Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to fajne! Pawłowicz na podstawie nieoficjalnych wyników wyborów oskarża członków komisji( jakby nie patrzeć państwowych) o oszustwo. Jeszce nikt oficjalnie nie ogłosił że Trzaskowski wygrał a tu wydaje odgłos paszczowy mieszając ludzi z błotem. Więcej takich posłów i "profesorów". Rodzi nam się elita, z deficytem umysłowym wysokich lotów.
Jednak porównanie do szarańczy chyba było trafne. 

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Czy mnie pamięć myli czy to właśnie nasz kolega Marek tak strasznie pogardzał donosicielstwem? Jak będę miał wenę to znajdę jakie to stanowisko kilka miesięcy temu w sprawie donoszenia do organów zajmował. 

Pogardzam  donosicielstwem i  teraz  ale  jeżeli dotyczy  to   sąsiadów  kolegów   znajomych   rodziny itp.

Nie dotyczy  to osób  które  pałają  nienawiścią   do  mnie   

A jak tam  JKM   sukces   czy  porażka   w wyborach  ????

Opublikowano

patrzac obiektywnie to ludzie mysleli ze etykietka jestem z PIS  daje 100 % przepustki i wygraną w  wyborach .  w wyborach  lokalnych liczą sie ludzie bo czesto ich znamy  i to  co sobą reprezentują .

Opublikowano

Wynik Pis nie jest taki zly.

U mnie w gminie zdjęli wójta po 28 latach rzadzenia i ludzie, zawsze wyborcy Kaczora ,zagłosowali na niezrzeszonego, żeby tylko zmienić wojta, choć był kandydat z PiS ale bez szans.

Teściowa wyborca PiS zagłosowała do sejmiku na gościa z PSL bo go tam zna z 40 lat, to jest specyfika wyborów samorządowych.

Dopiero jak jej powiedziałem że głos na PSL to głos dany Platformie , bo już koalicję  ustalają to się zmartwiła. 

I w wyborach do sejmu znów pójdzie na PiS, takich ludzi było więcej tu się głosuje na ludzi lub przeciw komus, mniej  na partie 

Kodowcy i od totalnej opozycji niech się nie cieszą bo nic się nie zmieniło miasta mają liberałowie z Po jak mieli a w Polsce dalej rządzi Kaczyński.

• Like 1
Opublikowano

u mnie w gminie  wygrał na wójta człowiek z listy pis-u...ale to jest miejscowy  i  znany , startował tylko z listy i z tego co wiem jest i był  bezpartyjny   ....tak jak parę osób które startowało do rady ...była ostra nagonka na upartyjnienie  i ludzie dopisali się do tych list  a do żadnej partii  nie należą i nie zamierzają się zapisywać 

Opublikowano (edytowane)

To nic nie da. Tam ludzie żyją w swoim świecie moja siostra i 2 kuzynki tylko poszły do miasta mieszkać to całkowicie zmieniły światopogląd.

Singielki chcą się bawić i boją się że im PiS wolność zabierze albo wifi wyłączy😂

Tak jest na całym świecie w Stanach nie lepiej po miastach lekkoduchy i wszelkie odchylenia gejowsko-lgbt a prowincja konserwatywna.

2 minuty temu, DTaras napisał:

Jarecki - żeś teściową w bambuko zrobił.

Dopiero po głosowaniu ja uświadomiłem, powiedziała że się poprawi.😃

Edytowane przez jarecki82
  • Haha 1
Opublikowano

no niezupełnie w warszawie jest prezes bardzo zle oceniany takze przez swoich zwolennikow  CZYLI ELEKTROLAT PIS   choc na niego jeszcze głosują   ale potrzebują nowej twarzy  tak samo jak SLD czy PO czas na zmiany prezesow  , Czazasty z sld to tez do wymiany  i schetyna  pewno kolejne wybory zrobią roszady  w kierownictwie .

Opublikowano
21 minut temu, jarecki napisał:

patrzac obiektywnie to ludzie mysleli ze etykietka jestem z PIS  daje 100 % przepustki i wygraną w  wyborach .  w wyborach  lokalnych liczą sie ludzie bo czesto ich znamy  i to  co sobą reprezentują .

Dokładnie tak jest. 

Jak byłem na głosowaniu to obok mnie dwie siostry przeglądały listy i jedna pyta się drugiej na kogo głosować to ta druga bez namysłu na PIS, morał taki nie ważne na kogo aby tylko partia PIS wygrała 

Komuna wiecznie żywa liczy się tylko interes partii. 

Opublikowano
41 minut temu, marekfarmer napisał:

Pogardzam  donosicielstwem i  teraz  ale  jeżeli dotyczy  to   sąsiadów  kolegów   znajomych   rodziny itp.

.taki sam sukces jak sukces BYLE JAKIEGO

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, PRIMO napisał:

Dokładnie tak jest. 

Jak byłem na głosowaniu to obok mnie dwie siostry przeglądały listy i jedna pyta się drugiej na kogo głosować to ta druga bez namysłu na PIS, morał taki nie ważne na kogo aby tylko partia PIS wygrała 

Komuna wiecznie żywa liczy się tylko interes partii. 

A w stolicy to inaczej🙂, zagłosowali ludzie na gościa co przy Haneczce trochę siedział i o kamieniczkach pewnie wiedział.  Byli kandydaci inni kumaci ,choćby ten Śpiewak choć lewak ale w porządku , ale nie,  trzeba głosować na PO nieważne kogo wystawią komuna wiecznie żywa liczy się tylko interes partii.

Edytowane przez jarecki82
  • Like 1
Opublikowano

W parlamentarnych na PiS głosowałem. W samorządowych na obecnego burmistrza niezależnego, który w rozmowach podkreślał że jego przynależność partyjna nie interesuje. Ma dobre kontakty z przedstawicielami wszystkich opcji. I o to przecież chodzi. Pozostając na drugą kadencję będzie miał łatwiej poruszać się w tym zwierzyńcu i może wyrwie większą kość dla miasta i gminy. Oczywiście na radnych głosowałem z jego komitetu bo musi mieć poparcie w radzie.

Do sejmiku ludzi nie znam jak zapewne wi3kszość więc tu decyzja jak w parlamentarnych.

Na kolejne parlamentarne chciałbym żeby PSL się oczyściło i choć trochę odpięło łatkę politycznej urwy. Niemniej będzie ciężko. 

PiS szkodzi sobie kampanią rozdawnictwa. O ile 500 plus przyciągnęło ludzi o tyle kolejne darowizny ich pogrążą.

Opublikowano (edytowane)

urwa zawsze bedzie urwa jak cale psl.ten burdel nigdy nie oczysci bo to tylko chce sie nachapac na ukladach a z kim to nie wazne byle sie zalapac.u mnie najwiekasze stare  kacapy z koniczynka sie reklamowaly,wstyd temu reke podac. oby w parlamentarnych wylecieli    z sejmu to troche ich wezma za tylek dziwunie jedne .

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
Jarecki - "uświadamiając" ją w ten sposób zrobiłeś ją w bambuko. Oddała głos na człowieka w pierwszej kolejności a w drugiej na PSL. Żaden to głos na PO jak jej to zasugerowałeś. Taka ordynacja. Koalicja z kim nie będzie nie zmieni poglądów z automatu.
Opublikowano
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

Typowa mentalność PISowskiego lewicowca. Ta sama czynność osądzana po uważaniu w zalezności od tego kogo dotyczy. Dwulicowość i zakłamanie.

Kto cie tak straszliwie nienawidzi że ci aż pała?

Korwin w Wawie chciał się chyba jedynie  pokazać ale  słabe to było. Działanie państwa pod kątem ustrojowym i organizacyjnym to materia w której ma wiele ciekawego do powiedzenia a na prezydenta kandydował albo z nudów albo dlatego że trzeba było kogoś obsadzić z ramienia komitetu wyborczego. To co mówi JKM nigdy nie trafi do ludzi przesiąkniętych lewicowymi pogladami więc szersze masy nigdy go nie zrozumieją.

Marek, skoro PIS wygrał patrzac jedynie po ilości głosów to jak to się przełoży na zdolność rządzenia? Będą rządzić tam gdzie wygrali?

Opublikowano

Nie będą nigdzie rządzić do chwili aż zrozumieją, że rządzenie to w pierwszej kolejności odpowiedzialność. A kiedy to zrozumieją odechce im się rządzenia. Jeżeli coś będą robić, to okopią się na swoich pozycjach i będą się modlić o demonstracje KODu. Jak tego zabraknie to sens bytu też zniknie. 

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Typowa mentalność PISowskiego lewicowca. Ta sama czynność osądzana po uważaniu w zalezności od tego kogo dotyczy. Dwulicowość i zakłamanie.

Kto cie tak straszliwie nienawidzi że ci aż pała?

Korwin w Wawie chciał się chyba jedynie  pokazać ale  słabe to było. Działanie państwa pod kątem ustrojowym i organizacyjnym to materia w której ma wiele ciekawego do powiedzenia a na prezydenta kandydował albo z nudów albo dlatego że trzeba było kogoś obsadzić z ramienia komitetu wyborczego. To co mówi JKM nigdy nie trafi do ludzi przesiąkniętych lewicowymi pogladami więc szersze masy nigdy go nie zrozumieją.

Marek, skoro PIS wygrał patrzac jedynie po ilości głosów to jak to się przełoży na zdolność rządzenia? Będą rządzić tam gdzie wygrali?

Kto??  Nie  ważne  do niczego ci  te informacje  nie są  potrzebne   gdybyś  uczestniczył  aktywnie na forum  poza  Polityką   to byś  wiedział  

Ja ubolewam  że  nie wygrali  w Kujawsko Pomorskim  bo  to oznacza   dalszą stagnację  dla  Powiatu Bydgoskiego  i całej reszty  poza  Powiatem   Toruńskim  skąd  jest  Marszałek.

Prawo i  Sprawiedliwość   rządzi  na szczęście   całym Krajem   :)  i  wszystko  wskazuje na to  że  nie zmieni  się  to  przez  następne  lata  :)   Bo jako jedyna partia  zyskała  w wyborach  samorządowych   reszta  straciła :)  

A w ilu  sejmikach  będzie  rządził  PiS  czas  pokaże  na pewno  tam gdzie  KO  z PSL  będzie  mogło   to  im to uniemożliwi  bo nie będą  mogli  poradzić  sobie  z tym  że suweren wybrał  inaczej i  postawił  na Prawo  i  Sprawiedliwość   :) 

Opublikowano

Marek , no i co że stagnacja. Tobie rozwój i tak nie zagraża więc się nie martw. 

Oprócz kilku % nic nie zyskali bo nie będą rządzić. Mieli przecież wygrać samorządy, duże miasta a tu co? 

Mirro, no  widzisz - prawie nigdzie nie bedą rządzić ale i tak to jest sukces. To trzeba być  patafianem by w to uwierzyć. Wygranym jest ten kto rzadzi a nie kto ma %

Ciekawe jak koledzy skomentują decyzję TSUE i powrót Gersdorf i sedziów do roboty. Czaputowicz twierdzi że tak ma być,  bo decyzja jest nieodwołalna i muszą się podporządkować. Kolejna kapitulacja tak jak z żydami ? 

Opublikowano
4 godziny temu, szmergiel napisał:

urwa zawsze bedzie urwa jak cale psl.ten burdel nigdy nie oczysci bo to tylko chce sie nachapac na ukladach a z kim to nie wazne byle sie zalapac.u mnie najwiekasze stare  kacapy z koniczynka sie reklamowaly,wstyd temu reke podac. oby w parlamentarnych wylecieli    z sejmu to troche ich wezma za tylek dziwunie jedne .

Pkaż takich , którzy nie chcą się nachapać . Każdy jeden wali do polityki po to żeby kabzę napchać .

Opublikowano
6 godzin temu, marekfarmer napisał:

Do ciebie ? Za co ? To t sam nienawidzisz wszystkich , którzy mają inne zdanie niż ty . Kto oprócz ciebie do takich metod się ucieka ? Wstyd !

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Ciekawe jak koledzy skomentują decyzję TSUE i powrót Gersdorf i sedziów do roboty. Czaputowicz twierdzi że tak ma być,  bo decyzja jest nieodwołalna i muszą się podporządkować. Kolejna kapitulacja tak jak z żydami ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v