzedać ale jestem pewien że jak ktoś będzie u nich chciał wydać sporo euro to sposób się znajdzie. Vat zapewne nie odliczysz bo potem musiałbyś go naliczyc i odprowadzić u nas i byłby slad  że nakupiłeś nierejestrowanej u nas chemii. Co do logistyki to moim zdaniem żadnego lotniska- tylko odbiór osobisty, kasa do reki i minimum papierów.  

Niestety to wiedza raczej nieprzydatna bo nie ma takich cudów jak 40% róznicy w cenie . To jedynie urojenia Romana

Yyyyyyyy Ulman a to?
https://www.olx.pl/oferta/nowy-srodek-na-chwasty-bandur-firmy-bayer-15l-CID757-IDtVMvd.html

Ciekaw jak z etykietą, tzn w jakim języku?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pamiętam taki odcinek " Boso..." coś tam. Cejrowski opowiadał jak w odległych kulturach, które nigdy nie miały że sobą kontaktu wymyślono ten sam sposób wyplatania koszy, tzn że ktoś tam myślał identycznie. Tak jest i tu na forum. Najpierw   @marko-kolo wymyślił powiedzenie o karcie która źle podaje i szklanej kuli która myli, potem niejaki  @zycietoniejebajka1 wymyślił to samo , a teraz jakiś @ogarek pisze mi w listach że to jego autorskie, i że o marku nawet nie słyszał.

Edytowane przez lem1991
Opublikowano

Widzę że skołowany jesteś  i to się chwali .:D

Nie wpadłeś na to ze ludzie tu się czasem kumplują i robią w balona takich cwaniaczków jak ty .Zakładaj więcej kont a na pewno dokonasz jeszcze więcej fascynujących odkryć ;).Ale i tak nie zmieni to niczego i nikogo niczym nie zaskoczysz . A twoje 5 ha  nadal będzie twoje :D

Opublikowano

Mirro, to pewnie jakiś Janusz biznesu , sąsiad Romana się za to wziął. Wiemy że stosowanie środków ochrony  niezgodnie z etykietą zatwierdzoną przez ministerstwo jest przestępstwaem. By wprowadzić ŚOR na rynek trzeba się zarejestrować jako taki podmiot i sprzedawać środki dopuszczone na terytorium RP tzn posiadających  u nas aktualna rejestracje. Tu tego nie ma prawa być a co do fiskalizacji biznesu to nawet nie chce mysleć. Gość się prosi o kłopoty.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v