Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w 2018  roku 25%   Ceny  Prądu  to  Unijny   haracz   za   CO2. Wie ktoś  ile  będzie wynosił w 2019   30-40%   będziemy  oddawać   unijnego haraczu  ???

Opublikowano

unijny haracz który wpływa do Polskiego budrzetu w roku 2019 przewidywania 5 mld . ktorego nie ujeto w budrzecie na 2019 rok a  50% kwoty ma byc przeznaczone na projekty zwiazane z ograniczeniem emisji  ,, co2''  ciekawe czy wymiane pieca , okien, termomodernizacje  potto pociagli rządzący ?

Opublikowano (edytowane)

25%  ceny   to unijny  haracz    który płacimy   i nic  z tego nie mamy  bo instytucja do której trafia   ta kasa  nie  podaje  oficjalnie na co idą  te  miliardy Euro  za CO2

Ten kto płaci  400zł  za prąd   100zł  płaci  unijnego haraczu  

Edytowane przez Ropuch
Opublikowano

Ropuch - Iiiiii co w związku z tym planuje nasz dzielny rząd? Wdraża jakieś rozwiązania związane z energią odnawialną? A powiedz mi dlaczego te fajne wiatraki przy drodze na przejście w Barwinku nie kręcą się i nie robią prądu?

Opublikowano

Nic  nie zrobi  bo popierają UE  

A na  obecności  w UE  tylko tracimy     bo  i  wszystko by staniało   i  nawozy  SOR  pieczywo  oleje   itd  koszty produkcji  by  spadły  przez co  przyciągnęlibyśmy  inwestorów  tylko  trzeba  opuścić   unijnego  pasożyta  

Opublikowano

Ropuch - masz strasznie drogie euro. Było 5 jest 15 a u Ciebie to 100 zł. Eee chyba, że vat doliczyłeś? To na co idzie VAT od emisji? Jeszcze zorientuj się ile jest akcyzy i na co idzie... Znowu jakiś świstak siedzi i knuje spiski tylko po to żeby gawiedź miała pożywkę. Mirro - rząd popadł w nierząd i zaspokaja się reformami, których nikt nie potrzebuje.

Opublikowano

SPRZEDAJEMY W TYM ROKU UPRAWNIENIA DO CO2 PO 20 EURO/TONA. ZA ROK BEDZIENY KUPIWAC PO 30-40 EURO/TONA. 

BRAWO POLSKI RZĄD, ROBIA WSZYSTKO BYLE WYGRAC WYBORY A POZNIEJ DOJNA ZMIANA. I NIECH KTOS SIE ZE MNA NIE ZGODZI. SPRZEDAZ UPRAWNIEN TO ZAMACH STANU

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Ropuch - Iiiiii co w związku z tym planuje nasz dzielny rząd? Wdraża jakieś rozwiązania związane z energią odnawialną? A powiedz mi dlaczego te fajne wiatraki przy drodze na przejście w Barwinku nie kręcą się i nie robią prądu?

ja tobie odpowiem ,. Ostatnio czytałem o dramacie hiszpanskich produentow trzody chlewnej bo rząd w  hiszpani zabrał dotacje do biogazu a biedni swiniopasy nie maja co robic z gnojowicą bo przerob na biogaz bez dopłat jest nieopłacalny  , a dlaczego nasz rząd ma dopłacac do prądu z wiatrakow ?

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Ropuch - masz strasznie drogie euro. Było 5 jest 15 a u Ciebie to 100 zł. Eee chyba, że vat doliczyłeś? To na co idzie VAT od emisji? Jeszcze zorientuj się ile jest akcyzy i na co idzie... Znowu jakiś świstak siedzi i knuje spiski tylko po to żeby gawiedź miała pożywkę.

25%  ceny prądu  to  Unijny Haracz  za CO2      jeśli ktoś  płaci  400zł  to 100zł  płaci  haraczu prosta  matematyka  

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Jarecki To ja Ci odpowiem. Te wiatraki stoją bo nasi kretyni wyznaczyli nowe strefy ochronne dla ptaszków w lesie.

Jesteś pewien że  nasi   a nie unijni   uczeni  którzy  ze  ślimaka  zrobili  rybę   

Opublikowano

Na rozkaz tych  z Brukseli  tak jak z OSN  było  

Opublikowano

Gdyby  w Brukseli   myśleli  nie  było ty  tam Tuska  czy Juncera

Albo nie   robili by  z  ślimaka  Ryby  

Opublikowano
57 minut temu, Ropuch napisał:

Nic  nie zrobi  bo popierają UE  

A na  obecności  w UE  tylko tracimy     bo  i  wszystko by staniało   i  nawozy  SOR  pieczywo  oleje   itd  koszty produkcji  by  spadły  przez co  przyciągnęlibyśmy  inwestorów  tylko  trzeba  opuścić   unijnego  pasożyta  

Wysokie koszty to nie wina UE mimo ze nasz rząd tak to baranom tłumaczy. Nasz rozwijajacy się socjalistyczny model gospodarki dzielnie wspierany przez rosnace zastępy biurokracji mnożącej sie jak króliki  - to jest przyczyna drożyzny. 

Co do wychodzenia z UE. Popatrz na angoli- trzęsą portkami mimo ze to to bardzo bogaty kraj. UE jest w stanie zrujnować Polskę w ciągu 1-2 lat.

Wychodząc z UE z automatu mamy zapewnione cła wwozowe. Nasz dzielny rzad w ramach dumy i machania szabelka pewnie tez obłożył by unijne produkty cłem więc podrożały by istotnie. Brak jakichkolwiek dotacji i funduszy, unijnych. Utrudniony przepływ ludzi  usług towarów. Być może utrudnienia w podejmowaniu pracy poza UE. Inwestorzy mogą się wycofac ze względu na powyższe. 

Jesli zostali byśmy w UE i obnizyli podatki a prawo uprościli i wyzbyli sie połowy urzedasów to inwestorów przyciągniemy  a ceny produktów spadną.  

80% tego o czym piszesz to wina obecnych i poprzednich rządów.

51 minut temu, jarecki napisał:

ja tobie odpowiem ,. Ostatnio czytałem o dramacie hiszpanskich produentow trzody chlewnej bo rząd w  hiszpani zabrał dotacje do biogazu a biedni swiniopasy nie maja co robic z gnojowicą bo przerob na biogaz bez dopłat jest nieopłacalny  , a dlaczego nasz rząd ma dopłacac do prądu z wiatrakow ?

Nie musi dopłacać. Wystarczy że obniżą podatki na zielona energię. Niestety jak to w socjaliźmie bywa - z mozołem rozwiązują problemy które sami generują. Zamiast preferować wiatraki ubzdurało im sie że oprzemy gospodarkę na wunglu a przez to opłaty za emisje CO2 zawsze będą się za nimi ciągnąć jak smród za wojskiem. 

Opublikowano

o jaki podatek z zielonej energi biega ? brexit jest niewiadoma bo co jezeli np. za kilka lat anglia odniesie sukces gospodarczy ze wzrostem PKB NA POZIOMIE 5%  , pewno wszyscy by chcieli upadku angli po brexicie ale co jesli tak sie niestanie ? poczekajmy kilka lat jezeli wyjcie z unni angli bedzie sukcesem dla anglikow to  UE bedzie miała problem 

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Wysokie koszty to nie wina UE mimo ze nasz rząd tak to baranom tłumaczy. Nasz rozwijajacy się socjalistyczny model gospodarki dzielnie wspierany przez rosnace zastępy biurokracji mnożącej sie jak króliki  - to jest przyczyna drożyzny. 

Co do wychodzenia z UE. Popatrz na angoli- trzęsą portkami mimo ze to to bardzo bogaty kraj. UE jest w stanie zrujnować Polskę w ciągu 1-2 lat.

Wychodząc z UE z automatu mamy zapewnione cła wwozowe. Nasz dzielny rzad w ramach dumy i machania szabelka pewnie tez obłożył by unijne produkty cłem więc podrożały by istotnie. Brak jakichkolwiek dotacji i funduszy, unijnych. Utrudniony przepływ ludzi  usług towarów. Być może utrudnienia w podejmowaniu pracy poza UE. Inwestorzy mogą się wycofac ze względu na powyższe. 

Jesli zostali byśmy w UE i obnizyli podatki a prawo uprościli i wyzbyli sie połowy urzedasów to inwestorów przyciągniemy  a ceny produktów spadną.  

80% tego o czym piszesz to wina obecnych i poprzednich rządów.

Nie musi dopłacać. Wystarczy że obniżą podatki na zielona energię. Niestety jak to w socjaliźmie bywa - z mozołem rozwiązują problemy które sami generują. Zamiast preferować wiatraki ubzdurało im sie że oprzemy gospodarkę na wunglu a przez to opłaty za emisje CO2 zawsze będą się za nimi ciągnąć jak smród za wojskiem. 

25%  droższy  prąd  to wina  UE  nie  żadnego  rządu  w PL.

Obecnie  panujący  rząd  jest  za UE.  

Tańszy  prąd   to  tańsze koszta  produkcji  większość  firm   dostała by  spore  obniżki  kosztów  gdyby  prąd  był  tańszy  o  25%   co  przyczyniło  by  się  do  spadku  kosztu  produkcji  o 25%.  A  cła   to nie problem  bo  jest  coś  takiego  jak  umowy  handlowe.  

Najlepszym  rozwiązaniem z UE  jest  to  co  mówi  JKM   ma rację  czy  nie  ???

Opublikowano
16 minut temu, Ropuch napisał:

gdyby  prąd  był  tańszy  o  25%   co  przyczyniło  by  się  do  spadku  kosztu  produkcji  o 25%.

Możesz to jakimś dowodem poprzeć? 

To jest prawdziwe tylko w sytuacji w której prad stanowi 100% kosztu produkcji czyli nigdy się nie zdarza. 

Jesli prąd stanowi 20% kosztów produkcji opony samochodowej  i prad stanieje o 1/4 to jakim cudem koszt produkcji spadnie o 25%

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v