Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No, czyli na zmianę zachowania naszych elit nie ma co liczyć. Przekaz poszedł, można się opluwać zaraz po zakończeniu żałoby. Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało. Zero refleksji, wszyscy czekają tylko pogrzebu - jak po Smoleńsku. 

Opublikowano

Dasz sobie rekę obciąć że był niepoczytalny?  Objawy schizofrenii nie świadczą o tym ze nie wiedział co robi. Popatrz jak się przygotował, wybrał miejsce i czas bardzo precyzyjnie. 

Ja nie wiem czy był czy nie był więc poddaje to w watpliwośc dopóki się sprawa nie wyjaśni. Część środowisk dla których wygodna jest wersja o niepoczytalności taka wersje juz forsuje bo jest im wygodna. 

Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

Jakąś godzinę po śmierci Adamowicza TVPis podało że  premier zamierza mianować na komisarza zastępcę Adamowicza. Tak jakby to nie mogło poczekac

ile komoroski czekał po smierci prezydenta Kaczynskiego ?  ttps://wpolityce.pl/polityka/106535-bronislaw-komorowski-przejal-wladze-1004-nie-czekajac-na-znalezienie-ciala-prezydenta             zycie toczy sie dalej adamowicza nieznałem ,    niebyłem w gdansku ,zaraz zrobią zniego bohatera narodowego 

• Like 1
Opublikowano

Jarecki bardzo ciekawe porównanie. Weź tylko pod uwagę że Prezydent jest zwierzchnikiem sił zbrojnych i w naszym kraju to on ma prowadzić ewentualną kampanię. Nie szef sztabu generalnego, nie premier, nie biskup tylko właśnie on. Wtedy nie było wiadomo co się stało i jak reagować. Ktoś stworzył ten zapis a wcześniej nigdy go nie trenowaliśmy.

Opublikowano

w gdansku nie byłem , gdansk jest sporym miastem i tam zycie musi sie toczyć dalej  , gorzej ja by duda wystawił komisarza z pis   :D a tak zastepca byłego prezydenta , ja sobie daruje jakie kolwiek komentarze  dalej w tej kwesti bo nie bede udawał ze go lubiałem . 

• Like 1
Opublikowano

Gdzies ty się uchował?

Za co go nie lubisz? Bo PIS go nie lubił? A może tak samo myslał ten z nozem? Może też nie lubił tylko bardziej? 

Mirro ,  marszałek sejmu  chyba z automatu przejmuje władze prezydencką w przypadku śmierci  czy niemozności pełnienia urzedu? 

Opublikowano

Innej opcji nie ma. Ale problem jest dużo bardziej złożony a wiąże się z systemem dowodzenia. Kiedyś na  MONowskim  forum dyskutowaliśmy na temat reformy systemu dowodzenia, tej ostatniej. Po jakimś czasie ktoś zapytał czy prezydent dowodzi armią podczas wojny i kto ponosi odpowiedzialność za decyzje. Tzn dla kogo ewentualnie pluton egzekucyjny w ramach nagrody. Pierwsze odpowiedzi były twierdzące. Kiedy pojawiały się kolejne akty prawne było to już mniej pewne. Na koniec wyszło że żaden z oficjeli nie nadaje się w pełni dla plutonu. Z tego co wiem do dziś sprawa jeszcze się nie rypła do końca.

Opublikowano

Mieli sprzęt, możliwości, zaplecze to sobie zorganizowali takie zawody.Mogli się nie zgodzić, Zapewne im do śmiechu nie było w tych kombinezonach. Ale cel szczytny więc chyba problemu nie ma?
Jakbyś napisał że poddali się próbie bez tych kombinezonów to śmieszne ani przed 20.00 ani po 20.00 by nie było.

Opublikowano
56 minut temu, Ulman napisał:

Gdzies ty się uchował?

Za co go nie lubisz? Bo PIS go nie lubił? A może tak samo myslał ten z nozem? Może też nie lubił tylko bardziej? 

Mirro ,  marszałek sejmu  chyba z automatu przejmuje władze prezydencką w przypadku śmierci  czy niemozności pełnienia urzedu? 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nie. 

Myslicie że dzień żałoby ogłoszą? 

Już zaczynasz bezduszne wykorzystywanie tragedii do szerzenia niechęci politycznej.To nie czas by doszukiwać na siłę insynuacji.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

A wTVN NAGONKA JUŻ TRWA

7 minut temu, Andrzej28 napisał:

FB_IMG_1547489434018.jpg

i ZNOWU PROPAGANDA TROCHĘ POWAGI

Opublikowano
3 godziny temu, Adrian_K_90 napisał:

Tak, ministerstwo w sprawie odstrzału dzików ma poparcie rolników(prawie 2 mln, zatrudnionych w rolnictwie), poparcie komisji Europejskiej do wszelkich możliwych działań, odpowiednią opinię służb weterynaryjnych która daje naukowe przesłanki do odstrzału, i do tego jeszcze ważny powód gospodarczy. To jednak nie ważne, bo Kinga Rusin wszystko zawetuje.  Czysty obłęd, więc powiem Ci tak, że sami myśliwi z pośród których dużo jest polityków czy ludzi o wpływie na polityków wymuszają na ministerstwie łagodzenie rozporządzenia. 

Co do pszczelarzy, to Polski związek Pszczelarski ma całkiem niezłą organizacje i wpływy. Na zmianę prawa najważniejszy jest lobbing. Tak jak przy ustawie o zakazie hodowli zwierząt futerkowych. Wszelkiej maści celebryci to popierali, na czele z Jarosławem Kaczyńskim, ale hodowcom udało się wygrać pociągając za odpowiednie sznurki, a nie poprzez klikanie na twitterze czy burdy uliczne. 

wszędzie nie cytuje się rolników tylko celebrytów co potrafią zrobić szum i zadymę tak żeby cała Polska o tym mówiła.

co do pszczelarzy to jest chore że nie można było używać zaprawy do rzepaku i trzeba było żebrać o pozwolenie czasowe. rzepak zanim zakwitnie to już nawet nie będzie śladu po tej substancji.

Podobna sytuacja jest przy zaprawianiu ziemniaków od stonki też od tego roku została wycofana bo też ma truć te pszczółki które nawet nie siadają na ziemniakach

Opublikowano

Kto wie jaka prawda?

Zabójca, recydywista z domniemaną chorobą ...........może to tylko pionek.

Nienawiść polityczna, manipulacje, fałsz sponsorowany społeczeństwu, łatwo zrobić z człowieka narzędzie.

Szkoda życia na politkę!😢

Opublikowano

No szkoda alejest coś co ludzi do polityki ciągnie i na pewno nie jest  to chęć służenia obywatelom

Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

Kto wie jaka prawda?

Zabójca, recydywista z domniemaną chorobą ...........może to tylko pionek.

Nienawiść polityczna, manipulacje, fałsz sponsorowany społeczeństwu, łatwo zrobić z człowieka narzędzie.

Szkoda życia na politkę!😢

Niestety polityka ma na to zycie wplyw az nazbyt wielki i nie uda sie od niej calkowicie uciec. Chcac nie chcac i tak jestesmy czescia organizacji politycznej - spoleczenstwa. Jeden z nas zaplacil za wysoka cene co nie znaczy ze nawiet znajac ryzyko by z tej polityki zrezygnowal. Potrzebni nam jednak politycy i oby byli jak najlepsi a miara ich wartosci jest fakt ze ta tragedia wszystkich polaczyla i sa wartosci ktore nawet naszych politykow nie dziela.
Jednak zle wiesci dzisiaj byly dla nas wszystkich i co do tego chyba nikt sie nie odwazy zaprzeczyc.

(pod tym linuksem z ktorego pisze polskich czcionek brak. przepraszam)

Opublikowano

Stasio dobrze gada. 😀

szaleńca można wszędzie spotkać i nie trzeba być zaraz prezydentem miasta

Opublikowano (edytowane)

Kazdemu z nas moze sie takie "spotkanie" przytrafic. To tez jest miara rownosci. 
Niestety szaleniec tez jest jednym z nas i nalezy pamietac ze nie ostatni on taki.

(dobra przelacze na jaki inny system bo mnie samego ten niepolski alfabet razi :) 

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v