Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Nie mógł walczyć, bo musiałby tam zaproponować obniżkę emerytur funkcjonariuszom SB. Zakładam że tego by nie przeżył.

no to żle czy dobrze że obniżyli im emerytury

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Marzył żeby ktoś go internował. Ale to były tylko marzenia.

jakby miał kilkoro dzieci to by dopiero chodził jak pies na smyczy. a tak tylko jeden rozbijał pulę w totku

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Źle.

Nie dziwię sie jak dziadkowi zabrali że to żle

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Czyjemu dziadkowi?

no temu co mówi że żle

Opublikowano
2 minuty temu, bobienko napisał:

A zabrali sb-kom już te emerytury?

Po to w końcu KOD powstał

1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie wiem co mówią dziadki. Ja twierdzę że źle.

No tak przecież kulturalnie pałowali ludzi jak to powiedział płk mazguła

3 minuty temu, mirro napisał:

Już są sprawy w sądach europejskich.

puki co to trzeba przejść tryb odwoławczy w Polsce a jakoś o tym nikt nie mówi

Opublikowano (edytowane)

A od czego chcesz się odwołać? W ustawie napisali że to np minister MSW decyduje czy odwołujący się w czasie służby zachowywał się godnie i czy może zatrzymać emeryturę.  I to odwołujący ma udowodnić że nie pałował opozycji.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

A od czego chcesz się odwołać? W ustawie napisali że to np minister MSW decyduje czy odwołujący się w czasie służby zachowywał się godnie i czy może zatrzymać emeryturę. 

no to co piszesz o sądach europejskich

Opublikowano

No i co z tego że pałowali? W kazdym systemie ktoś obrywa. 

W tam jakoś dużo ludzi obrywało.

2 minuty temu, mirro napisał:

Bo poszły sprawy do trybunału sprawiedliwości w związku z brakiem możliwości odwołania.😄

W tvvn mówili bo sporo przyjaciół straciło wyższe emerytury

Opublikowano

To maja być bohaterami bo pałą po nerach dostali?

Jakoś ludziom internowanym i co siedzieli w więzieniach nie bardzo podoba sie ten czas

Opublikowano

A żeby było weselej ustawy o służbie tak w policji jak i wojsku mówią że odebranie emerytury bąź jej obcięcie może nastąpić na podstawie prawomocnego wyroku sądu, związanego np z popełnieniem przestępstwa w czasie służby.
A tu wyroku ni ma. Czyli jak dobrze pójdzie zabulimy odszkodowania.

Racyl masz przyjaciół wśród SBeków? 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

A żeby było weselej ustawy o służbie tak w policji jak i wojsku mówią że odebranie emerytury bąź jej obcięcie może nastąpić na podstawie prawomocnego wyroku sądu, związanego np z popełnieniem przestępstwa w czasie służby.
A tu wyroku ni ma. Czyli jak dobrze pójdzie zabulimy odszkodowania.

Racyl masz przyjaciół wśród SBeków? 

No tak trzeba im przywrócić do tego co mieli bo za 2 tys to nie wyżyją a my z rolniczej emerytury 1tys musimy

Puki co zobaczymy jak to będzie. ilu prawników tyle opini. Roman kazdemu nie odmówi pomocy

5 minut temu, Ulman napisał:

Zawsze się komuś coś nie podoba

właśnie widzę że co niektórym PIS się nie podoba i tęsknią za PO

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Fajnie tylko pani co pracowała w wydziale PESEL, lekarzowi ze szpitala MSW też zabrali. Dalej chcesz tego bronić?
Tych co nie przeszli weryfikacji w 1990 nic nie dotknęło. A to właśnie tamci mieli najwięcej za uszami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v