Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Auto wciągasz do rejestru środków stałych w gospodarstwie i odliczasz połowę Vatu od zakupu, paliwa , opon, oleju a nawet żaróweczki. Oczywiście auto jest niezbędne do prowadzenia działalności. Jest to zupełnie zgodne z obecnymi przepisami a że w twojej chłopsko - robotniczej  głowie się to nie mieści to nie dziwne bo strzasznie ona ciasna.  Pewnie jako gołodupiec i niedouk z przerostem ego ,  wszędzie widzisz sPISek bo smemu nie chciało się ruszyć głową ale to jest absolutne abc jakiejkolwiek działalności. Widać jaki byzmesmen z ciebie..

ale jak już chcesz odliczać vat z prądu to muszą być dwa osobne liczniki i tak jest uczciwie.

Jest masa ludzi co jest bogatsza od ciebie czy mnie i wcale nie jest na vacie i to  też pewnie niedouczone gołodupce według ciebie

brakuje sporo rozwiązań gdzie można by ten vat doszczelnić lepiej a TY wypływa na takie pierdoły nie związane z konkretną produkcją

w Twoim przypadka to w myśl niechaj Polka dojną pozostanie

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Ulman napisał:

Tobie mogę poradzić co nastepuje -  2 metry  polifoski przed sianiem, potem na wiosne chwastox i 2 metry saletrzaku . Na koniec meter saletry i bedzie  extra pszenica.

chwastoxu nie uzywam od kilku lat. saletrzaku tym bardziej kilkanaście lat nie widziałem. mięszają chwastox z pumą i są zadowoleni także nie wyśmiewaj ludzi jak nie masz pojęcia o tym

a co do polifoski to podobnie sypie i 3 razy więcej saletry więcej w dwóch dawkach i nie narzekam na plon powyżej 8 ton

Nie wiem gdzie takie zacofańce jak ty się uchowały.

zdradz nam gdzie mieszkasz

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacek1296 napisał:

Jak nie wiesz, to się nie wypowiadaj.

no to jeszcze powiesz że ktoś kto nie ma zwierząt może odliczyć sobie vat z prądu chałupy ?

oświeć nas jak jest naprawdę

56 minut temu, DTaras napisał:

Ulman - trochu jadem poleciało... Prezenty zapewne elktronika to też da się podciągnąć. Ale bombki?

to jest zwykłe dojenie państwa i tyle

Edytowane przez Gość
Opublikowano
57 minut temu, racyl napisał:

ale jak już chcesz odliczać vat z prądu to muszą być dwa osobne liczniki i tak jest uczciwie.

Jest masa ludzi co jest bogatsza od ciebie czy mnie i wcale nie jest na vacie i to  też pewnie niedouczone gołodupce według ciebie

brakuje sporo rozwiązań gdzie można by ten vat doszczelnić lepiej a TY wypływa na takie pierdoły nie związane z konkretną produkcją

Twoje lewackie poczucie sprawiedliwości nie ma znaczenia. Gołodupce zawsze będzie chciał zaradnych sprowadzić do swojego poziomu

jako lewicowiec  cieszysz się jak państwo ma więcej pieniędzy wiec gdy ty masz ich mniej. Głupota w najczystszej postaci

54 minuty temu, DTaras napisał:

Ulman - trochu jadem poleciało... Prezenty zapewne elktronika to też da się podciągnąć. Ale bombki?

Na głupie pytania są głupie odpowiedzi ale jakbym się uparł to nawet lampki na choinkę i fajerwerki bym rozliczył 😷

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ulman napisał:

Twoje lewackie poczucie sprawiedliwości nie ma znaczenia. Gołodupce zawsze będzie chciał zaradnych sprowadzić do swojego poziomu

jako lewicowiec  cieszysz się jak państwo ma więcej pieniędzy wiec gdy ty masz ich mniej. Głupota w najczystszej postaci

Na głupie pytania są głupie odpowiedzi ale jakbym się uparł to nawet lampki na choinkę i fajerwerki bym rozliczył 😷

gdzie tu twoja zaradność kupujesz to samo co zwykły płacący pit ja a wyciągasz łapy żeby ci dopłacili do tego co kupiłeś ?

No kto tu jest gołodupcem i lewicowcem ?

ten co  kupuje pokrywając 100% wartości przedmiotu do życia domowego czy ten co kupi i żebrze potem żeby mu potem zwrócili część z tego co zapłacił ?

gorszej głupoty to już nie mogłeś wymyśleć

żebranie i dziadowanie drogi kolego

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

rozwoj zawsze oznacza jedno zdobywanie , powiekszanie nawet jezeli zywotnosc gospodarstwa bedziesz miał  na wysokim poziomie a le powiekszała sie niebedzie to to niebedzie rozwój a stagnacja .                                                                                                                                                                                                                                                                  otakim  czyms była mowa kiedys o promocji swojej  ,, firmy ''      http://braciasadownicy.pl/#jablka

Jest pewien poziom, to jest bardzo ważne w tym wszystkim, kiedy musisz zauważyć iż dalsze powiększanie już nie przynosi efektów. Kupka banknotów może i rośnie ale na koniec rozliczenia wcale więcej nie zostaje. Całość zaczyna się rozłazić. Potem zauważasz że koszty cały czas rosną. Trzeba wymieniać układy maszyny bo jak nie , nie zrobisz jakości. Jeżeli zaś część surowca dokupisz z rynku np od sąsiadów, to musisz mieć kasę aby im zapłacić. A ponieważ to Twój sąsiad więc zapłacisz mu w ciągu tygodnia a nie pół roku jak wiodące firmy. Tym sposobem Twoja żywotność i zasoby przekładają się na Twoją wiarygodność, zaufanie i szacunek.  Jesteś też w stanie pomóc w zakupie sadzonek, bo z Tobą chcą ludzie rozmawiać.   

Opublikowano
57 minut temu, racyl napisał:

54 minuty temu, DTaras napisał:

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

Gołodupce zawsze będzie chciał zaradnych sprowadzić do swojego poziomu

Jaka twoja zaradność ? 😁😁wyciągasz łapy po dofinansowanie to co inni normalnie bez niego kupują

żebractwo i prostactwo w czystej postaci co nic nie ma wspólnego z prowadzeniem działalności

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Akurat gdy podpisze umowę na dostawę prądu do gospodarstwa, które rozlicza VAT to dostanie energię w innych cenach i z możliwością pełnego rozliczenia VAT. Żafne dziadowanie bo energia jest z dostawą droższa. Bombki i lampki może jako drobny sprzęt zaliczyć i owszem jak choinka stoi w biurze a w gospodarstwach niema wymogu oddzielenia funkcji - nie musi być BOK. Zwykłe koszty reprezentacji i reklamy. Czyli można tylko ciut to śliskie. Można sobie odliczyć VAT od 60" TV jak podłączysz do jednego z HDMI monitoring - dlaczego nie. Rząd taką formę księgowości uprawia to jest się na kim wzorować. Np teraz jest wymóg tworzenia planu nawożenia i jeżeli skomercjalizuje się własność intelektualną i stworzy np apkę na użytek sąsiadów będzie miał prawo do IP BOXu. Można się nad tym zastanowić ;-p
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, DTaras napisał:

Akurat gdy podpisze umowę na dostawę prądu do gospodarstwa, które rozlicza VAT to dostanie energię w innych cenach i z możliwością pełnego rozliczenia VAT. Żafne dziadowanie bo energia jest z dostawą droższa. Bombki i lampki może jako drobny sprzęt zaliczyć i owszem jak choinka stoi w biurze a w gospodarstwach niema wymogu oddzielenia funkcji - nie musi być BOK. Zwykłe koszty reprezentacji i reklamy. Czyli można tylko ciut to śliskie. Można sobie odliczyć VAT od 60" TV jak podłączysz do jednego z HDMI monitoring - dlaczego nie. Rząd taką formę księgowości uprawia to jest się na kim wzorować. Np teraz jest wymóg tworzenia planu nawożenia i jeżeli skomercjalizuje się własność intelektualną i stworzy np apkę na użytek sąsiadów będzie miał prawo do IP BOXu. Można się nad tym zastanowić 😜

no to po cholerę ktoś bierze taką energie jesli nie prowadzi produkcji zwierzecej tylko sama roślinna gdzie tego zużycia wielkiego nie ma ? tylko w celu osiągnięcia większego zwrotu

Jeszcze powiedz że te zwroty służą rozwojowi, innowacyjności itp

nic innego jak żerowanie na  vat i dojenie państwa

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

Jaka twoja zaradność ? 😁😁wyciągasz łapy po dofinansowanie to co inni normalnie bez niego kupują

żebractwo i prostactwo w czystej postaci co nic nie ma wspólnego z prowadzeniem działalności

postać patologiczna pluje na socjal sam nic nie płaci do tego pierwszy w kolejce po 500+  a innym żałuje ulmana to zwykły komuch pochwalającego Stalina

wer2323 (5)

Kiedyś w przyszłości, i to niezbyt oddalonej, wytępimy z pewnością wszystkie dzikie ludy i zajmiemy ich miejsce. Równocześnie, jak to przypuszcza profesor Schaaffhausen, wyniszczymy prawdopodobnie także wszystkie małpy antropoidy. Przepaść stanie się wówczas jeszcze głębsza, bo gdy dzisiaj dzieli tylko Murzyna lub Australijczyka od goryla, później będzie istnieć między człowiekiem wyższym w cywilizacji niż rasa kaukaska a jakąś małpą niższą może od pawiana.
— Karol Darwin, O pochodzeniu człowieka, tłum. M. Ilecki, Jirafa Roja, Warszawa 2009, s. 194.
Opublikowano

To od początku:

9 godzin temu, racyl napisał:

Wyskoczyłeś z tekstem, który jest niezgodny z prawdą. Po mojej kontrze:

8 godzin temu, racyl napisał:

no to jeszcze powiesz że ktoś kto nie ma zwierząt może odliczyć sobie vat z prądu chałupy

wpadłeś na coś takiego, zaskoczę cię, można( nie 100%, ale można)

8 godzin temu, racyl napisał:

gdzie tu twoja zaradność kupujesz to samo co zwykły płacący pit ja a wyciągasz łapy żeby ci dopłacili do tego co kupiłeś ?

Tu wpadłeś, jak ci ulman przyłożył. Co ma pit do vat ?

4 godziny temu, racyl napisał:

no to po cholerę ktoś bierze taką energie jesli nie prowadzi produkcji zwierzecej tylko sama roślinna gdzie tego zużycia wielkiego nie ma ? tylko w celu osiągnięcia większego zwrotu

A wiesz co to takiego jak studnia głębinowa i jakie kw sie tam montuje( u mnie 15kw)? A wiesz co to wentylatory do suszenia ziół czy warzyw( mam zamontowane 3szt. po 4kw każdy)? A wiesz co to suszarnia do zbóż i kukurydzy? Tam to są dopiero kw.  A najlepsze, że w 95% te urządzenia są w gospodarstwach bez zwierząt. I tam jest dopiero zużycie.

Kończ waść wstydu ( sobie )oszczędź. Koniec.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jacek1296 napisał:

A wiesz co to takiego jak studnia głębinowa i jakie kw sie tam montuje( u mnie 15kw)? A wiesz co to wentylatory do suszenia ziół czy warzyw( mam zamontowane 3szt. po 4kw każdy)? A wiesz co to suszarnia do zbóż i kukurydzy? Tam to są dopiero kw.  A najlepsze, że w 95% te urządzenia są w gospodarstwach bez zwierząt. I tam jest dopiero zużycie.

Kończ waść wstydu ( sobie )oszczędź. Koniec.

to myślisz że ci co nie są na vacie to nie mają tego typu urządzęń  czy nawet bardziej prądożernych ?

nie wszyscy są tacy pazerni żęby prąd z chałupy podciągać pod zwrot vatu

Mi nie chodzi o ten prąd co faktycznie zużywasz do produkcji rolniczej tylko o ten co idzie do domu

Byle chałupa to ma rachunki na 400zł a to nie mało nalatuje od tego zwrotu vat

Mam tak samo studnie głębinową i nawadnianie na plantacji truskawek i nikt mi nie robi zwrotów

21 minut temu, jacek1296 napisał:

Tu wpadłeś, jak ci ulman przyłożył. Co ma pit do vat ?

Jak to co ma ?

Ten co pracuje na etacie płaci pit i tak samo kupuje prąd czy inne rzeczy i nie wyciąga łapy po zwrot vatu

Obaj dokładnie to samo kupują co im jest potrzebne do życia nie związanego z ich pracą

Mądralo jakby tak porównać wydatki z przychodami to takie firmy nie mogą logicznie istnieć bo ciągle miają nadmiar wydatków niż przychodów i są na minusie

Edytowane przez Gość
Opublikowano
7 godzin temu, racyl napisał:

Zaradnośc to umiejętność takiego korzystania z istniejących regulacji by uzyskac jak najlepszy wynik finansowy. Po cholere mam na coś wydawać 200 tys jak mogę to mieć za 100? Jak ktoś gamoń i jełop to niech płaci. 

O prowadzeniu działalności nie masz bladego pojęcia skoro takie proste rzeczy cię dziwią i bulwersują.Ty byś pewnie chciał tak jak przodownik pracy za komuny harować na chwałę państwa by ono było bogate a ty byś klepał biedę w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku.Tylko bałwan cieszy się jak ma mniej a państwo ma więcej. 

Zwrot akcyzy od paliwa rolniczego bierzesz? 

4 godziny temu, racyl napisał:

Jeszcze powiedz że te zwroty służą rozwojowi, innowacyjności itp

nic innego jak żerowanie na  vat i dojenie państwa

Jak się ma parę hektarków i dwie żarówki i TV w domu  to całe zuzycie prądu to nawet sie nie zastanawia czy można zmniejszyć koszty. Przy roslinnej mozna zuzywać całkiem sporo pradu jesli skala jest odpowiednia. Sednem sprawy jest prosta kalkulacja. Jesli po rozliczeniu VAT oszczędniści na pradzie dają 2 czy 3 tysiące rocznie to czemu tego nie zrobić?

Zwroty służą rozwojowi poprzez obnizanie kosztów i generowanie wiekszego zysku za który mozna wprowadzić jakieś innowacyjne rozwiązania.

Opisane "żerowanie na vat i dojenie państwa " są absolutnie zgodne z obowiązującymi przepisami ale jako że masz proletariacka mentalnośc i brak jakiegokolwiek pojecia o  prowadzeniu działalności to widzisz sPISek. 

4 godziny temu, Roman176 napisał:

postać patologiczna pluje na socjal sam nic nie płaci do tego pierwszy w kolejce po 500+  a innym żałuje ulmana to zwykły komuch pochwalającego Stalina

Roman,  argumentów zbrakło jak zwykle? 

Sprawa jest bardzo prosta. 

Uważam że obywatel powinien mieć jak najwięcej pieniedzy  i dlatego podatki powinny być mozliwie niskie. Jesli państwo zabiera mi żeby ponownie dawać to będę brał wszytko co się da i przy kazdej mozliwe okazji. 

Uważam że państwo nie powinno zabierać i dawać w formie socjalu ale jesli juz zabiera to ja tez będę państwu zabierał co tylko można. Płacenie po to by państwo miało jak najwięcej i cieszenie się z tego jest nienormalne aczkolwiek właściwe dla socjalistów i komunistów.

Kiedy ja chwaliłem Stalina?

Opublikowano

Zdaje się że przy inwestycjach w PROW, zakupach gratów tez był zwrot vat. I tam nikt nie brzydził się wyciągać łapki.Ten vat to chyba już jakiś fetysz dla części ludzi. jak masz wolne środki i coś w zapasie vatu to zawsze pod koniec roku kusi żeby coś tam jeszcze kupić. Ale kupując i tak musisz zainwestować to co realnie zarobiłeś. Przy dużym obrocie przestaje się na takie pierdoły zwracać uwagę, bo trzeba sobie jasno powiedzieć że vat i tak nie jest dla mnie. Kiedyś sobie to wytłumaczyłem i przynajmniej mam mniejszą sraczkę w temacie vatu.

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Ulman napisał:

Zaradnośc to umiejętność takiego korzystania z istniejących regulacji by uzyskac jak najlepszy wynik finansowy. Po cholere mam na coś wydawać 200 tys jak mogę to mieć za 100? Jak ktoś gamoń i jełop to niech płaci. 

O prowadzeniu działalności nie masz bladego pojęcia skoro takie proste rzeczy cię dziwią i bulwersują.Ty byś pewnie chciał tak jak przodownik pracy za komuny harować na chwałę państwa by ono było bogate a ty byś klepał biedę w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku.Tylko bałwan cieszy się jak ma mniej a państwo ma więcej. 

Zwrot akcyzy od paliwa rolniczego bierzesz? 

Jak się ma parę hektarków i dwie żarówki i TV w domu  to całe zuzycie prądu to nawet sie nie zastanawia czy można zmniejszyć koszty. Przy roslinnej mozna zuzywać całkiem sporo pradu jesli skala jest odpowiednia. Sednem sprawy jest prosta kalkulacja. Jesli po rozliczeniu VAT oszczędniści na pradzie dają 2 czy 3 tysiące rocznie to czemu tego nie zrobić?

Zwroty służą rozwojowi poprzez obnizanie kosztów i generowanie wiekszego zysku za który mozna wprowadzić jakieś innowacyjne rozwiązania.

Opisane "żerowanie na vat i dojenie państwa " są absolutnie zgodne z obowiązującymi przepisami ale jako że masz proletariacka mentalnośc i brak jakiegokolwiek pojecia o  prowadzeniu działalności to widzisz sPISek. 

Ty tak samo bierzesz zwrot akcyzy jak ja także nie rób z siebie świętoszka

To nie jest żadna zaradność to zwyczajna luka vatoska gdzie zwrot idzie za coś co nie ma nić wspólnego z wygenenerowaniem przychodu danego podmiotu

To nic nie ma wspólnego z tym czy ktoś jest przodownikiem czy nie

Ty mylisz człowieku te rzeczy co każdy kupuje z tymi od których faktycznie należy się zwrot. Manipulator jesteś Ulman😀

Chcesz się rozwijać i wdrażać innowacje to sobie na to zarób a nie łapy wyciągaj po częściowy zwrot kosztów od tego co kupuje przeciętny kowalski co nie ma żadnej firmy

Równie dobrze możesz ten zwrot przeznaczyć na dziwki czy na kampanie PO

21 minut temu, mirro napisał:

Zdaje się że przy inwestycjach w PROW, zakupach gratów tez był zwrot vat. I tam nikt nie brzydził się wyciągać łapki.Ten vat to chyba już jakiś fetysz dla części ludzi. jak masz wolne środki i coś w zapasie vatu to zawsze pod koniec roku kusi żeby coś tam jeszcze kupić. Ale kupując i tak musisz zainwestować to co realnie zarobiłeś. Przy dużym obrocie przestaje się na takie pierdoły zwracać uwagę, bo trzeba sobie jasno powiedzieć że vat i tak nie jest dla mnie. Kiedyś sobie to wytłumaczyłem i przynajmniej mam mniejszą sraczkę w temacie vatu.

ja tego nie krytykuje tylko to od czego odliczają vatowcy co kupuje zwykły kowalski pitowiec lub rolnik RR.

Takie są realia że maszyny kupują na siebie a płody sprzedają na sąsiada 😁

32 minuty temu, Ulman napisał:

To tak samo zgodne z prawem jak 500+

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ale poczekaj chwilę. Jak kupię na fakturę vat imadło, które w zasadzie może przydać się każdemu Kowalskiemu, to co? Mam moralne prawo go kupić na fakturę czy nie?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Ale poczekaj chwilę. Jak kupię na fakturę vat imadło, które w zasadzie może przydać się każdemu Kowalskiemu, to co? Mam moralne prawo go kupić na fakturę czy nie?

To jest takie same moralne prawo jak Ulman krytykuje tych co biorą 500+

Ja też mogę takie samo kupić imadło to dlaczego ty masz mieć możliwość kupienia go taniej ?

Opublikowano
22 minuty temu, racyl napisał:

Ty tak samo bierzesz zwrot akcyzy jak ja także nie rób z siebie świętoszka

To nie jest żadna zaradność to zwyczajna luka vatoska gdzie zwrot idzie za coś co nie ma nić wspólnego z wygenenerowaniem przychodu danego podmiotu

To nic nie ma wspólnego z tym czy ktoś jest przodownikiem czy nie

Ty mylisz człowieku te rzeczy co każdy kupuje z tymi od których faktycznie należy się zwrot

Chcesz się rozwijać i wdrażać innowacje to sobie na to zarób a nie łapy wyciągaj po częściowy zwrot kosztów od tego co kupuje przeciętny kowalski co nie ma żadnej firmy

Zwrot akcyzy jest zgodny z prawem tak jak zwroty VAT. Wszystkie faktury vat są weryfikowane przez właściwy urząd skarbowy więc twoje widzi mi sie,  nie ma żadnego znaczenia. Od czego należy się zwrot stanowią przepisy które sa stanowione przez rząd/sejm a  realizowane i kontrolowane przez US. To że Kowalski nie może sobie odliczyć zależy tylko od niego. Jak założy działalność to odliczy, więc nie wiem o co ci chodzi. 

Zostań vatowcem to też cie to szczęście spotka

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Zwrot akcyzy jest zgodny z prawem tak jak zwroty VAT. Wszystkie faktury vat są weryfikowane przez właściwy urząd skarbowy więc twoje widzi mi sie,  nie ma żadnego znaczenia. Od czego należy się zwrot stanowią przepisy które sa stanowione przez rząd/sejm a  realizowane i kontrolowane przez US. To że Kowalski nie może sobie odliczyć zależy tylko od niego. Jak założy działalność to odliczy, więc nie wiem o co ci chodzi. 

Zostań vatowcem to też cie to szczęście spotka

nikt nie twierdzi że nie jest. zwroty  to tak samo jest  jak Twoje widzi mi się o 500+ czy innym zasiłkom

A co do interpretacji przepisów to zależy to od danego urzędnika

czepiam się tylko i wyłącznie co jest podciągane pod prowadzenie działalności a w rzeczywistości nic nie ma z nią wspólnego

Na akcyzę są limity a vatu od paliwa możesz sobie odliczyć od samochodów z całej wsi

Podobnie jak dawali chyba złotówkę do litra paliwa na kartę dużej rodziny to wychodziło tak  że taka rodzina kupywała całą cysternę przed dany okres i wprowadzono też ograniczenia

Pazerność ludzka nie zna granic i tam gdzie nie ma limitów to będzie każdy doił ile się da

Opublikowano

Interpretacja zależy od urzednika? BuucchhaachaaaaxD Ty autentycznie nie masz pojecia o realnym swiecie . Ile ty masz lat żeby takie pierdoły pociskać?

Podciagane pod prowadzenie działalności powiadasz?  A kserokopiarka, laptop, drukarka, gasnica, drabina, monitoring, piła spalinowa, kompletne koła zimowe z felgami, waga kuchenna, odkurzacz, opryskiwacz plecakowy, wykaszarka, zamiatarka, kosiarka do trawy,  lornetka, tablet,  dalmierz laserowy, tokarka, quad , to są podciągane czy relnie potrzebne do prowadzenia działalnosci?

Pazernosć ludzka to najnormalniejszy odruch bo kazdy  chce miec jak najwięcej a jak są takie mozliwości to się z tego korzysta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v