Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Drodzy Panowie. W sprawie Pana Kluski obie strony szły po bandzie aż sypały się iskry i wióry. Czas kiedy Optimus jechał na zapisie o "pomocach szkolnych" był na tyle wczesny w wykorzystaniu komputerów PC że rzeczywiście można przyjąć iż były pomocami a nie narzędziem pracy. Jednak nie wszędzie i nie wszystkie.  Skarbówka była w lepszej sytuacji bo mogła argumentować w stylu. "bo tak i ch..j"
Zarzut o tym że WKU nałożyło świadczenia rzeczowe na jego samochody terenowe jest z "d*py wzięty". W tym czasie takie świadczenia były nakładane z urzędu. Nakładano je również na motocykle terenowe, pojazdy ciężarowe, cysterny. autobusy i Bóg jeden wie co jeszcze. Zgodnie z kwitem właściciel był utrzymywać pojazd sprawny i w razie wezwania dostarczyć go do rejonu zbiórki dla tych pojazdów pozyskiwanych z gospodarki narodowej. Sprawa była o tyle prosta że istniało wiele państwowych przedsiębiorstw dysponujących taborem. Te terenówki były przewidziane dla jednostek mobilizowanych w dalszej kolejności albo dla pododdziałów rozpoznania bądź kompanii specjalnych. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Jaki jest ten świat . Jak rządziła komuna to suka milicyjna stała u mojego sąsiada co dziennie . Sprzedawał starego malucha i za te pieniądze kupował nowego . Modernizacja obory pokazowej za darmo . Talon na szejdzieśiątkę i inne maszyny a ojciec nie dostał bo nie należał do PZPR . Gdy weszła Solidarność sasiad  pierwszy się zapisał i brał czynny udział .  Pewnie niektórzy na tym forum są tacy potomkowie jak wyżej opisywany sąsiad i jeszcze nazywają ludzi którzy walczyli z komuną bolszewikami . To wstyd i hańba . Ci co walczyli za Polskę większość klepie biedę a ci co się spunchli z komunistami zrobili się nagle bogaci i takiego Józefa Grzyba trzabyło ściągać z drogi bo już nie ma lewego paliwa . Konstytucja Kwaśniewskiego do zmiany.  Jak się nazywa Pis bolszewikami to cała UE to bolszewicy bo podobne programy mają . Można by było pisać jeszcze wiele ale nie ma sensu .

wypisz wymaluj podobna u mnie sytuacja  

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jarecki napisał:

niestety ale we wczesnych latach pokomunistycznych  samodzielnie nie miałes możliwosci na wzbogacenie sie , to niebyły usa ze od pucybuta mogłes zostać milionerem .12zbyszko dobrze piszesz jak nie miałes układów wśród ludzi z postkomuny to mogłes sie narobić a pszyszła ,,mafia '' i po interesie albo sie opłacałeś   albo interes zamykałeś , niektórzy szybko dostosowali sie do zmieniających sie warunków w otoczeniu ale bez znajomosci z ludzmi z tamtych czasów nic nie  zrobiłbyś  .   12zbyszko  W SWOIM POSCIE napisałem przed chwila o romanie kluska ale to odrzuciłem w czasie edytowania aty go przytoczyłes o.O dziwne ze obydwaj wpadlismy na ten sam pomysł 

Domeną leni i niedojdów jest twierdzenie że po upadku komuny nic sę nie dało . Ludzie robili bardzo proste biznesy na wszystkim co se dało. Jednak ci którzy mieli ciasno w głowie nie załapali sie i stad ta podejrziwość.Stad opowieści o mafii, układzie , słuzbach znajomościach. Prawda jest prosta - jełop zawsze będzie winił wszystkich tylko nie siebie. Teraz dla takich osobników powstała PISowski prolwtariat który głaszcze pogłowach wszelkiej maści nieudaczników.  Jak znasz takich którzy mieli układy i sie neuczciwie dorabiali to zgłoś to odpowiednim słuzbom.  

30 minut temu, 12zbyszko napisał:

Ciebie Ulman to ojciec chyba palcem zrobił . Albo ty robisz podobnie .Do tej pory są takie układy zwłaszcza na wsi Psl . Ale bardzo się zdenerwowałeś   bo użyłeś ostrych słów . Powiem ci że nie wszyscy bogaci są podejrzani np Kluska robił uczciwie lecz się nie dzielił to teraz hoduje owce bo woli z nimi jak z tymi oligarchami . 

Uderzyć w stół a nożyce się odezwą 👏👏👏 

Poczatek prostacki co wcale dziwne nie jest.

Tak tak , układy słuzby  psl , żydzi , masoni i ruscy szpiedzy a także Tusk. Słabej  baletnicy przeszkadza erąbek spódnicy

Na szczęście ludzie  którzy coś osiągneli mają się skogo śmiać i ma kto na nich pracować bo ludziska przekonane że bez układów nic nie osiągną i wiary w swe mozliwości nie mają.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
12 minut temu, ogarek napisał:

Ale złote myśli nieudaczników , pis-da wam teraz 500+ zł to się wzbogacicie i będziecie klaskać jak baranki . Jak to można ciemnogród za parę złotych kupić ?  

Czary ? toć to zwykłe otumanienie i prostactwo .

weź wy***rdalaj z tego forum chamie i prostaku pewnie guwno samo bierze 

Opublikowano

Analfabeta kultury łyknął i wyzywa .  Zaraz się popłaczę bo mi ''zakumulowana opcja '' nie pozwala pisać .

Opublikowano

aUlman  zalezy o czym piszemy , ja pisze na temat firm w których pracowało przynajmiej kilka osób , a ty zapewne o pojedynczych osobach którzy ciezką pracą fizyczną coś stworzyli bo tak sie dało , ale jak już miałes samochód powyzej normy jakis ekskluzywny to już zainteresowane osoby cie namiezyły . znam przypadki 2 firm które poprzez   ,,opodatkownie ''musiały zamkną biznes zatrudniały po około 10 osób . zalezy  co dla kogo znaczy  ,, człowiek zamozny ''

Opublikowano

Twierdzisz że teraz nie zamykane są firmy ?  Ile bankrutuje bo  należny zwrot VAT ma zawieszony ? I kto to robi .krasnale ? 

Opublikowano
43 minuty temu, Ulman napisał:

Oczywiście jak na typowego sPISkowca przystało uważasz że jak ktos coś ma to i do czegoś d0oszedł to nie dlatego że jest ogarnięty i pracowity tylko ma ukłąd z komunistami , układ z układem albo układ z tymi co ukłądy maja Znamienne jest opinia 77

przecieczesz nie napisał ze wszyscy ... dać ci przykład stokłosa bury rozpierdolenie komunistyczne optimusa takie przypadłości w całej Polsce przypadek ?? nie wydaję mi się 

to tego rozprawy toczą się do dzisiaj .... a stokłosy tusk uniewinnił 

8 minut temu, Ulman napisał:

Roman, bo ci zwieracz puści

porostu patoli nie toleruje 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, ogarek napisał:

Twierdzisz że teraz nie zamykane są firmy ?  Ile bankrutuje bo  należny zwrot VAT ma zawieszony ? I kto to robi .krasnale ? 

ja napisałem o innym  ;,opodatkowaniu ''ktory nic niemiał wspólnego z  podatkami , czytaj miedzy wierszami 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
6 minut temu, ogarek napisał:

Analfabeta kultury łyknął i wyzywa .  Zaraz się popłaczę bo mi ''zakumulowana opcja '' nie pozwala pisać .

twoja stara musiała dużo się śniegu nawpierdalać ze urodziła takiego bałwana jak ty 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie opowiadaj tu o swojej starej bo wszyscy widzą jaki urobek wyszedł i tylko współczuć trzeba .

Jasne, teraz wszystko jest ok bo nasi gnoja i kradną i mało tego trzeba ich usprawiedliwiać i bronić  .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

kluska robil przekrety na vacie, dzisiaj by za to siedzial a nie byl bohaterem...pamietacie jak polska byla przez chwile najwiekszym eksporterem telefonow komorkowych w europie, tak samo bylo z jego komputerami-eksportowal na slowacje a potem sprowadzal do polski bez vat-u,  taka dzialalnosc niestety byla wymuszona przepisami - przy roznicy cen 22 % zadnego przetargu by nie wygral...

prawdziwi komunisci to byli przed wojna- ale wtedy komunizm byl droga do wiezienia lub smierci a nie do wladzy, po wojnie zdegradowal sie do karierowiczostwa-takich misiewiczow najprosciej tlumaczac...

toby sie nawet zgadzalo ze 70 % polglowkow z tego glosuje polowa, czyli wypisz wymaluj  poparcie dla pis-u

• Thanks 1
Opublikowano

Aja myślę że im braknie  i będzie wesoło . Ludzie  będą szukać nowych  i pogromu dokonaj homo-biedronie  bo teraz nowa moda i czas na rozliczenia kościelnych pedofilów które skryły się za obecna władzą i kolaborują dla własnych korzyści .Ludzie tego nie podarują i dojdzie do rozliczenia . 

Opublikowano

Oj ulman lepiej prosto mówić jak łżeć . Napisałeś prawdę że teraz się śmieją złodzieje w twarz i będzie miał kto na nich robić  ale już nie długo . Polak już nie tylko Ukrainiec a jak Ukraińców braknie to pojadą do rodzinnego kraju i Merkel im da trochę uchodzców . Ale już nie długo zaraz Pis zrobi porządek z tymi złodziejami . Jeszcze trochę . 

Już są efekty dobrej zmiany ,że grzybów policja zbiera za haby z ulicy . Jak nisko trzeba upaść żeby kłaść się pod koła samochodu .😁😁😁

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, AleksanderX napisał:

no teraz PIS dał popalic PO po tym programie pewnie z 70% wyborców zagłosuje na niego nawet ci co nie chodzili na wybory to pójda

No i tu się zgadzamy

A nie mówiłem! Tłuszcza za flachę i kiełbachę zagłosuje jak trzeba i poglądy nie mają znaczenia. Kto mi tu zarzucał że mam  niskie mniemanie o naszym społeczeństwie?

Zbyszko - żyj dalej nadzieją że będą jakieś rozliczenia i zrobia porządek. Nadzieja umiera ostatnia.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Gdyby jakaś ''ręka'' działał to by ta hołota dawno wyginęła . 

Opublikowano
16 minut temu, ogarek napisał:

Nie opowiadaj tu o swojej starej bo wszyscy widzą jaki urobek wyszedł i tylko współczuć trzeba .

Jasne, teraz wszystko jest ok bo nasi gnoja i kradną i mało tego trzeba ich usprawiedliwiać i bronić  .

dziękuje zemnie dumni po twojej patologi to widać ze życia nikt cie nie-nauczył mało tego znów zazdrości socjal ...   co jesteś tak nie dojebany ze dzieciaka nie-umiesz sobie ufundować spełni się twój szczyt marzeń  ...  albo jesteś taki brzydki ze jesteś sam ?   albo LGBT ?

Opublikowano
5 minut temu, ogarek napisał:

Aja myślę że im braknie  i będzie wesoło . Ludzie  będą szukać nowych  i pogromu dokonaj homo-biedronie  bo teraz nowa moda i czas na rozliczenia kościelnych pedofilów które skryły się za obecna władzą i kolaborują dla własnych korzyści .Ludzie tego nie podarują i dojdzie do rozliczenia . 

Już jeden mówił że pieniędzy nie było i nie będzie ale trochę bardziej był znany jak ty . Co do Biedronia to do jesieni doczeka .

Szkoda że Józef Grzyb nie zapytał się policjantów czy części rowerowe mogą leżeć na ulicy .😃😃😃

Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Gdyby jakaś ''ręka'' działał to by ta hołota dawno wyginęła . 

gdyby sądy działały to wo gule takiej sytuacji nie doszło bo to od-nich się zaczęło ....    

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, ogarek napisał:

Czasem warto posÅuchaÄ innych âi

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v