Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Jaki to ma związek z tym co napisałem ? Twierdzisz że nie ma pedofilii w kościele i jest to problem marginalny ? 

Poczytaj co stało się w innych krajach katolickich gdzie robiono to samo czyli tuszowano te sprawy .

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Odpisywanie kolejno na cytaty postów odstręcza czytelnika (mniej chętnie czytam takie litanie i zapewne nie tylko ja jeśli nie jest mój wpis ich składnikiem cytowanym) a nie zależy mi na personalnym przekonywaniu kogokolwiek w dwustronnych dialogach bo większość głoszących publicznie swoje poglądy nie po to je głosi aby je zmieniać.
Wielu broni swojego punktu widzenia szczerze, niektórzy szukają argumentów na siłę dla obrony własnych interesów lub grup (opcji politycznych) które te interesy reprezentują, oczywiście są i tacy w myśl "zasady dziesiątego" i będą zawsze negować  choćby się ze wszystkimi zgadzali a negują tylko dlatego że dziewięciu poprzednich było zgodnych. 
W dyskusjach czy ogólnie - kontaktach jakichkolwiek zakładać należy interesowność i jeśliby tak podchodzić do każdego wiele można zrozumieć a i wybaczyć.
Łatwiej też dotrzeć do co bardziej otwartych umysłów aby bodaj zasiać wątpliwości jeśli nie przekonać

Zamierzałem tu się odnieść do niektórych spraw z forum i przynajmniej odnieść do wpisów do mnie adresowanych ale to było tyle już stron temu że sam zapomniałem o co chodziło czytając sporo z tych stron.

Kurczę
Jarecki... nie zdążyłem po Twoim obrazku ale mniej więcej w temacie.
A jeszcze żeby nie było; to nie czary jakieś tylko ogólne wnioski z bezstronnej oceny dyskusji na tych ostatnich stronach.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Biznesmeni EE 

1 minutę temu, ogarek napisał:

Jaki to ma związek z tym co napisałem ? Twierdzisz że nie ma pedofilii w kościele i jet to problem marginalny ? 

Niby jesteś taki mądry a nie widzisz związku . Salamon to by powiedział , że wszyscy na tym forum mają rację tylko po co się obrażają .   

Opublikowano

Zdanie czy pogląd można mieć inny ale dyskusja z faktami nie ma sensu . A te są jakie są  i nie ja  je zmyśliłem czy przeinaczam  .

Opublikowano

punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia😛,

pamietajcie ze tusk byl w partii kaczynskiego, walese na prezydenta wykreowali  bracia k. do polityki hgw wprowadzil byly polityk samoobrony obatel  richard henry franic czarnecki-ziec kosmonauty komunistycznego generala hermaszewskiego, dubieniecki senior byl kapitanem sb w gdansku, sierzant krasulski zanim ukradl beczke spirytusu ze slupka pojechal  w 70 r do trojmiasta, pieciorzedny agent sb byl prezesem srebrnej i wiele lat dzielil miliardy na ochrone srodowiska. kukiz byl w komitecie poparcia komorowskiego , pinokio doradzal tuskowi a  adrian byl 2 lata w uni wolnosci balcerowicza.........

gdyby nie sluzba bezpieczenstwa,ktora pilnowala ksiezy i zakonnnikow to kosciol spotkal by taki sam los jak ten w usa,kanadzie, irlandii australi, hiszpanii- stracilby wszelka wladze i wplywy, w paru krajach po ujawnieniu skandali pedofilskich w szkolach i domach opieki kosciol skonal w pare lat i wegetuje na marginesie... chyba pamietacie ze jeszcze niedawno w watykanie granica pedofilii to bylo 13-w sumie ciekawe po co byla ustalona

czasami sprawy nie sa jednoznaczne

https://gazetakrakowska.pl/zakopane-ksiadz-zatrzymany-przez-policje-prawdopodobnie-nie-jest-pedofilem/ar/13879039

http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,24456890,podejrzewany-ksiadz-wyjechal-z-zakopanego-mial-juz-wczesniej.html

Opublikowano
18 minut temu, jarecki napisał:

Czasem warto posÅuchaÄ innych â

Faktem jest że śwat jest niszczony przez ludzi którzy mają niepoparte niczym poglądy na temat spraw których nie rozumieją. Właśnie oni stanowią wiekszość i sa główną siłą która w demokracji wybiera rządzących. Tak jak pisał Aleksander grupa ok 70% zagłosuje za obetnice kasy na żarcie i na przelew bo nie są w stanie zrozumieć o co tak naprawdę chodzi.

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, jacus napisał:

kluska robil przekrety na vacie, dzisiaj by za to siedzial a nie byl bohaterem...pamietacie jak polska byla przez chwile najwiekszym eksporterem telefonow komorkowych w europie, tak samo bylo z jego komputerami-eksportowal na slowacje a potem sprowadzal do polski bez vat-u,  taka dzialalnosc niestety byla wymuszona przepisami - przy roznicy cen 22 % zadnego przetargu by nie wygral..

dodam tylko ze kluska produkował komputery w polsce . a prawo było tak skonstruowane zeby promować  firme która importowała komputery do polski a polski produkt był opodatkowany a importowany nie .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał:

Faktem jest że śwat jest niszczony przez ludzi którzy mają niepoparte niczym poglądy na temat spraw których nie rozumieją. Właśnie oni stanowią wiekszość i sa główną siłą która w demokracji wybiera rządzących. Tak jak pisał Aleksander grupa ok 70% zagłosuje za obetnice kasy na żarcie i na przelew bo nie są w stanie zrozumieć o co tak naprawdę chodzi.

Nie tylko w demokracji, w rewolucjach też.
Inni są jednak przywódcy rewolucjonistów bo wtedy argumentem jest niszczenie. Obecne rządy  bardziej rewolucyjne przypominają niż obywatelskie .... jak by tak pomyślał głębiej.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

3 minuty temu, Ulman napisał:

Napisałem dokładnie to samo tylko w prost dosadnym i prostym  językiem żeby proletariat zrozumiał to zwyzywali od najgorszych .A sami potwierdzają ze są głupcami .  

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

dodam tylko ze kluska produkował komputery w polsce . a prawo było tak skonstruowane zeby promować  firme która importowała komputery do polski a polski produkt był opodatkowany a importowany nie .

A to pewnie tym zakładem była MERA i tam produkowano PC made in Poland. Zajmował dwa pokoje i palił dwie tony węgla na dobę.

Opublikowano (edytowane)

Ogarek. Żyjemy w takiej rzeczywistości i takich mamy współobywateli czy nam się to podoba czy nie i trzeba dotrzeć inaczej do wodza inaczej do szamana a jeszcze inaczej do księgowego.

Takie pytanie do potencjalnych elektorów: na ile nie przeszkodzicie nam abyśmy sami mogli zrobić dla siebie jak najwięcej?
A do roszczeniowców : czy potrafisz sam sobie pomóc bez niczyjej ingerencji? Jeśli tak to po co Ci rząd który musi coś dawać?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

Nie tylko w demokracji, w rewolucjach też.
Inni są jednak przywódcy rewolucjonistów bo wtedy argumentem jest niszczenie. Obecne rządy  bardziej rewolucyjne przypominają niż obywatelskie .... jak by tak pomyślał głębiej.

Oczywiście że się zgadzam. Wspólne jest to że czy to demokracja czy rewolucja to prosty lud ma najwięcej do powiedzenia  a jaki on jest i jaka jest jego świadomośc powszechnie wiadomo

Opublikowano

Jak rodzina ma czwórkę dzieci to na kogo powinna zagłosować na Pis która zapewnia 2 koła czy na POKO co zaoferuje 180 zł . 

Głupcami zawsze są ci co nie potrafią przekonać do siebie wyborców .

Opublikowano (edytowane)

Powinna się brać za robote i dzieci jej uczyć a nie oglądać się że ktoś da i jeszcze dzieci w takim zidioceniu wychowywać.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Głupcami są CI co łykają że ktoś im coś zapewnia, bo tą kasę trzeba będzie  oddać i zrobią to właśnie te dzieci .A nikt ich nie pyta czy się godzą    aby ich rodzice żyli na ich koszt i to jest patologia .

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

jacuś nie wklejaj tyle wyborcze my nie posiadamy kont premium nie przeczytamy wszystkiego 

6 minut temu, Ulman napisał:

Ano właśnie. Dobrze że przypomniałeś.

Jarecki , skąd się bierze ta darmowa kasa która napędza naszą gospodarkę?

ulman pisałeś o demoralizacji społeczeństwa ?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, 12zbyszko napisał:

Jak rodzina ma czwórkę dzieci to na kogo powinna zagłosować na Pis która zapewnia 2 koła czy na POKO co zaoferuje 180 zł . 

Ale ta rodzina nie głosuje na PiS , oni głosują na dwa koła PLN. Zagłosują na każdego kto im to obieca. Jednak wszystkie zbyt piękne obietnice powinny z automatu wzbudzać niepokój. 

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Powinna się brać za robote i dzieci jej uczyć a nie oglądać się że ktoś da i jeszcze dzieci w takim zidioceniu wychowywać.

hmmm a w biedzie i nędzy wychowuj się patologia wiec co gorsze ?? lepiej wychować patologie 

1 minutę temu, mirro napisał:

Ale ta rodzina nie głosuje na PiS , oni głosują na dwa koła PLN. Zagłosują na każdego kto im to obieca. Jednak wszystkie zbyt piękne obietnice powinny z automatu wzbudzać niepokój. 

miruś wszyscy obiecują nie wszyscy wykonują obietnice a od zawsze były ...    sam głosowałem na Tuska  ten to był kłamcą 

Opublikowano
9 minut temu, 12zbyszko napisał:

Jakiś program wspierający rodziny wielodzietne i tak byłby wprowadzony bo jest to wymóg czasów jak i unijnego ustawodawstwa i fiskalizmu. Każdy rządzący do tej pory i tak by coś podobnego już wprowadził w Polsce albo Polskę w unii by musiał wyprowadzić, bo jest to koniecznością aby móc tym więcej odbierać najefektywniejszym.
Jest to element społeczeństw zorganizowanych czytaj zniewolonych a takim staje się cała cywilizacja zachodnia tylko nie jest to zniewolenie dyktatorskie a instytucjonalne, systemowe. Stara unia już się do tego przyzwyczaiła, my nie stąd ostatnie odruchy przeczucia społecznego że jednak coś jest nie tak w tym wszystkim bo rzeczywiście ta pracowitość wpajana przez ojców... a tu rozdawnictwo)

Ulman kasa to fikcja, przelicznik towarów. To jest odebranie towarów jednym a danie drugim tym razem w pomocy utrzymania nowych pokoleń. Teoretycznie chwalebne ale czy tu też nie pojawia się takie "przeczucie"?
Jest inny aspekt współczesnej technologii, wiele z tych towarów nie wytwarzają już ludzie co zasoby planety. Energia przetworzona w maszynach stąd łatwo wytworzyć nadprodukcję bez odbiorców jeśli się raz technologię uruchomi. Trafiłem na taki teledysk:

Czy autor/rzy sobie zdają sprawę że pośrednio wlaśnie występują przeciwko i takim pińcetplusom?

Opublikowano (edytowane)

Jak będą żyć z cudzej pracy czyli 500x4 to dopiero jest patologia i zidiocenie. Jedyne zdrowe wychowanie polega  na wpojeniu że bez pracy nic się nie dostanie.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Narracja TVPis w w całości przyswojona. Jarosław wielki przywódca a wszsycy inni na dnie , zaprzedani, skompromitowani, itd.

A jak Tusk wygrywał kilka razy wybory , Miller ka ograł AWS   to byli wielkim przywódcami czy tez na dnie i skompromitowanymi?

Jarecki,  co to ma wspólnego z moim pytaniem? 

Ja prosze jedynie o wyjaśnienie  skąd bierze się darmowa kasa napędzająca naszą gospodarkę.

O czym ty znowu Roman piszesz? Jakbyś mógł po ludzku się wysłowić.

Tłumaczyłem setki razy ale jak zaprzaniec to nie pojmie. Branie 500+ jest absolutnie racjonalne bo mi na to sku.....ny zabieraja w podatkach. Oddawanie w podatkach i nie korzystanie z tego jest domeną ideowców, socjalistów wierzących że trzeba robić na innych oraz idiotów. Różnica jest taka ty uważasz 500+ za słuszne i je popierasz a ja gdybym miał głos w tej sprawie to z miejsca bym to skasował. Ty uważasz że ze względu na srawiedliwość społeczną ludziom sie za darmo nalezy kosztem pracujących i zaradnych a ja twierdzę że jak nie pracuje to niech klepie biedę i głodny chodzi.

Widzowie i słuchacze Niemieckich mediów Ringer-axel Szfindel,to naturalne że są e was zastrzeżenia, jakie macie do mediów państwowych, wynikają one z faktu, że po doświadczeniach nieustającej nagonki na rząd w latach 2005-2007, i przede wszystkim jej wyborczego skutku, PiS porzucił idealizm, z jakim uczynił kiedyś szefem TVP Bronisława Wildsteina, i tym razem zrobił z nich anty-TVN. Wedle zasady: gdy udało nam się zdobyć szaniec, z którego nas masakrowano ogniem, to nie będziemy na nim zakładać ogrodu, tylko obracamy działa w odwrotną stronę i walimy, ile mocy w rurach. I tak - jeśli brnąć w to porównanie - w ciężkiej medialnej artylerii anty-PiS ma wciąż zdecydowaną przewagę... dysponując poza tym jednym szańcem praktycznie wszystkim.

5 godzin temu, ogarek napisał:

Tylko kogo to teraz obchodzi .

Koniec to się zbliża dla pis-u i Kaczyński to wie i zostało już tylko rozdawanie kasy która za chwile się skończy .Wtedy rozwścieczone      pospólstwo dokona linczu i rozliczenia przy urnie i zastanawiać się będzie latami  gdzie podziała się kasa której nigdy nie było .Ot cała filozofia.... a długi przejdą na następne pokolenia bo  przecież zawsze tak jest. 

Propagandowe młyny że znaną  frustracją nie mogą przegryźć tego że nic złego się nie dzieje,ani nawet nie zapowiada.Tu nawet wasza propagandowa gazeta nie wieści takich obłędnych teorii jakie Wy nawzajem karmicie sobie podobnych propagandystów.Nawet najbardziej zajadły leming przyznać musi że kolejne ruchy gospodarcze Morawieckiego są genialne, gospodarka pędzi jak nigdy wcześniej,dziś kluczowe firmy dla polski albo są repolonizowane ze skutkiem pozytywnym albo w mądry sposób wspierane jak np. pesa czy stocznie (można prześledzić WIG PIS - w końcu będziemy mieli polską gospodarkę i polski kapitał). Sektor bankowy PO rozjechało totalnie,całkowita wyprzedaż banków , a Morawiecki już odzyskał ponad 50% udziału w sektorze bankowym.. dla przykładu tylko powiem że zysk wyprowadzany przez niepolskie banki za granicę to kilkanaście do kilkudziesięciu mld zł rocznie..wiec kilka autostrad... podobnie jest w każdym sektorze gospodarki... więc jak totalsi nie widzą słuszności w kierunkach działań Morawieckiego to są ułomni.

I choćby codziennie stu Wałęsów pękało ze złości, wołając o miliony na ulicach i o sankcje,i stu Timmermansów płodziło po sto gniewnych rezolucji, a sto KOD-ów zdzierało gardła na pikietach, marzenie o tym, "żeby znowu było tak jak było" się nie ziści,bo dobrą zmianę wymienia się na jeszcze lepszą dobrą zmianę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v