Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

,,Rosyjski dziennik "RBK-daily", powołując się na szefa polskiego MSZ Radosława Sikorskiego podał we wtorek, że Polska gotowa jest przyznać Rosji prawo do stałego monitorowania obiektów tarczy antyrakietowej.,,

https://www.gazetaprawna.pl/amp/20361,rzecznik-msz-zgodzimy-sie-na-regularny-dostep-rosjan-do-obiektow-tarczy.html

A których? Bo budowę bazy w Redzikowie zdaje się samo US Navy opóźnia.

Opublikowano (edytowane)

Ukraińcy i tak pójdą po pomoc do  niemiec a nie do polski bo wiedzą kto więcej ma do powiedzenia

Edytowane przez Gość
Gość marekfarmer
Opublikowano

Ukraińcy  nie zasługują  na nasza  pomoc  bo  plują  na Polskę 

1 minutę temu, mirro napisał:

A których? Bo budowę bazy w Redzikowie zdaje się samo US Navy opóźnia.

No w Redzikowie   

Tak  Rządzili  POprzednicy     że   chcieli wpuszczać  Rosjan do  tarczy  która miała nas  przed Rosją chronić  xD  xD  

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

Ukraińcy i tak pójdą po pomoc do nie niemiec a nie do polski bo wiedzą kto więcej znaczy

Jeżeli za pomoc uznają prawo pracy na niemieckich plantacjach czy firmach to mogą liczyć , jak najbardziej

teraz w nadziei że jednak "ten czort jakiś" czyta....

Opublikowano

Oj Marek, Marek spójrz na datę artykułu i dobrze zastanów się czy wtedy było dobrze czy źle w stosunkach z Rosją, Sam pisałeś że Tusk z Putinem po plaży spacerowali i przybijali żółwiki. Wtedy troszkę z innej strony miały lecieć rakiety. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

heheh dobre  z której  miały  lecieć  ???

z NATO  pewnie  co  

wyszło  szydło z worka  co z  ciebie za ptica  

Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

Ukraińcy  nie zasługują  na nasza  pomoc  bo  plują  na Polskę

nie rozumiesz sytuacji .broniąc ich bronimy siebie i to nie orężem tylko drąc japę. Brak reakcji rozuchwala .

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Oj Marek, Marek spójrz na datę artykułu i dobrze zastanów się czy wtedy było dobrze czy źle w stosunkach z Rosją, Sam pisałeś że Tusk z Putinem po plaży spacerowali i przybijali żółwiki. Wtedy troszkę z innej strony miały lecieć rakiety. 

nic nie poleci bo  jest zależność interesów

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, wiesiek63zmc napisał:

nie rozumiesz sytuacji .broniąc ich bronimy siebie i to nie orężem tylko drąc japę. Brak reakcji rozuchwala .

szkoda  japy   na  ukraińców   obejrzyj film  pt.  Wołyń  

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, wiesiek63zmc napisał:

jakby angela darła japę to by było coś

po co się wyrywać przed szereg. wiadomo kto karty w uni rozdaje

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Darcie   japy przez  ówczesny Polski   rząd   o  ukrainę  w 2014   roku  przyniosło  taki efekt  że  szlag  trafił  eksport  do  Rosji   także  nie warto.

Bo  Putin jak będzie chciał  to  żadna  ukraina  nie stanie mu  na drodze  w  zdobyciu  Polski   

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Na Ukrainie stan wojenny a w Paryżu ogniska na ulicach i zadyma gdy w Kijowie spokój.  
Rosja Trumpowi "podpadła" i zaraz z Chińczykami normalizacja stosunków handlowych a z Putinem "nie chciał gadać" 
Te i wiele innych zdarzeń nie wiadomo do czego prowadzi i nikt nie jest w stanie przewidzieć jak to się potoczy bo nawet Niemcy mogą kontrolę w samej ue stracić a co dopiero jakieś tam przepychanki statków na antypodach i dla Chińczyków i USA a po tym co we Francji i Niemców.
Tylko nasze "darcie japy" może w kwestii ukraińskiej może być jedynym które zostanie na dłużej to chociaż to.
A czy Rosja ma interes kogokolwiek podbijać "na chama"? nie wiem? im spokój potrzebny u siebie też bo tam dziwne rzeczy ale nie znam szczegółów bo tam "szumidła" działają.

Opublikowano
7 minut temu, marekfarmer napisał:

heheh dobre  z której  miały  lecieć  ???

z NATO  pewnie  co  

wyszło  szydło z worka  co z  ciebie za ptica  

2008 to już w zasadzie końcówka mojej służby i to była sekcja operacyjna min. planowanie działań. Nikt nie przewidywał co stanie się w najbliższym czasie. W zasadzie Rosjan nie uważano za przeciwnika. Choć przy wszystkich ćwiczeniach przeciwnikiem były jednostki organizacyjnie zbliżone do rosyjskich. W zasadzie bardziej stawiano właśnie na Białoruś i Ukrainę.Powiem tyle. W tamtym czasie założeniem było wciągnięcie Rosji do współpracy w ramach systemu obronnego. Mieli swoją stała misję przy NATO. Wszystkim zależało na zachowaniu odprężenia i zagwarantowania bezpieczeństwa w Europie. A bez Rosji tego zrobić się nie da. Akurat program Wisła, sprawa tarczy antyrakietowej i kompleksowego podejścia do zbudowania parasola powietrznego została wtedy podniesione do należnej rangi.  Idąc w drugą stronę to to słowa Sikorskiego miały uspokoić Rosjan i zapewnić że nie zbroimy się po cichu.

Opublikowano (edytowane)

popatrz taki orban niedawno podpisal umowe na 25 lat z gazpromem i rosjanie mu elektrownie atomowa buduja za drobne 10 mld euro......

kurna 0,5 cm sniegu i -13 a tu tyle stron trzaskacie☺️,ciekawe jak zrobi sie prawdziwa zima

a gdzie podzial sie prezes- ani na jublu rzadu go nie bylo ani w toruniu ????

Edytowane przez jacus
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś napisałem że tylko dzięki silnej Rosji Polska istnieje taka jaka właśnie jest z perspektywy większej i chyba niewiele na przyszłość się zmieni o ile zachód też nie będzie zbyt słaby.

Tyle ze mnie na czas jakiś bo filmów edytowanie lapka mi zapcha na tyle że nic innego nie ruszy ale -widzę - zameldował się jacus "na dyżur"  ;) zatem - bawcie się dobrze bo i tak za miesiąc to wszystko może być nieaktualne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, marekfarmer napisał:

1..Źle  rozumiesz  wiele  rzeczy  dlatego  tak  ,,bredzisz,,  

2. Miałem i mam styczność z handlem na targowisku  warzywami   i mam  nadal.  Ogórków  gruntowych  więcej  chętnych  jak  jestem wstanie wyprodukować  i  to za  cenę  znacznie większą  jak w markecie   czy na Buraczek  ćwikłowy  Marchew.  Ziemniaków  to  spadała sprzedaż z roku na rok  i  dlatego  zrezygnowałem z tego  brudnego interesu. Obok targowiska  jest  Centrum  handlowe  i  Polo Market  nie ma dużych  molochów  ale...

3.Ale  i  tak  najlepszy  interes  to  handel  ,,żywym inwentarzem,,   np. poniedziałek  kupujesz  we wtorek sprzedajesz   i  4-5  tyś  w kieszeni  :)  

1Tak jak przyznałeś nigdzie nie pisałeś że pobieranie pińcet nie powinno być uwarunkowane  pracą Czy w związku z tym uważasz że pińcet powinni dostawać pracujący czy jak za komuny czy się stoi czy się leży......... Twierdzisz że bezrobocie jest minimalne więc chyba wymóg pracy można spokojnie wprowadzić.

2. Jak w Passatem  przywieziesz  8 skrzynek towaru to jest ryzyko że może ci zabraknąć.

3. No pewnie . Ludzie tacy głupi sa że nie wiedzą co za ile sie sprzedaje. A może to tak działa że wydajesz 3800 w poniedziałek a we wtorek masz 4 tys w kieszeni😷

Ziemniaka idzie coraz  mniej  i sprzedających  coraz  mniej jak kiedyś  szło  300-500kg  w dzień targowy  czwartek/ sobota    i sprzedających co  drugi  stół   tak  teraz  sprzedających  zostało  kilku  i  nie mogą  sprzedać. To nie te  czasy  że  ludzie  tylko  ziemniaki  i  ziemniaki  jedzą ryże  makarony  i  inne dziwactwa  i  ziemniaka nie idzie  tyle  co kiedyś 

A  ogórek  marchew  buraczek  koper  fasola  szparagowa   bób   truskawka  malina   idzie jak świeże  bułki  

Trochę maematyki targ 2x w tygodniu sprzedajesz 300 kg na raz 45 tygodni handlowych w roku bo zimą mróz. 90 wyjazdów na targ po 300kg ziemniaka. 27 ton rocznie czyli marny hektarekxDJescze do tego pewnie marchewki sprzedasz z 20 arów i buraczka z 10 arów. Nie bądź śmieszny.

Może  u ciebie  i  jest  ale  zawsze  u was  na wschodzie  wszystko  przychodzi  później   jak   u nas  sprzedawali  Młocarnie  to  na wschodzie  Polski  się  cieszyli  bo  jeszcze  cepem  młócili.

Kiedy ostatnio byłes na wschodzie i ew gdzie?

Została  się  tylko  zgrabiarka  i  kopaczka 

No faktycznie. Cięzko tym obrobić jakiś większy areał.

2 godziny temu, mirro napisał:

Nie no Marko, znam paru ludzi z Kujaw i że tak powiem " mają rozmach".  Uprościłeś tak jak i Marek. 

Sczególnie grupy producenckie z okolic Torunia i Bydgoszczy majace zadatki na bankrutów.

2 godziny temu, racyl napisał:

ja sprzedaje ziemniaka po 1-1,50zł a TY zazwyczaj po 0,30zł z podwórka i taka jest różnica

Nie ma akich różnic. Ile ty tego sprzedasz na tycgh targach?

2 godziny temu, marko-kolo napisał:

u nas mleczarstwo ...ludzie poszli do przodu że niektórych gospodarstw sam nie poznaje gdzie parę lat nie byłem 

ni masz jelenia to jesteś dziad i tyle ;) ...bo każdy ma prawie po dwa 

Tam gdzie są krowiarze gospodarstwa bardzo ładne. Marek powinien przyjechać bo w tej chwili to w wielu miejscach na wschodzie jest dużo ładniej jak na kujawach.

40 minut temu, marekfarmer napisał:

47288756_1938849876424098_30224786091566

Tyle warte są obiecanki mocarstw. Teraz też nas mają gdzieś a my się cieszymy jak głupi że Andrzej jakieś kwity na stojaka podpisuje.

14 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

Jeśli Polska nie będzie monitować za bezpieczeństwem  Ukrainy u panów zEuropy to Europa bedzie milczała jak kiedyś na wyczyny adolka i wyszło co wyszło Ukraina jest naszym przedpolem  i jeśli zostanie  wchłonieta to kto nastepny  ? a żaden helmut za nas karku nie nastawi .

A niech ruscy zajmą UPAinę. Ukry są dla nas gorszymi wrogami jak Rosja

10 minut temu, racyl napisał:

Ja bardziej jestem pisowcem niż  komunistą, lewakiem czy platfusem

Jak PISowcem to lewicowcem. To idzie w parze.

Opublikowano
30 minut temu, marekfarmer napisał:

szkoda  japy   na  ukraińców   obejrzyj film  pt.  Wołyń  

Czyli uważasz że Kaczyński źle robił popierając Ukraińców ?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

😷

Jak PISowcem to lewicowcem. To idzie w parze.

dzendery, homo to nie dla mnie

1 minutę temu, zetorki12 napisał:

no i co putin się popłakał z tego powodu

Opublikowano

20 minut temu, zetorki12 napisał:

Pewnie mu to przez klawiaturę nie przejdzie ale jeśli tak sądzi to ma całkowita rację. To jest parszywe plemie i nie ma się ich co  załowac tylko trzymac krótko i na dystans. Popieranie wrogiej nacji to zidiocenie do n-tej potegi.

Opublikowano

rzadko sie z nim zgadzam .....

ulman -ile rubliczkow placa rosyjskim trollom za post ????? moze i ja bym cos dorobil, zima -czasu wiecej, choc ruble.ropa i gaz tanieja dobre i pare groszy-za darmo idioty z siebie bym nie robil........

Gość marekfarmer
Opublikowano
59 minut temu, mirro napisał:

2008 to już w zasadzie końcówka mojej służby i to była sekcja operacyjna min. planowanie działań. Nikt nie przewidywał co stanie się w najbliższym czasie. W zasadzie Rosjan nie uważano za przeciwnika. Choć przy wszystkich ćwiczeniach przeciwnikiem były jednostki organizacyjnie zbliżone do rosyjskich. W zasadzie bardziej stawiano właśnie na Białoruś i Ukrainę.Powiem tyle. W tamtym czasie założeniem było wciągnięcie Rosji do współpracy w ramach systemu obronnego. Mieli swoją stała misję przy NATO. Wszystkim zależało na zachowaniu odprężenia i zagwarantowania bezpieczeństwa w Europie. A bez Rosji tego zrobić się nie da. Akurat program Wisła, sprawa tarczy antyrakietowej i kompleksowego podejścia do zbudowania parasola powietrznego została wtedy podniesione do należnej rangi.  Idąc w drugą stronę to to słowa Sikorskiego miały uspokoić Rosjan i zapewnić że nie zbroimy się po cichu.

Fajne  bajki   opowiadasz  by  wybielić  swoich  idoli.

Tarcza  była  budowana  z myślą  o ochronie  przed  Rosją  a nie Białorusią  czy  Ukrainą.

A  demaskowanie  jej  i pokazywanie  Rosji było  by nieodpowiedzialne  

Wszyscy  pamiętają  rozmową  Obamy  z  Miediewiewem czy jak mu tam było  

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

rzadko sie z nim zgadzam .....

ulman -ile rubliczkow placa rosyjskim trollom za post ????? moze i ja bym cos dorobil, zima -czasu wiecej, choc ruble.ropa i gaz tanieja dobre i pare groszy-za darmo idioty z siebie bym nie robil........

I te unijne i światowe sankcje, wzywania, nie uznawiania pomogły odzyskać krym ?

To nie jest takie proste jak polsce nakazać przywrócić sędziów do sądu najwyższego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v