Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tyle ze dzisiaj wagnerowcy  chronia prezydenta wenezueli- polecieli tam samolotem na 400 miejsc a z powrotem zabrali kilka ton zlota sprzedanego po drodze arabom i miliardy wrocily na walke z wlasnym narodem...zas

gdyby nie to ze na rosyjskim portalu "w kontaktie"- takie skrzyzowanie nk z fb- zaczely sie pokazywac relacje z pogrzebow najemnikow to nikt by o tym nie wiedzial.

Opublikowano

W zasadzie ten portal, choć z opóźnieniem, ale jednak zdaje się potwierdzać to co było wiadomo już od początku. Około batalionu Wagnerowców dostało się pod ogień wszystkiego co zdołało dolecieć w tamten rejon. Jakieś 6-8 godzin obróbki i efekt był. Goście nie mieli żadnej osłony przed lotnictwem. Przy obsadzie tego batalionu zdominowanej przez ochotników z Donbasu Rosjanie pozbyli się tylko problemu z zagospodarowaniem ich po powrocie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Widzisz bo oni mają pieniądze by się bronić no i chroni ich nadzwyczajna kasta ludzi która gwarantuje im bezkarność dlatego z taką deteterminacją bronią ich zdaniem wolnych sądów🤔

A do tego chroni ich Putin Merkel no i Duda który żawetowal  najważniejsze ustawy. Sady powinny być ludowe jak za rewolucji bo wtedy można by skazać tych których ciemnota uważa za podejrzanych. Komuno wróć 

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Ale przecież u nas wprowdza się zachodnie standarty co więc w tymdziwnego że sklepy w niedzielę zamkni,ęte? Nagłaśniają że zabija się leżące zwierzęta a nic nie mówi się o śmierdzącym mięsie z zachodu/? Taki patrityzm gospodarczy rodem z TVN🤣

Na zachodzie tylko w niektórych krajach masz zakaz a poza tym oni są zepsuci i zdegenerowani wiec po co ich naśladować ?  Zakaz handlu to haracz płacony związkowym nierobom za ich poparcie  dla PIS który będzie im oraz Rydzykowi robił łaskę 

Opublikowano

To jest oczywiste. Wielebny Tadeusz powie ze ten PIS już nie taki dobry bo aborcja albo Tuska nie zamyka bo się z nim dogadał i już jakiś procencik urwie PISowi . Nie zrobią łaski solidarności i wystarczy ze Duda powie tak jak Rydzyk i PIS może być w ciemnej d.... bo możliwości koalicyjna ma żadne 

Opublikowano

Na razie Duda wypiął się na ECS. Obraził się i już. Tym bardziej że w tym roku jakąś rocznicę chcieli organizować. Jak zorganizują to po swojemu, to efekt pewnie będzie jak z tymi ławeczkami obłażącymi z farby.

Opublikowano

A gdzie miała polecieć? Do Moskwy? Internauci oburzeni że siedzi na miejscu i nie rwie włosów z głowy. Ale cyrk. Internautów już odmóżdżyło całkowicie.

Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał:

Wszędzie jest sPISek

Ja tam nic nie twierdzę , może ma tam już innego na oku 🤣

Opublikowano

pewno chodzi oto ze do tej pory wyjezdzali zwykli pracownicy ,    a teraz zaczynają wyjezdzać   uciekać  ..........ci co robili przekrety ? :D  moze trzeba wysłać za nimi kogoś z nowiczokiem :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, staszek131415 napisał:
Dnia 22.01.2019 o 22:50, Ulman napisał:

sPISek czycha wszędzie     Adamowicz żyje bo to była wszystko lipa. Tyle nakradł że by go i tak zamkneli kaczyści więc upozorował swoja śmierć i to publicznie. Potem wzieli go do karetki ale był z nimi umówiony niby go reanimują. W szpitalu operowali na niby a potem szybko kremacja i nie ma sladu.  Na 100% tak było.

No widzisz - ja już ponad 2 tygodnie temu wiedziałem że coś tu jest nie tak. Pewnie Adamowicz żyje i mieszka po sasiedzku z Elvisem.

Jarecki ,  kazdy kto gdziekolwiek wyjezdza jest podejrzany . Prawdziwy Polak powinien być dziadem,  siedzieć i p[ierdzieć pod siebie  od urodzenia do smierci w jednej wiosce. Powinien mieć świnie i kure pińć hektarów pola i chodzić codziennie na msze i dawać na tace. Taki co ma już 50 ha albo ze 100 to już jest podejżany bo przecież uczciwie się tak nie da. A jak juz jesteśmy przy tym . Tusk uciekł do Brukseli , a tacy europosłowie PISu też czy oni już nie?

Tak generalnie to slabe to było z tym nowiczokiem. Czy sugerowanie że kogoś powinno sie uśmiercić nie jest mową nienawiści? Tym bardziej że chodzi o wdowe a nie podejrzanego?  Za co chciałbyś ich zabić? 

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
Opublikowano

No ale Tusk odgraża się jeszcze czasami że wróci. To znaczy nie sam osobiście, ale co jakiś czas ktoś sugeruje że wróci, albo powinien wrócić , Czasem nawet miłościwie panujący sami z siebie, przez nikogo nie pytani, podnoszą krzyk że nie powinien wracać. Tak z boku patrząc to trochę to śmieszne a trochę straszne. A może to znowu walenie kijem w klatkę z małpą?

Opublikowano

To może nie Im jakąś lojalkę przyśle, albo jaki weksel podpisze na taką okoliczność. Może że zobowiązuje się nie kandydować ,a swoje wyjścia z mieszkania będzie zgłaszał wcześniej aby miłościwie panujący w panikę zbytnią nie wpadali, kiedy go zobaczą na ulicy i nie w kajdankach,:lol:

Opublikowano
12 godzin temu, DTaras napisał:

No co Ty na to, Roman? Gdybyś nie dostał dopłat bo jesteś z miasta lub na etacie? Co do paliwa to też byłem lekko zdziwiony ale był ON tańszy.

za komuny tak było mój dziadek nie dostał wypłaty 50% tylko bo miał za dużo pola   

byłbym wkuuu   co za różnica czy z miasta czy na etacie ??   to jak Niemiec i polak z dopłatami  

2 godziny temu, Ulman napisał:

No wychodzi na to że nie,  bo przeciez  nie chcą żeby kandydował. Dla mnie to też durna dedukcja ale co zrobić.

twoje myśli zawsze tak daleko odbiegają od rzeczywistości ?

Opublikowano

Przeciez sam pisałeś że 

Dnia 4.02.2019 o 21:19, Roman176 napisał:

60% ludzi już nie chce zeby wracał do kraju 

Dnia 4.02.2019 o 21:21, Roman176 napisał:

https://natemat.pl/253129,czy-tusk-wroci-do-polski-sondaz-polacy-nie-chca-jego-startu-na-prezydenta

Jak wynika z najnowszego sondażu Ibris dla „Rzeczpospolitej”, prawie 60 proc. respondentów negatywnie odnosi się do pomysłu kandydowania Donalda Tuska w wyborach prezydenckich w Polsce w 2020 r

Jedno z drugim ma niewiele wspólnego Właśnie z takich pokretnych logicznie interpretacji rzeczywistości Mirro sobie drwił

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jedno z drugim ma niewiele wspólnego Właśnie z takich pokretnych logicznie interpretacji rzeczywistości Mirro sobie drwił

miałem na myśli polityczną karierę  jak @dysydent wracać morze ale wydawać kasę nic po za tym politycznego 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Znaczy ten Orban dobrze wymyślił czy tylko więcej bałaganu w rozliczeniach tych różnych "ulg hodowlanych" i preferencyjnych kredytów "na rozmnożenie stada madziarów"?
My i tak jesteśmy do przodu bo już w fazie dopłat bezpośrednich do tej "produkcji" i w kampanii przedwyborczej nikt nie ośmielił się deklaracji jednoznacznej zniesienia 500+ (przynajmniej nie słyszałem)
U nas "dopłaty bezpośrednie" za bardzo nie pomagają to tam mają pomóc takie w zestawieniu z naszymi; półśrodki?
Przeliczanie dzieci na pieniądze. dom wariatów to mało.
Praktyka pokazuje że im mniej socjalu tym większy przyrost naturalny a dlaczego to niechaj doktoranty swoje prace naukowe piszą z czego tam? a z socjologii bo jednak taka bidna i upadła Wenezuela nie ma tych akurat problemów a tam socjal dawno kumple Maduro ukradli a prawo tam typu - ratuj się kto może.
Nie ekonomia decyduje o demografii a zbyt rozwinięta i planowalna tylko jej przeszkadza. Ja nie do końca wiem dlaczego ale i tak dużo bym musiał pisać to co wiem. Zbyt zakonserwowane struktury własnościowe aby była nadzieja .... co tam Jacus?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v