Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 minuty temu, Ulman napisał:

To jest taki elektorat że jak ktoś stawia to zawsze się zgodzi i przytaknie. . Taka sama zasada jak z 500+

To pewnie mało im stawiasz że nie chcą głosować jak byś chciał . 

Opublikowano (edytowane)

No daj spokoj, PIS wydaje na to ponad 20 mld rocznie i do tego nie swoje  wiec łatwo przychodzi. Ich się nie da przekonać bo jako lenie w sposób naturalny sa też socjalistami którym się należy

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Cls fajna opcja - sls szybsza...

Ale opcja Mirka to z napędem grawitacyjnym to nie wiem .

2 minuty temu, Ulman napisał:

No daj spokoj, PIS wydaje na to ponad 20 mld rocznie i do tego nie swoje  wiec łatwo przychodzi. Ich się nie da przekonać bo jako lenie w sposób naturalny sa też socjalistami którym się należy

Widzisz jest między wami więź bo z nimi przesiadujesz może i korzystałeś z nich wiec nie ładnie sr** w swoje gniazdo .

Opublikowano

Totalsi cieszą się jak głupi, że mają przewagę w sferze publicznej komunikacji, radują ze wskazań Nielsena, w których TVN miażdży media państwowe, podniecają zamienianiem każdej elitarnej gali czy wręczenia nagród w antypisowski sabat, i nic a nic ich nie zastanawia, że im szerzej i mocniej ich przekaz dociera do społeczeństwa - tym mają gorsze wyniki w sondażach, a PiS, mimo że popełna głupoty lepsze. Hej, puk-puk, a może to wasze wieczne histeryzowanie, straszenie i judzenie jest przeciwskuteczne?

Opublikowano

Napiszę jeszcze coś bo Alamo zmienia temat . 

Mirek myślę że tak znasz się na rolnictwie jak ja na wojsku . 

Ulman chciał mnie wkręcić ale wyszło odwrotnie . Dzisiaj mam imieniny i trochę było . Jakby Ulman pił coś mocniejszego a nie piwo bezalkocholowe szare komórki by się rozszerzyły i by zaczął myśleć .    To nara bo.mnie wołają . 🤩🤩🤩

Opublikowano

No i czepili się literek. Stare graty nie ma się czym chwalić.
Zbyszek- nigdy nie twierdziłem że znam się na rolnictwie. Znam się za to na tym co robię, choć zawsze coś potrafi mnie zaskoczyć. Jeżeli rachunek wychodzi na + to mogę przyjąć że jednak nie jest tak źle. Choć z drugiej strony patrząc to znam paru rolników znających się na rolnictwie z porządnym zadłużeniem. Ale oni nie rozmawialiby tu tak otwarcie z Tobą.

Opublikowano

Zbyszko - cls 350 to benzynka zapewne i fajna, optymalna taka. Jutro wrzucę, jak będę potrafił, co tam ostatnio się szykuje. Nie moje to. W każdym razie wracając do tematu teraz żaden to majątek. I zaczekam cierpliwie, bo mnie to interesuje, co Ty chcesz osiągnąć takimi wycieczkami.

Opublikowano (edytowane)

Dziwna ta rozmowa była ale ta marchewka mnie nie przekonała . Pomyślałem i o tym co napisałeś. Nigdy taki co sieje 10 ha marchewki i więcej nie spędzał by natym forum tyle czasu .     

Taras a co tu można na tym forum osiągnąć ? 

Lepiej aby to zablokowali bo to robi się już uzależnieniem . Bedzie jak na zachodzie . Sąsiady już się nie spotykają bo siedzą na forum albo na olx .

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

U la la , wyrasta nam spec od wszystkiego, i autorytet formowy  a może i politolog  terapeuta ludowy.   No cóż  Zbychu, wkreciłeś mnie całkowicie i pogrążyłeś intelektualnie.  Jestem zmieszany i wstrząśniety a także wewnetrznie zdruzgotany. To się napewno odciśnie na mojej psychice i nie wiem jak sie po tym pozbieram.

Po pierwsze jak ma się duży biznes to jest sie od ustawiania roboty i decydowania a wykonanie zostawia sie ludziom.  Jak dobry dobór ekipy to i czasu jest sporo.  

Opublikowano (edytowane)

Ulman co ty mi tu pieprzysz . Ta maszyna która wstawił Mirek to do ziemniaków . Mogła by pójść marchewka ale miała wyciągać za natkę i miała nie uszkadzać  główki  . Do mrożenia to na takie detale się nie patrzy . Teoria swoją drogą a praktyka swoją .

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

To pewnie tak jest jak ty pisałeś .

tak w temacie postulowanych 50% rodzimych produktów w marketach. Jak marchewka z holenderskich nasion, uprawiana w Polsce ale siana francuskim siewnikiem chroniona niemieckimi srodkami i zebrana zagranicznym kombajnem , przetworzona w holenderkiej firmie ale sprzedawana przez polska sieć Netto , to jak ją potraktować?

Opublikowano
Dnia 14.03.2019 o 23:26, Ulman napisał:

To niech się dokształci , pomysli,zwolni sie z  roboty i znajdzie taka za 3 tys.  Jak nic nie robi tylko narzeka to niech tyra  za 1500.  Spadek ani brak szkoły  nie maja żadnego znaczenia jak sie jest gamoniem. Znam  mase ludzi którzy startowali prawie z niczego i nie mieli wielkich szkół a doszli do sporych biznesów. Łaczy ich jedno - chce im sie pracować, maja poukładane w głowach , nie liczą że ktos im coś da za darmo.. 

Jako lewicowiec będziesz postrzegał prywaciarzy jako zło i pierniczył że wykorzystują i sa chciwui. A może jest tak że to gamonie bez ambicji  sa niewiele warci i wszędzie ich robota jest guzik warta.  

Ja się zawsze tobie dziwię ze zamiast zarabiać  w Czechach 15 tys miesięcznie to tyrasz za 1/3 tego w Polsce i ciągle marudzisz jak to robotnikowi źle. Jak sam nie chcesz sobie polepszyć to dziaduj. 

ulman ty jesteś głupi ? za co dokształci jak niestarcza i żyje się od do 

a jak niema gdzie ? lub nie ma samochodu kolejne koszty dojazdu ?

to nie tylko nasza opinia ale w Holandii już o tym wiedzą dlatego polaka prawie nigdy nie awansują  na stanowisko kierownicze bo pozbędą się ludzi do pracy 

Z badań Ergotest 2009 przeprowadzonych przez Fellowes Polska oraz Polskie Stowarzyszenie Pracowników Służby BHP wynika, że zaledwie 1% polskich przedsiębiorców nie nadużywa stanowiska 

dlatego ze nie-myślisz dojazd ok 1 godz i w drugą praca 8 godz a kiedy gospodarstwo ? 

42 minuty temu, 12zbyszko napisał:

To pewnie tak jest jak ty pisałeś .

tak w temacie postulowanych 50% rodzimych produktów w marketach. Jak marchewka z holenderskich nasion, uprawiana w Polsce ale siana francuskim siewnikiem chroniona niemieckimi srodkami i zebrana zagranicznym kombajnem , przetworzona w holenderkiej firmie ale sprzedawana przez polska sieć Netto , to jak ją potraktować?

Opublikowano

Trochę wyjaśnień dla Zbyszka. To że pisałem o ukręcaniu natki było w kwestii marchwi na świeży rynek i do przechowywania.  A zaczęło się od dylematu czy marchewkę z ogródka lepiej obciąć nożem czy natkę ukręcić ręką. 😃
Sprawa kombajnu samobieżnego to tylko zdjęcie poglądowe bo mój jest w starej kabinie takiej jak na zdjęciu, Dewulfy R3000 są w wersji ziemniaczanej i marchewkowej. Buda ta sama różnica w taśmach i ogławiarkach, niszczarki naci są takie same. Jest też wersja wyciągająca z ziemi za natkę ale jak zauważyłeś dla mnie to sprzęt bez sensu bo i tak muszę obciąć główkę.
Co do czasu. jest względny. Na razie poorane, nawozy rozsiane czekam na okienko pogodowe żeby posiać zielone groszki i marchewkę.  Wtedy nie będę tu siedział. Gro czasu spędzam w tej chwili przy maszynach ale laptop stoi w garażu więc kiedy wylezę z pod którejś to kliknę coś w klawisze. 
A niedziela, jak niedziela czasem trzeba posiedzieć z dzieciakami, pomóc w lekcjach albo przejrzeć  parę kwitów.  W polu i lesie to już ja się nasiedziałem . No kuźwa życie. 

Opublikowano (edytowane)

to umie pod sklepem jest demokracja , scierają sie różne opcje polityczne spora czesc tego kwiatu posiłkuje sie rentą socjalną która została dany chyba nie z pisowskiej reki. Jest spora grupa osób która pracą sie nie zhańbiła ale i ich czas dogania i z róznego rodzaju wspomaganiem sie posiłkują ale reke która ich karmi potrafią ugryżść   .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Trochę wyjaśnień dla Zbyszka. To że pisałem o ukręcaniu natki było w kwestii marchwi na świeży rynek i do przechowywania.  A zaczęło się od dylematu czy marchewkę z ogródka lepiej obciąć nożem czy natkę ukręcić ręką. 😃
Sprawa kombajnu samobieżnego to tylko zdjęcie poglądowe bo mój jest w starej kabinie takiej jak na zdjęciu, Dewulfy R3000 są w wersji ziemniaczanej i marchewkowej. Buda ta sama różnica w taśmach i ogławiarkach, niszczarki naci są takie same. Jest też wersja wyciągająca z ziemi za natkę ale jak zauważyłeś dla mnie to sprzęt bez sensu bo i tak muszę obciąć główkę.
Co do czasu. jest względny. Na razie poorane, nawozy rozsiane czekam na okienko pogodowe żeby posiać zielone groszki i marchewkę.  Wtedy nie będę tu siedział. Gro czasu spędzam w tej chwili przy maszynach ale laptop stoi w garażu więc kiedy wylezę z pod którejś to kliknę coś w klawisze. 
A niedziela, jak niedziela czasem trzeba posiedzieć z dzieciakami, pomóc w lekcjach albo przejrzeć  parę kwitów.  W polu i lesie to już ja się nasiedziałem . No kuźwa życie. 

Pewnie chciałeś sìę trochę po nabijać ale wyszło jak wyszło . Nie będę tego drążył za to mój laptop mieści się w kieszeni . 

Nie za wcześnie na zielone groszki ?😉

Opublikowano

A kości nie było przy tym nieśmiertelniku?.😎
Zgodnie z książkami może i jeszcze jest chwila czasu, ale patrząc na pogodę i to co dzieje się w maju i czerwcu to nie ma na co czekać. Potem w to miejsce przyjdzie brokuł, czyli zbiory na konie c czerwca to optymalny termin. Kwiecień to śliski termin bo i po drodze święta, więc czasu robi się mało. 

Opublikowano

Przywozili mi ziemię z inwestycji więc kości raczej rozsiane. 

Najlepsze jest to, że szedłem sobie i zanim się nachyliłem wiedziałem że to jest pół nieśmiertelnika - zboczenie?

Teraz niewiem co z tym zrobić - połówka więc odfajkowana w księgach. Czerwony Krzyż powiadomić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v